Surinaamse parlementariër baalt van apathie

49

PARAMARIBO, 16 mrt – Parlementariër Dew Sharman (VHP) baalt van de kennelijke apathie in het land. Burgers worden geplaagd door onder meer steeds stijgende wisselkoersen en prijzen van goederen. Ook de criminaliteit neemt. Toch is het pijnlijk stil.

Van de bevoegde autoriteiten wordt nauwelijks wat gehoord. “Ook vanuit de leiding van het land krijg je geen informatie. We krijgen lege rekken, lange rijen, importstop, benzineschaarste. Dat kan niet”, zegt Sharman tegenover Dagblad Suriname. Ook de problemen met de gezondheidszorg en de geslonken deviezenvoorraad baren zorgen. Ook is er veel onduidelijkheid over maatregelen van de regering.

Het is ook waarom de oppositie een brief heeft gericht aan president Desiré Bouterse. Het staatshoofd moet zo snel mogelijk het parlement informeren. Volgens Sharman is het de taak van het parlement om de verdere afgang van Suriname een halt toe te roepen. Dat sommige parlementariërs op reis zijn, hoeft geen reden te zijn tot uitstel. “Zoveel zijn ook niet weg dat er geen quorum zal zijn voor een vergadering”, aldus Sharman.

49 REACTIES

 1. Wat is dit voor nonsens praat.
  Laat Sharman zelf het voorbeeld geven in plaats van zulke politieke correctheden te verkondigen.
  Er moet weer iemand in de zijlijn van de oppositie in stelling te worden gebracht, die zonodig iets schreeuwt.
  Ik word zo langzamerhand moe van die hele hap in de Assemble.
  Veel geblaat, weinig wol, oppostie of coalitie het maakt allemaal niets meer uit.
  Volgens mij is iedere politicus/politica de weg in ons land helemaal kwijt.


  Maak melding

 2. Ik denk dat de mensen wel wat anders aan hun hoofd hebben op het moment. En in plaats rare taal uit te slaan zou Sharman ook kunnen proberen constructief iets in te brengen.


  Maak melding

 3. dit heeft dit volk zelf zo gewild..

  die poep lijder heeft trouwens schijt letterlijk aan dit domme volk..

  moordenaar zijn kinderen zitten letterlijk in de gevangenis dus heeft hij schijt aan het volk,kan zelf ook niet weg dus ook in de gevangenis wel is waar in een open boks..

  het wordt wat ,,,,de komende vier en half jaar..

  rekken zijn nu al leeg..

  jepie no dé foe doroséé..


  Maak melding

 4. Sharman, verwacht je nou echt dat die moordenaar naar het parlement zal komen om uitleg te komen geven, terwijl hij zelf de veroorzaker is van deze ellende, en dat het volk apatisch is, komt omdat ze zich al hebben berust in hun uitzichtloze situatie, omdat ze zelf op die paarse puinhoop hebben gestemd.


  Maak melding

 5. Het surinaamse volk ontwaakt alleen uit hun apathie wanneer ze iets gratis krijgen , er niets voor hoeven te doen, dan zijn ze er als de kippen bij


  Maak melding

 6. Ik denk dat zelfs een paar doorgewinterde hoeren het land beter zouden leiden dan de huidige kliek. Zij weten tenminste hun klanten te laten betalen voor elke druppel dat vloeit. Ze geven absoluut niks voor gratis en zuigen en kleden je uit waar je bij staat. Probeer maar een hoer te belazeren. Het lukt je niet!


  Maak melding

 7. Sharman, is de zoveelste valse volksmenner die denkt te kunnen rommelen voor het Front met een vuilniscampagne van haat, leugen, bedrog, onzin en bangmakerij. Het leugenachtige oppervlakkige braaksel van deze populist zal geen stand houden.Dit is politiek bedrijven op een beroerd niveau.


  Maak melding

 8. Die Prixilia kom ik nu al diverse topics tegen en heeft het alleen maar over slangetjes en hoeren. Is ze een tochtige dame in nood of een “omgebouwde” medewerker van Suralco?


  Maak melding

 9. Toch is het pijnlijk stil,….totdat het gros der oerdomme paarse stommelingen de lege rekken, lange rijen, importstop, benzineschaarste niet meer nemen en hun paarse versleten verslaafde oude lijdsman…de baas der misdadiger om rekening gaat vragen. Want al zijn paarse marionetten in de regering zijn zwaar paars duivels beneveld van zijn paarse giften vol van corruptie en topfuncties om daadwerkelijk op te komen voor die oerdomme aanhangers. Zelfs tantie Yenneke blift doodstil, alsook Bredevelt sa trong ooktoe wang paarse pastoor.
  Wat gaat komen is een anti paarse revolutie tegen de leugenaar en bedrieger, de paarse lijder en zijn boevenbende.


  Maak melding

 10. Dew Sharman (VHP) baalt van de kennelijke apathie in het land.

  Hij en zijn VHP en de NPS en die andere zwijgende figuren in de oppositie kúnnen dit oplossen.
  De hele opositie moet die jongeman die bij het onafhankelijkheidsplein demonstreerd steunen. Ga dagelijks de straat op en eis dat Bouterse ophoepeld.
  Er is geen beleid in het land. Wat er gebeurd is parasiteren door de huidige regering van de eigen bevolking.
  Dew Sharman wees een vent. En geen huilende trut. Doe waarvoor je in de assemblee zit. Vertegenwoordig jou kiezers. Kom op voor jou kiezers. Steek je nek uit voor de kiezers. Daarvoor krijg je ook zo’n riant salaris. Zelfs onze hoogleraren van de universiteit verdienen niet zoveel.

  Nietsnutten als Dew Sharman, Shantokie, Rusland, Somo en de rest v/d opositie moeten nu eindelijk eens voor hun geld gaan werken.


  Maak melding

 11. Ik ben blij dat t nu zo slecht gaat want surinamers zijn ondankbaar en goedkoop. Als je ze een portie eten geeft, stemmen ze al op je. So bouta kies den dong djoeka nanga ingi met naschoolse njang patoe. En domme hersenloze jongeren goed voor jullie dat jullie nu werkloos zijn. Baas kies oe mooi. Veel domme hindostenen en javanen zijn omgekocht met een stukje grond. Kies oe mooi!!!! Ik vindt dat die domme bosbewoners niet meer mogen stemmen. Ze brengen het land achteruit. Alleen ontwikkelde mensen met een iq van 100 en hoger mogen stemmen, wil je ontwikkeling teweeg brengen.


  Maak melding

 12. De geschiedenis liegt er niet om. Kijk naar de landen om je heen. Overal waar zwarten aan de macht zijn, gaan die landen kapot. Want blaka mang denkt niet aan morgen…alles maken ze direct op. Leren jullie om te bezuinigen en sparen netals die bakras en chinesen stommelingen dat jullie zijn. En die leerkrachten moeten niet zeuren, ze hebben massaal op die moordenaar gestemd om een 50 srd kinderbijslag. Kies oe mooi.


  Maak melding

 13. @ Damsco – ” Omdat NDPers zich niet laten omkopen”
  klopt dat hoeft niet meer dat zijn ze al,
  wie is er nu een koekenbakker, koekenbakker


  Maak melding

 14. @Paul,

  Ik heb de indruk dat die Prixilia gewoon Esmerald is, want ze hebben dezelfde sarcastische houding en ze laten weinig tot geen empathie zien met de politiek-economische situatie in Suriname omdat het hen aan enige diepgang ontbreekt.


  Maak melding

 15. Suriname is een land dat nog steeds in een identiteitscrisis verkeert. Sommige zijn huisslaven en andere zijn plantageslaven. De oppositie ruikt haar kans en probeert de regering te laten vallen.

  Door vervroegde verkiezingen is de kans reëel dat zij nu wel aan de macht komen. Gaan ze het beter doen dan? Denk ik wel omdat financiële bronnen die voorheen gesloten waren (in ieder geval verminderd waren) voor de huidige regering, zich zullen openen. Denk maar aan Nederland. Amerika ook. India zou ook haar intensiteit vergroten. China idem dito.

  Echter ,als dit huidige kabinet de storm weet te trotseren en op eigen kracht eruit komt krijg je wel een land dat steeds meer in balans is met zichzelf en zich kan gaan herwaarderen.


  Maak melding

 16. @Vins,

  Desi Bouterse heeft in 35 jaar Suriname 3 x naar de financiële afgrond geleid. Dus een Surinaamse ezel ( de kiezers) zijn volledig verantwoordelijk voor de enorme puinhoop die de Paarse Roversbende de afgelopen 5 jaar hebben achtergelaten.

  Ondertussen is de schatkist leeg, zijn er 10.000 ambtenaren extra aangenomen en bouwen de leiders van de Paarse Roversbende het ene na het andere kasteel in Suriname.

  Heel de wereld komt uit een economische crisis maar Suriname duikt er vol in dankzij Bouterse en Co.


  Maak melding

 17. Beste RobG

  “Het leugenachtige oppervlakkige braaksel van deze populist zal geen stand houden.Dit is politiek bedrijven op een beroerd niveau.”

  Wat is er leugenachtig aan de meldingen van de heer Sharman en in de vragen van de leden oppossitie:

  1) stijgt de koers niet dagelijks.
  2) zijn er geen enorme betalingsachterstanden.
  3) reageert de regering op vragen van zowel coalitie als oppositie.
  4) heeft de regering de veiling niet onverklaard verschoven en daarmee onrust veroorzaakt.
  5) komt de president zijn beloften na. Hij heeft aan de BvL per gisteren een oplossing belooft.
  6) zijn de deviezen niet op zonder duidelijke verklaring.
  7) werkt de regering (volgens hoefdraad) al geen maanden aan een herstelplan zonder dat iemand weet wat dat plan is en dat er met de DNA (de hoogste macht) over gecommuniceerd is.
  8) worden schoonmakers en beveiligers van scholen nu wel of niet betaald.
  9) ligt het onderwijs niet plat omdat er niet of slechtbetaald wordt.
  etc,etc.,

  Dit zijn maar een paar elementen van de zaken die leven en aangekaart worden en waar de regering geen antwoord op heeft.
  Het zijn geen leugens en geen braaksel maar de problemen waar de mensen op straat mee te dealen heeft. Problemen die stelselmatig door de regering en de coalitie met dooddoeners genegeerd worden. Problemen die schijnbaar alleen door de oppositie benoemd worden en daarna door de regering genegeerd worden.

  Hoe lang is het al weer niet stil rondom Alcoa terwijl juist daar oplossingen liggen. Vroeg de President niet aan de DNA zijn blunder (MOU) te corrigeren en wat doet men nu.


  Maak melding

 18. @JoJo, bedankt voor het opsommen en er is nog veel meer wat er mis gaat in het land.

  -Velen reageren negatief vanwege het feit dat de persoon een VHPér is, terwijl er wel ellende in het land is die benoemd moet worden en opgelost moet worden.

  -Ik wens het land en volk heel veel succes en hoop dat het goed mag gaan.


  Maak melding

 19. Damsco, beetje last van Gilles de la Tourette soms, met die losse nergens op slaande kreten van je, of had je wat te veel gesnoven of gezopen op dat late moment van posten, mafkees


  Maak melding

 20. Suriname huilt onder deze regering.Het volk is belazerd.Het land is onbestuurbaar en gaat alleen maar achteruit.Dat is de realiteit.Het volk voelt zichzelf machteloos.Bouterse/Brunswijk en Somohardjo hebben 5 jaren samen het land bestuur en een puinhoop ervan gemaakt en nu is het nog erger geworden.Bouterse en zijn achtervolgers hebben alleen maar hun zakken gevuld en zichzelf verrijkt en het arme volk die op de NDP hebben gestemd zijn teleurgesteld.Ik had gedacht dat onder Bouterse het beter zou gaan maar het is slechter geworden want Suriname is niet vooruitgegaan.Ik schrijf dit als Surinamer.


  Maak melding

 21. Kwam een mevrouw tegen recent in de stad, die mevrouw zei de enige reden waarom ik op de NDP hebt gestemd omdat ik een gratis pakketje en een portie gratis bruine bonen met rijst heb gekregen.

  En nu zei ze dat ze pinaart, ze kan niet genoeg boodschappen halen. De kinderen gaan met honger naar school. De bus kan ze niet meer betalen noem maar op. Ze heeft totaal geen politiek benul, ze heeft haar stem/ziel verkocht voor spiegeltjes kraaltjes, een tactiek die de blanken hebben toegepast aan de granman’s in Afrika.

  Letterlijk en grof gezegd ze is genaaid !!!


  Maak melding

 22. Whahahahaaaaaa…hahahahahaaaa……
  Dit is me wat moois!!!
  Luister even mensen,
  DAMSCO EN BASMATIE hebben gekozen voor ELLENDE!!
  Niet verwonderlijk dat deze 2 de gelukkigste zielen zijn in Suriname ,deze 2 houden zoveel van ELLENDE dat ze desnoods 100 jaren van ELLENDE vragen en een even ELLENDIGE lijder!!


  Maak melding

 23. @Damsco en Basmatie

  Staan ons ons nog meer ellendige dingen te wachten en zijn jullie daarom zo blij?
  ‘ndpers laten zich niet omkopen’ zegt Damsco,
  Whahahaaaaaaa wat heb je zitten snuiven Damsco want het schijnt dat het verboden spul je hersenen hebben overgenomen ,als je dat bezit(hesenen) tenmiste….want zover ik lezen kan bezit je geen 1 grammetje gezonde hersenen.!!
  Laat je hoofd nakijken en neem Basmatie met je mee!!!


  Maak melding

 24. Jojo,Ray,

  Het is slim van de regering om de oppositie geen podium te geven om angst te zaaien. De oppositie is uit op angst en bangmakerij van de bevolking. Wat een bedroevend niveau van politiek bedrijven door het Front.Het geeft ook duidelijk aan hoe zwak de oppositie is.

  Als de oppositie nu of morgen met een goed plan komt om de economie weer te laten floreren zullen ze meer aanhang krijgen.WAAROM!!!! Er zijn heel veel landen in de wereld die om een dergelijke plan zitten te springen.

  Niet alleen Suriname verkeert in een ellendige economische situatie. Heel veel landen in de regio en daarbuiten zoeken naar een goede economische oplossing omdat de wereldcrises hen ook hard treft. Jullie wekken de indruk alsof Suriname alleen het enigste land is dat economische problemen heeft.


  Maak melding

 25. @RobG
  Wij wonen in Suriname ,wa tin andere landen gebeurd kan ons weinig schelen!Wij zijn een klein land met GROTE problemen !!Hoe minder zielen we tellen hoe MEER problem we juist kennen.Onze bedoeling is helemaal niet om de wereld te verbeteren wij willen een beter Suriname zonder een dictator als lijder !! Wij willlen Democratie en geen SCHIJNDEMOCRATIE. Sinds wanneer luister de coalitie en de lijder naar wat de oppositie te zeggen heeft. Ze worden monddood gemaakt of de zaal uitgezet of uitgemaakt voor staatsvijanden!! En wat ga je beginnen met een lijder die van tijd tot tijd aan de grondwet gaat friemelen alsof het zijn bezit is ?!.Straks krijgt onze grondwet een nieuwe hoofdstuk bij en dat is vergiffenis!!Surinamers willen geen amnestie of vergiffenis zien en de rechters die het juist moeten voorkomen die zijn juist die degenen die ons overgeleverd hebben aan je lijder.Dat iedereen alls slikt die je baasje uithaald moet je niet zien als respect voor de moordenaar maar eerder als angst en je baasje heeft meerdere malen bewezen wat hij in staat is te doen zonder gestraft te worden ervoor.


  Maak melding

 26. RobG:
  Doe nou niet net of jouw aangevoerde reden,

  “Het is slim van de regering om de oppositie geen podium te geven om angst te zaaien. De oppositie is uit op angst en bangmakerij van de bevolking. Wat een bedroevend niveau van politiek bedrijven door het Front.Het geeft ook duidelijk aan hoe zwak de oppositie is”.

  de reden zou zijn om de oppositie, (lees: andersdenkenden) geen podium te geven!
  De regering staat op stevig verlies en zal er alles, maar dan ook alles aan doen om in het zadel te blijven! Dat dit tegen beter weten in is zal dit jaar nog wel blijken!

  btw, Suriname “alleen het enigste land”. Is dat Gronings of is het bewuste contaminatie?
  en het is enige!


  Maak melding

 27. RobG
  kijk eens in de spiegel en een beetje terug. Wat deed partijleider Bouterse toen hij oppositie was. Vooruitgang verketteren en dingen beloven die hij niet na kon komen en dus ook niet na gekomen is. Verder zaten hij en zijn partij genoten onder de manja boom.

  Wat is erger hoop wekken die er niet is of de realiteit (voor u angst zaaien) onder ogen van de mensen die de schade van 5 jaar Bouterse moeten gaan betalen.

  U heeft het overangst zaaien terwijl een restaurant als Palm Place haar deuren moet sluiten. Dat is de REALITEIT zonder nuance.

  U noemt het slim om in een DEMOCRATIE de oppositie geen PODIUM te geven.
  Beseft u wel wat u met het laatste zegt. U zegt vrijwel letterlijk dat de COALITIE de oppositie het haar democratisch toekomende podium ontneemt. U bevestigd met een dergelijke houding dat Suriname een Oligarchie geworden is waar in een selecte groep anders denkenden hun wil oplegt.

  Ik rust


  Maak melding

 28. Dat meneer Sharman baalt van de apathie is voorstelbaar maar kan geen verrassing zijn als hij zijn landgenoten goed kent. Evenmin zal hem niet onbekend zijn dat Surinamers vaak een grote bek hebben en die regelmatig opentrekken zonder daar wat mee te bereiken.
  Kennelijk is het hart luchten belangrijker dan een poging de omstandigheden te verbeteren,


  Maak melding

 29. je pleesident desireus is de grootste crimineel!!!!!
  Amerika wilt U aub deze crimineel komen ophalen???
  Hy bezorgt ons geliefd land slaapeloze nachten!!!!!!!


  Maak melding

 30. De 5 jaren zijn al geweest en het volk wilde nog 5 erbij hihihihihi
  Wel pak maar aan volk. Jullie hebben je laten inpalmen door Bouterse de schande van Suriname.


  Maak melding

 31. @domme damsco
  Ook al is bouterse nu president dat betekent niet dat zijn boeven gedrag hem moet worden vergeven. Damsco wat voor achterlijke redenering is dat. Moeten de mensen zich verder laten gebruiken en misbruiken omdat D. Bouterse toevallig ook de Surinaamse president is?
  In jou bekrompen kop is een presidents benoeming een door God zelf ingestelde functie. Blijf in je onnozelheid rondwenteken hoor vent. Dan hebben wij hier ook wat te lachen.
  Nog iets. Jij gelooft ook in de kerstman ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.