Tyrone Spong pleit voor eenheid in Suriname

34

Voormalig Thaibokser en MMA-fighter Tyrone Spong ziet graag dat Surinamers samen nadenken hoe de ontwikkeling van het land naar een hoger niveau te tillen. Spong is ervan overtuigd dat als men zich bundelt, het land zeker verder zal komen. “Ik vraag dat zij elkaar ondersteunen. Suriname is rijk aan talenten en rijkdommen. Wij moeten dat benutten en samen werken aan de opbouw van het land”, meent hij.

Tyrone Spong keert op zaterdag 5 maart terug in de ring. Hij vecht dan tijdens een WBA evenement van de Tsjetsjeense vechtsport organisatie Akhmat Fight Show zijn derde professionele bokswedstrijd tegen de ervaren Georgische bokser Shalva Jomardashvili. Het gevecht komt op verzoek van de president van Tsjetsjenië, Ramzan Kadyrov. Het Tjetjeens staatshoofd is een grote fan van Spong en wilden hem graag in zijn land en wel in Grozny zien vechten. Spong laat weten dat hij heel tevreden is over de behandeling die hij krijgt van de regering van Tsjetsjenië en in het bijzonder van de president. Op de foto grappen Spong en de Tjetjeense president Ramzan Kadyrov (r) met elkaar.

De in Suriname geboren Spong volgt de economische ontwikkelingen in Suriname op de voet. Hij herinnert de Surinaamse samenleving aan zijn ongeluk van 2014. “Ik ben niet bij de pakken neer gaan zitten. Ik ben door gegaan. Met positieve gedachten ben ik er hard tegenaan gegaan samen met mijn gezin, familie, management en mijn goede vrienden. Daardoor kan ik nu weer in de ring staan. Dit vraag ik ook aan het Surinaamse volk in deze periode om samen de problemen op te lossen”, aldus Spong.

UPDATE 5 maart 2016:
Tyrone Spong heeft vanavond in Grozny zijn 3e wedstrijd als professioneel bokser gewonnen middels een KO.

Bekijk ook:

34 REACTIES

 1. Het is in opzicht een goed streven van Spong Jr : maar dat gaat niet komen in Sme. Dom weg omdat er bepaalde elementen die in de weg zullen staan, zoals Etniciteit !
  Dat is een groot probleem in sweet Sranan, maar verder is alles oké behalve de politieke situatie na dan.

  Jacko.


  Maak melding

 2. @Jzwartmans,

  Ik ben het niet met jou eens. In Nederland hetzelfde probleem maar toch zie je dat mensen met een etnische achtergrond ver kunnen komen. Talenten en rijdommen worden benut. In Suriname is dat helaas niet zo. Persoonlijk denk ik niet dat het met eenheid te maken heeft want elke bevolkingsgroep in Suriname is achtergesteld. Zou eerder zeggen gebrek aan winnaarsmentaliteit.


  Maak melding

 3. Nou kijk is Tante Bep aan uw opmerking tezien is dit precies wat Spong bedoelde!!!!! Uw laat duidelijk merken dat u geen voorstander bent van een eenheid


  Maak melding

 4. Spong is een toffe (sportieve) kerel. Buiten Suriname heeft hij hoog gescoord. Vwb zijn oprechte oproep; de buitengewone kansrijke mogelijkheid heeft de meerderheid van het electoraat moedwillig laten liggen in 2010. Met simpele niet onderbouwde beloftes en luchtkastelen zijn zij massaal het bos ingestuurd. Hierdoor zit het land opgezadeld met de uitzonderlijk slechtste regering ooit. Daarom zullen zij diep door het paarse stof moeten kruipen om zelf positieve verandering te brengen. Spreekwoord: Door schade en schande wordt men (hopelijk!) wijs! Spong héél véél succes in Tsjetsjenie.


  Maak melding

 5. Tyrone, Su is naar de afgrond gebracht door bouta en zn volgelingen en door niemand anders. Puur door wanbeleid van de regeerders.


  Maak melding

 6. @ Ray,

  Natuurlijk moet er eenheid zijn in Suriname: maar niet met KUMAKOISI DE SPLIJTZWAM.
  Tyron moet niet komen praten voor KUMA. KUMAKOISI MOES HARA DANG.

  Je hebt heel goed gezien Ray; Binnenkort kan Tyron weer op Audiëntie voor een Award.


  Maak melding

 7. Tyrone,mi boi !!!

  EENHEID in SURINAME is een NOBEL STREVEN !
  Dezelfde ” bromki dyari ‘ waar Suriname zou PRAT op gaat is HÉT PROBLEEM !!!!

  Elke ” bromki soort ” uit de ” vruchtbare Sranan dyari ” wilt vaak het EIGEN BELANG laten PREVALEREN boven ALGEMEEN BELANG !!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 8. Spong droom lekker verder, die eenheid die jij graag zou willen zien, is een illusie dankzij die moordenaar die jij aanbid, die juist die verdeeldheid veroorzaakt heeft.


  Maak melding

 9. ” Op de foto grappen Spong en de Tjetjeense president Ramzan Kadyrov met elkaar “.

  Nou, Tyrone ! Iemand als Kadyrov zou ik ABSOLUUT NIET als vriend willen hebben !!!

  Ik heb effe gegoogled, daar ik ongeveer wist dat het een RARE SNUITER en TUIG van de richel betreft.

  – hij staat aan het hoofd van de BERUCHTE Tsjetsjeense presidentiële veiligheidsdienst en wordt ervan verdacht WREED, MEEDOGENLOOS, en ONDEMOCRATISCH te zijn.

  – begin 2009 verklaarde hij dat ZEVEN VROUWEN die DOODGESCHOTEN waren gevonden langs de weg in Tsjetsjenië ” RECHTMATIG ” waren GEDOOD door MANNELIJKE FAMILIELEDEN als ONDERDEEL van de EERWRAAK .

  – er wordt beweerd dat Kadyrov zijn eigen PRIVEGEVANGENIS heeft in zijn thuisbolwerk Tsentoroj ten zuidoosten van Grozny, waarvan hij de GEVANGENEN gebruikt als BOKSBALLEN !!!
  Tsentoroj zelf heeft hij laten OMRINGEN door MIJNENVELDEN en CONTROLEPOSTEN.

  Bron: Wikipedia

  ” leuke ” vriend heeft Tyrone Spong. De sport op zich zal wel geweldig zijn in de OGEN van ANDEREN maar ik vind dat er VAAK OBSCURE FIGUREN bij betrokken zijn !!!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 10. Het talent, kennis, sport, ondernemen, werk, de buitenlandse talen die ze spreken, hun ervaring, enz van veel Surinamers in het buitenland komt heel goed tot zijn/haar recht op de hoogste niveau’s/ op allerlei niveau’s.

  Deze Surinamers of beter gezegd alle Surinamers in het buitenland zijn voor de republiek Suriname de beste ambassadeurs en verkopen de republiek Suriname/Surinamers in het buitenland, ook voor oa het toerisme, bekendheid, cultuur, zeden gewoonten, kortom verschaffen informatie over Suriname aan de buitenlanden/buitenlanders. Deze Surinamers staan door hun werk/werkgever, opleidingen/studies, sport, kennis, ervaring, wonen in het buitenland enz met buitenlanders nauw in contact.

  Surinamers in het buitenland zijn daarom een heel belangrijke schakel voor zowel de Surinaamse Regering, DNA, bedrijfsleven/ondernemers, scholen/universiteiten, ziekenhuizen, sport en spel, culturele instellingen, dans, muziek, recreactie, film, toerisme, cultuur,, geloof, handelscontacten, relaties, inkomsten, bekendheid, vooruitgang voor het land Suriname, enz voor Suriname/rs. Alleen zal er veiligheid, rust en orde in Suriname moeten zijn, behoorlijk bestuur, rechtsstaat en bestuurders van onbesproken gedrag moeten zijn en een goed beleid/doelen. Hierdoor zou dit tot wederzijds voordeel voor beide landen op talrijke vlakken kunnen leiden.

  Wat heeft Suriname te bieden en wat kunnen de buitenlanders voor Suriname betekenen? Wat hebben de buitenlanden aan Suriname?

  Zie wat de aller besten met hun sport, kennis, werk, ondernemen, enz voor Suriname kunnen doen met hun bekendheid, alleen al in het buitenland wonen kunnen hun bijdrage leveren, door alleen maar over Suriname te praten met hun buren of (deze) voor vakantie naar Suriname te ( laten) komen.

  Zie wat contacten van de (beste) Surinamers in het buitenland kunnen beteken voor Suriname, laat staan alleen maar als die Surinamers die in het buitenland wonen, werken, sporten, wonen, enz. naar Suriname komen, met contacten of zonder contacten, kennis/zonder kennis, ondernemen, ondernemers, enz. Zie hoe hiermee alleen maar geld het land binnen komt en bijdraagt aan de economie.

  Surinamers in het buitenland hebben heel veel te bieden en te beteken voor Suriname/Surinamers. Surinamers in het buitenland mogen daarom ook kritiek hebben als zaken in Suriname op wat voor gebied niet goed gaat, omdat dat ook schadelijk is voor de goede naam van Suriname/r/s en de Surinamer/s in het buitenland, ook over worden aangesproken.

  Je kan Suriname in het buitenland verkopen en als zaken in Suriname niet goed gaan, wordt je hier over ook aangesproken. Voorbeeld de toeristenkaart op dit moment, ook de rechtszaak tegen DDB zal ook ter sprake komen en moeten we ze van repliek bedienen op een diplomatieke manier. Ik kan niet zeggen, “hier worden geen vragen gesteld, het is mijn persconferentie”. Ik woon al jaren in buitenlanden, ook voor DDB met rotzooi maken begon in Suriname.

  Hopelijk dat Spong niet met zijn sport stopt, zoals vele sporters die daar ook naar toe zijn gegaan en dan achter over kunnen leunen met een zak vol geld. Ook Suriname kreeg een zak vol geld van Nederland. Daar zou Spong ook goed naar moeten kijken, hoe het Suriname vergaan is en vergaat en ook over praten. Iedereen wil een vredig en eenheid in Suriname hebben. Spong moet ook zien, wie voor verdeel en heers zorgt sinds 25 februari 1980 in Suriname en over moeten praten. Maar een kreet geven en niet de oorzaak, daar schiet je niet mee op. Die persoon zal eerst van het toneel moeten verdwijnen, eer er sprake zal zijn van eenheid in Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij,

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 11. Ongelofelijk hoe kortzichtig sommige mensen zijn. De boodschap is helder en goed waarom dan gelijk weer slachtoffertje spelen. Ik vraag me altijd af wat de mensen die de hele dag klagen voor waarde hebben. Over de politiek van Suriname kunnen we allemaal klagen maar dat heeft niets met onze eigen inzet te maken. De politiek is niet noodzakelijk om samen te werken….het zou wel enorm schelen. We zijn zo gewend om tegen te werken dat we denken dat het normaal is. In de politiek is het bv normaal om tegen te werken want we zijn de oppositie (maakt niet uit wie er in de oppositie zit dus niet alleen nu) terwijl een oppositie kritisch moet zijn en waar nodig moet steunen en ze kunnen ook met oplossingen komen..maar ja dat is mijn mening.


  Maak melding

 12. Paul
  Ik wilde er aanvankelijk niks over zeggen maar Tyrone doet aan een “sport” die niet hoog in aanzien staat. Ook Ruud Gullit heeft daar in Tjesjenie een blauwe maandag zijn zak geld opgehaald. Over Badr Hari gesproken; Koen Everink is vandaag dood in zijn huis gevonden.


  Maak melding

 13. Waarom zou ik willen samen werken met mensen die er alles aan doen om figuren met een zwaar criminele inborst uit het gevang te houden? Met zo’n criminele organisatie samenwerken kan er alleen toe leiden dat het hele land naar de
  verdoemenis gaat. Ik heb geen enkel bezwaar om met normale mensen als Spong samen te werken, maar hij moet niet van mij verlangen dat ik met misdadigers samenwerk.


  Maak melding

 14. Mensen kunnen niet eens eenheid in hun gezin en familie brengen, laat staan in een land.
  Mooi streven hoor, maar om eenheid te bereiken moeten de ego’s een kopje kleiner worden gemaakt. Dat is nou bepaald niet makkelijk.

  Kijk eens naaar de ego van de president. Hij dreigt om z’n zin te krijgen. Kan zo’n man eenheid bewerkstelligen? Never! Iempossiebel!


  Maak melding

 15. @ Aboikoni.

  Het antwoord wat ik je wilde geven is reeds door Hugo CHAVEZ zie zijn posting van vrijdag 04-03- 16 van 15:59 uur, beantwoord.

  Jacko


  Maak melding

 16. Tyron Spong, you are my man. In principe moet het mogelijk zijn dat alle politieke leiders in Suriname samen gaan werken aan het Surinaams belang. Het moet tot de heren en dames doordringen dat de Surinaamse economie anders ingericht dient te worden en dat een ieder zijn bijdrage moet leren. Meningsverschillen moeten uit de weg geruimd worden. Personen die bewust weigeren om met anderen samen te werken moeten als het aan mij ligt alle burgerrechten ontnomen worden.


  Maak melding

 17. Oproepen tot samenwerking op basis van een gemeenschappelijke nationaliteit klinkt heel mooi natuurlijk, dat doet DiDiBri elke avond ook via een TV spotje (‘ik hou wel van u’), maar moet je nu per se samenwerken met moordenaars, corruptelingen, drugsdealers, mensensmokkelaars, pooiers, witwassers, pedofielen, waoenhandelaars enz. (om maar een paar wiilekeurige ‘beroepen’ te noemen) alleen maar om het feit dat je dezelfde nationaliteit hebt als deze ellendelingen?


  Maak melding

 18. Om te werken samen moet iedereen hebben hogere cultuur. Maar ja, voor sommigen is niet haalbaar en dan weer anderen opzettelijk verkwanselen hogere cultuur. Hoe en waarmee, u weet wel, mag ik niet meer zeggen. Want kunnen sommige mensen niet aan die waarheid.


  Maak melding

 19. Tante bep kan geen surinaamse zijn ik zie eerder dat ze zelf problemen heeft met haar familie ,wieswasie dus.weet niet wat eenheid is of betekent.dit soort mensen willen alleen maar chaos ,ze komt zelf uit een verscheurt familie.


  Maak melding

 20. RobG, jij zal zeker niet met mij willen samenwerken, moeten we jou daarom je burgerrechten ontnemen? Hoe is het eigenlijk mogelijk dat jijzelf vaak niet doorhebt dat je absurde meningen hebt? Jij wil blijkbaar wonen in een dictatuur waar mensen/burgers/politici niet zelf mogen bepalen met wie ze willen samenwerken.


  Maak melding

 21. “RobG
  Tyron Spong, you are my man. In principe moet het mogelijk zijn dat alle politieke leiders in Suriname samen gaan werken aan het Surinaams belang. Het moet tot de heren en dames doordringen dat de Surinaamse economie anders ingericht dient te worden en dat een ieder zijn bijdrage moet leren. Meningsverschillen moeten uit de weg geruimd worden. Personen die bewust weigeren om met anderen samen te werken moeten als het aan mij ligt alle burgerrechten ontnomen worden.”

  Aldus sprak een ware Democraat (waarschijnlijk opgeleid in het Fort Zeelandia).


  Maak melding

 22. RobG.

  Het proces van je Baasje is weer uitgesteld, natuurlijk is er nu
  weer een reden om een knallende feest te geven. Jij ook gefeliciteerd met je Baasje.

  Jacko


  Maak melding

 23. @Tante Bep
  Deze jongen is toch ook uit Suriname vertrokken?

  ——————————————————————————-
  Tante Bep,..wanneer vertrek je weer naar de WALLEN in de red light zone in sodom en gommora aan de noordzee.?


  Maak melding

 24. @Ray
  Hij .Tyron Spong, mag rekenen op een award .Binnenkort zal dat aan hem uitgereikt worden en iedereen weet door wie.

  Deze grote Surinamer heeft recht op een wel verdiende award,in tegenstelling tot zulke boro go sukkels/landverraders als jou !


  Maak melding

 25. En wat draagt Tyrone Spong bij aan het welzijn van Suriname? Een one-liner. Spong houdt blijkbaar van dictatoriale regeringen. Tsjetsjenië is ook zo’n land. De bomen groeien in de hemel voor de hooggeplaatste gasten terwijl het volk in de goot op sterven ligt. Die Tsjetjeense president doet mij denken aan de keizers in het Romeinse rijk die de gladiatoren lieten vechten voor hun eigen plezier. Allemaal narcisten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.