Documentaire over Kenny B zaterdag 5 maart op TV

16

Op zaterdag 5 maart is de documentaire ‘Het Wonderbaarlijke Leven van Kenny B’ om 22.15 uur te zien op NPO 3. De documentaire ging gisteravond in première in de Melkweg te Amsterdam. Het is behalve een muzikale roadmovie, een intieme zoektocht naar wie Kenny B is, waar hij vandaan komt en hoe hij in het leven wil staan. Kenny was er natuurlijk ook bij samen met zijn jongere broer Dennis (FOTO).

Het grote publiek in Nederland had nog nooit van de Tilburgse zanger gehoord. Tot hij in 2015 doorbrak met de zomerhit Parijs (‘Praat Nederlands met me’) en zijn leven in een stroomversnelling raakte. In Suriname is Kenny al veel langer een beroemde muzikant. Ondanks zijn bekendheid is de muziekscène van Suriname te klein om van te leven, daar had Kenny zich al lang bij neergelegd.

In 1992 kwam hij als als politiek vluchteling, hij was vredesonderhandelaar voor het Jungle Commando van Brunswijk, naar Tilburg om een toekomst op te bouwen. Naast het schrijven van muziek, knoopte hij de eindjes aan elkaar met talloze baantjes. Totdat platenlabel Topnotch Kenny B., in het vizier kreeg en hem een Nederlandstalig album liet opnemen. Na jaren van muzikaal succes in Suriname brak hij in 2015 door in Nederland.

Kenny, die eigenlijk Kenneth Bron heet, wil met zijn muziek een brug slaan tussen Nederland en zijn vaderland Suriname. Het land waar hij, na een periode van enorme drukte in Nederland, naar teruggaat voor een moment van bezinning. Zijn bezoek aan Suriname komt ruim aan bod in deze documentaire.

Uitzending: zaterdag 5 maart om 22.15 uur op NPO 3.

KennyB2016-docu

16 REACTIES

 1. Geenfan, wat zal Kenny B een slapeloze nachten hebben na het lezen van jou commentaar, hij kan die mooi vullen met de vele Euro’s, die hij verdiend heeft met zijn Nederlandstalige hits, te tellen.


  Maak melding

 2. Kenny B heeft succes buiten de Surinaamse grenzen geboekt. Wat opvalt in dit artikel is de zin; In 1992 kwam hij naar NL als politiek vluchteling. Hopelijk wordt in de docu iets dieper op ingegaan. Oorzaak en verantwoordelijken.


  Maak melding

 3. Kenny B, Thank God you’re past the worse. Hypocrites and parasites will come up and take a bite. BUT WHO JAH BLESS, NO ONE CURSE.


  Maak melding

 4. Farrakhan
  Louis, ben je rasta? Heb je “groene” vingers? Ik ben op zoek naar kader dat de cannabis landbouw gestalte gaat geven. Holla!

  ETA: Kenneth Bron eet (varkens)vlees, kreeften, garnalen, en krabben. Ik betwijfel dus of “Jah” hem “blessed”


  Maak melding

 5. @ Morenito

  Je vraagt je af, Kenny B een gay is ; heb je soms belangstelling ?????? ( LOL ha ha ha ha ha ha. )
  soso fatu dja man.

  Jacko.


  Maak melding

 6. JZwartmans
  Jacko “Je vraagt je af, Kenny B een gay is ; heb je soms belangstelling ?????? “
  No boi! Been straight, all my life. Maar op de foto lijkt Kenny met zijn partner te staan. Again there’s nothing wrong with being gay.


  Maak melding

 7. hey kenny b. ik ken je, en je hebt zamen met bruinswijk militairen dood geschoten. En na dat je geen uitweg kon vinden, ben je als een politiek vlugteling naar nederland vertrokken.( nederland was ook voor bruinswijk die tijd) Ik heb alles meegemaakt, en ik heb jullie ook gezien, face to face. blijf in nederland, voor wat je hebt gedaan in in Suriname. En bruinswijk moet ook opletten.


  Maak melding

 8. @ Roy

  Fa waka ; hij is pas terug uit Sranang, hij was daar gaan relaxen. Waarom moet Brunsie opletten ?
  De ene is Pres; geworden de andere lid van de DNA.

  Jacko.


  Maak melding

 9. Wat een afgunst valt hier allemaal uit te halen zeg!
  Nee….wij zijn allemaal perfectionisten. ….
  Zij die vrij van zonde zijt werpe de eerste steen.
  Ik doe het in ieder geval niet!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.