Bouterse beëdigt PG die hem aanklaagt in zaak Decembermoorden

35

PARAMARIBO, 3 mrt – Mr. Roy Baidjnath Panday grapt met officieren van justitie, nadat hij gisteren door president Desire Bouterse is beëdigd tot de nieuwe Procureur-Generaal (PG) bij het Hof van Justitie in Suriname(FOTO). Hij was daarvoor advocaat-generaal, maar nam al sinds 2014 de functie van PG waar, nadat vervolgingsbaas Subhaas Punwasi met verlof ging in aansluitend op zijn pensioen.

De ceremonie vond plaats aan de vooravond van de hervatting van het Decembermoorden-proces waarin Bouterse de hoofdverdachte is. Onder leiding van Baidjnath Panday, nu de nieuwe baas van het Surinaamse OM, wordt vrijdag de zaak hervat waarin de 25 verdachten van de Decembermoorden uit 1982 moeten voorkomen.

Volgens de NOS vindt Bouterses advocaat, Irwin Kanhai, Baidjnath Panday geen geschikte kandidaat voor de functie van procureur-generaal. Een inhoudelijke reden voor zijn negatieve kritiek geeft de raadsman van de president volgens de omroep niet. Wel zegt hij: “Als je vindt dat de man verdachte is, dan moet je de eed niet in zijn handen afleggen.”

Op de vraag of hij zich ongemakkelijk voelde omdat hij door een verdachte werd beëdigd, reageerde Baidjnath Panday fel. “Ik denk dat u een ernstige denkfout maakt door twee posities met elkaar te vermengen. De eed heb ik afgelegd in de handen van de president van de republiek.(via NOS.nl)

Bekijk ook:

35 REACTIES

 1. pg Panday,
  Hoogste pg baas is nu schoothondje van de baas.
  Deze man praat met gespleten tong.
  Het zal mij niet verbazen dat bouta vrijgesproken zal worden door vormfout of gebrek aan bewijs.
  Motjonito wat denk jij hiervan.
  Poppenkast en geen rechtstaat.


  Maak melding

 2. Ja zeker, zien wij nu eindelijk hoe het spelletje wordt gespeeld, dus bouterse wordt wit gewassen. Hopelijk is er een geschikte bleek middel, trouwens zijn opa was ook een gebkeekte man. En nu hoe gaan wij dat verklaren om niet in de blacklist te belanden…benne benieuwd…


  Maak melding

 3. Kanhai is duidelijk minder verstandig dan Panday.

  Panday kan het verschil zien tussen de functie van President en de verdacht Bouterse. Kanhai doet dat duidelijk niet.

  Doordat veel mensen het verschil niet zien kan de persoon Bouterse in de functie van President in troebel water blijve vissen. Door dit door elkaar halen van functie en persoon heeft Bouterse kans gezien zijn amnestie wet te regelen.

  De functie kan niet in diskrediet geraken. De persoon die de functie uit oefent kan echter wel in diskrediet raken en dan moeten er zorgvuldige procedures zijn om de persoon te vervangen.

  Succes met het heropenen van het proces. Vel een vonnis en handel daarna op basis van de realiteit van het moment. Ook in andere landen zijn presidenten afgezet, veroordeeld en opgesloten zonder dat het het land of de functie in dikrediet bracht. Juist anders om die landen stijgen vaak in aanzien omdat ze met hun verleden weten af te rekenen.

  Kanhai ga aub in een circus werken of als assistent van Limbo


  Maak melding

 4. In mijn autobiografische geschriften blijft deze serie Decembermoordenaar voor altijd1 MOORDENAAR,wie deze Gast dan ook een belofte laat afleggen….Lariekoek ing e play konimang!


  Maak melding

 5. Ik ga ff verder, als bouta een contra banionette benoemt voor die functie, betekent dat alle criminelen in su een zee van vrij-en overspel hebben in hun doen en laten. ” de anti criminaliteits wet ” zal never een feit zijn.


  Maak melding

 6. Dit betekent het einde voortzetting zaak dec moorden waarvan bouta de hoofdschuldige is. Nu zijn bouta en Baidjnath beste maties. Baijnath heeft een hoge post en nee hij gaat zijn best doen bouta nooit aan te klagen anders kan hijn bye bye zeggen tegen dezepost en hey je werkt liever met een moordenaar dan ruzie met hem te gaan maken want je post verliezen dat kan niet.
  Wat OMKOPERIJ allemaal voor je kan doen…vraag maar aan Baijnath.Die was te koop en bouta kocht hem in de uitverkoop.


  Maak melding

 7. Ik vraag me af wat voor een presentje de nieuw beeedigde P.G. van Bouterse heeft gekregen,
  een enveloppe met een flinke inhoud, of een kogelbrief.


  Maak melding

 8. @Motjonito,
  Dat je kan opscheppen dat wisten wij al.
  In al je posting tot laat in de avond ben je op het forum bezig.
  Heb je geen sociaal leven mang,buiten dat je
  gebruikt maakt van de sociale dienst.
  Meneer sabi so wat is hierop je antwoord.
  Let wel zonder te schelden.


  Maak melding

 9. Dit wordt leuk. Stel dat geen enkele verdachte komt opdagen omdat ze op de amnestiewet opteren. De enige advocaat zegt doodleuk tegen de rechters mijn clienten hebben amnestie dus komen niet, wat gaat er gebeuren, want de amnestiewet staat nog als een paal boven water.


  Maak melding

 10. Zeer interessante ontwikkeling , Nu de spotlights op Panday tijdens het proces van de Decembermoorden gericht zullen zijn als aanklager . Is het zeer de vraag of hij terug zal denken aan deze beediging. In ieder geval het recht zal zegevieren.
  Niets komt voor zijn Tijd. Desi : Wacht even Weest gerust Alles komt terecht. (kleine kwis: Kent iemand deze spreuk nog???)


  Maak melding

 11. Men moet een hof president benoemen die integer is.
  Dus iemand die het landsbelang behartigt en geen buitenlands belang.
  Suriname is een onafhankelijk land,en dat moet zo blijven.


  Maak melding

 12. Irwin Kanhai vindt de nieuwe PG niet geschikt omdat hij zijn cliënt Desi Bouterse de huidige president zal vervolgen wegens de december moorden in 1982.

  Conclusie Kanhai zou de nieuwe PG Panday wel geschikt vinden als hij nu al naar Kanhai’s pijpen danst en Bouterse niet vervolgd.
  Irwin Kanhai denkt dat hij de wetten in het land bepaald. Is dit al een begin van zijn verdediging?
  Typisch iets voor een incompetente advocaat die zijn vak niet beheerst en dus overgaat op vieze trucs en intimidaties.

  En nee Panday. Desi Bouterse de moordernaar en Desi Bouterse de president van Suriname zijn dezelfde persoon. Kom toch niet met je schizofrene praatjes.

  Gedraag je niet als een Shankar. Die liet zich middels een intimiderend telefoontje van Bouterse naar huis sturen.

  En Roy Panday, Bouterse zal je heus geen kopje kleiner maken. Er letten teveel ogen in binnen en buitenland op Bouterse. Hij heeft nergens invloedrijke vrienden. Nooit gehad. En met het gestolen geld komt hij niet ver.


  Maak melding

 13. Hy heeft wel gelyk door te stellen dat hy de eed aflegd in handen van de vertegenwoordiger van het land en niet in DDB himself maaaaar of hy daadwerkelyk zo discreet te werk zal gaan is vraag 2.
  We moeten met zn allen allert zyn,allert blyven en vooral allert de zaak volgen met de hoop dat de discretie waar deze P.G. zich voor uitleent de zaak daadwerkelyk op n rechtvaardige manier tot een goed einde komt.
  Waarvan akte.


  Maak melding

 14. ok, zo te zien no hard feelings wanneer de persoon wordt opgeroepen? dat moet hij dan ook duidelijk in de sommatie vermelden. de persoon.


  Maak melding

 15. Aloha……Zo,jullie zullen wel weten ,dat in onze Suri alles mogelijk is.De scenario ligt al klaar,dat de hele gedoe van de Pres in de Doofpot komt.Bouta is slimmer dan je denkt.Laten we eerst nagaan, dat bij de vorige rechtszittingen van de rechter in Boxtel Bouta geen enkel gehoor had gegeven. Denken jullie,dat hij wakker van is.Die malle en onverzorgde advokaat van Bouta,Irvin Kanhai zal de zaak van hem overnemen in de rechtzaal. Dus alles is voor Bouta geregeld he bij de scenario.Ay baja wat een toestand.Che!


  Maak melding

 16. niet alles is desis schuld…..veel wel.
  het is de aard van het Surinaamse beestje……corruptie.
  suriname behoort tot de top van de corruptste landen ter wereld .
  nu kan een land natuurlijk niet corrupt zijn maar de bevolking wel.
  alles kan je hier onder de tafel regelen. een tjoekoe is just a way of life.
  net als corruptie.
  voor ddb , appeltje eitje om zn zin door te drijven.
  wie is er niet te koop in su ?


  Maak melding

 17. @jojo
  Wat een gezeur allemaal. Zo moeilijk is het niet. Je moet de president zijn onschendbaarheid intrekken. Dan sleep je de burger en voormalig militair Bouterse voor het gerecht. Tot het vonnis/uitspraak van de rechter sluit je hem gewoon op. Niks huisarrest.


  Maak melding

 18. @pakro
  Slimme advokaat ?
  Weski ? Neee. Weer de zoveelste geldwolf net als moskovitch.
  De vorige door Weski in Nederland gevoerde zaak namens Bouterse verloor zij smadelijk. De opgevoerde Belgische getuige die de schuld van de cocaïne smokkel door Bouterse op zich nam werd niet geloofwaardig bevonden.

  Dus bekende/beruchte cliënten nemen die hele of halve misdadigers zijn. Is heel winstgevend. Deze advocaten weten dat ze niets klaar krigen maar houden zo’n cliënt aan het lijntje en melken die dan uit totdat die cliënt in de gevangenis wordt gesmeten.
  Liefst contant betalen natuurlijk.


  Maak melding

 19. @Kohaarh
  Ook als bouterse niet naar de rechtbank gaat en ook weer niet wordt veroordeeld dan nog is hij niet vrij en onschuldig.
  Suriname blijft zijn gevangenis en de bevolking wordt zijn speelgoed en menselijk schild.
  En als ze zich allemaal zo fatalistisch en laf als Kohaarh blijven gedragen dan verdienen ze dat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.