Kans op genoeg steun wijziging grondwet Suriname

11

PARAMARIBO, 14 mrt – Voldoende steun in het parlement om de grondwet te veranderen, behoort tot de mogelijkheden. Bij de oppositie is de instelling dat partijen elkaar moeten kunnen vinden. Dit zeker als het om belangrijke wijzigingen gaat.

Daar heeft een presidentiële commissie zich over gebogen de afgelopen jaren. Onlangs is een voorstel afgegeven aan president Desiré Bouterse. Het voorstel moet nog bij het parlement worden ingediend. Om een wijziging door te voeren is een meerderheid nodig van vier en dertig. De coalitie beschikt over twee en dertig zetels. Dus zal steun nodig zijn van de oppositie. Volgens Amzad Abdoel (NDP) zal die steun ook gezocht worden.

Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de VHP, zegt dat zijn partij best wil meewerken. Een belangrijke voorwaarde van de VHP is wel dat het kiesstelsel ook wordt aangepakt. Dit betekent dat behalve de grondwet ook de Kiesregeling moet worden gewijzigd. Overigens vindt de VHP wel dat elke vergaande verandering goed besproken moet worden met alle politieke en maatschappelijke organisaties.

Bekijk ook:

11 REACTIES

 1. Paars verdoemde dwazen zijn alle oerdomme stommelingen en allen die hand en spandiensten verlenen aan de paarse onberechte mensendoder en consorten. Het wordt een vreselijke paarse duistere periode vol misdaad en geweld.


  Maak melding

 2. Hoooo…maar,,,met of zonder steun gaat de paarse lijder toch alles doen zoals het hem goed uitkomt.!Denk maar aan bouta amnestie, hij mocht niet aan de grondwet komen maar hij is eraan gaan rommelen en zijn Eigen versie erin sluizen op slinkse manier die schijnheilige!!


  Maak melding

 3. Sang….!! Zeker zal de nieuwe grondwet, het omstreden amnestywet ondersteunen. Dus brada nanga sa moorden en stelen mag binnenkort. Men wijzigt een grondwet meestal om eigen belangen veilig te stellen. Meer is niet…


  Maak melding

 4. De kiesregeling is racistisch.
  Een stem in het oerwoud heeft meer waarde dan mijn stem in de stad !!!!!

  Als ik vanuit de stad niet behorende tot een marron, verhuisd naar het oerwoud, heeft mijn stem meer waarde ?????

  In elk land heb je minderheden waarom telt de stem van de minderheid meer dan mijn stem? Dit is discriminatie.


  Maak melding

 5. @ Chutya (Bhaiwa )

  Je hebt je vraag zelf al beantwoord; jou, wij ons stemmen tellen niet. Su wordt een Marronland, en daar zijn ze nu al bezig dit tot stand te brengen.

  Sari tori.

  Jacko.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.