Bondgenoot Bouterse bevestigt stelling Somohardjo

19

PARAMARIBO,13 mrt – De Progressieve Arbeiders & Landbouwers Unie, PALU, onderbouwt, zij het ongewild, de jongste politieke stelling van Paul Somohardjo. “Ik ben het niet, zij zijn verantwoordelijk”, is wat volgens de oppositieleider het devies is. Het is altijd weer de schuld van een ander. Het devies dan van Desi Bouterse en alles dat hem politiek aanhangt.

Het is niet de schuld van Bouterse dat het fout gaat nu. Maar ook de misstappen in het verleden mogen niet de volkspresident worden aangesmeerd. PALU, natuurlijke en historische bondgenoot, voelt zich de gebeten hond, maar ziet het vingertje vanuit andere hoek wijzen. Na 1982 werd de zwarte Piet PALU toegeschoven. “Niet vanuit het Surinaamse volk, maar vanuit het buitenland”, zegt Hok tegenover de Ware Tijd. Het is een prijs die betaald moest worden.

PALU moest als opkomende progressieve partij die het nationale belang van Suriname vooropstelde, een kopje kleiner. “Nationale ontwikkeling verdraagt zich niet met het buitenland dat jou wil domineren”, aldus Hok. Overigens is PALU, anders dan de NDP van Desi Bouterse, wel voorstander van het strafproces. Begrijpelijk. “Laat het proces lopen. Daarom is het toch gestart? Laat de rechter een uitspraak doen”, vindt Hok.

19 REACTIES

 1. KUMAKOISI treft geen blaam: Het is niet aan KUMA dat alles in het HONDERD loopt; Het is het BUITENLAND die deze KUMA-PLEESIDENT probeert een HAK te zijn.

  A NO MIE: IT WASN`T ME: IK BEN HET NIET GEWEEST, HET ZIJN DE MENSEN OM MIJ HEEN DIE DAT GEDAAN HEBBEN.

  MIE GADO: IS NIET IK=KUMAKOISI TEN VOETEN UIT.

  IK, KUMAKOISI, BEN EEN FEILLOZE VOLKSMISLEIDER.


  Maak melding

 2. De kwellingen zijn reeds begonnen. Het geweten is onuitwisbaar in het menselijk brein. Dit geldt voor een ieder. Palu, desi hou je haaks there is more to come.


  Maak melding

 3. Ongezond spiraal sinds 25 februari 1980, 8 december 1982, enz. Ook een groot deel van het Surinaamse volk heeft hier schuld aan, oa: armoede sinds de jaren 25 februari 1980 van de vorige eeuw, niet goed geïnformeerd te zijn en (on)bewust te willen zijn, niet kunnen lezen, gemakkelijk in koek en sopie geloven van DDB, anderen de schuld te geven/buiten buitenland, manipuleerbaar te zijn, in plaats van informatie op te zoeken op het internet, vele ouders van de huidige jongeren/jong volwassenen van nu, buren, scholen, dictatuur van de vorige eeuw in Suriname, angst bij het volk, volksmilitie, informatie verduisteren (oa bij de STVS door een bekende die daar werkzaam was/is van een awaridomriefamirie,) universiteit, geschiedkundigen, DDB en de gangsters, Palu, mensen met linkse vreemde (marxisme, leninisme, Cubaanse, Maurice Rupert Bishop, Hugo Chavez, extreem communistische, enz,) ideologieën. Zie wat dat Suriname (inter)nationaal heeft opgeleverd sinds 25 februari 1980, 8 december 1982, november MoWana86 moorden, : Zie Cuba, Venezuela, Noord-Korea, Moslimlanden oa in het Midden-Oosten, Equatoriaal Guinee, Zimbabwe, Suriname, Rusland, zie hoe de vlag erbij hangt in Suriname, zie de financiële, economische, sociale situatie van Suriname.En het is niet de eerste keer sinds 25 februari 1980 ( 20 ste eeuw) (zie ook de 21 ste eeuw hoe Suriname er bij ligt)

  Gelukkig leven we nu in de 21ste eeuw en is het ook mogelijk dat heel veel (jonge) Surinamers ook toegang kunnen vinden tot het internet. Alles is op het internet te vinden en er is toegang tot het vinden van die informatie over Bouterse. zoek op als je durft.

  Typ/tijp in Google: Bouterse

  Treurig:
  Een volk ( de personen die kort voor en na 25 februari 1980 geboren zijn) dat/die zijn geschiedenis niet kent:
  – Hoe komt dat?,
  – Wie verbiedt hen of belet hen, dat ze het mogen weten?,
  – Waarom mogen ze het niet weten over 8 december 1982?
  – Over November MoiWana86 moorden?,
  – Waarom staat het niet vermeld in de geschiedenisboekjes van Suriname,
  – Wie is/zijn hier allemaal voor verantwoordelijk?,
  – Waarom legt DDB geen verantwoording af bij de krijgsraad?,
  – Waarom zegt DDB: “A No Mi!”, “Ik was daar niet aanwezig”, “Ze zijn op de vlucht dood doodgeschoten”, enz. enz.

  Forensisch onderzoek (Forensisch wetenschappelijk onderzoek is) sporenonderzoek op de skeletten van de 15 slachtoffers dat gedaan is ten behoeve van het strafrechtelijk onderzoek toont aan dat de kogels op de 15 slachtoffers van 8 december 1982 afgeschoten van de voorzijde van de lichamen/skeletten binnen kwamen.

  Medisch personeel van AZ/specialisten, verpleegsters, verplegers, familieleden, enz. hebben de lijken ook kort na het gebeuren mogen inzien in het lijkenhuis van het AZ in Paramaribo in december 1982.

  De dief roept: “Houdt de dief!”
  Wie houdt, wie voor de gek?

  Een volk dat voor tirannen ( DDB en de rovers, enz) zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht… (Hendrik van Randwijk)

  Hoop: Algemene Verkiezingen voor de DNA over 6 maanden in Suriname is de oplossing en er moet een zakenkabinet komen.

  Advies aan DDB en de gangsters:
  Laat er binnen 6 maanden na dato Algemene Verkiezingen voor de DNA worden gehouden. De financiële, economische,sociale situatie is een rampkoers.

  Het volk moet de mogelijkheid hebben om te zien dat je het niet kan en dat jij het met de beste bedoelingen die je hebt, het ook niet gaat kunnen oplossen. Alle neuzen zullen één en dezelfde kant op moeten kijken. Dat kan jij nu niet laten gebeuren. Je kans heb je gehad. Wees eerlijk naar jezelf toe en naar de Surinamers.

  Er MOET een zakenkabinet komen na die Algemene verkiezingen, waarin veel politieke partijen, (inter)nationaal de uitdagingen die de republiek Suriname heeft op te kunnen lossen.

  Alle Surinamers zullen het samen moeten doen en oplossingen vinden voor die uitdagingen waar Suriname nu voor staat. Nu hangt de Surinaamse vlag op half stok. Dat kan en mag niet de Surinaamse vlag hoort in top te hangen.

  De doos van Pandora geldt nu voor Suriname en dat is dat de algemene verkiezingen voor de DNA over 6 maanden
  gehouden worden in Suriname en er een andere coalitie, president, DNA-voorzitter komt.

  Hierdoor ontstaat er:
  – doelen die gerealiseerd moeten worden
  – orde, rust, veiligheid, handen uit de mouwen, vertrouwen,
  – hoop en een zonnigere toekomst,
  waarnaar de Surinamers naar zullen uit kijken (inter) nationaal en met opgeheven hooft door het leven zullen gaan. Een Surinaamse volk dat trots zal om samen voor haar doelen te gaan werken.

  DDB als je van Suriname houdt, Surinamers houdt dan schuif je jouw eigen belangen en van je naaste vrienden helemaal naar de achtergrond.

  DDB: Ga naar de DNA en vertel het volk dat er binnen 6 maanden algemene verkiezingen komen voor de DNA en geef die datum en jaar duidelijk aan. Alles moet duidelijk zijn.

  De volksleider die jij wil zijn, ben je niet en die zal nog geboren moeten worden of is nog heel erg klein. Hard, maar waar. Het is zo en niet anders.

  De huidige uitzichtloze positie van de Surinamers moet veranderen. Er moet een andere president komen, een andere samenstelling van de DNA, een andere DNA-voorzitter, een andere samenstelling van de coalitie, die de uitdagingen (inter)nationaal aangaat en oplossingen voor moet en zal vinden en het Surinaamse volk vertrouwen en een zonnige toekomst geeft.

  Momenteel hebben jij en je politieke vrienden geen vertrouwen van het Surinaamse volk, geloof het of niet. De uitdagingen zijn enorm groot, velen voelen het in het hele land en dit vraagt dat iedereen daar van bewust moet zijn, dat de koers en hoop op een zonnige toekomst, nu, middellange termijn en lange termijn over 6 maanden een aanvang mee wordt gemaakt. De doelen worden dan bekend gemaakt bij door de politieke partijen.

  Het gaat nu echt om technocraten, het speelkwartier is afgelopen. Het varkentje moet flink gewassen, geknipt, geschoren, ingevet en aangekleed worden, waardoor het in zijn beste kostuum/Guayabera met bijpassende kleur pantalon voor de heren/ haar rokkostuum voor de dames in de toekomst in de rondte kan huppelen (inter)nationaal.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 4. Ook de Palu mogen hun handen in eigen boezem steken, hebben ook meegewerkt aan de tot stand komen van de amnestiewet, netals Somo en Brunswijk, en de rest van die paarse jaknikkers, en Hok begint al dezelfde taal te spreken als die moordenaar, dat het buitenland er achter zit, maar in princiepe heeft Hok, Paal en die Ramlalal niks bijgedragen in belang van het land, alleen maar ellende.


  Maak melding

 5. @Passant

  Er kan nu al een zaken regering komen door de president tijdelijk buiten machte te verklaren (conditie: comateus of delirium tremens, acute slaapziekte oid).
  Laat Adhin desnoods deze regering voorzitten, hij heeft toch niet in de gaten wat er gebeurd.
  De NDP parlementariërs zijn geen probleem zij zijn sowieso altijd in de instem modus zolang het er op lijkt dat Bouterse er belang bij heeft.

  De adviseurs van de president zullen zo in verwarring raken en slechts naar hun koffers lopen zoeken en hun heen komen zoeken bij familie in Nederland of ergens op Cuba weg kruipen.


  Maak melding

 6. Passant, heel goed verwoord, ik ben het helemaal eens met jouw tekst. Het gaat mijn verstand te boven hoe één man met zijn verleden het land nog steeds in zijn greep houd terwijl het land op het randje van de afgrond balanceerd. Je zou denken dat de meeste surinamers niet in het digitale tijdperk leven.
  Maar ooit krijgt suriname degelijke leiders en bestuurders in ons mooie land die zich fatsoenlijk gedragen, en geen leiders en bestuurders behangen met goud die voor de camera nauwelijks uit hun woorden komen en vaak dreigende taal uitslaan zonder consequenties.


  Maak melding

 7. Allen die hand- en spandiensten verlenen of hebben verleend aan de paarse slachter of moordenaar zijn debet aan de gevolgen. Wat komen gaat is een eruptie vol van misdaad en geweld. Het is slecht een kwestie van tijd en niets en niemand zal dat kunnen tegenhouden. Ook degenen die baas aanbidden krijgen vreselijke straffen over zich.


  Maak melding

 8. De palu partij, wereldkampioen paalzitten is een mee-eter partij. Partijen die een moordenaar steunen noem ik geen progressievelingen maar uitbuiters, eigen belang voorop ten koste van het volk.


  Maak melding

 9. Dat palu een stilzwijgende mol is wisten wij allang, sinds 8 december 1982, iwan krolis moet ook gaan getuigen. Steeds als wij elkaar de vingers wijzen komen de kisi kisi uit de mouwen. Voor 1980 was zonder meer welvaart in su. De sur guldenen de nl gulden was 1:1 vlak voor de coup was er 150 miljoen echte gulden in de kluis van de cbvs. Vandaag de dag zoeken we leningen tegen het zelfde bedrag. 25 feb 1980 verdween het geld in de zakken van de militairen. En dsn durft die kanker regering nog vinger te wijzen naar het volk. Soso sjing….bouta is niet meer die kerel met ballen…het wordt maar erger….blaka lijst e wakti den….


  Maak melding

 10. Deze regering zal nu moeten toegeven dat zij er niets van bakken, Ze kunnen de handdoek in de ring gooien en het volk in de gelegenheid stellen om op democratische wijze weer regeermacht te laten kiezen. Neen er zullen geen uzzi´s aan te pas komen. Dat is verleden tijd en gehouden aan Desi en zijn makkers. Geen moorden meer in ons geliefd Suriname. Hier een oproep aan DESI “ Toon ballen en geef toe dat het einde inzicht is`


  Maak melding

 11. Of topic

  Melvin Bouva en enige Parlementariers gaan naar een conferentie in Lusaka /Zambia. Hun tickets kosten maar liefst $ 5.500 voor een ieder.
  Als ik de zelfde route zou boeken dan kost het mij in de 2de helft van maart $ 1100 aan SLM en $ 800 aan Emirates.
  Kunnen de dame en heren parlementariërs gelijk een Shopover maken in Dubai en zien wat Suriname voor lopig niet zal worden.
  Ze zullen het zich gezien de enorme daggelden kunnen permiteren DUBAI op hoog niveau te beleven.
  Tevens zullen ze ervaren wat een echte luchtvaartmaatschappij aan service verleend. Men hoeft geen Emirates te nemen Eithad en Qatar zullen Lusaka ook in hun vluchtschema hebben.

  Helaas heeft men in Suriname nog nooit gehoord van prijsbewust in te kopen.

  meneer Breeveld u gaat ook wellicht iets voor u om aandacht aan te besteden. Als alle DNA- en regerings reizen op deze manier geboekt worden is er best iets te besparen.


  Maak melding

 12. Hok lijdt aan hetzelfde ongeneeselike ziekte als zijn baasjenamenlijk onzichtbare buitenlandse vijanden,En welke rechter durft vonnis uit te spreken in hetr nadeeel van baasje?!Zulke moedige en pientere rechters hebben wij helaas niet!


  Maak melding

 13. sme is geen recht-staat,maar een macht-staat..

  de pas benoemde opperhoofd P.G. is foetoe boy van de moordenaar,hij kan niks doen..

  behalve de gewone man/vrouw een straf op leggen..

  die grote jongens durft hij geen millie meter aan te pakken blijft ver weg van die boeven ..

  zo gaat dat in sme..


  Maak melding

 14. De stelling van Somohardjo zou moeten zijn: eens een verkeerde keuze gemaakt, levenslang spijt.
  Paultje vecht nu wel terug, maar hij is oud geworden en beseft dat hij zich heeft laten leiden door eer- en geldzucht, dat hij op z’n hoogtgepunt een dictator aanbad, dat hij in het parlement schaamteloos een ander lid het ziekenhuis intrapte en dat hij behoorlijk misbruik heeft gemaakt van z’n positie.
  Vervolgens is hij belazerd door de man die iedereen belazert in Suriname en nu heeft Paultje enorme spijt. Maar hij kan z’n treurige beslissing niet meer terugdraaien, want een verkeerde keus achtervolgt je de rest van je leven. Al die hapgrage figuren die nu met opa het laken delen zullen hetzelfde ervaren als Paultje.


  Maak melding

 15. Er is geen geld maar neem maar een voorb.

  Melvin Bouva en enige Parlementariërs gaan naar het buitenland. wat doen geld verkwisten, zo zijn er nog een paar anderen die zaken gaan doen voor Suriname. allemaal opzouten. Onze geliefde moordenaar die durft voorlopig niet meer te reizen. Ik walg gewoon van hem, gewoon het volk voor de gek gehouden , terwijl hij wist dat hij al het geld heeft gevreten soso grootdoenerij . het volk verblind, meer geld kinderbijslag, pensioen en de rest in zijn zak met aanhang. Gado e wachtie unu


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.