OM Suriname: heropening moordproces niet mogelijk

53
Jaarlijkse Herdenking Decembermoorden in Suriname

PARAMARIBO, 4 mrt – Het vonnis tot heropening van het strafproces rond de Decembermoorden is niet uit te voeren. Dit stelt het Openbaar Ministerie bij de hervatting van de zitting van de krijgsraad. Gevraagd wordt om een jaar uitstel.

Net zo lang zullen de verdachten, waaronder Desi Bouterse, niet vervolgd worden. Auditeur-militair Roy Elgin zegt dat er geen gronden zijn voor hervatting van het proces. Er is niets veranderd in de zaak. Het komt er op neer dat de vervolging niet bereid is mee te werken. De Krijgsraad heeft nu besloten op zes mei een uitspraak te doen. Dat is weer twee maanden uitstel en verder.

De nabestaanden die de zitting bijwoonden, waren gebelgd. Het kan er niet in dat er steeds weer uitgesteld wordt. Er werd geprotesteerd. De voorzitter van de krijgsraad, Cynthia Valstein-Montnor, gaf te kennen dat de nabestaanden geen partij zijn in het strafproces. De mensen hebben dan ook geen recht van praten. Volgens de advocaat van Bouterse, Irwin Kanhai, gaat het om niets anders dan zijn cliënt uit te schakelen.

Bekijk ook:

53 REACTIES

 1. Zal me niet verbazen als de hoofdverdachte eerst een hartig woordje heeft gesproken met de nieuwbakken PG alvorens die besloot hem te benoemen tot hoofd vh OM..Met deze ontwikkeling is de zogenaamde rechtstaat definitief formeel ten Grave gedragen..!


  Maak melding

 2. Ja mensen, u bent nog lang niet af van familie B.
  Nog 5? Nog 25 jaar zult u het moeten doen met de familie B. U bent op uw wenken bediend, dus slaap goed.


  Maak melding

 3. De benoeming van een nieuwe hoge man op het Openbaar Ministerie door DDB deed al vermoeden dat er een addertje onder het gras zat. En zie daar. Bouta wil geen proces in zijn zogenaamde rechtstaat en hij zal alles uit de kast halen om een eerlijk proces te voorkomen. Een goede dictator met fout verleden heeft ook geen ander keus en kan zijn gang gaan zolang iedereen het pikt. Ik ben er niet trots op om van de hele wereld te horen dat ik in een bananenrepuliek leef.


  Maak melding

 4. De Vervolging wenst niet mee te werken zodat KUMAKOISI voor de rechter wordt gebracht.

  De Vervolging (OM) kiest daadwerkelijk voor de Duivelse Moordenaar KUMA waarbij totaal geen rekening wordt gehouden met de belangen van de Nabestaanden. Suriname gaat meer en meer lijken op Zimbabwe waar een 90 jarige GEK daar alles naar zijn hand zet.

  Ik ben WOEDEND!!! GERECHTIGHEID schijnt ver te zoeken te zijn in Suriname.


  Maak melding

 5. Intussen is 7% van onze bevolking ambtenaar (ik nog niet) dus die steunen Bouta wel. Is het niet beter als iedere inwoner van Suriname tot ambetenaar wordt benoemd. Dan hoeven wij ook geen andere uitkeringen meer te doen en dat bespaart veel geld. En 100% van de bevolking zal dit BOUTA beleid dan steunen. Ik leef in een gek land volgens mij.En dat het allemaal toch niet te betalen is door de staat wil ik liever niet weten. Ik laat mij graag wat wijsmaken.


  Maak melding

 6. Ach man: het is een verloren strijd, niemand zal meewerken om de daders te veroordelen. Ik vind het heel jammer voor de nabestaanden. maar een ding weet ik zeker, ze gaan voordat ze de pijp uit gaan, hier op aarde hun straf alsnog krijgen. De OM draait erom heen, en dat geldt ook van de krijgsraad. Bij wie moet men dan naar toe om alsnog je gram te halen ????????. Juist bij niemand, het is trouwens al verjaard volgens de wet.


  Maak melding

 7. @Zwartmans..even een kleine correctie..De verjaring van de zaak cq het feit werd ten tijde vd regering Venetiaan gestuit doordat de nabestaanden net vóór de verjaring de zaak aanhangig maakten bij de rechter..juiste jaartal is me ontgaan..Bovendien is er internationaLe wetgeving dat misdrijven tegen de menselijkheid niet verjaren. Tot de dag van vandaag worden verdachten van dergelijke feiten in andere landen vervolgd en veroordeeld. Denk daarbij aan gasten uit de tweede wereldoorlog , Argentinië enz enz..


  Maak melding

 8. Hoe kan dit land in godsnaam ooit uit deze ellende komen .met zulke politieke leiders .die de mensen een rad voor de ogen draaien en zichzelf verrijken en dan nog eigen volk dit aandoen …..en dan met grote mond naar andere landen wijzen .dit zou toch niet meer van deze tijd mogen wezen.gr.Chanel


  Maak melding

 9. De houding van het OM is ernstig te noemen. Ze voert de opdracht van het Hof niet uit. Een gedeelte van de DNA en haar voorzitter werpen een z.g democratische belemmering op, om de hoofdverdachte uit handen van het gerecht te houden. Conclusie Volgelingen van de hoofdverdachte in de DNA hebben geen vertrouwen in zijn onschuld en het OM heeft geen ballen om uitvoering te geven aan de opdracht van het Hof.


  Maak melding

 10. Ik heb geen directe fam: verloren in 1980,maar we zijn toch allemaal fam; in Su ? En daarom leef ik mee met de fam !

  Henry
  Gerechtigheid schijnt ver te zoeken in Su : ja het is te vinden, zo niet te koop !

  De meeste mensen zijn bang voor het regiem in ons land, dat was altijd zo geweest( nu erger geworden. )
  En dat zal altijd zo blijven, want het is niet de regering die regeert, maar Baas B.en zijn gewapende macht.
  Bijna iederéén in Su is de schoothondje van Baas B. van hoog tot laag. Hij hoeft alléén even met zijn vinger te knippen en ze schijten in hun broeken.
  Ik ben niet pro Baas; maar ook niet anti, ik vind het alléén jammer dat het land en grotendeels van het volk onder zijn regiem moeten lijden ! Zijn domme aanhang zullen nu stiekem feest vieren, zo niet straks zelf in het openbaar in Ocer.
  Jammer dat zo´n mooie land, enkelt en alléén door een Dictator naar de kloten is geholpen !
  Ik condoleer iedere landgenoot die echt van Su houdt, en vervloekt iederééñ die met de Baas het land naar zijn moer hebben geholpen. Maar no spang Brada´s en Sisa´s, ala sani abi wan ting, wan dey ala sani sa kong bun bakka.
  Masra na loktu no é sriebi

  Sari tori mi Gado.

  Jacko


  Maak melding

 11. @JZwartmens

  Dat dachten vele moordenaars van het militaire regime in Argentinië ook!!

  Helaas voor hun zijn ze op hoge leeftijd opgepakt en alsnog achter de tralies gezet.

  Ook in Suriname zal er gerechtigheid plaatsvinden.
  De situatie in het land is zo schrijnend en onhoudbaar dat binnenkort de aanhangers van DDB c.s. hem zullen verraden. De dievenbende zal aangepakt worden!!
  Geduld is een schone zaak


  Maak melding

 12. Het is leuk om te zien hoe de rechtstaat als een knipperlicht voor sommige werkt. Krijgen ze hun zin is Suriname een rechtsstaat, krijgen ze niet hun zin is Suriname vanzelfsprekend geen rechtsstaat.

  Jammer dat de haters zo verziekt zijn dat niemand ze meer de waarheid durft te vertellen.


  Maak melding

 13. Ooit heeft bouta gezegd, weet ik nog op het brasa plein, ” nu het leons berg akkoord een feit is” zal het einde met hem erg pittig zijn. Oh wie oh wie kent dat uitspraak nog…toen was ik nog een fan van hem en amper 15 jaar jong. Maar hoe hij het land nu bestuurt valt erg tegen. Sterker nog : we verliezen onze status en identiteit in de wereld door zijn wild west gringo systeem. Een advies : geef de na bestaanden elk een smarte geld van een miljoen € en basta. Ja want elk mens kan een fout maken….


  Maak melding

 14. @ Delano.

  Je bent niet blij van de hele wereld te moeten aanhoren dat je in Bananen Republiek( woont leeft. )
  De vraag is ;( ´´ wie dan wel´´ ?) Dat hebben we danken aan de domme aanhang en erger nog, ze zijn er nog trots op ook ! Stelletje gehersenspoelde ezels.


  Maak melding

 15. Als Suriname het niet zelf oplost gaat de internationale gemeenschap het wel oplossen.
  Uit eindelijk zal het Inter Amerikaanse Hof voor de Rechten van de Mens Suriname voor lezen uit haar eigen grondwet.

  De kans is groot dat het IMF de regering Bouterse eerst oprolt.
  De betalingsproblemen worden nu wel heel erg groot.
  Een jaar geleden kon Bouterse de kassa van Staatsolie voor een laatste keer plunderen.

  Nu wordt duidelijk hoe desastreus daar de zaak er voorstaat. De raffinaderij produceert op geen stukken na wat Bouterse het land belooft heeft en staat op om de haverklap stil door net problemen van EBS.

  Alles het gevolg van het gegeven dat mensen zonder de juiste competenties aan de knoppen zitten


  Maak melding

 16. Dat is Suriname anno 2016.Niet alleen economisch maar ook ethisch in verval geraakt.Om hieruit te geraken zal niet gemakkelijk zijn.


  Maak melding

 17. @JZwartsman,

  Ja Jacko; je hebt volkomen gelijk dat gerechtigheid te vinden is in Suriname zo niet te koop: Bedankt dat jij mij hierop hebt gewezen.

  KUMAKOISI is voor een deel van de bevolking Jezus Christus, vraag me niet hoe KUMA dit voor elkaar heeft gekregen. Sorry nu weet ik het weer: The Showman uithangen op de diverse Podia door de Nabestaanden Belachelijk te maken en de Spot met ze te drijven.

  KUMA is de absolute Koning in het Beloven van DINGEN en het Belazeren van Mensen. Het Surinaamse Volk houdt ervan om Belazerd te worden schijnbaar.

  ALA TITEE HABIE WANG EINDE: KUMA IS NIET THE INTOUCHABLE.


  Maak melding

 18. Op vrijdag, 3 maart 2016 is het 8 december 1982 strafproces, waarin DDB (NDP) de hoofdverdachte is en anderen zijn , DDB thans president van de republiek Suriname. De omstreden amnestiewet regelt dat de betrokkenen bij de moord op 15 vooraanstaande Surinamers op 8 december 1982 geen straf krijgen. Dat geldt ook voor de hoofdverdachte, de huidige president Desi Bouterse. Op 4 april 2012 werd de amnestiewet in de DNA aangenomen, door 28 stemmen voor en 12 tegen. Voorzitter van de DNA was Jennifer Simons van de NDP.

  Reactie van Internationale organisaties: De Verenigde Naties, Amnestie International, Human Right Watch, Verslaggevers Zonder Grenzen, het Inter-Amerikaans Hof voor mensenrechten veroordelen de amnestiewet. Human Right Watch vroeg in een verklaring uitgebracht op 19 april 2012 om onmiddellijke intrekking van de amnestiewet.

  De amnestiewet heeft ervoor gezorgd dat de krijgsraad/rechtbank het 8 december 1982 proces niet verder kan uitvoeren. Het openbaar ministerie, cq de auditeur militair van de krijgsraad zegt: “dat de amnestiewet ervoor zorgt, dat hij dit proces/zijn werk niet kan voortzetten. Hij vraagt dat dit proces weer 1 jaar wordt opgeschort”.

  Op 6 mei 2016 staat het proces weer op de agenda bij het OM/rechtbank/krijgsraad.
  Het OM zal dan haar standpunt opmaken en inhoudelijk zeggen wat dat betekent.
  Voor nabestaanden, de rechtsstaat betekent dit niet dat dit strafproces stil staat.
  Er wordt volgens de advocaat niets uitgesloten. Het is dus uitkijken naar de reactie van het OM, Wat haar standpunt is en de inhoudelijke reactie zal zijn op die dag. De inhoudelijke reactie van het OM is heel belangrijk voor de nabestaanden, de democratische rechtsstaat Suriname en internationaal naar Suriname gekeken zal worden.

  DDB die president is en de hoofdverdachte
  DDB die nu president is, doet er alles aan om deze strafzaak tegen hem en andere verdachten in dit proces te frustreren en tegen te gaan. Dat is zijn goed recht en is all in the game.

  De democtatische rechtsstaat
  – de wetgevende macht,
  – de uitvoerende macht,
  – de rechterlijke macht
  De grondwet van een land;
  Internationale verdragen

  In een democratische rechtsstaat heeft ieder mens (grond)rechten en plichten en wie zich aan strafbare daden heeft schuldig gemaakt, hoort voor de rechtbank/krijgsraad te verschijnen(, hoort opgepakt te worden, procesverbaal te worden opgemaakt, opgesloten te worden, een dagvaarding te krijgen van OM, een advocaat in de arm te nemen of te krijgen. Niemand staat in een democratische rechtsstaat boven de wet.

  Landen waar dit niet van toepassing is voor de persoon die aan de touwtjes trekt is een dictatuur: zoals: Zimbabwe, Equatoriaal Guinee, Noord-Korea, Cuba, Venezuela, Rusland, vele moslimlanden ( oa in het Midden-Oosten)

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 19. NoSpang

  u komt met geen enkele inhoudelijke reactie. Indien iemand de klutskwijt is help hem dan aub zoeken. Als er geijld wordt moet het voor u toch makkelijk zijn aan te geven wat er niet klopt en wat er niet gaat lukken.


  Maak melding

 20. Als een president de gang van zaken rond het decemberproces kan beinvloeden door het aanstellen van een poppetje, dat hem ineens goed gezind is, waar is dan onze rechtstaat.l
  Democratie in Suriname is verworden toch een lachtertje.
  Dit kan gewoon niet.
  Bouta stelt gewoon op alle belangrijke posities mensen aan die hem gunstig gezind zijn.
  De man gaat de Surinaamse geschiedenis in als de persoon, die:
  – ons land voor de 3e keer in zijn leven econmomisch heeft geruineerd;
  -alle wetten op zij zet of veranderd om maar niet veroordeeld te worden;
  -het internationaal aanzien van Suriname heeft gedegradeerd tot een garnaal.
  Deze man moet gewoon in het belang van het Surinaamse volk zijn biezen pakken.
  De man is evil.


  Maak melding

 21. de amnestiewet is een wetje

  straftrecht:
  Voor moord moet de verdachte voor de rechtbank/krijgsraad
  verschijnen, aldus de grondwet van de Republiek Suriname.
  wet voor moord is hoger dan de amnestiewet. Straftrecht is hoger dan de amnestiewet.

  De grondwet, waar de hele strafrecht in zit is hoger dan de amnestiewet, de auditeur militair zal daarover ook naar moeten kijken en zich over uitspreken en duidelijkheid aan het Surinaamse volk moeten geven.

  Waar de auditeur militair van de krijgsraad ook naar moet kijken en zich over moet uitspreken is, dat internationale wetten, cq mensenrechten vele malen hoger zijn dan de omstreden amnestiewet.

  Op grond van het feit dat de grondwet van Suriname en Internationale verdragen cq, mensenrechten vele malen hoger zijn dan de amnestiewet, zullen, radio- en tv-verslaggevers, journalisten, juristen, studenten van de juridische faculteit van de ADEK, hoogleraren over wetgeving over deze materie, advocaten zich hierover in de media, kranten, radio, artikelen moeten uitlaten, waardoor de Surinamers heel goed over wordt geïnformeerd en te kijken, wie deugt en wie beter wat anders kan gaan doen.

  Het Surinaamse volk hoort te weten wat een democratische rechtsstaat en de internationale verdragen en wat haar rechten en plichten zijn, zoals het is vastgelegd in de grondwet van de republiek Suriname.

  De democratische rechtsstaat heeft een hoge prijs, het heeft er veel van de het Surinaamse volk nog niet hiervan doordrongen is en er mensen zijn die hiervan misbruik maken en het Surinaamse volk hierdoor onder drukt wordt of slaaf is. In vele landen zijn mensen voor hun rechten gestorven en hebben dit ook gekregen. Hierdoor weten die volkeren wat het betekent om in een rechtsstaat te leven. Het heeft er veel van dat Surinamers dat nog niet weten en mensen hun zand in de ogen strooien.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 22. No Spang,

  Volgens mij heb jij geen enkel idee, wat er in staatsrechtelijk opzicht met ons land mis is.
  Ik vraag mij af of je wel weet, wat staatsrecht betekent.
  Dit land gaat naar de klote, omdat we een president hebben, die de democratie aan zijn laars lapt en ons land heeft getransformeerd tot een dictatuur.
  Maar eens komt een eind aan het tijdperk Bouterse.
  Kan nog een jaar duren, misschien twee, maar dan is het ook over en uit.
  Ben benieuwd of je dan ook nog zo enthousiast bent.
  Dank zij jouw baasje is alles ongeveer 25% duurder geworden en als je al niet veel hebt of verdient, kun je uitrekenen wat dat betekent.
  Bovendien is er geen buitenlander meer, die nog investeert in ons land en die investeringen hebben we op dit moment zo hard nodig.
  Maar misschien genereer jij geld uit andere bronnen.


  Maak melding

 23. @ Barnie.

  Barnie ;

  De Rechters in Argentinië hebben ballen , en zijn niet bang voor hun President : erger nog, de president werkt mee om de oorlogsmisdadigers op te pakken.

  In Sme is de pres: de boosdoener, en wie gaat en durft hem dan op te pakken ? De Rechters en (Elgin Krijgsraad )
  schijten in hun broek, of zijn omgekocht door de verdachte.
  Maar de natuur zal met alle verdachten afrekenen, dat is met Idi Amin ook gebeurt. Niemand ontkomt aan de opperrechter. En nu maar afwachten, ,
  ik hoop dat ik getuige mag zijn als ze pijp uitgaan.

  Henry.

  Ja mang in Sranan is alles te koop vooral nu, voor een broodje pom duiken ze al in bed met je. En frappant genoeg
  zijn ze zo tr op de veroorzaker van dit alles, hoe dom kan men zijn.

  Jacko


  Maak melding

 24. Roberto.

  Geeft de nabestaanden elk een miljoen € en basta : want, een ieder mag weleens een Foutje !
  Als je iemand vermoord, kan je het misschien als een foutje zien. Met dien verstaande in welke omstandigheden jij die persoon om het leven heb gebracht ( zelfs verdediging. )
  Maar als je 15 onschuldige mensen zonder een vorm van proces in de rug neerknalt, dan is dit geen foutje !
  “Maar gewoon een keiharde moord”.


  Maak melding

 25. -Dit staat geschreven:::De mensen hebben dan ook geen recht van praten. Volgens de advocaat van Bouterse, Irwin Kanhai, gaat het om niets anders dan zijn cliënt uit te schakelen.

  Heeft Kanhai niet door dat Bouterse zich zelf al heeft uitgeschakeld. Karma


  Maak melding

 26. @NoSpang, dit schijf je::::
  Jojo is helemaal de kluts kwijt en ijlt maar rotzooi, het wil maar niet lukken mi boi, hahaha

  -Wanneer de sancties voor de deur staan zal je Bouterse helpen om een vinger te wijzen naar de Amerikanen vanwege de extreme hongersnood in Suriname.
  Men zal Nederland dan weer nodig hebben voor voedselpakketten.


  Maak melding

 27. Jojo sorry maar je moreel kompas is helemaal uit koers, niemand kan je dat helpen zoeken. Dat jij leugens, rotzooi, rommel, inhoudelijke reactie durft te noemen zegt mij meer dan genoeg.

  Conchise ok, ik heb geen idee wat er staatsrechtelijk met ons land mis is, so bun. Maar jou reacties hier te lezen en de gebrekkige kennis van zaken die je schaamteloos ten toon spreid wil ik alles wedden dat jij het ook nooit kan weten.

  Verras mij en probeer in je eigen woorden in 10 zinnen hier duidelijk te maken wat er staatsrechtelijk mis is in Suriname. Het zou leuk zijn als je heel summier ook het verband kan aantonen tussen hetgeen staatsrechtelijk mis is en het 25% duurder worden van producten.

  Ira je bent veels te dom en geen reactie waardig.


  Maak melding

 28. NoSpang,

  Ik heb maar drie zinnen nodig:
  In een democratische rechtstaat worden wetten nageleefd en Suriname zegt zo’n staat te zijn.
  Een aantal wetten wordt echter niet nageleefd, omdat die de regering slecht uitkomen.
  De stijging van de prijzen met 25% wijt ik voor een belangrijk deel aan slecht beleid van deze regering.


  Maak melding

 29. NoSpang

  In een enkele zin is het zelfs mogelijk wat er mis is.

  De Wet gevende macht is bereid gelegenheidswetten te maken om een verdachte persoon boven vervolging te plaatsen!!!!!


  Maak melding

 30. JZwartmans
  Ik denk dat je mij bedoeld met Roberto?

  Mijn voorstel is niet om zomaar een betaling te doen. Het gaat om een financiele genoegdoening voor hun leed. Je vergeet gemakshalve dat die mensen onder zeer chaotische omstandigheden zijn omgekomen, waarbij je niet mag uitsluiten, of kan bewijzen dat ze stuk voor stuk onschuldig waren.

  Dat er zoveel schuimbekkende boeroepers zijn die zelf geen hond in het gevecht hebben bewijst dat men hun persoonlijke minachting van de president via de nabestaanden projecteert. Je zou er goed aan doen een objectievere en rationelere positie in te nemen.


  Maak melding

 31. JZwartmans
  Jacko, Excuses. Je had het weldegelijk tegen Roberto. Blijft de consideratie waaronder genoegdoening plaats zou moeten vinden.


  Maak melding

 32. Bestaat er in Suriname nog een Rechterlijke macht met ballen?
  JAWEL, ALLEMAAL POEPEJANTJES

  Commentaar Bouterse: “nog vijf jaar”
  “tide tamara we stray go moro fara….”


  Maak melding

 33. roberto
  Eindelijk een pragmatisch denkende medestander. We verschillende alleen van inzicht op de gronden waarvan de genoegdoening zou moeten plaatvinden.

  Het is helaas complexer dan een “foutje bedankt”. Er vond op dat moment een “revolutie” plaats en dat maakte de samenleving tot een zeer chaotische.

  Niemand kan uitsluiten dat er zich elementen onder de overledenen bevonden die verborgen beweegredenen hadden. Daarom had Bouterse de aanbieding moeten doen zonder schuld op zich te nemen.

  Veel, zoniet alle boeroepers die vanaf de zijllijn om zijn hoofd schreeuwen hebben geen enkel belang bij wat er destijds is gebeurd, maar doen dat uitsluitend uit persoonlijke rancune, en projecteren hun haat van hem via de nabestaanden.


  Maak melding

 34. Conchise als ik het niet dacht, je hebt duidelijk geen flauwbenul wat staatsrechtelijk inhoud, je uitleg is in een woord SCHANDALIG.

  Domme jojo maakt het van kwaad tot erger. Domme jojo binnen de staatsrecht is het de wetgevende macht die ELKE wet mag maken, in jullie bekrompen gedachtegang kunnen jullie dit soort simpele zaken moeilijk snappen.

  Jullie zijn schaamteloos dom.


  Maak melding

 35. @ Robinho.

  Je hebt volkomen gelijk, misdaad tegen de mensheid verjaart niet,maar in Su wel ! De VN grijpt niet in, en wie gaat deze oorlog misdadigers in Su berechten ?
  Ze schijten allemaal in hun broek voor de Pres van Su, en ik heb nooit gehoord dat de VN iets gaat ondernemen tegen Baas B, ( Het is vechten tegen de bierkaai.)
  Jacko.


  Maak melding

 36. NoSpang,

  Je kraamt alleen maar onzin uit.
  Mijn advies: volg een lesje staatsrecht aan de Anton de Kom universiteit als je tenminste wordt toegelaten.
  Misschien dat je de ogen dan opengaan.
  Overigens is dit ook de laatste keer dat ik met jou in discussie ga op dit forum.
  Jouw niveau is zo laag, dat daaraan geen zalf valt te strijken.


  Maak melding

 37. NoSpang

  De Wetgevende macht moet zich ten allentijde aan de wet houden. Dit om te voorkomen dat een DNA waarin per ongeluk 26 NoSPangs 1 t/m 26 zitten rare dingen gaan doen.

  U geeft aan echt niets te begrijpen van hoe de trias politica en democratie functioneert.

  U bent de eerste waarvan ik moet denken raar dat hij vrij rond kan lopen of zou deze persoon toch ergens in een gesloten inrichting zitten.


  Maak melding

 38. Hr/mvr. NoSpang,
  @ Cochise
  “”je hebt duidelijk geen flauwbenul wat staatsrechtelijk inhoud, je uitleg “”
  —–
  @ JoJO
  “”de staatsrecht is het de wetgevende macht die ELKE wet mag maken “””
  ————
  Pardon ??vriendelijk verzoek : leest u aub (nogmaals) wat u schrijft . Ziet u de missers?


  Maak melding

 39. die hele rechtszaak is een oude koe geworden.
  en de sloot s al lang gedempt.
  jammer voor die nabestaanden .
  bijna alle getuigen zijn dood , nederland houd belangrijke info achter , de hoofd verdachte is onze huidige pres enz.
  tel daar bij op de belangrijkste reden waarom de rechtszaak geen doorgang zal hebben namelijk : er is geen rechter die zo dapper is om ddb te veroordelen indien het zover mocht komen.
  vandaar dat we anno 2016 met een oude koe zitten.
  corrupte laffe rechters die een oude zaak nog ouder maken.
  er is een gezegde dat luid : van afstel sterft ddb zonder veroordeling door ouderdom.


  Maak melding

 40. Cochise ik snap jullie soort niet, hoe kom je er bij dat ik in discussie was met je? Ik wees je enkel op je tekortkomingen, de leugens en rotzooi die jullie dagelijks hier poneren, dit kan je toch onmogelijk discussieren noemen, ka ba mang.

  Helaas kan ik je niet naar een universiteit verwijzen, jij moet ergens bij de basis beginnen, 2e klas mulo.

  Nu over naar mijn favoriete dommie jojo. Jojo jij bent een hardnekkige soort dommie, een kruising tussen een ezel/buriki en een koe oftewel burikoe.

  Ik ga het simpel houden en copieer nu even wikipedia voor je,


  De wetgevende macht is een grootheid uit het staatsrecht. Deze macht bepaalt de inhoud van de wetten en het recht in een land.

  Er zijn in een staatsbestel formeel drie verschillende machten:

  de wetgevende macht
  de uitvoerende macht
  de rechterlijke macht.
  In een democratie worden deze machten gescheiden, volgens het principe van de Trias politica. Dat betekent dat niet één persoon of één orgaan deze machten tegelijk kan uitoefenen. Ook wordt in een democratie de wetgevende macht door het volk in vrije verkiezingen gekozen. In een dictatuur zijn de drie machten veelal in handen van één persoon of één orgaan. Deze scheiding der machten is bedacht door de Fransman Montesquieu.

  De wetgevende macht in een land maakt de wet. De wet bestaat uit regels waar iedereen zich in dit land aan dient te houden. Zo is er in Nederland het Wetboek van Strafrecht. Verder zijn er nog bestuurlijke wetten.

  In de meeste westerse democratieën worden de wetten gemaakt in het parlement, al dan niet op voordracht van de regering.”.

  Ik heb besloten je dit soort ingewikkelde zaken in brokkennte voeden, dit om te voorkomen dat ik je hersenen overbelast.

  Voor jou zelfde advies, basis.

  Hr/Mevr. Ohio

  Als u mij letterlijk citeert, heb ik graag dat u het volledig en correct doet, heeft U daar enig moeite mee.

  Citaat moet zijn “binnen het staatsrecht”

  En nu mag u mij de missers tonen, bijvoorbaat dank


  Maak melding

 41. NoSpang

  Probeer even door te denken.

  Wetten hebben altijd een rangorde. dat hebben wijze mensen bepaald.
  Of wel de Grondwet gaat voor de gewone wetten welke weer voor algemene maatregelen van bestuur en verordeningen gaan.

  Binnen dat stelsel zal de wetgevende macht rekening moeten houden met aangrenzende, lagere en hogere wetten. Als zij dat niet doet stort het hele stelsel in elkaar.

  De wetgevende macht moet rekening houden met de wet. In een normale democratie worden weten beoordeeld door wijzere mannen en vrouwen. In Nederland wordt bijvoorbeeld advies ingewonnen bij belangengroepen en de raad van state.
  Na dat een wet door de 2de kamer is wordt deze nog eens door de minder politiek gemotiveerde, meer afstandelijke 1ste kamer beoordeeld en pas daarna als wet ingevoerd.

  Nieuwe wetten zullen ingepast moeten worden in het gehele stelsel en moeten voldoen aan de eisen die de grondwet stelt.Ofwel de wetgevende macht heeft nadrukkelijke kaders en beperkingen. Het kan niet maar zo doen waar het vandaag zin in heeft. Dat men in de DNA dat probeert, gedreven door de behoeften en persoonlijke belangen van de heer Bouterse is een dwaling.

  Uw Wikipedia tekst is slechts de hoofdlijn en omvat de spelregels niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.