Afrika-trip parlement kost Suriname 35.000 dollar

49

PARAMARIBO, 15 mrt – De trip die parlementariërs naar Afrika ondernemen kost de samenleving ongeveer vijf en dertig duizend dollar. Dit meldt de Ware Tijd. Weliswaar moet de samenleving de buikriem stevig aanhalen. En wordt op van alles bezuinigd.

Een heleboel kan niet of niet op tijd betaald worden. Zoals de subsidies op het transport van schoolkinderen. De Afrika-trip is gereserveerd voor vijf parlementariërs en een griffier. In Lusaka, de hoofdstad van Zambia, zal een jaarvergadering worden bijgewoond van de Inter Parlementaire Unie, IPU. In de delegatie zitten twee leden van de oppositie. “Het is een parlementair besluit”, zegt Carl Breeveld (DOE).

Volgens de coalitieparlementariër is het besluit ‘reeds lang’ genomen. Het mag het parlement dus niet kwalijk worden genomen. Breeveld herinnert eraan dat parlementaire werk niet alleen bestaat uit vergaderen in eigen land. Dat er zo karig wordt vergaderd thuis, is de ‘verantwoordelijkheid van de leiding’ van het parlement. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons heeft net ook een buitenlandse reis achter de rug.

Bekijk ook:

49 REACTIES

 1. Suriname is lid van de UPI en moet kunnen deelnemen aan de bijeenkomsten. Het is goed voor de democratische ontwikkelingen in Suriname. Daarnaast is het van belang dat er contacten worden gelegd die van belang zijn voor de economische ontwikkeling van het land.


  Maak melding

 2. Wat hebben ze in Afrika te zoeken?!Afrika kan zichzelve niet redden hoe gaat het Suriname steunen en met wat?!
  Prettige snoepreis in naam van Suriname hoor coalitie !!
  De groetjes aan julle nichten en neefjes, de hutu’s en Zulu’s overbrengen names ons , de rest dus!


  Maak melding

 3. @RobG
  Het is niet te verwijten dat er buitenlandse contacten zijn en als men lid is zal men moeten verschijnen.
  Men kan dan discusieren over hoeveel en over het budget.

  Het bedrag wat vermeld wordt zijn slechts de 6 tickets van $ 5.500 elk.

  Met even Googlen kan ik de tickets voor een soort gelijke reis met SLM $ 1.100 en Emiraates $ 700 kopen. Dat is heel wat minder.

  Voeg aan de reis ook nog eens de verblijfkosten toe (Lusaka zal niet goedkoop zijn wil en veilig verblijven) en de zeer royale daggelden die uitgekeerd worden en men zou zich af moeten vragen of een buikriempje voor de DNA op de plaats is. Aangezien de verslagen en resultaten online beschikbaar zouden moeten zijn en men ongetwijfeld middels Streaming kan participeren.

  Ik heb het idee dat (overal ter wereld) deze trips verre van voordelig gepland worden.
  Een slimme effectieve reisassistent die handig is met het internet kan wonderen doen met dit soort budgetposten. Laat het over aan een niet gemotiveerde of slechtmanagende griffier en het geld vliegt letterlijk weg.


  Maak melding

 4. What the fuck hebben ze te zoeken in Surzambia.
  Soso geld verspilling, vervoer voor schoolkinderen kunnen ze niet betalen. Klote zooi. Het land gaat dagelijks naar de klote.


  Maak melding

 5. Ik ben het helemaal met Ray eens die stelt, dat wij niets in Zambia te zoeken hebben.
  Niet in economisch opzicht, niet in financieel opzicht en ook niet in sociaal maatschappelijk opzicht.
  Zoals de pres in het verleden regelmatig om hem moverende redenen heeft gedaan, zou deze trip natuurlijk ook gemakkelijk kunnen worden geanuleerd.
  En om alleen te gaan omdat we lid zijn van de UPI is wel een heel mager argument in een tijd waarin alle Surinamers de broekriem moeten aanhalen.
  Ik vind het in ieder geval een heel verkeerd signaal naar de bevolking toe.
  Met die 35.000 dollar hadden veel betere dingen kunnen worden gedaan.


  Maak melding

 6. @Cochise
  Heel juist.
  Ik denk aan de vele patienten die dagelijks hun medicijnen moeten innemen .Voor hun zijn dit de moeilijkste en meest onzekere tijden die zij tegemoet gaan.
  35.000 dollars voor een vakantie in Afrika die helemaal niet in belang ligt voor Suriame en de surinamers!!
  Dit i9s heel erg !!!


  Maak melding

 7. Een van de vele redenen waarom meedoen aan welke prijsverhoging danook niet aan de orde. Steun in iedere andere vorm evenmin. Onbetrouwbaar en/of chantabel is de heersende norm.


  Maak melding

 8. Het is werkelijk waar niet te geloven dat de azijnpissers weer iets gevonden hebben waar ze totaal geen verstand van hebben.

  Afrika herbergt de zes snelst groeiende economieen van de wereld. Een land als Angola koopt alles wat los en vast zit in de voormalige kolonie (Portugal) De algemene ontwikkelinge van enkele amoeben hier ontstijgt het niveau van een eencellige amper.

  Afrika heeft Suriname veel, heel veel te bieden maar als je de mainstream mdia volgt en de propaganda machine prevaleert boven je grijze hersencellen te laten werken dan blijf je steken in geblaat in de ruimte.

  Het levert natuurlijk wel hilarische stukjes tekst op van de bekende posters. Altijd leuk als stressverdrijver, deze site te bezoeken en even te lachen om zoveel gezever.


  Maak melding

 9. Zo ook met jouw stukje beste doordenkers!
  Denk eens door man wat valt er uit Afrika te halen? Een continent met enkel ellende!

  India daar moet je gaan bedelen.


  Maak melding

 10. @paul
  Buitenlandse verplichtingen ?
  Als het zo belangrijk is dan kunnen ze er met 2 to 3 man naartoe. Waarom zes?
  Waarom een griefier meenemen? Voor verslagjes? Assemblee leden kunnen toch lezen en schrijven. Maak zelf ter plekke dagelijks een verslag en mail die naar de griffier in Suriname. Bij terugkomst is je verslag klaar. Met 6 man naar dit soort snoepcongressen is wel veiliger. Vooral bij hoeren bezoek ter plaatse. Je kunt altijd een kondremang op de uitkijk zetten toch jongens.


  Maak melding

 11. Afrika herbergt de zes snelst groeiende economieen ????

  Waarvoor worden steeds gironummers in het leven geroepen voor deze snelst groeiende economieën !!!


  Maak melding

 12. Doordenker,

  Ik denk als niet-azijnpisser, dat Suriname zich veel beter kan concentreren op de Carribbic en Zuid Amerika, dan op het Afrikaanse continent.
  Bovendien is wat je post maar heel betrekkelijk.
  Als je een bruto nationaal product van bijna niets hebt, dan groei je al gauw een paar honderd procent per jaar als het economisch voor de wind gaat.
  Je moet de ontwikkeling van het nationaal inkomen van Afrikaanse landen wel in de juiste verhouding zien.
  Dan krijg je een heel ander beeld.
  Het gaat de meeste Afrikaanse landen veel minder goed dan jij ons wilt laten geloven.


  Maak melding

 13. @Doordenker
  Had je maar een klein beetje van ons verstand geerfd dan zou Suriname er beter uitgezien hebben,jammer dat je het van de coalite hebt geerfd en raad eens ..DIE HEBBEN HELEMAAL GEEN VERSTAND!!
  Hahahaaaaaa…wat kan de Sahara jou aanbieden?!
  Je baasje was van plan water te exporterem naar Afrika,maar dat plannetje was gedoemd !Zo,wat kunnen deze afrikanen doen voor de even arme surinamers?!
  Sinds bouta de lijder is horen we dat Afrika een groeiend economie is, echt iets voor jullie ndpers die geloven in sprookjes>Begin alvast in de rij te gaan staan idioot voor dagelijkse levensmiddelen en medicijnen en hou aub met dagdromen !! Confronteer de waarheid. Suriname behoord samen met Afrika tot de armste landen in de wereld!!Proficiat hoor doordenker,we hebben Afrika wat betreft armoede ingehaald!!


  Maak melding

 14. @doordenker
  Wanneer je 1.000.000 zou heb en je wil graag investeren in welk land zou je investeren Oekraïne of Zwitserland.
  aub antwoord.


  Maak melding

 15. @doordenker, dat men voor zaken naar het buitenland gaat en ook samen werkt met ander landen heb ik er geen moeite mee, maar de situatie in Suriname vraagt nu om een ander aanpak.

  Waarom moeten er zovele naar Afrika reizen?
  Wat is hun doel daar in het land? Geen transparantie dus zet ik een vraagteken bij.

  -Als de EU en Amerikaanse hulp naar Afrika stopt gaan meer dan de helft van alle Afrikanen dood.

  @doordenker, weet je wat men ook kan leren van Afrika?????het volgende moet je niet vergeten:::::::let op wat die Chinezen nu is Suriname doen en zie Bouterse zijn gedrag::::

  ==De president van Angola, José Eduardo dos Santos (73), houdt er naar eigen zeggen in 2018 eindelijk mee op. Dos Santos zei vrijdag in dat jaar zijn politieke loopbaan te beëindigen. Hij is dan al bijna veertig jaar aan de macht.

  -China geeft een lening van 42,5 miljoen euro maar wil daar wel wat voor terugzien. Volgens The Zimbabwean gaat het om mijnconcessies en tabak. Zimbabwe moet 110.000 ton leveren. Omdat de tabakproductie is gedaald van 200.000 naar 60.000 ton per jaar, betekent dat, dat de oogsten van de komende twee jaar nu al vergeven zijn.
  ==China past deze tactiek ook toe in bijvoorbeeld Angola, waar corrupte leiders voor miljoenen winst nemen en hun bevolking opzadelen met langlopende schulden.


  Maak melding

 16. Zo zie je maar weer dat de aanhang van het Front uit een zeer slecht geïnformeerde aanhang bestaat. UPI is een internationale samenwerkings-organisatie van parlementen.

  Doelstelling van de IPU is het overlegforum te zijn voor alle democratisch gekozen parlementen in de wereld om de vrede en de samenwerking tussen de volkeren te bevorderen en de representatieve democratie te verankeren.

  143 landen zijn er lid van UPI dat haar hoofdkantoor heeft in Geneve, en niet in Zambia zoals het klootjesvolk van het Front denkt. Nederland maakt deel uit van deze organisatie.Twee keer per jaar wordt vergaderd. 1 x per jaar in Geneve en 1 x per jaar in een gastland.


  Maak melding

 17. Het valt op dat Breeveld een heel andere taal spreekt, nu hij in de coalitie zit, ook zo,n jaknikker die zijn princiepes heeft laten vallen vanwege eigen belang, en opa Bouva is op kosten van de belatingbetaler zijn roots aan het zoeken in Africa, hij kan daar beter blijven, dat zal een verrijking zijn voor dit land, een grondwetrechtenschender minder.


  Maak melding

 18. Ray, je moet altijd denken aan de meerwaarde van deze reis voor Suriname. Tijdens deze reis is het mogelijk dat er contacten gelegd worden met vertegenwoordigers van de landen die voor Suriname van grote waarde kunnen zijn. Zowel de parlementsleden van de oppositie als die van de coalitie kunnen deze contacten leggen ten bate van de Republiek Suriname.

  Ray, je moet er werk van gaan maken om de doornen uit je hersenen te verwijderen. Door positiviteit te laten overheersen neemt de zuurgraad in je hele lichaam af.Dit geldt ook voor Hans, Jojo, Koos, Henry,Manu en de weinig anderen.


  Maak melding

 19. @RobG

  Ik vrees dat het verspilde moeite is. De Front aanhangers hebben qua niveau en taalgebruik steeds meer weg van Henk en Ingrid. Ze zitten op de populistische ramkoers. Zou me niet eens verbazen als ze in Nederland gewoon PVV stemmen ook nog.


  Maak melding

 20. RobG.

  Het interesseert mij niet in het minst wat voor organisatie de UPI is.
  Ik vind het gewoon een verkeerd signaal naar de bevolking toe om op dit moment voor zoveel geld naar Zambia af te reizen.
  Er bestaat ook nog zo iets als een morele verantwoordelijkheid binnen de Assemble.
  Wel veel offers van de bevolking vragen, maar zelf het tegenovergestelde doen.
  Jij mag van alles vinden, maar ik sta anders in het verhaal.
  Ik kan me ook niet duidelijker uitdrukken.


  Maak melding

 21. Dat is alleen maar het bedrag voor de tickets. landingsrechten, visa, daggelden en declaraties komen daar nog bovenop.
  Het werkelijke bedrag zal ver boven de 50.000 USD liggen en dichter bij de 100.000 USD.


  Maak melding

 22. Dat Bouva en een oppositie lid gaan is ivm de casus van de Terugroepwet begrijpelijk. Maar die andere vier horen er gewoon niet bij. Evenmin is de priijs van de ticket acceptabel.
  Daarnaast zien we een verspillende reis van Simons en Abdoel. Er is haast geen geld Maar de paarse snoepreisjes gaan door.


  Maak melding

 23. Wow! Deze thread is zoals gebruikelijk weer heel snel geëscaleerd naar racistisch niveau. Treurig.

  JoJo
  Je vergeet in je berekeningen dat men niet zoals wij economy reist, maar business class of misschien zelfs first class. Voor de rest laat ik het hierbij.


  Maak melding

 24. 35K + food& beverages, dag gelden, lokaal transport, hotel suites en allerlei kut declaraties….bedrag komt boven de 50K uit.

  Geen enkel meerwaarde voor het land..@ RobG; misschien contacten voor de dierentuin (lees DNA)…een paar apen erbij!


  Maak melding

 25. Paul, de aanhang van het Front is totaal verbitterd, totaal verzuurd in het vat net als de verzwakte oppositie. Zij snappen het wel, maar willen uit rancune niet toegeven dat de mondiale economische crises ook toegeslagen heeft in Suriname.

  Cochise wie in Zambia niet aanwezig is moet ook niet klagen als mooie deals aan hen voorbijgaan. Ik weet dat de economische crises nijpend is maar er moeten ook contacten gelegd worden om de crises te bezweren. Landen kunnen veel van elkaar leren en elkaar van goede adviezen voorzien. Onderschat dit soort bijeenkomsten niet.


  Maak melding

 26. aan B. Wakoef,

  Jij hebt in een vervuilde rivier een bad genomen.
  Beter zou zijn om je zonden schoon te wassen in de Suriname rivier deze is niet vervuild.


  Maak melding

 27. RobG.

  Als econoom zou je wat meer nuances in je postings verwachten.
  Iedereen die het niet met je eens is, scheer je over dezelfde kan, het zijn allemaal Fronters.
  Ik wil daar toch sterk tegen protesteren.
  Ik ben een Surinamer die het niet eens is met het beleid van de regering Bouta en ………. in ben geen aanhanger van het Front, ook nooit geweest.
  Het is te gemakkelijk om mensen in het Front-hoekje te duwen, terwijl ze daar niet thuishoren.
  Dat geldt voor meerdere posters op dit forum, die dat ook al een aantal keren hebben benoemd.
  Je zou misschien wat voorzichtiger kunnen worden in je stellingname, dat iedereen die het niet met je eens is per definitie ook een Fronter is.
  Vanwege dit soort reacties van jou vraag ik mij af of je ook werkelijk econoom bent.
  Een echte econoom verlaagt zich niet tot reacties, zoals jij doet.


  Maak melding

 28. @doordenker, denk even door. wie heeft ook alweer beslist dat suriname zou bezuinigen? deci B. (en wat deed deci toen hij zou bezuinigen: hij besteedde 1,4 miljoen srd aan de begrafenis van een granman!) wie heeft ook alweer beslist dat buitenlandse reizen niet meer zo zwaar zou zijn? deci B. en hoe bezuinigen wij? door heel veel geld uit te geven. men had ook kunnen bedenken: belangrijk voor suriname, duur dus welke keuze maken wij? belangrijk? duur? minder 2 of 3. het zijn op zich geen morons, toch? dus 2 of 3. maar ik hoor allemaal slappe lullen excuses: de trip was al lang gepland. (het was ook al lang bekend dat er teveel geld uitgegeven werd dat niet verdiend wordt.)
  de trip afblazen kost ook geld. (hoeveel meer dan wel laten doorgaan?)

  hee, mensen, als dit bezuinigen is, ga aub snel weer geld verspillen.

  en de hoofdslappelul breeveld doet vrolijk mee. sjit wat een hoofdslappelul.


  Maak melding

 29. @Cochise, bedankt voor jou schrijven.

  Ik hou van het land Suriname en zijn volk, maar ik zal nooit in mijn leven achter mensen staan die anderen hebben vermoord en het volk voor liegt.

  Ik blijf kritisch en een ieder mag zijn of haar mening geven.

  Ik blijf erbij en zoals velen dat aangeven dat het beleid van Bouterse een grote puinhoop is.


  Maak melding

 30. @Cochise

  Kom. Nu moet RobG voorzichtiger worden in zijn stellingname terwijl de reacties hier soms de spuigaten uitlopen? Ik neem aan dat je zelf ook wel de reacties leest over paarse duivels, moordenaars, Bouta en zijn Paarse Roversbende, de grootste paarse ezel Misiekaba, denk ik niet dat ze een bejaard ventje als ” Loverboy “wilt met het Korsakov-syndroom en die ook nog in PAARSE LUIERS rondloopt met de initialen ” DDB, ga halen president de tufus kop, er zit zo een grote kloof tussen deze ratten en anderen, Die stinkende paarse troep vol van corruptie, leugen, misdaad, in stand gehouden door de paarse baas der misdaad en zijn gangsters.

  Nee hoor. Vooralsnog is het RobG die normaal argumenten gebruikt en is het de rest die taal uitslaat waar de honden geen brood van lusten.


  Maak melding

 31. Jongens jongens, niet zo krenterig doen; met de verhoging van de toeristenkaart tot USD 35 hoeven ‘maar’ 1000 toeristen Suriname aan te doen en dit ‘lousy’ bedrag voor de trip is binnen.

  Niet zo lang geleden liet Bouterse twee belangrijke staatshoofdenvergaderingen van de OAS en de Caricom, in onze achtertuin, schieten omdat hij, zoals hij zelf aangaf, zijn kostbare tijd en ons dure geld in deze tijd van crisis en bezuinigingen nuttiger in Suriname kon aanwenden. Nu gaat een topzware tweederangs DNA delegatie naar een tweederangs vergadering ergens in een uithoek van de wereld, terwijl de crisis intussen nog erger geworden is (jammer dat het geen staatshoofden vergadering betreft want dan zat Bouterse op Brokobaka zijn tijd en ons geld nuttig te besteden), het enige delegatielid dat ik dit snoepreisje van harte gun is Carl Breeveld, het staat namelijk nu reeds vast dat deze ‘awari domri’ bij de volgende verkiezingen er zeker niet meer bij is, deze zielenpoot mag daarom, nu hij daartoe nog de gelegenheid heeft, van mij genieten van dit snoepreisje, tye poti.


  Maak melding

 32. Bouva is vorig jaar op staatskosten naar Genéve, Zwitserland, geweest. Alleen hij weet wat de ” voordelen voor Suriname geweest zijn van de GRATIS VAKANTIE !!!!

  ” …….niet toegeven dat de mondiale crisis ook toegeslagen heeft in Suriname “.
  STOREND GEKEF dus om 16:42 uur van de PAARSE CHIHUAHUA.

  Neemt u het mormel niet kwalijk. Zijn baasjes, Desiderius en Ingrid, moeten nog een datum prikken om hem te laten inenten tegen HONDSDOLHEID !!

  Dat ze wel degelijk de weg kwijt zijn binnen de PAARSE AUGIASSTAL is duidelijk want de PAARSE Chihuahua heeft het over een mondiale crisis maar de PAARSE Onderdirekteur van de afdeling LEUGEN en BEDROG, Abdoel, zei kortgeleden nog dat er GEEN SPRAKE is van een CRISIS.

  Sterker nog, dit is een uitspraak van een lid ( zelfs hoofd ) van de parlementaire commissie Financiën. Wat een zooitje !!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 33. Paul,

  Verschillen we ernstig van mening.
  Alles wat Bouta is moeten we blijkbaar aanbidden.
  Ik in ieder geval niet en ik sla doorgaans geen agressieve taal uit naar mijn medeposters.
  Ik heb dat op dit forum wel anders gelezen.
  Ik vind alleen, dat RobG. niet reageert als een econoom die hij zegt te zijn.
  Van die titelhouders mag je veel meer genuanceerde reacties verwachten en dat doet of kan hij niet, vandaar mijn vraagtekens of hij wel een echte econoom is.
  Maar volgens mij hoef jij hem niet te verdedigen hoor.
  Economen zijn wel wat gewend.


  Maak melding

 34. @RobG
  Sinds bouta aan de macht is gekomen reist de coalitie naar de meest onmogenlijke landen met als resultaat 0,0!
  Contacten?Welke contacten?Contacten die ons meer leningen kunen verschaffen misschien?!!Wie gaat het allemaal terug betalen met rente!?
  Wat heeft arme afrika ons te bieden?!De gehele coalitie is reislustig!Als de ene groep terug komt van hun reis staan de andere coalitie paraat om op reis te gaan !Ze weten niet eens wat IPU allemaal is!!
  Hahahaaaaa..hoeveel landen die geen dictator als lijder hebben staan te springen om Suriname te helpen met een dictator als lijder?!
  Laat de coalitie alvast maar de staatscassave bedrijf opstarten okay!
  Een prettgie reis toegewenst op staatskosten aan je geliefde coalitie helden,


  Maak melding

 35. ‘Henkes zegt;

  het enige delegatielid dat ik dit snoepreisje van harte gun is Carl Breeveld, het staat namelijk nu reeds vast dat deze ‘awari domri’ bij de volgende verkiezingen er zeker niet meer bij is, deze zielenpoot mag daarom, nu hij daartoe nog de gelegenheid heeft, van mij genieten van dit snoepreisje, tye poti.’

  Hahahahhaaaaaa,en
  Henkes heeft gelijk.Carl Breeveld praat voor zichzelf met de hoop de volgende persoon te zijn die op reis gaat op staatskosten!!


  Maak melding

 36. B.Wakoef, ik houd niet van slechte proza. Hetgeen je zegt in je posting van dinsdag 15 maart 2016 om 17:17 uur gaat bij mij linea recta in de prullenbak. Wat is jouw probleem met de economische vraagstukken waarmee Suriname nu op dit moment wordt geconfronteerd? De ontwikkeling van landen verloopt nooit over rozen. Er zijn ups en er zijn downs. Het is een cyclus. Zelfs de knapste geleerden in de wereld kunnen deze cyclus niet continu ombuigen in een rechte lijn naar boven. Ga je maar eens verdiepen in politiek – economische en sociaal-economische vraagstukken van heel veel landen, maar in het bijzonder de problemen van Suriname. Can you follow me?


  Maak melding

 37. Nederland zend uit 225 parlementariërs (1ste en 2de kamer) 5 leden naar de voorjaarszitting en 3 naar de najaarszitting als mede een griffier.

  vorig jaar zijn er echter maar 3 gegaan omdat Dijkhoff benoemd was tot staatssecretaris en 1 lid voor een plenaire vergadering in de 2de kamer niet meer kon.

  Als je ziet dat men zich al maanden van te voren voorbereid en alle daden vastlegt voor de collega’s en ter verantwoording kan men er in Suriname nog iets van leren. Daar lopen delegatie leden rond die claimen niet te weten dat ze aangewezen waren etc.

  Beste RobG.
  Parlementariërs maken geen deals als ze op reis zijn en slechts collega Parlementariërs. Dit soort reizen wordt pas interessant als de lokale ambassades een programma maken voor de bezoekende parlementariërs.

  Als een kleinland 2 leden stuurt die met de griffier alles goed vastleggen is meer dan genoeg voor showing the flag.


  Maak melding

 38. -Nederland heeft ook zijn crises gekend en de economie trekt weer aan. Ik vraag mij af hoe het wel kan in Nederland en in Suriname het een grote puinhoop is.

  Amerika heeft een crises gekend en het gaat weer beter, hoe dan niet voor Suriname? Wie kent het antwoord???


  Maak melding

 39. niemand gaat naar afrika, of anders komen jullie terug in kisten…de staatskas is leeg geplunderd. vakantie gangers moeten het komen dichten…


  Maak melding

 40. Voorstel : Om de kosten te drukken stelt het Surinaams volk voor om in plaats van een hele delegatie te sturen, slechts een persoon te sturen in de persoon van Desi Bouterse. Hij kan met een KLM vlucht via Amsterdam naar Africa Suriname gaan vertegenwoordigen. Wij wensen hem een veilige en behouden vlucht.


  Maak melding

 41. de man is politiek ,,,,onschendbaar,,,,,onaanraakbaar,,heeft een diplomatiek paspoort ,heeft amnestiewet bij zich,,is president van het slapeloze dom boo volk,,,een mooie vrouw die nog maagd is..

  zijn zoon zit in amerika met vakantie voor lange periode woont en werkt studeert al daar..komt over 16 jaar en 3 maanden terug misschien wel eerder..

  zijn klein zoon zit in santo boma met vakantie

  kortom,, het gaat die meneer heel goed en kan het land niet verlaten,maar bovendien heeft hij meer dan 600 miljoen US$ / Euroos in Zwitserland op een geheim rekening staan algemeen bekend in sme…

  dagelijks is hij vol met die verboden spul in zijn maag onder lijding van een Cubaanse huis dokter als privé persoon met een privé begelijder op persoonlijk titel ene kerk ganger van meye als huis dominee..

  dit alles betaald door het domme volk als belasting inhoudingen op de lonen inkomsten belastingen..

  en dan nog ja,,, klikken..

  wat een poep volk zijn wij toch..


  Maak melding

 42. Overal waar mevrouw Jennifer voorzitter van is, daar vloeit het geld rijkelijk.
  Ooit erover gepikeerd hoe mevrouw Jennifer elke maand de oversteek naar de Noordzee maakt? Ze moet baden in het geld. Waar haalt mevrouw Jennifer dit geld vandaan? Ik zou die schat ook wel willen vinden. Misschien heeft ze een wonderlijke kluis, dat als je er 100 Srd eruit haalt, het zich automatisch viult met 200 Srd.


  Maak melding

 43. Gelijk heb je …als ze nou eens het goede voorbeeld zouden zijn voor hun bevolking waar ze het zogenaamd voor doen en ook de broekriem aan trekken.maar deze mensen denken dat ze boven hun volk staan waar ze door gekozen zijn .het kan ook echt eenvoudiger als ze maar willen.zie in Nederland ook de politici in de economyclass reizen en praatjes maken met de normale reiziger .gr.Ch


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.