Brand en doden in Surinaamse grensplaats Albina

14

PARAMARIBO/ALBINA, 7 mrt – In de grensplaats Albina (Oost-Suriname) heeft zich een felle brand voorgedaan. Volgens Starnieuws vallen er ook doden te betreuren. Ook is er tenminste één persoon gewond geraakt. De gewonde is intussen vervoerd naar Saint Laurent, aan de overzijde van de Marowijne rivier.

De brand is uitgebroken aan de Gouverneurstraat, een belangrijke verkeersader van de grensplaats. Twee winkelpanden met woning zijn compleet verwoest. De brand lijkt nu redelijk onder controle. Het vuur ontstond in één van de panden en greep snel om zich heen.

Volgens parlementariër Marinus Bee is uitbreiding van de brand voorkomen. De plaatselijke brandweer heeft goed werk verricht. De brandweer van Tamanredjo, Commewijne, was ook aangerukt, maar hoefde niet echt op te treden. Volgens verklaringen van bewoners van de twee panden worden vier personen vermist. Onder de vermisten bevindt zich een baby.(FOTO: Facebook/Sheila Tjon Sie Kie)

Bekijk ook:

14 REACTIES

 1. Aan wie hebben wij dit te danken ,die antwoord moet neer leggen bij bouterse ,brunswijk en die marrons.
  In dat hele land zijn er op bijna elke huis diefijzer.ik vindt het een en al triest dat er niet krachtiger wordt opgetreden tegen deze vervloekte boeven en criminele regering.ik vindt het triest dat het volk deze regering weer heeft gekozen .
  Maar ik verzeker je dat het mensen die op bouterse lijken hebben op hem gestemt.mensen die niet willen werken maar alleen feesten en het land kapot maken ,let wel die vhp is niet beter of die nps ze hebben heel veel boter op hun kop.natuurlijk had ik liever een andere regering met capabele goed geschoolde mensen aan het roer dan mensen als somo bouterse brunswijk santhoki.ze hebben allemaal gevaalt


  Maak melding

 2. Heel veel sterkte aan de familie… Mensen beveiligen hun huizen door dieven ijzer te plaatsen aan deuren en ramen voor hun veiligheid denken daarbij niet als een brand uitbreekt zitten ze in eigen huis gevangen waarbij het gevolgen heel Triëst zijn…het is technische niet zo ingewikkeld traliewerk niet met bouten vast zetten maar van binnenhuis vergrendelen bij noot kan je zo traliewerk makkelijker verwijderen en ontsnappen


  Maak melding

 3. Zo een huis zou dus niet goedgekeurd of verzekerd moeten kunnen worden. Want er zijn weldegelijk veilige manieren om dieven ijzer te plaatsen.


  Maak melding

 4. Weten jullie nog dat deze winkeliers een week geleden geweigerd hadden mee te werken aan controle van de lokale overheid. En hun winkels massaal op slot hadden gegooid nadat drie collega,s op de vinger getikt waren, en tijdelijk gesloten werden omdat ze de regels van hun vergunning hadden overtreden, met name het opslaan van ontvlambare goederen, en chemicaliën samen met levens middelen ?


  Maak melding

 5. Heel veel sterkte aan de Familie van de omgekomenen.
  En de gene die gewond zijn geraakt beterschap.

  @ Ron.

  Je hebt gelijk als je zegt, dat alle huizen die van diefijzer voorzien zijn de schuld is van Bouta;
  Hij had eens gezegd, dat niet meer nodig zou zijn als hij President zou zijn en blijft !
  Jij moet de schuld niet zoeken bij Brunswijk, Somo, en Santhokie dat zijn gewoon marionetten van de regering.
  Bouta is de verantwoordelijke man, hij moet de regering in dit geval Miss Piggy, de opdracht geven om de Criminaliteit harder aan te pakken. Maar ja; als je dat doet is ook niet goed, want dan geef je opdracht om je Collega´s aan te pakken. En Ron ; deze drie heren is er maar één die een beetje geschoold is, en dat is C Santokhie.
  Hij heeft tenminste de( PAA) bezocht en met goede resultaat verlaten.

  Sari tori man.

  Jacko.


  Maak melding

 6. Traliewerk of geen traliewerk, niets stopt de boeven en roversgilde in Suriname.
  Het enige dat af en toe helpt is de groep personen met grof geschut tegenhouden.
  Neen geen lood maar koper met holle punt moeten hen op afstand houden.
  Het zijn niet alleen de achterban van Brunsie maar ook van DDB en Santokhi en Somo ja van iedere politieke partij maar de meeste zijn wel van DDB en Brunsie hun ahterban.


  Maak melding

 7. Je neemt een groot riciso als je overal diefijzer plaats
  Bij brand kom je er nooooit meer uit..
  Een inbraak kan je nog overleven .
  Maar bij brand ben je reddeloos verloren.
  Mensen neem vandaag maatregel haal die crematoriums weg.
  RIP Fam.


  Maak melding

 8. Ba zoekoe ba vinie alla djoeka na foe foer mang no ding kies eng srefi waarom dief ijzer door julli albina mang we kong foeti en kier ding mang in foto👍🏻👍🏻😔👍🏻😔😔


  Maak melding

 9. Ingie:
  Triest, ziekelijk en zielig, jij bent het licht in je ogen niet waard als je dit soort uitspraken durft te bezigen!

  R.I.P. voor de slachtoffers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.