Opnames film Tuintje in mijn Hart in Suriname begonnen

10

Afgelopen weekend zijn de filmopnames voor de nieuwe multiculturele romantische comedy ‘Tuintje in mijn Hart’ in Suriname begonnen. Dit na maanden van voorbereiding. In de eerste twee weken wordt gefilmd op Mariënbosch, een oude koffieplantage aan de Commewijnerivier, net buiten Paramaribo. Het decor is een prachtig gelegen pension die Gladys (gespeeld door de Nederlandse actrice Beppie Melissen) samen met Jetty ‘Taante’ Mathurin runt.

Op 31 maart staat een grote opname op het programma. Dan wordt de ‘Owru Yari Party’(eindejaarsfeest) in Hotel Torarica te Paramaribo gefilmd. Deze scené wordt een groot feest on camera met een salsaband die zorgt voor opzwepende muziek en veel aanwezige acteurs. Ook zullen meer dan 200 Surinaamse figuranten hieraan meedoen.

Tuintje In Mijn Hart vertelt het verhaal van Surinamer Axel die al 20 jaar in Nederland woont met zijn Hollandse Victoria (Fockeline Ouwerkerk). Hij is totaal vernederlandste ‘boeroe’, houdt van stamppot en heeft een Appie-bonuskaart. Zij moeder roept de familie na al die jaren tijdens Kerstmis bij elkaar in Suriname en daar gaat Axel met veel tegenzin op in. Tijdens het kerstdiner explodeert de situatie direct en volgt er een rollercoaster van grappige situaties en, natuurlijk, vooroordelen over Surinamers.

Tuintje in mijn hart draait vanaf januari 2017 in de bioscopen.

Schuilen voor de regen…#tuintjeinmijnhartdefilm

Geplaatst door Edwin Jonker op vrijdag 11 maart 2016

Bekijk ook:

10 REACTIES

 1. Deze romantische komedie is niet voor de Surinaamse markt.
  Wees blij dat er zoveel figuranten een zakcentje (in euro’s) verdienen.


  Maak melding

 2. Ben nog kort voor de opnames op lokatie geweest. Op Facebook is er een page van Plantage Marienbosch. Daar staan foto’s van de omgeving. Mooi en rustgevend.


  Maak melding

 3. Waarom zie je altijd: zwarte man met blanke vrouw (deze film), zwarte man met hindoestaanse vrouw (one people) maar nooit blanke man met zwarte vrouw of hindoestaanse man met zwarte vrouw?
  Waarom worden de zwarte mannen altijd geassocieerd met niet-zwarte vrouwen?


  Maak melding

 4. geloof niet dat het zo is denk dat het het gewone beeld is wat veel mensen hebben .heb blanke zwagers in de fam. met hindoestaanse vrouw en creoolse vrouw .verder zie ik in Nederland veel blanke mannen met donkere vrouwen .eigenlijk moet het niet kunnen dat wij spreken over kleur .iedereen is gelijk .maar de mensheid heeft het nog steeds niet geleerd .een ieder mens is uniek in welke hoedanigheid ook .


  Maak melding

 5. Zoals ik al eerder zei: Dit is een ordinaire remake van ‘Wan Pipel’. Zitten we de komende 40 jaren weer iedere keer naar dezelfde film te kijken.


  Maak melding

 6. Stille,

  Alleen is deze film bedoeld voor vnl een blank publiek. Nederlanders moeten zich kostelijk gaan amuseren met deze film, is de commerciele bedoeling.


  Maak melding

 7. Chanel
  Hey schoonheid! Hoestie? Hoop alles goed. Ik heb je strijd met de idioten hier gelezen haha. bravo! “Tuintje” is feel good romcom die we uiteindelijk in de “uitverkoop” mand bij (de falende) Blokker terug vinden.
  Vriendelijke groet,
  M


  Maak melding

 8. Hallo Morenito .ja idd . maar toch hou er wel van op zijn tijd .beetje afleiding in deze dwaze tijd .met jou ook alles goed hoop ik .gr.Ch.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.