Suriname ‘verklaart oorlog’ aan mensenhandel

22

PARAMARIBO, 15 mrt – “Wij verklaren de oorlog aan mensenhandel.” Dit zegt minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie. De handel en het misbruik van mensen loopt de spuigaten uit. Door de jaren heen is er te weinig tegen gedaan.

Burgers gaan bijna geloven dat het geoorloofd is. Niet dus. Van Dijk-Silos zei tijdens een miniconferentie van de werkgroep Trafficking in Persons dat er aangepakt zal worden. Te lang is er een soort gedoogbeleid gevoerd. “Zelfs zijn er hier en daar gezagsdragers die het ontkennen, maar het is er”, zei Van Dijk-Silos. Ze belooft een strengere aanpak. De spciale afdeling die zich richt op bestrijding, wordt versterkt.

Meer materieel en manschappen komen er bij. Zowel in Paramaribo, langs de kust als in het achterland zal meer worden opgetreden. Volgens Garcia Paragsingh, waarnemend advocaat-generaal, is het hoog tijd dat de regering een standpunt inneemt wat betreft commerciële seks. Vooral het houden van bordelen geschiedt ongebonden, maar er is wetgeving. De bordelen gelden als broeinest voor mensenhandel.

Bekijk ook:

22 REACTIES

 1. Zal, kan, gaan. De mantra van de doorsnee Surinaamse bestuurder. Er is nog geen fuck gedaan maar we geven alvast een pers conferentie, en verklaren er de “oorlog” aan.


  Maak melding

 2. Hai Baja deze Dora toch,
  sinds ze is aangetreden is ze bezig de oorlog te verklaren aan alles en iedeereen die leeft en beweegt in Suriname!!
  Zo hebben wij de oorlog verklaard aan de bouta amnestie en wat doet Dora!?
  Ah , ze parkeert haar dochterlief in Surinaams hoogste orgaan met de hoop dat de amnestie oorlog zal sneuvelen.! Die moet plaats maken voor die, die gaat eruit die komt erin,jiji eruit, jij erin ,enz..enz…ze denkt dat ze bezig is met een videospelletje,,hai Baja Dora,,,


  Maak melding

 3. Is het niet een project van duivel bouterse en oermens herrenberg geweest, als blijkt dat het zo is heeft blaffende tante jennie een groot probleem aangezien in dit branche ook keiharde dallas wordt verdiend.


  Maak melding

 4. Volgens de bevelhebber van het leger is Suriname niet meer de baas in Benzdorp. Optreden was op het laatste moment opgeschort vanwege geld gebrek.

  Nieuwe Tigri gebied waar Baas Bouterse in eigen land even niets te vertellen heeft omdat het geld op is.


  Maak melding

 5. Waar daadwerkelijk een oorlog tegen gevoerd moet worden zoals, corruptie en veroordeelde personen in het hoogste college en op andere hoge posten, daar wordt niets tegen ondernomen


  Maak melding

 6. Zo is er ook al de oorlog verklaard aan de criminaliteit, de verkeersmentaliteit, de corruptie binnen het korps Politie, de illegale goudzoekers, scalians, enz. En wat gebeurd er? Niets! Holle frases, daar zijn die Paarse politici goed in.


  Maak melding

 7. De oorlogen die suriname voert of zou moeten voeren, daar moet je niet te veel van verwachten, meestal (of is het altijd?) lopen die oorlogen met een zisser af, denk maar aan ‘Tigri’, de oorlog tegen de Armoede, de oorlog tegen de Skalians, de oorlog tegen incest plegers en pedofielen en nu krijgen we er een oorlog tegen mensenhandelaren daar bovenop.


  Maak melding

 8. Als je het mij vraagt is er plaats genoeg voor de mensenhandelaars in ” ALCATRAZ “, de luchtkasteel, nee sorry, de ” zwaarbeveiligde LUCHTGEVANGENIS ” van PURPLE Peggy.

  Sov gott ! CHAVÉZ


  Maak melding

 9. Mevrouw Silos is de beste minister van justitie ooooit dus houden jullie je domme mond achterlijke knakworsten aanhangers van oliebol Santokie en die domme Belfort. Zij doet niks verkeerd ZIJ is de IRON LADY punt uit.stelletje uilskuikens .jullie proberen mensen die goed bezig zijn gewoon te hinderen typisch dom gedrag van de uilskuikens gilde. Get a life ezels.


  Maak melding

 10. Damsco,

  Volgens mij ben jij de grootste inteelt die er bestaat. Alles wat haar Baasje beveelt doet ze. Ze moet eerder de oorlog aan haar kilo’s verklaren.


  Maak melding

 11. Met bijnamen geven kom jij niet verder idioot Come to the point bananen plukker dat kan je toch niet vanwege jou sarasara IQ gillende keukenmeid.


  Maak melding

 12. Mie de 100 % zeker dat ik genetisch en fisyck ,beter in elkaar zit als jou bullebak dat is duizend. Jij hebt complexen mie mang .je hebt een mentaliteit van onder de gordel slaan.Sukkel.


  Maak melding

 13. Damsco genetisch en fysiek klopt het bij jou misschien wel , maar in die bovenkamer van jou is er wel iets verschikkelijks mis, zeer waarschijnlijk een woekering onstaan door het paarse virus, gezien je uitlatingen hier, die nu niet bepaald uitblinken door intelligentie


  Maak melding

 14. Damsco,

  Thanks for the compliments!
  Kijk verder dan je neus lang is en dan zie je dat het beslist niet goed gaat in Sur. Jammer dat NDP-ers een plaat voor hun hoofd hebben.


  Maak melding

 15. Damsco

  Hoe kan Silos van Dijk een iron lady is als zij publiekelijk verklaart dat Suriname de zeggenschap (Souvereiniteit) over een stuk Suriname kwijt is en er NIETS tegen onderneemt.

  Deze Fat Lady zingt een zwanenzang als zij de regering op deze wijze in diskrediet brengt en justitie, de politie, de belastingdienst en het leger niet direct inschakelt om aan deze wetteloze situatie een einde te maken.

  Wellicht weet wat de echte Iron Lady ontketende om en paar eilandjes met 1.000 Britten te bevrijden. Op dat moment had Groot Brittannië ook geen geld. Maar zij zetten een miljarden kostende operatie op touw zonder te twijfelen om de rechten van 1.000 Britten en hun schapen veilig te stellen.

  Deze regering maakt zich met de dag belachelijker en zwetst maar wat.

  Ik dacht ook deze mevrouw heeft Guts en pak de koe bij de horens. Echter nu blijkt dat ze steeds een onderwerp ter discussie stelt en daarna niets meer doet.


  Maak melding

 16. laat dora maar praten want dat doet ze graag.
  heeft ze die brandstichters al te pakken ?
  die agenten en dat burgerpersoneel die ontslagen zouden worden zijn inmiddels ook weer aan het werk.
  ze praat veel maar doet niet veel.
  het word pas interessant als ze gaat zingen .
  becausse it aint over untill the fat dora sings.


  Maak melding

 17. Ik protesteer tegen het verwijderen van reacties van B. Wakoef of van wie dan ook. Ik wil alles kunnen lezen wat mensen denken. Zij hoeven het niet met mij eens te zijn.


  Maak melding

 18. @ Damsco,

  Noem eens een paar voorbeelden van wat er tijdens haar ‘beleid’ allemaal veranderd en/of verbeterd is?

  Wedden dat je dat niet kunt?


  Maak melding

 19. Of er daadwerkelijk iets gaat gebeuren ik weet het nog net zo niet, ze roepen allemaal vanalles .opeens willen ze vanalles .win maar eerst eens het vertrouwen van je bevolking om eerlijk tezijn zie ik dat niet gebeuren , mensen geloven jullie niet meer .


  Maak melding

 20. Dora deugt niet als je mij vraagt. Tegen alles verklaart die dikkerd de oorlog….ja laat ze de oorlog verklaren aan haar overtollige kilos. Tot nu toe heeft mevrouwtje niks uitgespookt dan administatief werk: wie met ontslag gaat en wie promotie krijgt…..ga die criminaliteit en corruptie aanpakken. Dat gaat ze niet doen want ze is ook corrupt. Zo heeft mevroywtje haar dochter geaccomodeerd en wordt ze beloond door drugsopa dese voor het verlenen van hand en span diensten


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.