Vaak auto’s tegen elektriciteitsmasten in Suriname

16

De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft gemiddeld elke 24 uur te maken met een mastaanrijding. In veel gevallen gaat het om dronken of in slaap gevallen autobestuurders die tegen de elektriciteitsmasten aan botsen. De frequentie van die aanrijdingen in Groot Paramaribo is veel hoger dan in Nickerie waar elke 480 uren een auto een elektriciteitsmast ramt. De mastaanrijding resulteren bijna altijd in onderbreking van de stroomlevering gedurende enkele uren een of meerdere woonwijken. De kosten voor herstelwerkzaamheden lopen in de duizenden Surinaamse dollars.

Bekijk ook:

16 REACTIES

 1. @Bakraman , goed idee maar niet uit te voeren,Heel veel palen zijn zo dicht bij de straat dat er geen plaats is voor een afscherming,Bovendien zijn cement en beton heel duur. EBS gaat liever een kapotgereden paal in 20 uur vervangen dan beschermende maatregelen treffen.Zo blijven de boys aan het werk.


  Maak melding

 2. De rekening van de herstelwerkzaamheden door de veroorzaker laten betalen. Dat zal ze leren om geen onnodige risico’s in het verkeer te nemen. Misschien extra rijlessen want Surinamers kunnen niet rijden.


  Maak melding

 3. deze personen die zoveel andere landgenoten elke dag leed en ellende toebrengen door stroom onderbrekingen, moeten meteen door de desbetreffende buurtbewoners meteen gefuseerd worden aan de stroom kabels en moet als voorbeeld dienen dat als men zo met gemeenschaps eigendommen van de staat mee omgaat…


  Maak melding

 4. Ik vraag mij af waarom het zo moeilijk is om het te verhalen op de veroorzaker.deze banana republiek met hun amaturistische adviseurs maken su echt te schande.
  Als je alleen maar naar die beleidmakers kijkt dan weet je al genoeg,als je naar die overheids gebouwen kijkt b.v politie post keizer str,,sociale zaken waar die maron minister amafo de scepter zwaaide en tal van gebouwen schaam jij je als surinamer echt waar.geen enkele uitstraling .niet te spreken over die zogenaamde ongeschoolde ambtenaren .wij blijven maar door modderen met dit soort ongeschoolde ministers, parlementariers en ambtenaren .miranda spoort de mensen aan om hun erf schoon te maken prima ,maar als je naar de mensen wijst en ze wil verbeteren dan moet jij als overheid ook een goed voorbeeld geven ,en dat ontbreekt in suriname als je naar de overheids gebouwen en percelen kijkt.so so sjing terwijl er duizenden ambtenaren zijn die niets uitvoeren .hoeveel waardeloze ambtenaren lopen doelloos rond en worden aan het eind van de maand betaald.willen wij suriname op die manier opbouwen .so so sarie.wij kunnen het niet geef dat land terug aan die witte man ,zie billiton zie moengo ,zie paranam ,toen de amerikanen en nederlanders de beheerders waren over die plaatsen was het keurig netjes, er was gezag ik bleef zelf op billiton onverdacht ,er waren regels .zie ook voor de onafhangelijkheid van suriname alles was keurig netjes.alles wat overgaat in staats handen wordt een puinhoop ,vervallen chaos en dat doet echt pijn om die verloedering te moeten zien omdat deze zelfde ovrrheid geen voorbeeld kan geven .mijn hart bloedt om dit te moeten zien terwijl het land dit niet verdient .ik heb het niet over deze regering alleen ik heb het over al die regeringen ,de een hoeft de ander niet met de vinger te wijzen allemaal een pot nat .allemaal zijn ze schaamteloos.vaderlands liefde is er niet. Triest triest triest. Jammer voor de komende generaties.


  Maak melding

 5. No spang heren! Nu hebben we super Parma als directeur.
  Met zijn megasalaris moet hij in staat zijn om dit probleem op te lossen! Superboy kom op ,laat zien dat je jouw salaris waard bent!


  Maak melding

 6. EBS moet nu geen excuses gaan zoeken maar kijken wat zij zelf kunnen doen om dit te voorkomen. Het stroomnetwerk moet gewoon zoveel mogelijk beschermd worden. Ik ben het eens met bakraman. Is beter om die masten te beschermen met iets erom heen. Zo voorkom je schade aan die masten en bescherm je ook de mensen die er tegen aanrijden.


  Maak melding

 7. Veroorzaken moeten keihard alles vergoeden,daarvoor kunnen zei verzekeren aangepast premie,werkgelegenheid voor ebs en in verzekeringsbranche.


  Maak melding

 8. Er bestaat toch een verplichte w.a. verzekering voor motorvoertuigen? Dan kan de schade toch op de verzekeraar van de dader worden verhaald als deze bekend is?


  Maak melding

 9. Waarom zetten ze geen rotsblokken om die lantaarnpalen.
  Bij recedivisten rijbewijs in beslag nemen want je speelt met mensen levens. Als je lantaarnpaal omver rijdt dan ben je dronken, hoe kun je een lantaarnpaal omver rijden. Die paal heeft je niets gedaan. Gebruik je eigen paal voor je vrouw maar laat lantaarnpalen met rust.


  Maak melding

 10. @Chris en Get a life

  Verzekering en wie opdraait voor de kosten zal mij een worst wezen. Als iemand tegen een stroommast rijdt dan hoop ik dat alles goed komt met die persoon maar ik wil in geen geval zonder stroom zitten. Verder denken!


  Maak melding

 11. waarom staan die palen bijna midden op de straat..

  op pad van wanica stonden ze ook langs de weg,

  nu ze verwijdert zijn en tegen de boes boes staan,wordt er zelden een paal kapot gereden..

  dus e b s verwijder die dingen en lul miet meer..

  bovendien,,, de veroorzaker moet de schade betalen meer niet..en niet de verzekering..

  rijbewijs intrekken voor minstens tien jaar..


  Maak melding

 12. Alcohol drinken en auto rijden gaan niet samen, maar sommige Bavianen, denken dat ze beter rijden als ze wat op hebben. Als ze zich zelf dood rijden vind ik niet erg, maar soms rijden ze iemand anders dood. En dat is natuurlijk waardeloos, en bezorgt anderen maar een heleboel leed !

  Sari tori.

  Jacko.


  Maak melding

 13. naast auto aanrijdingen tegen lantaarn palen, is het onweers bliksem inslag ook debet aan vele malen per jaar de oorzaak van kapotte stroomkabels, deze fenomeen heb ik zelfs met eigen ogen aanschouw tijdens de vakantie september 2011, van voor en na het onweersbui, op uitkijk…


  Maak melding

 14. Het zou beter zijn als de stroom kabels per district ondergronds naar een trafohuisje gaan wat een klein verdeel station is en dus veilliger is …en pas van daar uit per district boven gronds werken ,het is efficiënter en zijn storringen sneller op te sporen en te verhelpen en minder risico voller.
  Ook kan er in een traffohuis een grote meter worden geplaatst en die getallen moeten overeen komen met de meterstanden in het aan gesloten distrikt dit werkt tevens als een controle punt .E.B.S zou het overweging kunnen nemen om er nog eens naar te willen kijken en zo veiligheid en efficiënter te kunnen werken en geld te kunnen genereren


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.