Black Sisterhood Unity March in Rotterdam

24

Meer dan 70 zwarte vrouwen liepen afgelopen zaterdag mee in de ‘Black Sisterhood Unity March’ van Rotterdam Centraal naar de Erasmusbrug. De mars werd georganiseerd door de Facebook-community ‘Black Ladies Talk’, een groep talentvolle donkere vrouwen die elkaar en anderen empoweren naar de next level.

De Black Sisterhood Unity March stond in het teken van liefde, positiviteit en verbinding. Alle deelnemende vrouwen waren geheel in het zwart gekleed, met op het hoofd een (kleurrijke) traditionele Afrikaanse doek, bandana of strik om de Afrikaanse roots te eren.

Black Ladies Talk is in september 2015 opgericht door Anita Abaisa en telt nu ruim 3500 leden. De onderwerpen van gesprek zijn; carrière, maatschappij, opvoeding, beauty, relaties en wat het betekent om een ‘black lady’ te zijn in Nederland. De Black Sisterhood Unity March is naar een idee van Ogenda Adolphin, een van de leden van de groep.(FOTO: Afromagazine)

Bekijk ook:

24 REACTIES

 1. Sankofa ladies ” A People without te knowledge of their past history, origin and culture is like a tree without Roots ” Marcus Garvey .


  Maak melding

 2. Wat er allemaal toch niet wordt gedaan om andacht te trekken.
  Gelukkig dat adere groepen hun vrije tijd nuttig besteden dan dit te doen.


  Maak melding

 3. Wat een stelletje nietsnutten. Door dit soort initiatieven verwijdert men zich van de samenleving. Men plaatst zichzelf op een aparte platform en voelen zich beter dan anderen. Wat is het toch steeds mis met die zwarten ? Steeds meer en meer proberen zij zich met negatieve initiatieven zich te scheiden van de rest. Het zal niet lang duren voordat zij gehaat worden. Wat is de volgende zet ? Dat Marokkaanse en Turkse moslima’s zich van de rest gaan afzonderen ? Doe toch normaal stelletje nietsnutten !


  Maak melding

 4. De enigste niet nut dat ben jij zelf bang om je zelf te uiten en voor je zelf op te komen deze dames laten zien waar ze voor staan.waar sta jij voor andren naar beneden te halen terwijl je zelf niet eens voor je zelf durft op te komen ! zo als bob zei stand up for your rights..goed werk dames ga zo door..


  Maak melding

 5. Typische is als er volgende week een Mars van Witte Vrouwen ( White Sisterhood) wordt gehouden, worden deze witte dames afgeschilderd als racisten..

  Kan iemand mij het verschil uitleggen?


  Maak melding

 6. @ Maurice.
  T zou mooi zijn als zwarte mensen op aarde waren om jou te pleasen toch? Vergeet dat maar Maurice . T is wel makkelijk om een zwarte zwart te maken daar hij t al is, maar dat zegt meer over jou. Denk je echt dat je ondanks je afkomst of lichtbruine kleur(waarschijnlijk) beter dan iedere zwarte bent? Ondanks dat jij aan de drank , drugs of sex verslaafd bent weiger je te accepteren dat er zwarte mensen zijn die t beter dan jou of jou soortgenoten doen. Dat maakt jou zwak wn zwarte mensen sterk . Das t verschil Maurice. T heeft niks met afzonderen te maken. Ik zie t meer als de wereld en vooral mensen als jij wijzen dat zwarte niet zijn hoe de wereld wilt dat zwarten zijn. Dus doe je best met afkraken , misschien brengt t je nog ergens. Hahahaha ……. Goed initiatief van die dames. Niemand bepaald voor een zwarte zijn lot. Een zwarte bepaald dat zelf. Dus staan on Maurice ……. Dream on…… 😁


  Maak melding

 7. Ja Ray maar dit kan alleen in het vrije Westen (Nederland) hoor. Laten deze donkere vrouwen hetzelfde eens in donker Afrika proberen. Ze worden zo neer gemaaid. Daar hebben de machthebbers namelijk geen boodschap aan ‘gelijke rechten’ daar geldt het alleenrecht.


  Maak melding

 8. Elke Multiculturele samenleving streeft,naar Eénheid in Verscheidenheid,waarbij iedere bevolkingsgroep zijn identiteit en geloof,cultuur profileerd,en zelfrespect en trots is op zijn afkomst,en van daaruit bouw naar éénheid en respect naar zijn andere medemens.iedere bevolkingsgroep kent zijn geschiedenis de afgelopen 1000 jaren,alleen de Afro-diaspora niet,maar herontdekt zijn Roots langzaam maar zeker. Goed initiatief Ladies ” Sankofa : Go back to your roots, learn from te pass to achieve your full potential in de future ” Kwame Nkruma .


  Maak melding

 9. “De Nederlanders bestaat niet”, zei Koningin Maxima enige jaren geleden, een uitspraak dat over (bijna) de hele wereld van toepassing is of het gaat om de naam van een land, een soort eenheidsworst met alleen die eigenschappen en kenmerken erin duidelijk voorkomen en zijn, zoals bijvoorbeeld de ingrediënten van bloedworst, maar kan verschillen van etniciteit, Nieuwe Nederlander/afkomst, huidskleur, haardracht, enz. Op papier bestaat, de Nederlandse nationaliteit, bestaat de Nederlander wel, geografisch het land Nederland, “Nederlandse Antillen” idem.
  In een democratie rechtsstaat heb je in (vooral westerse landen/koloniën van deze landen) allerlei soorten stromingen, diversiteit van mensen, afkomst en dat mag, je mag je onderscheiden, provincie,stad, plaats, stam,dorp, cultuur,nudisme, geloof, Nudisten op daarvoor aangewezen plaatsen/stranden, rock, punk, rasta, enz, modetrend, geloof, politiek, cultuur, zeden en gewoonten, klederdracht, enz, zolang je anderen maar niet beledigt of schade toebrengt en zo ver de grondwet dat toelaat. Als het gedrag van anderen schade aan de groep zelf brengt of voordeel oplevert hangt af hoe of wat ze niet bereiken of wel bereken, het doel/de boodschap en hoe sterk het wordt. Voor bepaalde zaken moet je wel een soort eenheidsworst zijn als het gaat het grondgebied te verdedigen, Oranje voetbalt tegen andere landen, Koningsdag, enz., maar de vrijheid om je er niets van aan te trekken heeft iedere burger.

  Iedereen mag zich verenigen, een mode trend volgen, een politieke voorkeur, vrouwenbeweging, milieuactivisten, een dierenpartij, geloof, cultuur, enz en mag en krijgt de ruimte ook in een democratische rechtsstaat. De vrijheid heb je zover de grondwet dat toestaat. Je recht(en) houd(t)en daarop waar de (grond)wet zegt dat het niet kan of mag.

  Vrijheid, gelijkheid, broederschap,. enz, mensen hebben vele (grond)rechten en plichten in een democratische rechtsstaat.

  Wat het doel is en wat ze willen bereiken hebben ze ook aangegeven. Hopelijk dat ze hun doelen bereiken, maar het kan ook een verschijnsel/trend zijn dat ook weer verdwijnt, een eendagskuiken.

  Leven en laten leven

  Er is geen betere systeem, waarin een mens kan leven en wonen, waar zijn/haar rechten en plichten tot het beste tot zijn/haar recht komt als in een democratische rechtsstaat.

  Ieder mens moet er naar streven dat zijn/haar land een democratische rechtsstaat is en dat zij daarin willen leven en wonen. Alle macht behoort het volk toe en niet zij die aan de touwtjes trekt. Die personen zijn gewoon dienaren. Het volk kiest haar leider, parlementariërs en een regering,
  (minister-) president en hebben ook het recht ze weg te jagen als ze niet zijn/haar belangen behartigen. Dat is de kracht van een democratische rechtsstaat, in tegenstelling tot een dictatuur, waar het volk niets te vertellen en te zeggen heeft.

  In de 21 ste eeuw kunnen en mogen mensen niet onderdrukt worden. de slavernij in Suriname is sinds 1 juli 1873 afgeschaft. Niemand is de baas van een andere mens. Een hond(je) heeft een baas. Welke mens noemt nu een gekozen president een baas. Die persoon die dat doet is blijven steken in de slavernij of contractperiode van de vorige eeuw, een periode dat hun voorouders geen grond(rechten) had, maar alleen plichten en niet werden gezien als mens. Die tijd is er niet meer, daarom moeten Suriname ophouden om de president van Suriname Baas te noemen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 10. Als het eenheid onder de zwarte vrouwen brengt dan heeft het mijn zegen. Ik hoop alleen niet dat ze zichzelf superieur vinden boven vrouwen met een andere huidskleur. Ik ben namelijk sceptisch tegenover die zogenaamde pro black groepen tegenwoordig. Hebben altijd de grootste mond wanneer blanken erbij zijn betrokken maar kijken niet om naar wat er onder elkaar binnen de eigen community gebeurt.


  Maak melding

 11. Maurice.

  Dat doen de Turkse en Marokkaanse vrouwen al lang !
  Dat is geen nieuws onder de zon, dus wat dat betreft is het geen nieuws. Sommige mensen kunnen, en willen niet intergreren.

  Jacko


  Maak melding

 12. Als vrouwen, van welke etnische groep ook, zich willen bundelen om een goed doel na te streven voor hun ‘zusters’, mogen ze dat, een goed doel voor de eigen groep nastreven houdt niet automatisch in dat men zich van andere groepen afkeert. Het zou wat moois zijn dat je b.v. een koffiekransje bestaande uit alleen blanke vrouwen, die voor de gezelligheid bij elkaar willen komen, niet meer mag organiseren omdat je per se Chinese, Javaanse, Creoolse, Hindoestaanse of Marokkaanse vrouwen erbij moet betrekken. Als de vrouwen uit andere groepen zich niet bij jou kransje willen aansluiten omdat ze jou gezelligheid niet gezellig vinden of jouw doelstellingen niet zien zitten, dan moet je je groepje van gelijkgestemde dames maar opdoeken zeker? Zolang men zich bundelt om de eigen groep vooruit te brengen en daarbij andere groepen niet benadeelt, heeft iedereen in een multi-etnische democratische samenleving het recht om dat te doen, heb je dat recht niet meer, dan is er geen sprake meer van een multi-etnische democratische samenleving, maar is er alleen nog maar sprake van een dictatuur.


  Maak melding

 13. @maurice
  Fuck you Maurice. Als beroeps malloot Wilders “eigen volk eerst” roept dan noemen de blanken het vrije meningsuiting. Dat is dit ook. Oooooh zoveel zwarte vrouwen bij elkaar. Wordt Maurice daar bang van ?


  Maak melding

 14. @su bliem
  Valse schaamte, valse bescheidenheid, zelf censuur zal niet maken dat je geaccepteerd wordt. Erkenning en acceptatie zul je op moeten eisen en dat doen deze vrouwen. Hindoestaanse vrouwen durven dit niet. Die laten zich in stilte in elkaar rammen door manlief en schoonfamilie. De familie ramt ze ook in elkaar als ze zo’n demonstratie durven bijwonen. Daarom dat meer en meer hindoestaanse meisjes vaker buiten de eigen groep trouwt. Dus weg met dat achterbakse gedoe. Met zwijgen en thuis kankeren kom je niet ver. De straat op.


  Maak melding

 15. @foufou
  En omdat je voor je rechten kan opkomen moet je het daarom ook doen. Volgens fou fou niet.Å« Wat voor achterlijke redenering is dat fou fou? Omdat het in land Z niet kan dan moet je het niet doen ook als het in land X wel kan.
  In jou domme hoofd móeten zij zich laten gebruiken en misbruiken omdat ze in het beschaafde Nederland te vreten hebben. Verbaasd mij niet hoor. Nederland zit ook vol domme blanke onbeschaafde mensen. Hoezo beschaafd en gestudeerd?


  Maak melding

 16. @Maurice, het is toch leuk om deze bescheiden en intellectueel zeer sterke sisters, deze black beauty’s, alle eer te geven die ze verdienen. Ik kom ze tegen in Nederlandse ziekenhuizen als verpleegkundigen, anesthesisten, hartspecialisten, internisten,enz. Op scholen zie je ze als docenten, opleidingsmanagers,enz. Binnen bedrijven zie je als personeelsconsulenten,enz.enz. Jammer dat de ” brothers “, dus de mannen het laten afweten.


  Maak melding

 17. Een positive vibe mars voor witte vrouwen is niet nodig daar zij niet te kampen hebben met een heersend negatief imago. Maar dat neemt niet weg dat indien zij van mening zijn dat zij het positief imago dat zij genieten dmv een mars een extra dimensie moeten geven zij mijn zegen hebben. Ik zal zij aan zij met mijn zwarte zussen langs de route staan om mijn witte zusters aan te vuren


  Maak melding

 18. Ik denk dat deze vrouwen zich gewoon normaal moeten profileren en laten zien waar ze staan op de werkplek, in plaats van te gaan demonstreren en aan het publiek willen laten zien hoe ver ze kunnen komen. Waarom moet dat met een hoop bombarie???? Ontwikkeling is voor iedereen weggelegd maar de wil moet er zijn maar dat kan ook geruisloos !!!!


  Maak melding

 19. Deze dames zouden voorbeeld moeten nemen aan bijvoorbeeld de chinezen, die werken keihard om succes te behalen, zonder opzichtig op straat met een doek op hun kop aandacht te trekken.


  Maak melding

 20. @aboikoni
  Alsof het koek en ei is onder blanke vrouwen. Blanke vrouwen zijn helemaal niet solidair met de eigen soort. Onder het mom opkomen voor vrouwenrechten zie je ze op tv, radio en allerlei fora etc.
  Maar indien zo’n verontwaardigde madame die vecht voor gelijke rechten op werkvloer, carrière, salarissen haar kans krijgt op te klimmen. Dan grijpt ze gewoon over de rug van een soortgenoot naar de begeerde positie.
  Hoezo beschaafder en eerlijker dan hun zwarte tegenhangers ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.