zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit NederlandToeristenkaart Suriname voorlopig nog 20 euro voor Nederland

Toeristenkaart Suriname voorlopig nog 20 euro voor Nederland

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 mrt – De verhoging van de vergoeding voor de toeristenkaart geldt voorlopig niet voor Nederland en Frans Guyana. Dit zegt minister Andojo Rusland van Transport Communicatie & Toerisme, TCT. De prijs blijft 20 euro tot vijftien maart.Na deze datum zal een andere prijs gelden. Hoeveel het wordt, moet nog worden bepaald.

“De regering beseft dat het toerisme getroffen kan worden. Als er elementen zijn die gecorrigeerd moeten worden, doen we dat. Er is voor twee categorieën besloten de verhoging aan te houden, toeristen uit Nederland en Frankrijk”, zei Rusland in het parlement. Het gaat om ruim honderd en dertig duizend toeristen.

Het zijn dan vooral Surinamers ‘in de diaspora’. Voor hen komt er een ‘evenwichtige’ prijsverhoging. “Wat betreft de diaspora, zullen wij een zekere soepelheid aan de dag leggen”, aldus Rusland. Na drie maanden volgt er een evaluatie. Parlementariërs reageerden verheugd, maar vroegen om omzichtigheid als het om toerisme gaat. Vanaf één maart geldt de negentig euro voor alle andere landen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

104 REACTIES
 1. Aloha…….Ha ha ha ……Is goed ,dat de Suri Minister van TCT de heer Rusland zelf nu voelt dat toerisme naar de knoppen gaat als de baldadige prijs naar 90 euro gaat worden voor de Toeristenkaart.Is maar goed ook.Volgens mij zouden duizenden toeristen afwijzen voor een reis naar Sunny Suri.Che


  Maak melding
 2. De verhoging geld niet voor Nederland en frans guyana maar er is voor twee categorieën verhoging aangehouden Nederland en Frankrijk ..moet zeggen zeer duidelijke taal ?


  Maak melding
 3. Dag slimmeriken, al maken jullie dat waardeloze kaart gratis, wij gaan naar azie voor een echte vakantie.Veel plezier tussen al de muskieten en de rovers in SU, sterkte!


  Maak melding
 4. Krijg nou wat, ze zijn wakker geworden in Sme.in ieder geval het protesteren heeft toch invloed gehad.

  @Prins

  Als je een blanke of zwarte bent die zich prins noemt, moet je zelf weten waar je naar toe gaat met vakantie.
  Je bent niet verplicht om naar Sme te gaan, dus niet zeiken man !


  Maak melding
 5. Forummers/Reageerders, Odi odi.

  @JZwartmans, Fa waka man?
  Dus ze zijn nu een beetje wakker geworden.
  Na 15 maart 2016 krijgen wij een ander (leges) bedrag te lezen.
  Want nu al zijn er minder dozen gepost bij (SAC). met hun slogan: We don’t promise, we deliver! But…………..!!!

  Maar was de plotselinge verhoging van € 90,- voor zo.n Toeristenkaart ook incl. (meerdere reizen) (re-entry)?


  Maak melding
 6. de idioot die met zn 2 hersencellen de verhoging bedacht heeft is terug gefloten door een andere idioot met naar schatting 5 hersen cellen.
  elke loopse straat hond in su weet dat je de toeristen weg jaagt met zon verhoging.
  als de zika of dengue geen roet in het toerisme eten gooit dan doen die amoebes het zelf wel.


  Maak melding
 7. Bouterse had het een paar dagen geleden tijdens zijn revo toespraak slechts in één geval bij het rechte eind; de geesteszieke mensen waar hij het over had, hoeft hij niet ver te zoeken, het zijn gewoon zijn dik verdienende adviseurs. Dat hij de adviezen van deze adviseurs keer op keer opvolgt en ze vervolgens direct weer ter zijde schuift, zegt ook veel over zijn eigen geestelijke gezondheid.


  Maak melding
 8. @sunil!

  Is dat echt waar?
  Krijgen ze dan die € 70,- p.p. terug op JAP-Luchthaven?
  Misschien krijgen ze dan een Toeristen/Familie verblijf bij aankomst direct voor een jaar.

  Of bedoelde Desiderius op de avond van 24-02-2016 met:
  Ik wens de SuriNeds vanaf nu ook slapeloze nachten.


  Maak melding
 9. De genen die lijd aan zo toeristen kaart van 90€ zijn de mensen die hun ouders hebben in surinamen of goede familie.Ik heb nog een moeder in surinamen..voor mij is belagelijk prijzig!! Eerst een dure Ticket en dan nog toeristen kaart van 90€..is jullie geld pot op?


  Maak melding
 10. Dit moet goed onderzocht worden hoe het heeft kunnen gebeuren dat er zo’n blunder is gemaakt om ondoordacht deze maatregel in de ether te gooien zonder dat het parlement en belangen organisatie erbij betrokken zijn. Hopelijk dat er hieruit een les geleerd wordt. het ziet ernaar uit dat de regeerders in Suriname volledig de weg kwijt zijn. Het is geen schande om in dit geval open te staan voor positieve invloeden desnoods van buiten af. In ieder geval Surinaamse bevolking : Heel veel Sterkte toegewenst in deze moeilijke tijden met aan het hoofd een megalomane Gek.


  Maak melding
 11. Het protest van SuriNeds heeft gehoor gekregen bij die klojo’s in die vuile stad met huizen rondom voorzien van dievenijzers. Jahahaaa…..


  Maak melding
 12. En wij rechtgeaarde Surinamers zowel in binnen-als buitenland boos worden als witte Nederlanders Suriname uitmaken voor bananenrepubliek..! Volgende keer corrigeer ik ze en zeg Ik dat het geen bananenrepubliek is, maar een verrotte bananenrepubliek……!!!!!! Stelletje incompetente klootzakken dat het zijn….!!!


  Maak melding
 13. Het spreekwoord ” beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald is hier niet van toepassing. Deze klote boevenbende is reeds lange tijd totaal de weg kwijt………!


  Maak melding
 14. Er staat een foutje op de toeristenkaart !!!
  Republic of Suriname moet zijn Republic of Surinam zonder e !!!. Anders lijkt het op babwe


  Maak melding
 15. He he , ze (Bouta en zijn Rovers) gaan het merken in Su. De grootste deviezen wordt door de surineds opgebracht. Als ze ballen hebben en zeggen dat ze niets van Nederland wil, dan moeten ze het bedrag van €90 aanhouden. Dang yoe firie.


  Maak melding
 16. Hallo,
  Verhoogt de prijs van die toeristen kaart!
  Wie geen verhoging wil moet maar een PSA kopen,het is daarvoor bestemd.
  Men gaat niet naar bijeenkomsten over de instructie van deze kaart.

  Nogmaals mensen schaf een PSA aan,het is voor alle Surinamers bestemd,en kom niet achteraf klagen dat die kaart duurder is geworden.
  Hoe dan ook, de verhoging gaat komen!
  Met een PSA heb je alle rechten in Suriname.

  De verhoging is bestemd voor mensen als de Molen.


  Maak melding
 17. Sjang,

  De Surinaamse regering hoeft niet te weten wat de financiele situatie van SuriNeds is. Waarom wil zij dat weten dan? Als je zo’n PSA kaart aanschaft dan verschaf je wel een heleboel persoonlijke gegevens + verplicht je je om eens in de X jaar naar Suriname te gaan of er geld te storten.
  Dus voor niet-zakenmensen is die PSA niet erg interessant.


  Maak melding
 18. Blijkbaar heeft de aandacht in Nederland voor de enorme prijsverhoging van de visumtarief Suriname neergezet als een failliete staat en wil men dit nu een beetje corrigeren. Ook de angst voor minder Euro’s aan inkomsten speelt een rol.

  Mijn inschatting is dat de nieuwe prijs tussen de 40 en 50 Euro zal worden. Nog steeds te hoog. Max. 25 Euro.


  Maak melding
 19. “Wat betreft de diaspora, zullen wij een zekere soepelheid aan de dag leggen”, aldus Rusland.

  Dan schaf je dit af om zodoende meer PSA ’s de toegang tot Suriname te vergroten.
  Deze actie is weer typisch zoiets als “als een kip zonder kop bezig zijn en ad hoc beleid maken en uitvoeren”.
  Je komt ontzettend dom en lomp oer door eerst een verhoging aan te kondigen, vervolgens intrekken en zeggen dat er een passende verhoging in aantocht is. Hoe stom kun je zijn?


  Maak melding
 20. Geachte President.

  Een regering spreekt normaal met 1 mond. Zodat het consistent is in het gevoerde beleid. Uw regering heeft geen idee met hoeveel monden het spreekt:

  1) De Nederlandse ambassade maakt op 24 februari voor uw regering wereld kundig dat uw regering per 1 maart de kosten van een toeristen kaart van $ 25 verhoogt naar $ 100.
  2) Na invoering per 1 maart, rondom 15.00 uur, maakt de Vice President (een senior lid van uw regering) bekend dat er niets aan de tarieven veranderd erg de verhoging staat vast.
  3) Die zelfde Vice President stelt nog geen 2 uur later dat de toeristenkaart verhoging niet voor iedereen geld.
  4) Weer 2 uur later verklaart de minister van TCT dat de verhoging niet geld Nederland en Frans Guyana.

  Wanneer wordt er verklaart dat in het kader van Zuid Amerikaanse Solidariteit ook Guyanezen en Venezolanen geen verhoging hoeven te betalen.

  Beste collega (iemand heeft mij benoemd tot uw Schaduw staatshoofd) hoeveel monden heeft deze regering wanneer kunnen wij consistent beleid van u verwachten.
  Heeft u een moment gedacht aan al dien mensen die op 29 feb. de kou in Amstelveen getrotseerd hebben.

  Heeft u al een som gemaakt weinig er nu nog overblijft van deze regeling. Beste collega wellicht is het handig en verstandig dat voordat u bezwijkt aan stress of te veel tegenstrijdig heden dat uw regering mijn schaduw kabinet raadpleegt en om advies vraagt.
  Dan kunnen wij voor de lering en vermaak de kakofonie nog groter maken vooraf mijn minister van rechtpraten wat krom is RobG inschakelen om kromme besluiten vooraf reeds recht te zwetsen.


  Maak melding
 21. Van € 20 naar € 90 en van € 90 naar………???????***##%%¥””**^^ !!!

  kort samengevat: ” PAARSE IENE MIENE MUTTE ” !!!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding
 22. Waarom zijn wij afride niet in staat om ontwikkeling te brengen. Het is altijd een zooitje in onze afride landen.
  Overal armoede, oorlog, geweld,honger en doffe ellende kijk maar goed om je heen. Waarom zijn wij afride achtergebleven op de rest. Als ik naar andere continenten kijk, zie ik daar katachtige ontwikkelingen daar plaatsvinden behalve in sub-Afrikaanse landen. Hoe is het verdomme mogelijk en dezelfde situatie zie ik ook in Suriname !!!


  Maak melding
 23. Wil de gene die hiervoor verantwoordelijk voor is met een verklaring komen?
  In iede rgeval hebben de protesten vooral van de Surineds vruchten afgeworpen. Lang leve DEMOCRATIE (gewoon zeggen waar het op staat zonder vrees voor UZZI’S


  Maak melding
 24. Slimmerik het is..niet dat kaart..waar heb jij op school gezeten..? Heb jij uberhaupt op school gezeten..? Op zulke onozele en …toeristen zit Suriname echt niet te wachten..ga je lekker aansluiten bij ISIS..doeiii..!!!


  Maak melding
 25. Heb de stellige indruk dat deze regering een gokbeleid voert. M.a.w. zij doen (zonder goed overleg en zonder visie) zomaar een slag in de lucht. Als achteraf blijkt dat hun besluit funeste gevolgen heeft gaan ze weer zitten kijken wat dan nog gedaan kan worden. Zie ook de valutaveiling. Voor het eerst staan er nu rijen bij de CBvS. Men roept als zgn bestuurders vaak zomaar wat zonder consequenties.Uitspraken als “we bekijken alle mogelijke optiest”duidt op niet exact weten welk definitief besluit de juiste is. Organisatie, naleving, controle, verbeteringen, structuur zijn nauwelijks zichtbaar. Wat er nu is is aanmodderen in de hoop dat iets wat oplevert. De gevolgen zijn voor de burgers terwijl bestuurders zich nergens zorgen over hoeven te maken immers uitbetalen van hun salarissen toelagen toeslagen en declareren vindt op tijd plaats. Ondertussen wordt de buitenlandse infuus steeds dieper ingebracht onder het mom van hulp en samenwerking. Dit laatste is eenzijdig.


  Maak melding
 26. JoJo
  Godverdomme! Excellentie wat als een grap is begonnen begint vaste vorm aan te nemen. De onwillige bejaarde ezels in Paramaribo nemen notie van ons alternatief.

  Aan de idiote bokkensprongen die we in de media vernemen van publieke ambtenaren is de dreiging reëel. Ik stel voor om hun de ultieme genadeklap toe te brengen, en die is dat niemand in ons kabinet remuneratie wil. Dit schaduw kabinet dispenseert visie en beleid voor de Republiek zonder betaling.

  Ons team is meer dan bereid om een ieder van het IMF, de Wereldbank en de Internationale ontwikkelingsbank met open vizier te ontmoeten. We hebben substantiele oplossingen voor vrijwel alle slepende ziektes die de Republiek teisteren.

  Ons team omvat polyglotten, economische geniën, wetshandhavers, klimaatverandering specialisten, cultureel en maatschappelijke diplomaten die er niet voor terugdeinzen om de assertiviteit van de Republiek Suriname internationaal te bevestigen.

  Alle vreemdelingen die hun stek in de Republiek hebben gepland met coverte agenda’s zijn bij deze gewaarschuwd. We gaan de samenleving een plan voorleggen waarin iedereen die langer dan 10 jaar in een politieke of bestuurlijke functie zit aftreedt, zich terugtrekt of pensioneert.

  De republiek gaat vanaf ons formeel aantreden een “broken windows” systeem van anti corruptie beleid voeren dat alles onmiddelijk en uiterst hartvochtig afstraft. Wildplassen, openbaar dronkenschap, drugsgebruik en handel, hang mentaliteit, verloedering, smokkel van contrabande en algemene criminaliteit zullen als kapitale delicten worden beoordeeld.

  Tenslotte zal de Surinaamse samenleving als zuinig, rein en integer en betrouwbaar gepresenteerd worden en haar vertegenwoordigers in passend kostuum kleden. De tijd van groteske slogans op shirts, ongepaste sieraden en gekooide zangvogels is definitief voorbij.

  We nodigen internationale gelijken uit om ons af te rekenen op onze inhoudelijke karakters en niet meer op de mate van corruptie.

  Aan de jeugd; er komen strikte en bindende onderwijsmaatregelen waar we geen uitzonderingen maken. Je gaat en blijft op school tot je een diploma hebt of bent afgestudeerd. Jullie krijgen daarbij gratis Internet en kortingen op wat je nodig hebt om succesvol te zijn.

  Tot zover ons manifest


  Maak melding
 27. In principe klopt het wel. Het wordt wel heel moeilijk gezegd. het staat in twee alinea’s en de twede alinea probeert dat in de eerste te verduidelijken dat lukt niet zo goed, het is wel heel onduidelijk. Ik kwam er ook even niet uit. Uiteindelijk klopt het wel.


  Maak melding
 28. Die halfgare die de beslissing van de verhoging had genomen heeft slapeloze nachten gehad.
  Ik heb begrepen dat vanaf juni 2016 de wisselplicht op zanderij gaat gelden van € 350,00 tegen de bankkoers. dus wees voorbereid. ze komen weer met een andere gekkigheid, die van de toeristenkaart lijkt mis te gaan, dus zijn ze een andere optie aan het bedenken


  Maak melding
 29. Het schaduw kabinet dat Suriname gaat redden:
  JoJo
  Staatshoofd en blikvanger
  Snippi
  Minister van Binnenlandse zaken
  Suri
  Minister van Onderwijs, wetenschappen en weten hoe het hoort.
  Hugo Chavez
  Minister van Buitenlandse zaken
  RobG
  Minister van recht lullen wat krom is
  Barnie
  Minister van ontwikkelingszaken
  Cochise
  Minister van inheemse vooruitgang en leiderschap
  Dr Anansi
  Minister van gezondheid en bezwering van takroe obias, leba’s bakroes en reguliere godsdienst.
  Sabakoe
  Minister van Toerisme
  NoSpang
  Roepende in de woestijnpakromn
  Robinho
  Minister van Justitie
  Qimbojo
  Minister van werkgelegenheid en sociale voorzieningen
  B. Wakoef
  Minister van culturele integratie
  Henk Molenaar
  Minister van landbouw en water naar zee dragen
  Koos
  Minister van navelstaren en pluizen plukken
  Ira
  Minister van uitschakelen van intense criminelen.
  Stille
  Minister van defensie en oorlog
  Mr Pakro
  Minister van “we weten het nog niet”
  Passant
  Minister van cultuur
  basmatie
  Minister van communicatie en Facebook
  Dagoebal
  Minister van straathonden vangers en bestrijding van ongedierte
  Hans, Paul, Ronald, en Jacobus
  Jullie gaan strijden om de prestigieuze plekken.
  Manuella
  Minister van op verlijdelijk op haar lip bijten, en haar tongetje uitsteken

  functie van robg is beetje krom
  Minister van Sport en welzijn.
  Jiyani
  Minister van Hindustaanse aangelegenheden en miss verkiezingen.
  Counter
  Minister van propaganda.
  astaman
  Minister van “discovering silly talks and snake oil salesmen”
  Acarai
  Minister van bestuurlijke integriteit.
  AHE
  Minister van verkeer en transport
  Daniel
  Minister van toerisme en dealen met Chinezen en Turken en andere terroristen
  Ray
  Minister van terugklauwen van gejatte geld
  Meneer Ujhar Laarh (lalten) & Mevrouw Karia Chutar
  Duo baan – Ministers van vrouwen aangelegenheden
  peter jackson
  Minister van “Ik heb je gewaarschuwd maar je bent koppig”
  FER. E
  Minister van anti-corruptie
  Morenito
  Minister van (medische) Cannabis Cultivatie
  Dre
  Minister van schoonhouden `Rode loper` in Suriname. Afschuwelijke Chinese communistische Mao era architectuur kunnen we niet gebruiken
  Mazda
  Minister van “Western Union” en “Jos Steeman shipping”

  Chanel
  Minister van Media relaties

  Als ik iemand ben vergeten is dat omdat je nog kunt solliciteren naar de functie. We hebben nog genoeg openingen voor talentvolle gegadigden.


  Maak melding
 30. SuriNed
  Het was een onbesuisde en uiterst ongelukkige beslissing van twee ambtenaren op BuZa. In ons nieuwe team waren we gelukkig twee publieks werkers lichter.


  Maak melding
 31. Alle forumleden die een positieve bijdrage hebben geleverd aan de discussie over de plotselinge verhoging worden hierbij van harte gefeliciteerd.. Hiermee wordt bewezen dat het terdege toedient om je stem te laten horen.
  Degene die continu aan het schelden zijn en onnodig mensen aan het beledigen zijn wil ik bij deze verzoeken om ermee op te houden. het voegt geen enkele bijdrage aan goede intermenselijke verhoudingen en een streven naar een welvarend Suriname.


  Maak melding
 32. Was de regering maar eerder op dit idee gekomen dan was er niet zoveel en ONNODIGE opschudding ontstaan!! REGEREN
  blijkt toch altijd VOORUITZIEN te zijn !!


  Maak melding
 33. alakondre
  Wacht maar tot ik een sr.gov internet domein heb geregeld. De collectieve verwarring gaat een tentoonstelling worden waar je je vingers bij aflikt. Ambtenaren, DNA leden, media, ministers en misschien zelfs de president weten dan niet meer waar de informatie echt vandaan komt. Ik kan bijna niet wachten.


  Maak melding
 34. Het staat wel degelijk goed geschreven en uitgelegd:
  Tot 15 maart € 20, voor toeristen uit Nederland en Frans Guyana
  Na 15 maart komt er een verhoging, die in ieder geval zal gelden voor personen uit Nederland en Frankrijk.
  Voor toeristen uit andere gebieden blijft de verhoging gelden.


  Maak melding
 35. @Morenito
  Wordt wel een deeltijdfunctie aangezien ondergetekende t liefst geniet van zijn welverdiende pensioengelden in euro’s.
  I.i.g. hartelijk dank voor een plek in het schaduwkabinet.


  Maak melding
 36. ” de prijs van € 20 blijft tot 15 MAART ” .
  ” na deze datum zal een ANDERE PRIJS gelden “.

  Om na het lezen van deze twee punten de LOFTROMPET te steken, laat ik ongetwijfeld achterwege.

  Pas wanneer ik net als in mijn favoriete vakantie land, Colombia, NIKS hoef te betalen om binnen te komen maar SLECHTS mijn GELDIG PASPOORT moet tonen, zal ik de LOFTROMPET steken !!!

  ALLE overige vormen zijn voor mij pure GELDKLOPPERIJ !!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding
 37. Bouterse alias Bouta, Baas, Volkspresident, Kumakoisi, DiDiBri, Jan Klaassen, A No Mi en vanwege zijn niet waar gemaakte beloften en terug gedraaide beslissingen Baas van de Baan, denk maar aan de spoorbaan, snelweg met fly overs, export water naar Afrika, naschoolse opvang, grootse viering dag van de revolutie, nieuwe schoolboeken, Parijs als poort naar Europa, zelfamnestie, naar het buitenland reizen met Skeer Force One, ik zou nog een hele tijd door kunnen gaan, want aan dit touw komt zo lang Baas van de Baan het voor het zeggen heeft geen eind, zijn laatste ‘verworvenheid’ die als een ‘puf’ vervloog is de verhoging van de toeristen kaart.


  Maak melding
 38. Acarai
  Het is een geheel nieuwe functie. Ik vetrouw erop dat je het vanuit je luie stoel kunt doen. Het betreft slechts een lange parade aan faalhazen die je maar hoeft te ontslaan.


  Maak melding
 39. Henkes,

  SKEER FORCE ONE: Deze Plane is meer in de lucht dan op Zanderij en toch is KUMAKOISI het land niet meer uit geweest sinds ene CC-1 1000 euro zou cashen voor elke GESMOKKELDE kilo Witte Poeder.

  Het wel beduidend stil in New York wat die Case betreft: Ik hoor niets meer over Muntslag.
  De New Yorkse Openbare Aanklager moet deze CC-1 ontmaskeren.


  Maak melding
 40. CHANEL
  Dag liefje! Heb je een leuke dag? ik zie dat je je best doet om iedereen een beetje in het gareel te houden. haha. Geef niet op honey. ¯\(°_o)/¯ Er zijn veel jaloerse trollen en gekken actief.

  ░░▄▄▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄▄▄▄▄
  ░░░░█░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░▀▀▄
  ░░░█░░░▒▒▒▒▒▒░░░░░░░░▒▒▒░░█
  ░░█░░░░░░▄██▀▄▄░░░░░▄▄▄░░░█
  ░▀▒▄▄▄▒░█▀▀▀▀▄▄█░░░██▄▄█░░░█
  █▒█▒▄░▀▄▄▄▀░░░░░░░░█░░░▒▒▒▒▒█
  █▒█░█▀▄▄░░░░░█▀░░░░▀▄░░▄▀▀▀▄▒█
  ░█▀▄░█▄░█▀▄▄░▀░▀▀░▄▄▀░░░░█░░█
  ░░█░░▀▄▀█▄▄░█▀▀▀▄▄▄▄▀▀█▀██░█
  ░░░█░░██░░▀█▄▄▄█▄▄█▄████░█
  ░░░░█░░░▀▀▄░█░░░█░███████░█
  ░░░░░▀▄░░░▀▀▄▄▄█▄█▄█▄█▄▀░░█
  ░░░░░░░▀▄▄░▒▒▒▒░░░░░░░░░░█
  ░░░░░░░░░░▀▀▄▄░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░█
  ░░░░░░░░░░░░░░▀▄▄▄▄▄░░░░░█
  ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░


  Maak melding
 41. oen ai opo, want dit is je eigen glazen stuk slaan, dit land is ook van de Suries over de grens maak het dus mogelijk en betaalbaar om te komen wanner dat schikt


  Maak melding
 42. @Pico,

  Wat vind jij van de aanstaande Valutaveilingen die de Centrale Bank wekelijks wil gaan houden. Het Voorstel van het IMF was de SRD devalueren SRD:USD 1:10.

  Ik weet dat het IMF een keiharde Saneerder is, wil je hulp van ze krijgen?Toch heeft het IMF toegestaan dat Suriname de veilingen mag gaan houden.

  Laat AUB je Licht hierover schijnen? BVD


  Maak melding
 43. Ben er net geweest als toerist, het is al duur en de service is vaak om te huilen (of ze zijn te slaafs)wat ook weer niet hoeft.maar dat is waarschijnlijk nog uit het verleden.al die kranten in Suri schrijven over de crisis ,maar de enige e die daar werken zijn de chinezen ,met voor de supermarkt een paar bier zuipende mafkezen,in bijna elk dorp zie je dat.Een prachtig land wat gewoon na de kloten wordt geholpen door een ambtenaren corps waar heel NL op zou kunnen draaien .er is al een daling van 18% in boekingen door het Zika virus( wat trouwens al heel lang bestaat)en dan nu dit .te gek voor woorden .ga die mooie stad maar opknappen ..dat verdient ze en de mensen die er wonen.


  Maak melding
 44. Aan alle DNA leden,
  1.Wat zijn jullie plannen om de toerisme in Suri te bevorderen?
  2.Weten jullie ook wat een familie/vrienden band betekent?
  Wat gaan jullie doen om de familie/vrienden band tussen Ned -Suri’s en Suri-Suri’s te verstevigen, zodat er in de toekomst ook behoefte zal zijn om elkaar te ontmoeten/zien.
  Case:
  1.KLM/SLM tickets zijn erg duur ( Turkische Airways een optie)
  2.Als tickets en Visa erg duur blijven, gaan mensen Suri nauwelijks willen bezoeken.
  3.Tijdens de schoolvakanties zijn de tickets extra duur.Dus de ouders kiezen een andere bestemming dan Suri/NEd. Er zal op een gegeven moment geen band meer aanwezig zijn tussen nichtjes en neefjes (NED-SURI). EIND RESULTAAT: Kinderen en Kleinkinderen hebben straks helemaal geen binding met Suri/Ned. De familie/vriendenband moet je onderhouden. Ik neem aan dat de huidige beleidsmakers tenminste de lagere school hebben afgemaakt, want zo logisch is het.
  Ik kan jullie op papier de garantie geven dat de toerisme, na het uitvallen van de huidige generatie, drastische gaat dalen. Ga zo door.
  Faillissement van SLM is straks ook gegarandeerd.

  TIP:
  Mensen houden van gemak. Probeer Visa aanvraag via een SITE te regelen. Zo kan je ook de peper dure consulaat in Amsterdam opheffen.


  Maak melding
 45. Henry
  Valutaveilingen zijn geen Surinaamse uitvinding. Dit is wat ik ervan heb begrepen. Om de comatose economie overeind te houden moeten er zaken worden gedaan, maar omdat swietie sranang een import economie is en zelf geen fuck produceert, is de honger naar euro’s en dollars niet te stillen.

  De CBvS heeft de slimme en zeer aantrekkelijke junior econoom Abigail Frãnkel (Google haar!) aangesteld om de veiling te leiden. Er is een (beveiligde) website opgezet waar een partij valuta wordt aangeboden met een cut-off van 15 minuten. Geintreseerde ondernemers krijgen een email met de link en tijd dat de veiling plaatsvindt. Het systeem selecteert daarna in een chronologische volgorde wie het meest heeft geboden en voor hoeveel. So far so good right?

  Wat ik er persoonlijk mooi aan vindt is dat hiermee alle dieven, zwendelaars, digibeten, witwassers, smokkelaars, bandieten, stromannen en ander gespuis buiten spel zijn gezet, om de eenvoudige reden dat er nu een audit trail (papieren spoor) bestaat. Je zult dus op je tellen moeten passen als je vreemde valuta koopt of verkoopt.

  Dit past naadloos in een nieuw anti-corruptie beleid. Mijn team had deze maatregel al decennia geleden ingevoerd


  Maak melding
 46. Een relatief makkelijke methode om toekomstige prijsverhogingen te vermijden en af te rekenenen met het verleden.

  Als Suriname ( het Parlement massaal gesteund door het Surinaams volk ) in staat blijkt om de gestolen s’-lands gelden en domeinen door opeenvolgende regeringen en overheidsdienaren, maar ook door particulieren door corruptie verkregen bezittingen terug te vorderen, en de diverse buitenlandse bank tegoeden te confisqueren, is Suriname in een klap van alle schulden verlost en is er een overschot aan beschikbare valuta’s en grondstoffen. Daarna kunnen de economische “poten” als de productie-sector, Infra-structuur,Buitenlandse Handel, Toerisme met een grote potentie in Suriname ter hand worden genomen. Hierdoor kan het ( qua oppervlakte groot) land met een relatief kleine bevolking van nog geen 500.000 zielen op korte termijn tot een hoog niveau worden getild.
  Indien dit wordt verwezenlijkt is er GEEN behoefte aan prijsverhogingen echter eerder PRIJSVERLAGINGEN.

  Af rekenen met het Verleden

  Tegelijkertijd dient de afgelopen “zwarte” periode van Suriname, open en eerlijk, worden onderzocht en de schuldigen zonder aanziens des persoons voor het gerecht te brengen zodat het democratisch proces kan zegevieren.
  enkele belemmeringen als de amnestie wet zou naar mijn stellige overtuiging buiten werking dienen te worden gesteld.
  Een dergelijke partijdige wet hoort niet in een democratisch bestel thuis.

  Hoogachtend,

  Een Bezorgde SuriNed’er

  PS. Let u a.u.b. niet op eventuele taal- en schrijffouten maar op de strekking van het betoog.


  Maak melding
 47. De verhoging geldt niet voor Nederland en Frans Guyana maar er is voor twee categorieën verhoging aangehouden Nederland en Frankrijk .. Anders gezegd voor zwarte Nederlanders geldt de verhoging dus niet, maar voor blanke wel. – Racisme –


  Maak melding
 48. Ik zie dat er bijna alleen maar dalloe vreters en antibouterse mensen zo negatief reageren
  Het zou fijn en prettig zijn als ze ook eens naar het algemeen probleem keken. Maar die hebben geld zat en gaan naar Thailand of elders zou San ook leuk zijn voledige Namen neer te pennen dan kunnen we een verbod voor ze aanvragen hielelikkers


  Maak melding
 49. @Morenito,

  Hartelijk bedankt voor de uitleg die jij gegeven hebt. Ik had begrepen dat alleen Banken mee mogen doen aan de veilingen? Jij stelt dat geïnteresseerde ondernemers via een email met de link en de tijd dat de veiling plaatsvindt.

  Dus is maar goed dat De Centrale Bank niet is ingegaan op het voorstel van het IMF.

  Waarom heeft dit systeem dan niet gewerkt in het verleden (Gov. Goedschalk)

  In ieder geval Bedankt voor de uitleg!!!


  Maak melding
 50. Bijstelling van het tarief van Euro 20 naar Euro 90 zou volgens de bewindsman betekenen dat het land meer inkomsten zal hebben om het toerisme te ontwikkelen en zo werkgelegenheid te creëren.

  In eerste aanleg waren de opbrengsten van de visums om een bijdrage te krijgen in de uitgaven voor het in stand houden van de ambassade.
  Nu lees je dat de bijstelling van € 20 naar € 90 om inkomsten te vergaren om het toerisme te ontwikkelen.

  Rusland slik, denk na en reageer pas nadat je hersenen enigszins het e.e.a. op orde heeft.
  Dit is je reinste diefstal.
  Tarief EBS de duurste voor de levering van elektra
  Tarief brandstof ik vergelijking met ontwikkelde landen schrikbarend duur
  Consumptie goederen vergeleken met andere Caricom landen buitensporig duur.
  Inkomen regeringsfunctionarissen vergeleken met andere Caricom landen buitensporig veel.


  Maak melding
 51. Ik ging vanaf 207 2x per jaar naar Su. Gelukkig heb ik nog geen ticket gekocht voor de zomer.Mij gaan ze niet krijgen om een dure toeristenkaart te kopen dat ze het nu teruggedraaid hebben interesseert mij niet meer . Geen Su meer voor mij. Het was leuk maar heb mijn buik vol van deze shit bouterse met zijn ratten. nee jammer voor het arme volk. Ik hoop dat jullie het volhouden en ook niet gaan. Rot, shit politiek ze krijgen hun straf zeker. opo ju ai.Gaat niet lang meer duren. A tee o shatu . gado de.
  Wat het ermee te maken heeft dat de shippings hier in Ned ook duur geworden zijn weet joost.


  Maak melding
 52. Bigi Sma

  Een adviseur die het oor van de president heeft zei ooit tegen mij waarom zou je je best doen en investeren in verbeteringen van je productie.
  De consumenten in Suriname (het zijn er maar 500.000) hebben geen keuze anders dan de ondoelmatigheid van de Surinaamse leveranciers te betalen.
  Daarom is de benzine in Suriname ongeveer net zo duur als in Westers landen en kost de elektriciteit qua opwekking aanzienlijk meer als in Nederland en betaalt men voor Surinaams hout meer dan wat men waar ook terwereld voor Surinaams hout wil betalen.

  Er is geen incentive om te verbeteren en de rente;s zijn veel te hoog om te kunnen investeren.


  Maak melding
 53. Tiffany
  Hey hai leuk je te leren kennen.
  “Het was leuk maar heb mijn buik vol van deze shit bouterse met zijn ratten. nee jammer voor het arme volk. “

  Kun je in een paar zinnen uitleggen waarom je bijna duizend euro pp op tafel legt om in Suriname te zijn? Afgezien van je familie, smaakt het eten daar beter? Is het water schoner? Is de cultuur rijker, of zijn de mensen vriendelijker dan – ik noem maar wat – in Fuengirola in Spanje of Rhodos in Griekenland?


  Maak melding
 54. Zwabberen maakt inderdaad schoon (mits je het sop steeds verschoont). Maar! Zwabberbeleid of
  hap snap beleid maakt het inderdaad erger. Alhoewel je, je afvraagd of het nog erger kan.


  Maak melding
 55. In het vliegtuig naar Suriname krijg je een formulier die je moet invullen voor de immigratiedienst op Zanderij. Dit formulier zit vol met dom geformuleerde vragen zowel in het Nederlands als in het Engels..Foeiii.!!


  Maak melding
 56. schatting: 100.000 mensen uit NL per jaar naar Suriname.
  inkomsten visum: extra (90-20) = 70 Euro per persoon.
  Totaal : 100.000 x 70 = 7.000.000 Euro cash.
  En dat gaat in welke pot? Niet die van de gewone man !
  7 Miljoen schoon verdiend. Maar door wie???


  Maak melding
 57. @meneer Taal,
  Ik ben net 2 weken terug van Su en heb die formulier ook ingevuld.
  Kan je aangeven wat voor dom geformuleerde vragen je tegen gekomen bent in het Nederlands als in het Engelse.
  Wedden dat je dat niet gaat kunnen aangeven.
  Heb je ook
  Meegemaakt dat ze op Schiphol soms vragen wat ben je in Suriname gaan doen.
  Vindt jij dat normaal.


  Maak melding
 58. B. Wakoef
  Ik ben bereid om met een ieder in discussie te gaan maar je één dimensionale, racistische en etnocentrische uitlatingen horen niet thuis in de 21ste eeuw. Kom met iets nieuws ajb.


  Maak melding
 59. Maar als die Nederlanders maar werk en stage zoeken in Nederland rara

  Overname in geplant jaren plannen

  Ogen open en leren lees boeken kijk de geschiedenis

  Ze doen alles na herhaling
  Deze mensen hebben geen verstand kunnen niks verzinnen genoeg getyped

  Of je word wijs of je volgd


  Maak melding
 60. Ze verhogen het en dit hele forum met Surineds met Front belangen ontploft. Nu draaien ze de beslissing voorlopig terug en het is weer niet goed. Kunnen jullie niet allemaal in een cabaretgezelschap gaan spelen?


  Maak melding
 61. @Meneer Taal

  Ik ben ook net een week terug uit Suriname voor de zoveelste keer in korte tijd en ken het formulier. Wat is er precies zo lastig aan? Want als dit al lastig voor u is dan is de aanvraag van een UWV uitkering bijna niet te doen.


  Maak melding
 62. @Tiffany,
  Je geeft aan dat je vanaf 2007 2 keer naar Suriname ging.
  Wat leuk voor jouw wat moeten wij met dit info.
  Heb je moeite nu met de controle op Schiphol.
  Ik kan 2 keer per jaar niet permitteren om de gaan wegens verlof.


  Maak melding
 63. @Paul,
  Het zijn mensen die aandacht willen.
  Stel je voor dat je thuis moet zitten met de verwarming aan.
  En maar roepen het is koud.
  Terwijl Surinamers gewoon de hele dag buiten kunnen zitten.
  Dus zie het als gefrustreerde surineds.
  Gelukkig gaat het om 10% want 90% klaagt niet.
  Binnenkort kost een toeristen kaart 50 euro.


  Maak melding
 64. Tranga
  “Terwijl Surinamers gewoon de hele dag buiten kunnen zitten.”
  Tranga (x3) is dat wat je de hele dag doet lummel?
  Ik heb net zitten scrummen met collega’s in Australie, Maleisie en Singapore en kan nu eindelijk naar bed. Het project staat in de steigers en mijn dag zit erop.

  In een paar uur staat er €3400 op mijn rekening voor 12 uur werken. Ik hoop dat je met volle teugen geniet van je dagen “buiten in de zon”. Hossel ze!

  ╠╬╬╬╣
  ╠╬╬╬╣OK! WHO ATE MY
  ╠╬╬╬╣CHOCOLATE!!
  ╚╩╩╩╝


  Maak melding
 65. Ze mogen de mensen die werken op het sur consulaat bijscholen in het benaderen of te woord staan.van klanten die bellen over het gebeuren rond een toeristen visum.
  De ware tijd vermeld dat de kosten voor een toeristenvisum van 20 euro verlengd zijn.t/m 15 maart voor nederlanders en fransen,maar de sur ambasade in amsterdam weet nergens van. Absurd.
  Dit word trouwens ook door water kant gemeld.
  Hoe xit het nu werkelijk?


  Maak melding
 66. De pot verwijt de ketel systeem. Is hij het goede voorbeeld???? Staatskas geroofd en nu mogen toeristen ervoor opdraaien. Jammer want SU is een heerlijk land.
  Kom je op zanderij kijken sommige medewerkers naar je alsof ze 3 zure lemmetjes hebben gegeten. Wij zijn niet debit aan de situatie waarin ze nu zitten.
  Ze gingen toch voor nog 5. Ja, magere jaren en die vette zijn ver te zoeken.


  Maak melding
 67. Ik heb mijn voorgenomen vakantie naar suriname gecancelled. Ga met mijn hard verdiend geld richting Europa.
  Als ik ooit naar suriname MOET vanwege ziekte of overlijden maak ik gebruik van Caribbean airlines of Insel air totdat ze me minder proberen uit te buiten.


  Maak melding
 68. In 2011 had ik voor een Visum Euro 60,- betaald om naar Nederland. Zal nu ook meer zijn. Waarom mag Suriname in deze crisis periode het tarief niet rechttrekken, wat ze allang al hadden moeten doen. Dus Nederland mag wel, maar Suriname mag niet. Hypocrieten jullie! Ook Suriname moet vooruit. Ook zoals Nederland moeten wij het geld ergens vandaan zien te halen. En in Suriname hebben wij ‘bezoekers’ nodig, die Suriname ook iets gunnen. Als je wil komen genieten van ons tropische natuur, klimaat, cultuur en vredelievend volk, dan moet je ook iets voor teruggeven. Het is geven en nemen. Er zijn goedkopere plaatsen om te gaan, maar nergens is rustgevender dan Suriname. Men kraakt vaak Suriname af, maar wees voorzichtig met wat je uitspreekt op deze aardbodem, want wanneer jullie voeten heet worden van onderen in Bali,Spanje,Paris or where ever, geterroriseerd door Issis, dan zullen jullie rennen naar Suriname. Suriname is een heerlijk land om er te zijn, alleen hebben we een beter bestuur nodig van mensen met hun hart Op de juiste plek voor dit land en volk.


  Maak melding
 69. Kan het niet € 30, = per maand worden voor die kaart? Meeste mensen gaan maar 3 weken naar Su als toerist! Kan jezelf bepalen hoelang je wilt gaan!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES