Toerismebranche Suriname ook verrast door dure kaart

36

PARAMARIBO, 3 mrt – De toerismebranche is overrompeld door het nieuws rond de duurdere toeristenkaart. Dit zeggen verscheidene betrokkenen in de branche. De Surinaamse Hotel Associatie, SHA en touroperators waren totaal verrast.

Het wordt niet ervaren als een positieve ontwikkeling. Het toerisme is er helemaal niet bij gebaat en al helemaal niet als het zo plotseling gebeurt. “Als de president aangeeft dat toerisme essentieel is om het land uit de huidige financiële crisis te helpen, kan hij geen maatregelen treffen om het land onaantrekkelijk te maken voor buitenlandse gasten”, zegt SHA-voorzitter Annie Zinhagel tegenover de Ware Tijd.

Intussen is de verhoging aangehouden voor toeristen uit Nederland en Frankrijk. Minister Andojo Rusland van Transport Communicatie & Toerisme heeft wel doorschemeren dat er een verhoging komt. Rusland zegt wel dat niet elke maatregel per se moet worden doorgekauwd met iedereen. In onder meer Nederland worden prijsverhogingen doorgevoerd zonder dat wie dan ook wat in te brengen heeft.

Bekijk ook:

36 REACTIES

 1. ….en dus gaan we de nederlandse model invoeren in Suriname eniederen moet maar zwijgen aldus Adojo Rusland ,de man die zogenaamd Nederland haat maar wel hun modellen graag overneemt.
  Ps
  In Nederland komen veranderingen niet zomaar,er komen debatten en stemmingen en het volk word goed voorbereid.
  In Suriname is het heel veel anders….In Suriname is het ..mijn wil is wet n iedereen moet zwijgen of anders….


  Maak melding

 2. Rusland zegt wel dat niet elke maatregel per se moet worden doorgekauwd met iedereen. In onder meer Nederland worden prijsverhogingen doorgevoerd zonder dat wie dan ook wat in te brengen heeft.
  ——————————————————-
  Klopt mnr Rusland. Maar in nl word er eerst onderzoek gedaan naar de effecten van de maatregelen. Das t verschil……. Er is totaal geen onderzoek gedaan naar de verhoging van de toeristenkaart prijs. En wat zie je nu…. Mensen komen in opstand en dreigen su als vakantie bestemming links te laten liggen daar zijn de duurste visum(toeristenkaart) ter wereld hebben. En nu zijn de maatregelen voorlopig aangehouden . Wat een poppenkast zeg!! Of is t desperendheid van de regering om euro’s binnen te halen….?


  Maak melding

 3. Wat een opmerking “ïn Nederland worden prijsverhogingen doorgevoerd zonder dat wie dan ook wat in te brengen”,

  1). Nederland mag toch niet met Suriname vergeleken worden,
  is wat hier vaak aangehaald word

  2). Zoiets dergelijks van overheidswege, zal eerst door de 2e en 1e kamer moeten, en lijkt me weinig kans van slagen hebben en kan helemaal niet een zo’n kort tijdsbestek

  dus wat lult die incapabele gek


  Maak melding

 4. Suriname moet juist goedkoper worden voor de toerist. Trek massal toeristen aan omdat je goedkoop bent. Men zal dan niet al te snel klagen over de niet perfecte faciliteiten en je krijgt geld het land binnen en de mogelijkheid om langzaam aan het e.e.a. te verbeteren. Bovendien kan de luchtvaart er ook wat aan verdienen.


  Maak melding

 5. Ha, ha, heeft de toerismebranche zich wel eens afgevraagd hoe wij zijn/worden verrast door de hoge prijzen in die sector ?
  Howling wolves !!


  Maak melding

 6. Minister Andojo Rusland van Transport Communicatie & Toerisme heeft wel doorschemeren dat er een verhoging komt. Rusland zegt wel dat niet elke maatregel per se moet worden doorgekauwd met iedereen. In onder meer Nederland worden prijsverhogingen doorgevoerd zonder dat wie dan ook wat in te brengen heeft.

  I.p.v. dat deze minister toegeeft dat er middels onbehoorlijk bestuur een foute en kortzichtige verhoging gelanceerd werd zoekt hij het excuus, “in Nederland doen ze dat ook”!
  En ja, noem het zoals je het wilt noemen meneer Rusland, zo’n te nemen beslissing zal met diverse partijen “doorgekauwd” moeten worden om te kijken of het “breed”gedragen wordt, dat heet democratie.


  Maak melding

 7. Leuke cruisevakantie

  7 nachten | Guadeloupe, Saint Lucia, Barbados, Trinidad en Tobago, Dominica, Grenada en Martinique. (All inclusive)

  Genoeg bezienswaardigheden, vriendelijke personeel en fantastisch eten voor slecht € 699 pp incl retour vlucht

  Suriname maakt zich onsterfelijk belachelijk.


  Maak melding

 8. Dit is de slechtste regering die ik ooit in mijn leven heb ervaart. D.D Bouta heeft helemaal geen ontwikkelings visie, terwijl hij de andere partijen beschuldigt en afkraakt. Hij heeft een visie van kapot maken van de economie, overal zit hij eilandjes te creeren van commissies zonder enig resultaat. Vraag me af of de bevoegde departement de beschikbare capabele personen ter beschikking hebben , dat ze steeds in commissie verband gaan werken. Schande schande , schande en wanneer wordt deze zooitje van Bouta weggejaagt.


  Maak melding

 9. Kan niet anders suriname heeft geen inkomen meer dus toeristen uitplukken schande hoor ik zou als president aftreden maar deze NDP beleid ziet dat niet jammer voor de toeristen ze moeten maar andere land zoeken voor vakantie.


  Maak melding

 10. Ik vind dat de Toerismebranche Suriname de Toerist Dollars LETTERLIJK uit de zak van deze Toerist klopt. Een jaar of 5 geleden zag ik een advertentie van een Weekendje Blanche Marie Vallen voor 550 USD per persoon.

  Op deze manier trek je geen Toeristen aan: Mijn reactie was zo van volgens mij zijn deze gasten niet goed snik.

  In Suriname overdrijft men met alles: Je moet eens goed kijken naar de prijzen van 2e Handse auto`s. Belachelijk tot en met.


  Maak melding

 11. Niet te geloven,een koe heeft weer gesproken?Ja,het is een simpele daad,men weet drommels goed dat de surinaamse nederlanders ,Toch zullen komen.Surinamers hebben de grootste mond,maar in daden zijn ze niets,behalve hun eigen broeders vermoorden,en stemmen op een idioot.Voor mensen die hun ouders en of familie bezoeken heb ik wel begrip,maar durf eens met z,n allen een jaar te stoppen su te bezoeken,kijk maar of er geen verandering in komt.Men weet dat wij hier in nederland de melk koe zijn .Vergeten??toen men eerst 900 moest betalen zanderij,daarna 500.Jongens hou eens de moed en stop te gaan.Ik schaam mij verschrikkelijk dat een paar koeien,het zo moeilijk maken in su.Ongeschoolde klootzakken,vechten in het parlement,zonder nadenken een plan uitvoeren.De p.g. die net benoemd is,had 6jaar geleden een geldbedrag ontvangen van een door fraude verkochte perceel,van zijn schoonfamillie,nooit wat van gehoord.Hoe kan je de eed afleggen als p.g. bij een moordenaar,die nu totaal gek is,en wartaal uitspreekt.Ze hebben geld nodig,want het is op met feesten,dus visum verhogen.Nogmaals stop suriname te bezoeken en kijk maar hoe ze heel snel met een oplossing komen.p.s.Bijna alle toeristische bedrijven en uitstap gelegenheden,zijn en worden door blanken uitgevoerd,de meesten.


  Maak melding

 12. de heer Rusland kan het niet bij het juiste eind hebben met zijn: de maatregelen worden niet door iedereen doorgekauwd. bestaat dat woord of bestaat het nu?
  indien het een bezuinigingsmaatregel betreft, dan zal hij zeker komen, maar wanneer hij als Nederland wil doen, dan wordt er lang en breed over gesproken en doorgerekend en inderdaad niet doorgekauwd. zelfs maatregelen die goedkeuring kregen, zoals de 45 euro op schiphol van pvda is een zachte maar zekere dood gestorven. en dat was maar +45 voor een rijk land. dit is +70 voor een arm land.


  Maak melding

 13. Zo een toeristen kaart geeft toegang tot de 2e Dubai en een 2e Burj Kalifa .Alleen moet er goed gekeken worden in de luchtspiegeling.
  Wel geen handtassen en dergelijk tassen met je meedragen.Anders wordt dat dan vlot van je weggerukt door de duo rijder van de bromfiets.Soms gebeurt dat erg acrobatisch.Uitkijken!


  Maak melding

 14. ” FRANSEN BEZORGD OVER VERHOGING PRIJS TOERISTENKAART ” !!!

  Dit meldt Starnieuws.
  Dus ook de FRANSEN zijn FALIKANT TEGEN deze WILDE PAARSE actie !!!

  Hälsningar! CHAVÉZ


  Maak melding

 15. Amice Adjojo

  In Nederland worden tarief verhogingen van de overheid in het openbare debat zorgvuldig behandeld en tijdig gepubiceerd zodat een ieder die er mee te maken heeft kan reageren.

  Dat het velen niet opvalt komt om dat er 1000 en 1 belangenbehartiger al betrokken is voordat er een agenda getrokken wordt en de formele discussie voor de buhne begint.

  Amice Adjojo u bent niet goed geïnformeerd en teveel geobsedeerd door u wens alles geheim te houden. Ten minste dat stelde uw collega Hoefdraad recent in een persconferentie.


  Maak melding

 16. Als de foute broer Rusland en de slimme pikin ingi boi Bouta toch denken dat ze willekeurig, zonder rekening te houden met anderen, alle tarieven mogen verhogen zoals zij het goed vinden, waarom verhogen ze niet meteen alles zodanig dat we in één klap de binnenlandse en buitenlandse staatsschuld direct de wereld uit helpen, zodat we volgend jaar al goed op weg zijn Suriname te veranderen in een tweede Dubai.


  Maak melding

 17. @Verdeel en heers
  Je zegt dat er geen onderzoek is gedaan, maar dat weet je niet zeker . (zonder je te willen beledigen)
  Er zijn twee mogelijkheden
  1. Je hebt gelijk . De verantwoordelijke is dan behoorlijk dom geweest.
  2. Je hebt geen gelijk. Er is wel onderzoek gedaan. Aangezien er nogal wat adviseurs zijn denk ik dat er onderzoek is gedaan en wel als volgt:
  Eerst was er geen toeristenkaart / visum nodig en kwamen er X (bijv 100.000) mensen naar Suriname
  Toen werd de kaart (€20) ingevoerd en kwamen er X- Y (100.000 – bijv 5000) mensen naar Suriname .
  Men trok de conclusie dat de omzet was toegenomen, ondanks dat er een
  behoorlijke prijsverhoging was ingevoerd. Omzet was 0 x 100.000 = 0 en werd
  20 x 95000 = € 1.900.000
  Economen zeggen dat het product, in dit geval mensen, prijsinelastisch is. En dan kan je je prijs verhogen, de omzet zal niet afnemen.
  Welke fouten zijn er gemaakt?
  Mensen zijn niet rationeel, maar emotioneel. Wat in een sommetje geldt hoeft in de praktijk totaal niet te gelden.
  Bovendien hebben de adviseurs de leerstof niet volledig toegepast. Het prijselastische (vraag reageert amper op een prijsverhoging, waardoor je omzet stijgt) geldt alleen binnen een bepaalde grens. Dus niet bij een idioot hoge prijsstijging. Het had wel kunnen gelden als de ticketprijs stijgt van € 20 naar bijvoorbeeld € 30 is nog altijd 50%!)


  Maak melding

 18. Paul, je hebt gelijk met je redenering, maar tot op bepaalde hoogte, er is nog ruimte om te shoppen tussen de touroperators, maar daarvoor zul je eerst in Suriname moeten zijn met een toeristenkaart die je maar langs een kanaal kunt verkrijgen, tenzij je illegaal in Suriname komt en verblijft


  Maak melding

 19. Niet zo slim als je het tourisme wilt bevorderen. En zeker niet in deze tijd waar vakantiegangers voorzichtig zijn met hun reis naar Zuid-Amerika vanwege het zika-virus. Goeie timing.

  Maar ik moet toch het volgende zeggen na mijn vakantie-ervaring in mijn geboortestad Paramaribo. Nog steeds heerst de mentaliteit van uitbuiten van Surinaamse Nederlanders door heel veel Surinamers, ja zelfs familieleden.
  Een van vele vb: in het centrum kost een flesje markoesa ongeveer srd 3.50. Bij de Waterkant achter bij het onafhankelijksplein vroeg ik naar de prijs. Ik weet dat het langs het water iets duurder is. Maar toen de creoolse jongen achter de toonbank fluisterde, tegen de jongen die mij hielp, dat ie geen 5.00 srd maar 7.00 srd aan mij moest vragen ( naturlijk hoorde ook hij dat ik uit Nederland kom) toen drong de eeuwenoude leus weer door :

  Een volk krijgt de regering die het zelf verdient !

  Zoals het volk zich gedraagt in de kleine dingen zo weerspiegelt de regering zich in grote dingen.
  De regering komt niet voor niets voort uit de burgers, want het zijn zelf gewoon burgers.
  Dus al die mensen die jaar in jaar uit klagen over de overheids personen : Dat na yu.


  Maak melding

 20. Luister eens.
  US100 is prima voor een ieder maar breng dan verandering.
  Wat denk je van 100 USA korting op je ticket maar je krijgt dat als cadeaubon.
  Dus is 1 jaar geldig en kan in aantal zaken worden omgezet voor goederen.
  De overheid neemt de helft van het bedrag voor haar rekening en de andere helft is voor de ondernemer die een hogere omzet zal hebben.

  2 vliegen in 1 klap.

  AUB economen en Mr.Bouta.


  Maak melding

 21. Het prijselastische (vraag reageert amper op een prijsverhoging, waardoor je omzet stijgt) geldt alleen binnen een bepaalde grens.
  Foutje moet zijn prijsinelastische


  Maak melding

 22. @Hans

  Nee hoor. Ik heb twee weken geleden voor mijn collega die in Suriname was wat tours vergeleken en ze vragen allemaal hetzelfde. Er is eigenlijk geen verschil. En het is veel te duur. En de marges zijn enorm. Een dolfijnentour kost je bij een operator ongeveer 25/30 euro p.p. Ga je naar Leonsberg en regel je zelf de boot kost je dat 350 SRD. Is omgerekend 65 euro voor de hele boot waar je met 15 man makkelijk op kan. Iets wat we met familie dus ook zo doen. Maar als toerist weet je dat niet.


  Maak melding

 23. Het valt me keer op keer op dat de GEMIDDELDE Surinamer bij het vaststellen naar de Prijs men gaat voor MAXIMALE WINST. Bij het vaststellen van de prijs van een product gaat men 9 van de 10 keer dan ook voor de HOOGSTE PRIJS gedreven door HEBZUCHT.

  Je gaat bijvoorbeeld naar een Soulparty ook hier zijn de entree-prijzen niet om over naar huis te schrijven ( Inclusief Consumptiebonnen) Bij vaststellen van het TARIEF is het de factor HEBZUCHT die de boventoon voert.

  Als de Surinamer iets organiseert is het meestal A MONEY MAKING BUSINESS!!

  Daarom verbaast het mij niets dat mensen zich SCHAAMTELOOS VERRIJKEN als zij in de positie komen om dat te kunnen doen a la RAMON.


  Maak melding

 24. Beste Paul toeristen weten wel meer niet, en daar wordt driftig misbruik van gemaakt, maar voor dat je naar Su gaat wat niet naast de deur ligteven googelen en op facebook kijken kan ook geen kwaad, hoe kan het anders dat wij voor 20 euro pp deelnemen aan een dolfiinen/plantage toer, een geheel verzorgde 3 daagse 2 jaar geleden, trip naar Blanche Marie via Nw. Nickerie over de Corantijn via Apoera voor nog geen 200 euro p.p., dat we vorig jaar een paar dagen naar Guyana zijn geweest (2 overnachtingen) en all-inn voor nog geen 130 pp, nu kom ik al een hele dikke 20 jaar in Su en weet aardig de weg, maar ik wil er alleen mee aangeven dat je dat soort zaken zelf in de hand hebt, maar die van de toeristenkaart cq, visa dus niet


  Maak melding

 25. bij het vast stellen van de nwe prijs voor die toeristen kaart heeft men een nwe formule gehanteerd .
  de solidariteits heffing word vermenigvuldigd met de nakfactor tel daarbij op de sweef teki belasting en voila de nwe prijs 90 euro.

  ooh de verhoging is terug gedraaid …….

  natuurlijk ze waren de : ik wens jullie een slapeloze nacht toe heffing vergeten.
  die komt er over 2 weken bij.
  word vervolgd.


  Maak melding

 26. @basmatie,
  Quote: de solidariteits heffing word vermenigvuldigd met de nakfactor tel daarbij op de sweef teki belasting en voila de nwe prijs 90 euro.

  ooh de verhoging is terug gedraaid …….

  Ik lig in een deuk!!!!!Maar dit is wat ik bedoel als de prijs van een product wordt vastgesteld. Men gaat altijd voor de snelle `BRUTE` winst.


  Maak melding

 27. De toeristenkaart van euro20, was toen al aan de lage kant, terwijl Nederland voor een visum eur60 aan Surinamers vroeg en als dat niet genoeg is: wie je ouders en familie zijn, wat hun beroep is, hoeveel ze verdienen en hun salarisslips en kopi van hun paspoort willen zien. Helemaal in je gat wil Nederland gaan, alleenmaar omdat je als Surinamer graag eens je familie wil bezoeken in Ned. Terwijl Nederlanders gewoon feilloos middels een toeristenkaart naar Suriname komen.
  Nederlanders zijn dus de laatsten die moeten klagen om een verhoogde kaart. Suriname moet gewoon het zelfde tarief hanteren voor De toeristenkaart als wat Nederland hanteert voor hun Visum en basta. Ned voor een rijk land mag wel zoveel van ons vragen, maar Sur mag niet? Dit is hypocriet! Terwijl juist Sur het geld nodig heeft om tot ontwikkeling te brengen.
  De keuze is aan de toerist waar hij naartoe wil reizen, maar nergens op de wereld is beter dan de Surinaamse natuur: flora, fauna, klimaat, cultuur etc. Als je met je hart op de juiste plek Suriname bezoekt, zal je niet meer weg willen. Dat is Suriname.
  En aan individuen die Suriname willen afkraken, wees voorzichtig met je uitspraken, want als de aarde elders heet wordt onder je voeten, bv Issis, zul je wensen in Suriname te zijn en “rennen” naar Suriname.
  Dus niet klagen om een toeristenkaart te betalen, want Surinamers kunnen ook nergens klagen voor de miljoenen euro’s aan visa, die ze aan Ned hebben betaald. Hiermee buit Ned, Sur nog steeds uit, terwijl wij geen euro’s verdienen, vraagt de ambassade euro’s. Hypocrieten zijn ze.


  Maak melding

 28. Mari

  U vergelijkt 2 verschillende zaken. Een Visum met een Toeristen kaart.
  Helaas is de Surinamer visumplichtig in Nederland. Dat komt omdat het aantrekkelijk kan zijn om hier illegaal te blijven en dat men dus onderzoek moet doen resp. zekerheden (borgstelling) moet organiseren. Daarnaast zit er aan het visum een vorm van verzekering verbonden.
  Met toerisme/familie bezoek naar Suriname is de kans op illegaal verblijf nihil en omdat toeristen de economie steunen zal hun verblijf geen last zijn maar een inkomsten bron.

  Het Visum is een selectie aan de poort en een toeristen kaart een welkomsbelasting voor mensen die geld komen brengen en die strafbaar worden zodra zij de gastvrijheidslimieten overschrijden.


  Maak melding

 29. Dan gewoon de toeristenkaart afschaffen en visumplicht invoeren voor alle Nederlanders. Stof tot nadenken voor minister Rusland. Gewoon afschaffen en ons niet laten chanteren door NL dat ze niet meer komen naar Suriname.
  Suriname is een Caricomland, dus we krijgen genoeg toeristen.
  Eeuwig denken Nederlanders dat Surinamers daar Ellen willen blijven wonen. Wie wil nou in Ned blijven wonen? In een land vol vluchtelingen met alle gevolgen van dien, keiharde koud klimaat, keiharde mensen maatschappij en gebondenheid aan regels etc. In Suriname werkt zelfs het klimaat mee dat je je een vrij mens voelt. Nergens op de wereld Joan beter zijn dan Suriname. Vandaar dat er zoveel Nederlanders hun verlaten en in Suriname komen wonen. Daarvoor staat Suriname open. Zo gastvrij, daar klagen ze niet. Dus ook niet klagen om iets meer te betalen aan de Surnaamse poort. We leven nu in 2016 en Laat het eens duidelijk zijn, dat de Surinamer van nu niet in Nederland zou willen wonen en zeker niet in ruil voor dit mooie vrije land te verlaten. Dit is een misopvatting van vele Nederlanders.


  Maak melding

 30. @Mari
  U draait alles om.
  Van het aantal bezoekers van Suriname komt ongeveer 60% uit Nederland en 20% uit Frans Guyana. Uit de Caricom landen komt bijna niemand.

  Uit Nederland komt jaarlijks naast het familie bezoek en het toerisme ongeveer $ 200.000.000 familie ondersteuning zonder dat er een verplichting of werk tegen overstaat. Dat is meer netto / vrijbesteedbaar inkomen dan er uit de sociale ruif van de republiek Suriname komt naar haar bevolking of meer dan de staatsinkomsten uit alle goud etc.

  Dat er veel commotie is met betrekking tot vluchtelingen is een schande die voortvloeit uit angst (geweld in het middenoosten) voor hoeveel komen er nog en wie verschuilen zich in de grote horde uit het oosten en het zuiden.
  Dat die mensen komen en de omstandigheden waaronder ze reizen in dit koude werelddeel, zegt genoeg over hoeveel beter Europa / Nederland is ten opzichte van waar zij vandaan komen.

  Dat veel klagende, bange Nederlanders hun roots als vluchtheuvel voor mensen in Problemen niet meer kennen is heel jammer en schandalig. In Nederland brengt de verkleuring heel veel goeds alleen er wordt misbruik gemaakt van sentimenten en angst onder de mensen die verdrongen worden op de arbeidsmarkt (ze zijn werken verleerd net als veel Surinamers) of de woningmarkt.

  Beste Mari u heeft een verkeerd beeld van de verhoudingen tussen Suriname en Nederland.

  Heel veel Surinamers zouden indien zij een kans zouden maken in de Nederlandse maatschappij direct in het vliegtuigstappen. Helaas voor hun zijn de Ghanezen de Surinamers links en rechts aan het passeren.


  Maak melding

 31. Ik spreek duidelijke taal zonder om er doekjes om te winden. Is de realiteit van nu.
  Al die cijfers hoevelen Suriname bezoeken, is niet ter zake. Belangrijk is dat er visumplicht dient te komen met de bijbehorende tarieven.
  De Caricomwereld is een uitdaging en Suriname boort dagelijks nieuwe markten aan. Suriname is aan het groeien op toeristisch gebied. De target is zo binnen. Watch this out!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.