Geen toeristenkaart verkrijgbaar bij Consulaat Suriname

24

Het Consulaat-Generaal van de Republiek Suriname in Nederland heeft vandaag bekend gemaakt dat de verkoop van de toeristenkaart op het Consulaat te Amsterdam per 3 maart 2016 tot nader order is opgeschort. De toeristenkaart zal van 3 tot en met 14 maart 2016, in Nederland, alleen aan op-vertrek-staande-passagiers met bestemming Suriname worden verkocht bij de Toeristenkaartbalie van Suriname te Schiphol.

Het Consulaat meldt verder dat de houders van een Nederlands of Frans paspoort de toeristenkaart van 3 tot en met 14 maart 2016 tegen het tarief van 20 euro/25 US$ kunnen aanschaffen. Zulks conform instructie van de Surinaamse regering. Voor overige nationaliteiten zal het tarief van 90 euro/100 US$ worden gehandhaafd.

De afgelopen dagen was er grote onduidelijkheid omtrent de verhoging van de toeristenkaart. Deze verhoging van 20 naar 90 euro per 1 maart werd afgelopen vrijdag 26 februari uit het niets aangekondigd. Dit zorgde maandag 29 februari voor lange rijen(FOTO) bij het consulaat in Amsterdam met mensen die op de valreep nog een goedkope kaart wilden aanschaffen. Op 1 maart zelf bepaalde de Surinaamse minister van TCT aan het eind van de dag ineens weer dat de prijsverhoging voorlopig toch niet door ging. Dit nieuws was op 2 maart nog niet bekend bij het Consulaat in Amsterdam. Die zei van niets te weten en hanteerde de prijs van 90 euro. Op 3 maart kwam het Consulaat aan het einde van de middag eindelijk met bovenstaande aanpassing en verklaring op haar website.

Bekijk ook:

24 REACTIES

 1. Dus de kaart kostte eerst 20 euro, daarna – zonder aankondiging – opeens 90 euro, vervolgens werd dit teruggedraaid en kostte hij – voor Nederlanders en Fransen – weer 20 euro en tenslotte is hij niet meer ter krijgen, zodat er geen enkele tourist nog het land in kan?

  Als je nu vanuit Suriname met 6 man even naar Frans Guyana wil en weer terug, betaal je voor het tripje over de rivier dus al bijna 600 euro


  Maak melding

 2. De toeristenkaart zou 3 maanden lang geldig moeten zijn en het zou niet moeten uitmaken hoe vaak je binnen die 3 maanden aan de grens van Suriname staat: die ene kaart zou genoeg moeten zijn.


  Maak melding

 3. @Bron Bere

  Nee, tijdens een tour naar bijvoorbeeld Galibi met uitstapje naar St. Laurent betaal je geen visumkosten. Hoe komt u daarbij?


  Maak melding

 4. @bron bere

  Lees het nog een keer man.
  Van 3 t/m 16 mrt nog steeds voor 20 euro alleen bij de slm balie op schiphol te krijgen. Ik vermoed dat het na 16 maart toch wordt verhoogd. Dan worden Surinaamse Nederlanders, stagiares enzv toch nog verneukt.

  Bouterse, hoefdraad en geboefte hebben slandsgeld opgemaakt en nu struinen ze alle hoeken en gaten af en kijken wie of wat ze nog kunnen uitmelken.
  Kan een mens nog dieper vallen ?


  Maak melding

 5. Als je bedenkt dat de toeristenkaart in het leven is geroepen om toerisme te bevorderen. De toeristen kaart i.p.v. visum.

  De toeristenkaart gaat nu dus veel meer kosten dan een visum ooit heeft gekost. Wat een ondoordachte beslissing van een onbetrouwbare regering.


  Maak melding

 6. @Paul @Carol

  Wat ik heb gehoord, van de ambassade in Nederland (van Suriname) is het visum single-entry à 90 euro.

  Dus als je van Suriname naar Curacao gaat en terug, of van Suriname naar Frans Guyana en terug – dan ben je verplicht een nieuwe entry te kopen.

  De Franse Unie heeft hier ook al protest tegen getekend, omdat veel Frans Guyanezen nu voor een weekendje Suriname 90 euro per persoon moeten betalen…


  Maak melding

 7. Maar nauurlijk hebben ze op het consulaat geen toeristenkaarten anders zou je als je al tickets hebt voor na 14 maart al kaarten gaan kopen, en je op Schiphol alleen de kaart kunt kopen voor de dag zelf,
  En Bron Bere je hebt gedeeltelijk gelijk 6x 90 euro bij binnenkomst in Suriname vanuit Nederland en 6 x bij binnenkomst vanuit Fr. Guyana, beter koop je dan multiple visums,, voor wat ik dan niet goed snap voor 40 Euro volgens de site van het consulaat, die hebben die sukkels schijnbaar nog niet aangepast


  Maak melding

 8. Ik ben nu helemaal confuus..kan er geen touw meer aan vastknopen..! RobG, kan jij mensen die evenals ik dit niet meer snappen, een college geven?


  Maak melding

 9. Ook dit is weer een bewijs van de UITSTEKENDE (!) communicatie tussen de Surinaamse overheid en haar buitenlandse vertegenwoordigingen. Een grove schande! Suriname is verworden tot een ordinaire B+ bananenrepubliek. Geen redden meer aan.


  Maak melding

 10. Dit alles – visa toeristenkaart PSA – is exact de reden waarom er geen dubbelpaspoort zal komen. Het zoveel als mogelijk UITBUITEN van de diaspora moet onverminderd voortgang vinden. Hiervan de dupe worden is een eigen vrije ongedwongen keus. De gratis feestpartijen in Ocer en mega- salarissen van de graaiende praatjesmakers mag niet worden verstoord.


  Maak melding

 11. Regelmatige en aan de lopende band worden mensen op deze forum voor Redi musi en Landverraders uitgemaakt. Maar Desire Bouterse en zijn groep van 12 hebben in 1980 in opdrag van een Nederlandse Kolonel een staatgreep gepleegd. Zij zijn namelijk niet zelf op dit idee gekomen! Dus wie wordt er met Redi Musi, Landverraders bedoeld? De Landverraders die nu het land beroven? Dan wordt de term Landverraders en Redi musi korrekt gebruikt.


  Maak melding

 12. De toeristenkaart is een lachertje,
  Je kan niet eens naar Suriname gaan backpacken.
  Dat wilde ik een keer gaan doen en ik kreeg geen visum.
  Ik bleef volhouden dat ik nog niet wist waar ik ging slapen en dus kreeg ik geen visum.
  Dus loog ik maar dat ik in Langetabbetje zou gaan slapen en toen kreeg ik mijn visum.
  Wie gaat nu controleren waar ik in Suriname ben?


  Maak melding

 13. Redi Musi, even wat aanvulling en een kleine correctie op jouw posting , Bouterse is met de Nederlandse nationaliteit en na ’75 dus de onafhankelijkheid, naar Suriname gekomen al met plannetjes in zijn kop, die hij met behulp van , dus niet in opdracht van een Nederlands kolonel , hoe zou een inmiddels in dienst van het NL. Bouterse opdrachten aanvaarden van een “niet” Surinamer die niet meer in her gareel kon worden gehouden door de toenmalig Nederlandse ambassadeur Vegelin, die van de Valk betittelde als losgeslagen en branieachtige man die zichzelf wel heel belangrijk vond, sla ook de uitspraken van Andre Haakmat er maar op na, dit had toen behoorlijk mijn belangstelling omdat ik niet zo heel lang daarvoor geruime tijd als Trisser in Suriname doorgebracht had


  Maak melding

 14. @ Redi Musu,

  Bouterse c.s. (regering) hebben in de gaten dat ze het geld van de Redi Musu die op familiebezoek naar Suriname gaan nodig hebben om een bijdrage te leveren aan de economie van Surinam (hoe klein ook) dus draaien ze hun voornemen terug.

  Het gebabbel van Bouterse van landverraders etc. is om zijn paarse volgers en gepeupel zand in de ogen te strooien onder het moto van zie mij een grote “Nationalist wezen.


  Maak melding

 15. Dit begint nu toch groteske vormen aan te nemen….
  Er wordt blijkbaar ergens door iemand een ingrijpend besluit genomen om de prijs van de toeristenkaart drastisch te verhogen van 20 naar 90 euro. Dan blijkt dat de DNA daar niet achter staat en vraagt om opheldering/aanpassing. Er wordt wat geprotesteerd, en vervolgens worden hier en daar enkele vreemde ‘moves’ uitgehaald, waardoor de prijs tijdelijk voor bepaalde groepen niet wordt verhoogd. Het resultaat is dat niemand meer snapt wat er nu precies aan de hand is.
  En dan nog zo’n verbazingwekkende casus…. De schoolvervoerders staken, omdat ze geen geld hebben ontvangen. Gevolg: hele groepen kinderen zijn verstoken van onderwijs. De Minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OW&C) zegt dat hij alle papieren voor de betaling van de vervoerders naar het Ministerie van Financiën heeft gestuurd. De minister van Financiën laat op zijn beurt in een persbericht weten dat hij stipt betaalt wanneer hij de stukken van zijn collega van OW&C heeft ontvangen. Met andere woorden, als de bushouders nog geen geld hebben ontvangen, komt dat omdat OW&C geen betalingsopdracht heeft verstrekt aan het ministerie van Financiën…… Hier klopt dus duidelijk iets niet, en ik begin me af te vragen of de betrokkenen dat zelf door hebben. Ik ben bang dat ook in dit geval niemand meer zal snappen wat er nu precies aan de hand is.

  Er blijkt dus niet iets, maar heel veel mis te zijn in Suriname! Daar zou je als burger van het land inderdaad slapeloze nachten van krijgen….


  Maak melding

 16. Beste reizigers, sluit een goede annuleringsverzekering af. Cancel de reis naar Su, claim je geld weer terug ivm al die ad hoc beslissingen over de toeristenkaart. Kies een andere reisbestemming en geniet van een relaxte vakantie. Wanneer Su er eindelijk uit is van wat, wanneer en hoe over de toeristenkaart, is het allang december. En wie weet is er dan al een eind gekomen aan die hele poppenkast in het land. … andere regering, andere president…. why not, a man can dream.


  Maak melding

 17. Waarom kunnen ze geen strippenkaart invoeren in plaats van toeristencard. Deze kun je in het vliegtuig afstempelen en ook als je uitstapt op zanderij tenzij ze daar een afstempel-apparaat hebben. Dat klote land heeft niet eens een pinautomaat op het vliegveld. Het land heeft een vliegveld met blauwe golfzinkplaten klote zooi.

  De mensen daar zijn liever lui dan moe.
  Ze hebben een hekel aan Hollanders maar ze willen wel een nl.paspoort en euro’s.

  Autoverkopers en grondverkopers vragen euro of dollars !!!
  Waar voor is het motto vertrouw op eigen kunnen. Jullie kunnen voor mijn part daar diep in de stront zakken.

  En al die mensen die op de NDP hebben gestemd mogen van mijn apart aambeien krijgen van teveel gegeten bruine bonen met zoutvlees. Woh pina moro waktie deng aw ka in ding broekoe !!!


  Maak melding

 18. wij willen heel graag naar suriname voor de natuur en zijn echt niet van plan om daar kritiek uit te leveren. ieder land heeft zijn gewoonte wiee zekt altied good gaon en wewerkomn ie mot doan wat oe good dunkt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.