zaterdag, april 20, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPowned filmpje: Bijlmer bewoners voeren als dieren

Powned filmpje: Bijlmer bewoners voeren als dieren

-

Does Travel - naar Suriname

In een ‘grappig’ bedoeld filmpje van omroep Powned worden bewoners van de Bijlmer weggezet als dieren die gevoerd worden en als graaiers. Het item met presentator Tom Staal en zijn ‘speciale gids’ Chris van der Ende(r) heeft voor heel wat boze reacties gezorgd en wordt nogal racistisch bevonden.

In de video is te zien hoe de twee op ‘safari’ gaan in de Bijlmer en een tour geven. Chris van der Ende koopt kip bij de KFC ‘om bewoners te voeren’. Daarna gaan ze door naar het politiebureau waar Van der Ende aangeeft dat ‘ze’ binnen achter tralies zitten en bekeken en kip gevoerd kunnen worden. “Je moet ze niet met bling bling benaderen, dan gaan ze graaien” zegt komiek Chris van der Ende daarbij.

Volgens Powned is het item bedoeld als tegenaanval en persiflage op de Libelle. Het blad organiseert speciaal voor avontuurlijke lezeressen een Segway-tour langs de hoogtepunten van Amsterdam-Zuidoost.

UPDATE:
De redactie van de website ballinnn.com heeft deze open brief geschreven aan Staatssecretaris Dekker over dit filmpje van Powned en noemt dit ‘het meest racistische filmpje uit de geschiedenis van de publieke omroep’.

Oordeel zelf maar:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
  1. De door Nederlanders geadopteerde Braziliaan Chris van der Ende is een mislukte komiek die nooit echt doorgebroken is. Vandaar dat hij dit soort rollen op zich moet nemen… Triest


    Maak melding
  2. Tja, ik woon ook in de Bijlmer en ik moet zeggen dat we dit zelf hebben toegelaten. Je kan me niet zeggen dat die man die het stukje kip aannam nietsvermoedend daar stond. Hij moest er doelbewust aan hebben meegedaan. Powned zou dit nooit hebben geprobeerd in Bos en Lommer want daar zouden ze meteen worden mishandeld door Marokkanen.


    Maak melding
  3. Forummers/Reageerders, Odi odi.

    Ik vraag mij af, waarom deze gasten niet op SAFARI in Amsterdam-West & Amsterdam-oost gingen?
    Volgens Powned is het item bedoeld als tegenaanval en persiflage op de Libelle.

    Want dan zouden beiden (gasten) van Powned een heel andere en echte SAFARI beleven.
    Dan zouden onmiddellijk vragen hierover worden gesteld in de 2e-Kamer.

    @Inafsabie!
    Misschien is de geadopteerde Braziliaan Chris van der Ende, ook een directe familielid van de volgende twee (2) geadopteerde personen uit Brazilië.

    02-04-2015:
    Forse celstraffen voor ‘Bonnie en Clyde’
    Het Nederlandse gangsterduo Antonio van der P. en Enise B., beter bekend als ‘Bonnie en Clyde’ gaat voor lange tijd de cel in.
    Beide verdachten hebben zich in korte tijd schuldig gemaakt aan een groot aantal zeer ernstige, gewelddadige feiten, oordeelde de rechter.

    20-01-2016:
    OM eist opnieuw twaalf jaar cel tegen Enise (Bonnie) B.
    Het Openbaar Ministerie heeft twaalf jaar cel geëist tegen Enise B., die samen met haar vriend Antonio van der P. in februari 2014 rovend door Nederland trok.
    Enise Merve B. (21) trok samen met haar partner in 2014 twee weken lang rovend door Nederland trok.
    Het gangsterduo kreeg de naam Bonnie en Clyde.
    Vorig jaar werd Enise veroordeeld tot twaalf jaar cel, haar vriend Antonio Marcus van der P. (27) tot zestien jaar.
    Enise ging in hoger beroep, haar vriend niet.

    En zullen beide (gasten) van Powned zich wederom vertonen in de Bijlmer?


    Maak melding
  4. “Volgens Powned is het item bedoeld als tegenaanval en persiflage op de Libelle.”

    Er is niks erger dat blanke mannen in hun mannelijkheid aantast dan dat hun vrouwen door zwarte mannen worden geneukt. Die Tom Staal zegt het al in de eerste seconden.


    Maak melding
  5. Jeetje wat een aandacht trekkers , zeker geen ander nieuws maar dan door de Bijlmer met die rot dingen waar ze op sjeezen, Politie is toch langzaam vervoer krijgen ze geen bekeuring of hebben ze een ontheffing rara in de Bijlmer safari ik zal niet zeggen waar jullie op safari moeten sukkels
    tja een stukje kip misschien had die man wel honger en trek maar geen monie om het te kopen maar dan zo goedkoop lullen dat de Bijlmer bewoners van graaien houden shame wat een lelijkerds
    idioten


    Maak melding
  6. Ik vind dit gewoon triest ik heb er geen andere woorden voor en het ergste vind ik dat die man gewoon die kip aan neemt en het opeet
    Maar als twee donkere mensen op safari gingen in volendam dan waren ze binnen 2 minuuten opgepakt ik ze doen net alsof wa dieren zijn en nogmaals laat powned zien dat ze gewoon laag zijn


    Maak melding
  7. Jeetje hebben we toch een produkt van de zikavirus in nederland? Chris van der ende heeft wel een groot hoofd alleen zn hersenen zijn niet meegegroeid!

    Jammer dit dat hij zich hiervoor laat lenen !! Hij is geaddopteerd, maar blijft zwart hoor. Erg beledigend naar donkere mensen toe. Maarja kan je niets aan doen zikavirus product!!


    Maak melding
  8. Op safari in Bijlmer, dan betekent dat moet die Bijlmerwoner gedragen zich als wilde dier. Maar is een probleem dat die Bijlmerwoner heeft niet tijd op nationaal tv om laten zien dar blankes gedraagt zich als wild dier.
    Allebei soort toont hier lagere cultuur.


    Maak melding
  9. Hij is niet gek en heeft bewust deze route gekozen.Hij is precies op het pad gebleven waar alle camera’s hem zien. Hij is in het meest bewaakte gedeelte van de Bijlmer blijven rijden, met het politie bureau enzo…Ik nodig je nog een keer uit , maar dan ga ik die route voor je uitstippelen.Zien als je nog zoveel te zeggen hebt. Hoopje stront!


    Maak melding
  10. satire heet dit…..en geloof me nou…alles is met toestemming van de mensen die op film staan gedaan…die zien nl ook de humor ervan in….ik moet er ook om lachen….:)


    Maak melding
  11. Wat ben jij dom sonnyboy.

    Ik weet niet wie of wat jij bent maar geloof mij nou maar die witte man zou nooit zijn eigen ras zo voor schut zetten.
    Die kanker Tom Staal weet heus wel dat dit niet kan dus om het maar niet erg te laten lijken neemt hij maar een klote bounty als gids.
    Die gids denkt zeker dat ie wit is!
    Die witte mensen kijken neer op alles wat niet wit is en vooral op negers. Daarom ben ik blij dat die vluchtelingen hun land over nemen, van mij mogen ze lekker uitsterven!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES