Ex-ministers Santokhi en Belfort moeten werken

37

PARAMARIBO, 9 mrt – De voormalige ministers Chandrikapersad Santokhi (VHP) en Edward Belfort (ABOP) moeten hun geld gaan verdienen. Dit meldt de Times of Suriname. Het ministerie van Justitie & Politie is nu druk in de weer.

Er wordt bekeken hoe de twee in te zetten, Beide heren zijn officier geweest in het Korps Politie Suriname. Ook zijn ze minister geweest op Justitie & Politie en maken ze deel uit van het huidige parlement. Als voormalige minister komen Santokhi en Belfort in aanmerking voor een maandelijkse vergoeding. De vergoeding is gelijk aan het salaris van de hoogste ambtenaar op een ministerie.

De huidige minister van Justitie & Politie, Jennifer van Dijk-Silos wil iedereen aan het werk. Het gaat dan om personeel dat op de loonlijst voorkomt van het ministerie. Santokhi en Belfort hoefden tot nog toe geen dag aan het werk te verschijnen. Dat geldt net zo goed elke andere ex-minister. “Als gewezen minister maak je aanspraak op een bezoldiging”, zegt Santokhi. Hij is nog niet opgeroepen.

Bekijk ook:

37 REACTIES

 1. En terecht dat deze heren arbeid moeten leveren voor hetgeen ze meekrijgen van de overheid. Deze beide heren hebben een bel vol als het gaat over corruptie etc maar in deze case doen ze precies wat zij verachten. Zich verrijken op kosten van de staat.
  Op sodemieteren met de schijnheiligheid en dat geldt voor alle ministers en directeuren die een uitkering krijgen.
  Schande schande schande


  Maak melding

 2. O ja, werkt Winston Laffing al op het SMERIGE kabinet van KUMAKOISI???Sorry die is samen met zijn vrouw natuurlijk Directeur van het NAPPIE of POMTAYER BEDRIJF te Para.

  Belfor en Santoky krijgen een tafel en een stoel op de gang wat ook hun WERKKAMER moet voorstellen op het ministerie van BIGmama.


  Maak melding

 3. Als deze heren als parlementariërs gebruik maken van deze voorziening verliezen ze hun gehele geloofwaardigheid als volks vertegenwoordiger.

  Ze ontvangen een schadeloosstelling als parlementariërs die voldoende moet zijn om goed te kunnen functioneren. Als zij misbruik maken van deze voorziening ontbreekt hun het recht om andere misstanden aan de kaak te stellen.

  Het zou een goede zaak zijn iedereen die gebruik maakt van deze regelingen en gebruik maakte in een openbaar register te vermelden.


  Maak melding

 4. Kondremangs,

  Maar die 2 zijn tog al in de DNA aan het werk………..ze mogen tog geen dubbele functie hebben………al krijgen ze paisa van hun vorige job als mini-ster………dit hebben DiDiBrie en co tog ingesteld…..remember Liesbeth Vene……….

  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 5. Als dit ook zal gelden voor al de honderden ex-ministers w.o. die in het verleden door Bouterse als toiletpapier zijn afgedankt en de honderden assemblee leden die op een blauwe maandag hun vrije tijd in de poppenkast hebben zitten verdoen, dan ben ik het met van Dijk Silos eens. Als het alleen zal gelden voor Santokhi en Belfort, dan moeten we deze dame vragen wat voor geestverruimende middelen ze tot zich genomen heeft.


  Maak melding

 6. Deze heren zijn aldoor aanwezig in de dna. Dat kan je van bouta niet zeggen toch? Bouta heeft zelfs een toelage voor zn vrouw geregeld. Wie is dus de echte verbrasser in su?


  Maak melding

 7. jah eindelijk, ZIJNE EXELENTIE DHR.SANTOKHIE, moet inderdaad gaan werken , want hij wil werken en alleen hij kan ons redden . Hij moet niet als een minister gaan werken maar DE PRESIDENT . Van Suriname en geen enkele grappen makker, alleen hij. Voor mijn part mag hij € 100.000 per maand verdienen en als tegenprestaties gaat Suriname miljarden binnen halen. En de tijd is niet ver meer. Chan e kon , no spang


  Maak melding

 8. Aloha…..Neks No Fout.Zo zijn de zaken nu eenmaal.Deze twee heren moeten zweten voor het geld waarop ze recht hebben.A tang so!!!! Che


  Maak melding

 9. Mevrouw de minister kan wel van alles willen maar het hangt er van af hoe de regelingen zijn. Voor (ex) ambtenaren bestaan er doorgaans allerlei gunstige voorzieningen. Hier in NL bijvoorbeeld de wachtgeldregeling. Als iemand daarvan gebruik kan maken, is daar niets mis mee ook al lijkt het voor een buitenstaander buiten proportioneel. Als de overheid dat zelf ook vindt, moet men eerst die regelingen maar aanpassen en niet ad hoc iets uit de hoge hoed toveren. Indertijd had mevrouw F. Bijlhout na één dag staatssecretaris te zijn geweest ook recht op wachtgeld. Toen werd hier ook moord en brand geroepen. Volgens mij is de regeling later gewijzigd maar daarvan ben ik niet zeker.


  Maak melding

 10. @ Get a life,

  De situatie in Nederland is als volgt:
  Als een minister aftreedt heeft hij recht op een uitkering van:
  80 procent van zijn laatstgenoten bezoldiging in het eerste jaar; 70 procent van zijn laatstgenoten bezoldiging vanaf het tweede jaar.
  De uitkering duurt even lang als het ministerschap heeft geduurd, maar geldt minimaal twee en maximaal vier jaar, mits de minister minimaal drie maanden in functie is geweest. Voor de wachtgelduitkering maakt het niet uit wat de reden van het aftreden was.

  De uitkering komt te vervallen zodra de ex-minister in een andere functie voldoende verdient. Inkomsten worden in mindering gebracht op de wachtgelduitkering. Er geldt een sollicitatieplicht tot 65 jaar. Oud-ministers kunnen aanspraak maken op een outplacementvoorziening.

  Sinds 2003 krijgt een minister die minder dan drie maanden in functie is geweest, bij aftreden nog maar wachtgeld gedurende zes maanden. Tot dan toe kregen aftredende bewindspersonen altijd minimaal twee jaar wachtgeld. Aanleiding voor de beperking van het wachtgeld voor kort zittende bewindspersonen was de affaire-Bijlhout.

  Als men deze regeling in Suriname ook had ingevoerd zou er een batig saldo op de staatsbegroting zijn!


  Maak melding

 11. Halloooooo. Helemaal eens. Maar jullie vergeten allemaal dat het zo in de wet is geregeld. Dus eerst de wetten veranderen. Iedereen schreeuwd het van de daken. Pak de wetgeving eerst aan. Welke regering durft?????


  Maak melding

 12. Whahahahaaaaaaa……
  Ook miss piggy moet werken en niet alleen orders blaffen. Sinds ze is aangetreden heeft ze geen werk verricht. Mensen steeds van post verwisselen is geen werk. En heks simons dan werkt die wel, hoe zit het met de 28 ndpers die voor amnestie hebben getekend , werken ze wel hahahahaaaa..tot nu toe heben wij niet gemerkt dat ze werken. En hahahaaaa…wat denkt miss Piggy,dat sheriff Santokhi verlegen is om te gaan werken !?
  Neen hoor hij gaat morgen nog werken en dan hebben we de hallucinerende lijder..whahahaaaaaa …wanneer gaat hij eindelijk werken en ophouden met zijn hallicunatie gedoe.. En amnestie die heeft hij toch klaargespeeld zonder werk te verzetten,hahahahaaaaa…Belfort hai boi…nee liever niet want dan gaan we nog meer doden betreuren….hai Baja…schietgrage belfort, .
  Bij sinds Dora is verschenen hebben wij genoeg reden gom te lachen …hahahahaaaaaa…


  Maak melding

 13. Het wordt ècht tijd,dat deze 2 oedoelossos iets voor Suriname gaan doen,ipv aan de zijlijn de regering te saboteren.mevr Silos,die presteert 10 x meer,als deze 2 ballheads bij elkaar !.en behalve ZAKKENWASSERS,zijn ze ook nog dieven van ons belastinggeld. echte oedoelosso gedrag !!!!


  Maak melding

 14. Bestaat er een lijst van alle ex ministers en ex parlementariërs die een bezoldiging ontvangen van de overheid.
  Ik ben beniewd, hoe lang deze lijst is.


  Maak melding

 15. Ik werk thuis voor de staat belangeloos en wel 24 uur per dag. Maar nooit een schouderklopje gehad of een reiskostenvergoeding maar je weet wij marrons klagen niet, wij zijn harde werkers. Wij kijken naar landsbelang en niet naar onsbelang.


  Maak melding

 16. Heel goed idee!!!!

  Laat een ieder werken.

  Waarom gaan ze in Suriname op jonge leeftijd al met pensioen……???? Wie gaat dit allemaal betalen….kunnen betalen…????

  Zijn die mensen niet langer nodig in het arbeidsproces…..???

  Moet dit niet veranderen……..?????

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Véél Wijsheid!!!!)


  Maak melding

 17. Qoute: Lackin en Edmund Leilis zijn benoemd tot raadsadviseurs. Zij ontvangen een schadeloosstelling van een minister en ook alle emolumenten en voorzieningen die behoren bij de functie van minister. Volgens de resolutie van president Desi Bouterse is het wenselijk invulling te geven aan de gewijzigde organisatiestructuur van het kabinet van de president.

  Lackin en Leilis zullen dus een maandelijkse bezoldiging van ruim SRD 18.000 ontvangen. Hun representatietoelage is SRD 4.500. Zij krijgen bruto meer dan SRD 22.500. Een minister ontvangt op basis van de wet 2x het salaris van een departementsdirecteur. Het brutosalaris is 2x SRD 9.044 = SRD 18.088. Ministers hebben verder recht op een representatietoelage van 25% van het loon, vrije geneeskundige behandeling (ook voor het gezin) en andere voorzieningen. Netto ontvangt een minister meer dan SRD 15.000.

  Raadsadviseur Leilis wordt belast met Bestuurlijke Aangelegenheden, in het bijzonder personeelsaangelegenheden. Lackin wordt belast met de functie van Coördinator Communicatie. Beide functionarissen treden in functie van Voltijds Raadsadviseur per 1 maart 2016.

  Ik had al zo een donkerbruin vermoeden dat Winston Laffing zou toe treden tot het SMERIGE kabinet van KUMAKOISI. Laffing en Leilis gaan een MINISTERSSALARIS ontvangen. Peggy is ook zo een VOLTIJDS RAADSADVISEUR.

  Ik ben KUMA EN ZIJN ENTOURAGE AL SPUUGZAT. KUMAKOISI ZAL NEVER NOOIT BEZUINIGEN OP ZIJN PLEE-KABINET. Integendeel, deze LIBA heeft meer geld gevraagd voor zijn BELACHELIJKE kabinet.

  Dit zijn de Wantoestanden die aan de kaak moeten worden gesteld.

  KUMA; DONDER OP!!!


  Maak melding

 18. “ Als gewezen minister maak je aanspraak op een bezoldiging”, zegt Santokhi ” van Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP). Inderdaad dit is vooruitstrevend, maar voor wie?

  1.Beide heren staan op de loonlijst van JUSTPOL en krijgen maandelijks hun salaris = volgens Santokhi BEZOLDIGING= VAST LOON.
  Van Dale geeft de omschrijving ‘bezoldiging’ of ‘vast loon’
  2 Na aftrek van belasting en AOV premie ontvangt een DNA lid netto SRD 13000= ca US $ 3.200 per maand.

  Hoe zit het nu echt? Ontvangen ze nu als “gewezen ministers”en ook als DNA lid, salaris?

  Het gaat goed met ons rechtsstaat.
  Democratie en rechtswaardigheid van top tot teen.


  Maak melding

 19. Chan , voor bezoldiging moet je werken.
  Als volksbedrieger in DNA heeft niemand vertrouwen op jullie met dubbele vergoedingen zonder prestaties te leveren.Hoop dat jij en je voorzitter gajadien dit ook meeneemt in de ” MEET THE PEOPLE ” champagne.
  Onbetrouwbare volksmisleiders dat jullie zijn.


  Maak melding

 20. Het land staat in brand en de DNA heeft na de 1ste week van maart niets meer op de agenda staan.

  Of wel alle DNA leden die ook nog een bezoldiging ontvangen op grond van een vorige ambtelijke of bestuurlijke positie snel aan de slag.

  DNA staf leg per omgaande een register aan van al deze mensen en hun bezoldigingen vanuit niet vervulde functies.
  Het loopt ongetwijfeld in de miljoenen per maand.


  Maak melding

 21. Beste mini-sterretje,

  Weet u zeker dat dhr. Santhoki die rol moet vervullen?
  Ja, zekers weten?
  Oké

  Dan beginnen we met:
  • vervolg rechtszaak decembermoorden.
  • onderzoek sjoemel(software) verkiezingsuitslag
  • intrekking amnestiewet
  • afronden onderzoek dino bouta, paspoortaffaire en bolla –affaire
  • onderzoek meriba, moord en gun affaire
  • onderzoek eigenaren Zwitserse bankrekening
  • onderzoek verdwenen goud
  • brand gebouw ministerie v Justitie en mensenhandel
  • onderzoek fake openbare aanbestedingen
  • onderzoek vermiste helikopter
  • onderzoek 5 miljoen DSB
  • onderzoek EBS
  • onderzoek handelingen ex-governor
  • onderzoek salaris dochter silos.
  • etc. etc.

  Weet u het nog steeds zeker????


  Maak melding

 22. -Santokhi en Belfort zitten al in de DNA en stopt gewoon dat geld en betaal gewoon de armen ermee. Dit geld ook voor vele anderen.

  -Lackin en Edmund Leilis zijn benoemd tot raadsadviseurs. Deze gasten en nog veel meer hebben al zoveel gespaard en verdiend dan nog hebben zij niet genoeg.

  -Weet iemand hoeveel RAADSADVISEUR het kabinet van Bouterse telt ???
  Zie maar, zijn vrienden, familieleden en kennissen hoeven niet te vrezen en krijgen alles wat ze willen.
  En schreeuwen dat er GEEN geld is in het land.

  @Suri, mevrouw Venetiaan heeft een goed voorbeeld gegeven om te gaan werken voor haar geld en af te zien van STAATSGELD.
  Waarom doet die vrouw van Bouterse dit niet???


  Maak melding

 23. Lackin en Leilis zullen dus een maandelijkse bezoldiging van ruim SRD 18.000 ontvangen. Hun representatietoelage is SRD 4.500. Zij krijgen bruto meer dan SRD 22.500

  Ai ai dit doet pijn. Suriname skeer en zoekt 100 miljoen US$ ter leen maar betalen grif wat extra zakgeld uit aan al die belazerikken. Je voelt je echt echt genaaid van achter en van voren.
  En nog steeds beweren dat er geen vriendjes politiek word bedreven


  Maak melding

 24. Damsco@ wat is jouw bijdragen naar de jongeren en ouderen van Suriname .

  Ik woon liever in een Bejaardenhuis daar slaap ik veilig .

  .

  Met een hydraulisch pers worden er stenen gemaakt voor jongeren en ouderen ,zo dat ze zelf hun huizen kunnen bouwen .


  Maak melding

 25. Zo wordt Suriname uitgebuit of uitgeknepen in t voordeel van hun,het word tijd dat deze Gasten moeten ophouden boi,oow wat zijn ze zielig of Lariekoek kan j zeggen, Sranang mangs lobi jaf,stoer doen,beter wetende,opscheppen,intimideren, oplichten, Stelen,drugs verkopen en nog heel veel meer……Neem 1 voorbeeld zoals die neppe President en bijna 75 % zit hier in SU.


  Maak melding

 26. Eindelijk ziet het er naar uit dat het de regering ernst is om te bezuinigen; de regering gaat het geld dat nu betaald wordt aan Santokhi en Belfort gebruiken om de schadeloosstelling van Lackin en Leiles te betalen, omdat deze arme sloebers zulke mega offers moeten brengen als beleidsadviseur van de president, adviezen die overigens nooit opgevolgd worden door hun betweterige baas en daardoor totaal zinloos en overbodig zijn.


  Maak melding

 27. Ahaaaa, nu snap ik waarvoor er 100 miljoen US dollars geleend moet worden whahahaaa.
  Geloof me, niemand wil de eerst volgende verkiezing meer winnen. Nu pakken wat je pakken kan, want daarna lukt het niet meer.
  Sarie torie.


  Maak melding

 28. Heeft die Silos van Dijk een man en wat voor werk doet hij?
  Indien Silos van Dijk ontevreden is over de gang van zaken, waarom gaat ze dan niet naar het parlement om die wet te veranderen? Omdat dan een heleboel NDP-kopstukken dan het slachtoffer gaan worden?
  Deze vrouw kaart nooit iets aan in het parlement, maar bespeelt alleen de sentimenten van mensen. Pure volksmennerij. Gevaarlijk vrouwtje.


  Maak melding

 29. =Grappig::;Belfort beweert dat Bouterse eind vorig jaar aan hem heeft gezegd dat hij zich verkeken heeft dop deze minister mevr Silos.

  Ook zegt Belfort nu is justitie rommeliger dan de vuilstrortplaats Ornaribo


  Maak melding

 30. Dat belfort weer moet gaan werken dat klopt hij moet weer gauw het stokje van silo’s over nemen want onder haar wordt het een grote puinhoop en santoki kan beter het stokje over nemen van bouterse want dat wordt helemaal niets zo


  Maak melding

 31. De begroting van zo’n klein land kan deze verstekelingen niet tot in lengte van dagen werkloos blijven verzorgen. Alweer een WET van El Veniksaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.