EBS lijdt veel schade door handelingen derden

22

Op de foto een drone die in de bedrading van het EBS energienet is blijven vastzitten en daardoor zorgt voor een storing. De N.V. Energie Bedrijven Suriname lijdt heel veel schade als gevolg van dit soort onverantwoordelijke handelingen door derden. De ene keer gaat het om een drone, de andere keer is het een dronkaard die een complete elektriciteitsmast in stukken rijdt. Alleen al in januari en februari dit jaar had het bedrijf te maken met twee├źnzestig (62) mastaanrijdingen, die op hun beurt storingen veroorzaakten in het energienet. In januari waren er in totaal 27 storingen, waarvan twee 12 kV feeders (hoogspannings-distributielijnen) uitvielen. Tot en met 25 februari waren het 35 storingen als gevolg van mastaanrijdingen, waarvan vier 12 kV feeders uitvielen.

Bekijk ook:

22 REACTIES

 1. Dit soort problemen blijven zich voordoen, doordat ze hier in de tijd zijn blijven stilstaan, en niet meer van deze tijd is, dat je electriciteitspalen boven de grond hebt staan.


  Maak melding

 2. Dit is toch een kul excus, hoogspannings-distributielijnen staan op zulke grote masten dat je een grote vrachtwagen nodig heb om dit om ver te kunnen rijden (met het gevaar dat de bestuurder zwart geroost wordt).Trouwens meestal staan zulke masten ook niet direct langs de weg! Is dit wel het geval, dan gaat het meer om onkunde bij de aanleg van de masten.Voor de fanatieke aanhangers van DB zoals RobG etc.etc. Jullie fosiele maffia/criminele baas DB en zijn fosiele adviseurs heb een paar grote denkfouten gemaakt; Hongerige stemmers/bevolking, is een boze stemmers/bevolking. A hungry mob is a angry mob. In de ’80 ’90 tijdperk had je geen internet en mobieltjes met camera’s toen kon DB met veel weg komen.1. Zelf president worden was zijn grootste fout/denkfout, want dan moet je alles 2 keer beter doen alles alle presidenten voor jouw.Het tegendeel is gebeurd.Daar gaan al die trouwe onnozele stemmers hem op afrekenen.2.DB vergeet dat een munt twee kanten heeft.Al die trouwe onnozele stemmers die hij zo veel sprookjes heeft voorgelogen; hem en zijn maffia vrienden, ook net zo fanatieke bestrijden, en hij heeft ze zelf zo opgeleid, dus bevreest zullen zij niet zijn.Maffia leider worden 100% door hun eigen leden vermoord, dus hoeft hij zich niet rijk te rekenen dat ze hem altijd zullen steunen.Naar het buitenland vluchten? Niemand wil hem opnemen, omdat dit USA en NL tegen de haren gaat strijken. Die zogenaamde buitenlandse bankrekeningen, hahaha, die zijn ook niet veilig, want ieder Surinaamse regering kan hier beslag op laten leggen.Sinds de aanslagen van 2001 is dit alleen maar makkelijker geworden.Omdat hij ook nog zo slim (stom) was om zijn vrouw en kinderen in dienst van zijn regering te nemen; zijn die ook medeplichtig voor vervolging gemaakt.Zelf had hij in 1980 bussen volg ambtenaren opgepakt en gearresteerd voor corruptie, nauw dan weten al zijn alhangers/maffia leden wat hun te wachten staat.De oppositie zal deze geldige excus gebruiken; (DB was al die 36 jaren op de achtergrond de baas die aan alle touwtjes trok, daarom konden wij de oppositie niet doen wat het beste voor jullie de bevolking doen) en ze gaan er mee weg komen. 3. De slimste en beste oplossing voor DB is om op te stappen als president, en nieuwe verkiezingen uit te schrijven.Maar om deze ontsnapping mogelijkheid te zien moet je slim zijn, en dat kan je DB en zijn adviseurs nauw niet bepaald toe dichten; slimheid! DB en adviseurs denken in ’80 ’90 maar dat zijn vervlogen tijden die niet meer terugkomen.Denk aan pinochet van chili.


  Maak melding

 3. Die drone veroorzaakte kortsluiting, maar niet verbrand(zwart/roetig) hoe is dat in gods naam mogelijk? Of probeert de ebs het volk een argwaan gevoel van schuld te geven. Ik ben wel een voorstander wie een mast vernietigd moet terug betalen, zo niet taakstraf invoeren of hechtenis. Op die manier drukt men de kop in der snelheids duivel.


  Maak melding

 4. Het hele net van EBS is een houtjes touwtjes systeem geworden door wanbeheer.

  Er werd tot 2010 planmatig gewerkt aan upgrades, stap voor stap(onder andere EPAR).
  Daarna moest alles groot, groter grootst met als gevolg dat de niemand overzicht over het geheel had en er veel geld door gedraaid werd en er weinig tot niets nieuws gebeurde.

  Staatsolie powerplant was reeds voor 2010 gepland net als de renovatie van Saramacca straat.
  Echter wat hebben de toppers in de periode van 2010 -2015 vergeten dat naast de opwekkingsprojecten en hun upgrade’s ook de netwerken opgewaardeerd moeten worden. Zie wat er gebeurde toen de president de Saramacca straat plant opstarte. toen bleek dat er geen goede verbinding was met het Net en moest Structon in no time de oplossing realiseren.

  Dat soort hap snap oplossingen leiden in electriciteits infrastructuur tot ongelukken en grote problemen. Onder andere het regelmatig stilvallen van Staatsolie.

  In goed Engels Penny Wise And Pound Foolish


  Maak melding

 5. Die drone is daar neergelegd !!
  Als dit superkleine vliegtuigje er nog zo uitziet als op de foto het geval is, zou het er bij een kortsluiting heel anders moeten uitzien.
  Ik ben het met een aantal posters eens om zo snel mogelijk electriciteitskabels ondergronds aan te leggen.
  Minder excessen, minder onderhoud en minder problemen.
  Die houten palen die bij ons langs de weg staan, zijn niet meer van deze tijd met alle respect voor de duurzaamheid van het Surinaamse hout.


  Maak melding

 6. Roberto:
  Goed gezien, als er daadwerkelijk schade zou zijn veroorzaakt door deze drone dan zou e.e.a. er iets minder fris uit zien, wederom staaltje van volksverlakkerij. EBS kan moeilijk de schuld van de vele storingen bij zichzelf zoeken!


  Maak melding

 7. Hahaha, het is altijd al een rommel geweest het electriciteitsnet en nu opeens is het de schuld van Bouterse. Moet toch niet gekker worden. Werkelijk elk topic wordt aangewend om af te geven op de NDP. Grow up en verzin wat anders zeg.


  Maak melding

 8. Weet je wat het kost om die kabels onder de grond te leggen. En als je geen goede plattegrond maakt, op de meter nauwkeurig, van wat je precies hebt aangelegd en waar en hoe diep, dan ga je later heel veel problemen krijgen. Bovendien gaat het makkelijker af te tappen zijn, vooral in dunbevolkte gebieden.
  In gebieden waar het vriest is het lonend om de kabels onder de grond te bergen. In een tropische klimaat is dat niet zo nodig. Zelfs in de VS zie je nog veel palen met stroomkabels. Wat wel handig zou zijn is een soort hoes of kapje aan te brengen op de kabels boven op de palen, want daar verbranden de dieren vnl. Ik had ooit een ge-electrocuteerde aap boven op zo’n paal gezien.

  Overigens is op de foto slechts een deel van de drone te zien (was een Chinees kind aan het spelen?) waardoor je niet kunt concluderen dat de drone niet was verbrand.


  Maak melding

 9. @ Astaman,

  Juiste conclusie. De EBS is een werkarm van de firma List en Bedrog en heeft dezelfde ‘A No Mi’-mentaliteit.

  Al een paar maanden (jawel!) geleden heb ik gebeld over vervanging van een paar lampen in de straat. Kreeg nog keurig een referentienummer. Na een paar weken wederom gebeld en kreeg de mededeling dat het nog wel even kon duren want ‘de lampen zijn niet in voorraad’. Blijft dus de levensgevaarlijke situatie van niet verlichte straathoeken enz. Godverdomme!! Je bent de enige elektriciteitsmaatschappij in het land en je hebt niet eens lampen in voorraad? Dit is dus Suriname ten voeten uit!! Het is maar een klein voorbeeld van de servicegerichte mentaliteit van de EBS. Van mijn maandbedrag dat ik betaal kunnen ze wel honderd lampen kopen!! Dieventroep.


  Maak melding

 10. @Stille,
  EBS loopt over van klantvriendelijkheid. De kapotte lampen in je straat zullen ze wel hebben laten zitten op verzoek van het rovers en overvallers gilde zodat die in het duister hun zaken beter kunnen afhandelen.


  Maak melding

 11. Kunnen ze stroom niet zoals wifi geleiden niet ondergronds of bovengronds ????
  Als ik een app stuur gaat het ook draadloos. Zo moet men in Suriname ook tewerk gaan geen rotzooi met kabels, gewoon draadloos stroom geleiden.


  Maak melding

 12. Stille:
  Laatste keer in Su in de buurt van staatsolie/ Duisburglaan met een huurauto bij “falende” straatverlichting ternauwernood ontsnapt aan een crash doordat er midden op de weg een groot putdeksel ontbrak! Vraag me af wie er verantwoordelijk is bij schade/letsel! De “weg”-beheerder of de “lantaarnpaal”-beheerder.


  Maak melding

 13. Dit is dan een demonstratie opstelling in een gesloten ruimte om een beeld te geven hoe het kan gaan.
  De straten zijn gewoon te smal voor de huidige intensiteit van het verkeer.En de stroom palen zijn misdadig dicht bij de straat geplaatst.Dan is het niet te voorkomen dat onze chauffeurs er dagelijks tegen aanrijden.


  Maak melding

 14. De foto ziet eruit alsof alles nieuw is! Dat kan niet. Geen roestplekje, alle bouten en bekabeling zien er als nieuw uit, onmogelijk bij de EBS! Deze foto is gewoon in scene gezet.


  Maak melding

 15. Jacobus, geef liever de schuld aan de automobilisten die of geen rijbewijs hebben, met drank op achter het stuur zitten, met hun mobiel in de hand zitten of domweg te hard rijden, die smalle wegen lagen er al en de palen stonden er ook al een poos, gewoon jw weggedrag aanpassen aan de omstandigheden en niet de schuld bij een ander of de omstandigheden leggen, net wat de EBS ook doet, die drone was een gesmolten stuk plastic geweest als hij kortsluiting veroorzaakt had


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.