Dieselgenerator voor meer opwekvermogen Energiebedrijven Suriname

5

De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) treft de laatste voorbereidingen voor de installatie van een 21 MW MAN 18V48/60 TS dieselgenerator. Daarmee zal het opwekvermogen van de EBS-centrale worden uitgebreid met 21 megawatt. De extra energie zal vanaf april beschikbaar zijn.

Bekijk ook:

5 REACTIES

 1. dit is uit een nieuwsbulletin van Man Diesel

  MAN Supplies Engines for Power Plants in Surinam and Indonesia
  Highly efficient engine model with low emissions
  MAN Diesel & Turbo has received two orders to supply a total of seven gensets featuring highly efficient and low-emission 18V48/60TS engines for power plants in Surinam and Indonesia. Together, the orders are worth Euro 43 million.
  The first order comes from Olibis N.V., an importer from Surinam, to supply three gensets with control systems and mechanical auxiliary equipment to energy firm Energiebedrijven Suriname (EBS) for a power plant in Paramaribo, the capital of Surinam. The MAN engines with a maximum output of 21,168 kW each will be installed in the existing EBS Saramaccastraat power plant. The 63 MW plant will play a key role in safeguarding the South American country’s power supply as part of the 287 MW grid installed nationwide.
  MAN Diesel & Turbo received the second order from PT Berkat Bima Sentana, an Indonesian independent energy production company. It comprises the delivery of four gensets featuring 18V48/60TS engines with auxiliary electromechanical equipment for a power plant in Belawan, close to the city of Medan, in the north of Sumatra. The MAN gensets will supplement an existing power plant of the off-taker, PT PLN, which in future will make a considerable contribution towards ensuring a constant supply of power to Indonesia’s fourth-largest city.
  “The two orders for our engine model with two-stage turbocharging are important references for MAN Diesel & Turbo on the South American and Asian market that will open up new opportunities for us,” says Dr. René Umlauft Munich, 2012-12-20

  er zijn door Indonesie en Suriname = Obilis samen 7 generatoren gekocht. a 43 miljioen dwz 6,14 miljoen.

  suriname betaalt dus voor 3 generatoren 18, 43 miljoen euro.!!

  LEES VERDER : het gaat nu om 1 generator voor 23, 9 miljoen!!!!!

  Kort Geding tegen de EBS door regeling op laatste moment voorkomen

  De regering heeft een betalingsregeling getroffen met Olibis NV in Paramaribo voor een bedrag van ruim 14 miljoen Amerikaanse dollar. Hiermee is voorkomen, dat vandaag, donderdag 5 november 2015, een Kort Geding doorgaat tegen de NV Energiebedrijven Suriname (EBS). Starnieuws bericht vernomen te hebben, dat de regering een schikking getroffen heeft dat vanaf eind van de maand in termijnen het bedrag zal worden afgelost.

  Olibis heeft op 31 maart van dit jaar een overeenkomst gesloten voor het leveren van een MAN- generator voor ruim 23,9 miljoen euro. Het bedrijf heeft de generator voor honderd procent gefinancierd. Er is nog een schuld van 13,8 miljoen Amerikaanse dollar af te lossen.

  Op 2 april dit jaar heeft Olibis een factuur aangeboden van 1 miljoen Amerikaanse dollar aan EBS ter aflossing van de schuld. Olibis stelt dat de generator geleverd is in september, maar dat de EBS de betalingsverplichting niet is nagekomen, ondanks diverse aanmaningen.

  Olibis stapte naar de rechter en stelde dat het bedrijf ernstige schade lijdt door de wanprestatie van EBS. Naast 13,8 miljoen Amerikaanse dollar moet de EBS ook een saldoschuld van 1 miljoen betalen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.