Minister Justitie Suriname weet niet van liquidaties

106

PARAMARIBO, 26 feb – Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie is niet op de hoogte van liquidaties. Die zouden volgens president Desiré Bouterse gepleegd worden door politieagenten.

V an Dijk-Silos zegt tegenover de Ware Tijd dat zij ‘nog geïnformeerd moet worden’. Volgens Bouterse rukken politieagenten uit om mensen te liquideren. “Het lijkt alsof we gek aan het worden zijn in dit land”, gaf het staatshoofd zijn gehoor mee. Het was tijdens de formele herdenking van de Dag van de Revolutie. Bouterse heeft kennelijk meer informatie dan zijn minister van Justitie & Politie.

De uitspraken van de president hebben bij menigeen bevreemding gewekt. Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de oppositionele Verenigde Hervormings Partij noemt de uitspraken ronduit fout: “De toespraak was totaal misplaatste kritiek naar de samenleving toe. Het was niet hoopgevend, maar teleurstellend.” Bovendien wordt niet bepaald bijgedragen aan het gevoel van veiligheid in het land.

Bekijk ook:

106 REACTIES

 1. Als je last hebt van je geweten,onderdruk je gevoelens door alcoholische dranken,en drugs het vervolgens zijn rampzalig oa geheugen verlies trek van dimensie… President is in die fasse terecht gekomen en niet vergeten hij is ook een vader de hij weet heel goed hoe gaat in gevangenis USA kan hij zelf vergeven ik denk niet..dat is karma die ga je achtervolgen tot je dood…ik wens president een slapeloze nachten…


  Maak melding

 2. Deze uitspraak van de president plaatst de regering Bouterse internationaal waar zij moet staan.

  De president bedreigd zijn eigen volk want de uitspraak dat elk touw, hoe lang ook, een einde heeft kan vergeleken worden met de uitspraak jegens Cyril Daal.

  “Wij betalen in cash en men mag het wisselgeld houden”.

  Alleen is nu duidelijk gezien het matige applaus dat er niet zoveel mensen echt blij zijn met deze wartaal van de President. Een President die het land hiermee blameert.

  Welk land verklaart zich zelf een witwasland en een moordstaat binnen een paar dagen.

  De President heeft niet door dat hij de baas is van de Wetsdienaren die, volgens hem, op Liquidatie missies gaan.


  Maak melding

 3. In mijn ogen moet mevrouw Silos van Dijk na een dergelijke uitspraak ontslag nemen en kan het personeel van politie en justitie niet anders doen dan met zijn allen verhaal halen bij de President.

  Voldoende grond om te staken tot dat de President adequaat duidelijkheid geeft.


  Maak melding

 4. Minister Jennifer van Dijk-Silos
  “‘nog geïnformeerd moet worden”
  Volgens Bouterse rukken politieagenten uit om mensen te liquideren. “Het lijkt alsof we gek aan het worden zijn in dit land”
  M.a.w de chaos in het land is niet door mijn toedoen. Ik trek m’n handen hiervanaf.


  Maak melding

 5. Zo was het en zo is het, het op pad sturen van moordbrigades toendertijd.
  DDB dacht het woord brigade te vinden bij de politie en de militairen. Dus de zwakste, de politie, maar bezaren want hij heeft niets meer te zoeken en te brokkelen bij de militairen


  Maak melding

 6. Mevrouw Silos moet net als vrouwe Justitia geblindoekt met een zwaard in haar hand staan op het dagblad ware tijd !!! Who is next????

  Eigenlijk moet ze op een glasplaat staan !!


  Maak melding

 7. Op het meest afschuwelijke plein stond daar de couppleger en drugsveroordeelde wederom slap uit zn gore nek te lullen. Hij vertelde niet hoe het komt dat er geen diepzeehaven treinverbinding fly-overs 180.000 woningen oliepalm cassavefabiek ziekenhuis wanica etc. niet gerealiseerd zijn. Ook de gratis laptops zijn uitgebleven. Hij heeft geen verklaring afgelegd aangaande Dino. Het politieapparaat neemt hij te grazen omdat hij denkt aan 1980 waarin hij het hoofdbureau kapotschoot. Horb als rechterhand moest het aan een onderbroekkoordje ook ontgelden. De vuile en smerige daden van dit addergebroed zijn tot heden de enige zwartste bladzijden uit de Surinaamse geschiedenis ná 1863. Bouterse en Brunswijk hebben misdaden begaan waardoor er voor het eerst vluchtelingen naar Fr Guyana ontstond. Politieoptreden Parbo-Noord was een terechte actie. Jammer dat Meriba niet is opgeruimd omdat dit altijd netjes staat voor zware criminelen die ons land altijd benadelen. De DDB-appel valt nooit ver van de stam en wie met pek omgaat wordt hiermee besmeurd.


  Maak melding

 8. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. DDB probeert steeds opnieuw onrust te zaaien en de burgers bang te maken. Is dit de voorloper van een nieuwe dictatuur. Straks kondigt hij de noodtoestand af zodat hij weer alleen regeert.


  Maak melding

 9. @Nationale aanklacht, je het gelijk en ik had ook gedacht dat Bouterse over de toekomst van het land zou praten, maar nee, alleen maar rommel kraaide deze man uit.

  =Zie maar weer als ik het heb over transparantie, beleid en communicatie van deze regering.

  Bouterse praat over liquidaties, maar laat hij naar zich zelfs beginnen te kijken.
  Ik denk dat Bouterse weg begint te kwijlen en hij merkt ook op dat hij de strijd aan het verliezen is dus zal hij een plekje naast zijn zoon krijgen.

  Een onprofessionele, ordinaire, waardeloze man die het land laat verzuipen in ellende.


  Maak melding

 10. De president blijft maar roepen dat er sprake is van buitenlandse infiltratie, liquidaties door wetsdienaren en dat hij kennis heeft van nog meer misdaden maar ondertussen onderneemt hij geen actie en zelfs zijn eigen ministers worden niet geïnformeerd. M.i. zijn dit soort loze insinuaties bedoeld om het volk te bedreigen en een gevoel van onveiligheid te creëren in het land.

  In 5 jaren heeft hij de economie verkwanseld en door alle kritiek voelt hij zich als een kat in het nauw.

  De actiebereidheid van oppositie, vakbeweging en andere maatschappelijke organisaties groeit dus probeert deze president met wilde insinuaties, die ook in de jaren 80 zijn gebruikt, een gevoel onveiligheid te creëren en het volk te bedreigen zodat het niet tot protesten komt.

  Het is nu van het grootste belang dat het buitenland de situatie in het land en de daden van deze nietsontziende president nauwgezet volgt.


  Maak melding

 11. @Paraan, ik denk dat je gelijk hebt en zo zal hij ervoor zorgen net als Bolivia en vele andere dictator landen dat de wet veranderd wordt zodat niemand meer aan de macht komt.
  Bouterse clan zal het voor het zeggen hebben.

  -Als dit plaats zal vinden zal die vloek zwaarder voor hem worden. Suriname is anders dan de andere Zuid-Amerikaanse landen, dus wordt hij gewaarschuwd.


  Maak melding

 12. De kiezer heeft er voor gekozen om hem en zijn mede boefjes een podium te geven.
  Niet klagen maar dragen en genieten van hun democratisch gekozen leider. Kopje linzen en rijst doen wonderen.
  Mevrouw de minister is in haar hemd gezet door haar eigen baas.


  Maak melding

 13. In zijn tijd werden de te liquideren personen naar hem toegebracht. Dat vindt hij vast wel chiquer dan wat de politiemensen volgens hem nu doen (er zelf op uitgaan).


  Maak melding

 14. Angst is nergens voor nodig. 25021980 is vvt. Was weliswaar niet nodig maar wij zijn van huisuit niet sterk in goede gesprekken voeren om een dialoog te bereiken.
  De buitenwereld kijkt en luistert inderdaad mee. Het is nu zeer gewenst en gelet op het sociaaleconomische klimaat dat zich afspeelt noodzakelijk dat alle buitenparlementaire groepen zich bundelen en zodoende een vuistmaken. Het nationaal en volksbelang staat door toedoen van deze cokesnuiver en alcoholist weer op het spel. Is er iemand die kan beweren dat ons land eerder op zowat alle zwarte lijsten prijkt waardoor de reputatie van dit mooie land teniet wordt gedaan. Komt dit alles doordat wij onvoldoende of gebrek hebben aan nationale trots en natuurlijke rijkdommen om te groeien waardoor wij als Sranangmangs in vrijheid kunnen genieten van het leven omdat wij in staat zijn ons eigen land naar behoren in te richten?


  Maak melding

 15. De fossiel Bouterse heeft weer eens laten zien waarom hij zo praat. Wat had men eigenlijk van een onderontwikkelde moordenaar verwacht ? Dat hij het volk hoop zou geven ? Neen ! Een onontwikkelde moordenaar zonder charisma kan alleen nog in het zadel blijven als hij het volk angst aanpraat. Zo kan hij het volk monddood maken en kan hij lekker lui achterover leunen en doorgaan met ‘regeren’ wetende dat het volk uit angst het toch niet zal aandurven om tegen hem in opstand te komen.

  Santokhi bewijst keer op keer met zijn oppositie en tegengeluid hoe fout het volk bij de verkiezingen heeft gehandeld . Bouterse werd ten faveur van Santokhi gekozen en zie wat met Suriname is gebeurd. Het land vaart als een schip zonder kapitein, iedereen doet maar wat, er is geen visie, er is armoede op grote schaal, en heerst anarchie, geen respect en gezag , wetteloosheid en werkeloosheid en zo kan ik nog wel doorgaan.


  Maak melding

 16. Bij een roofoverval op een burger in Paramaribo-Noord,enkele maanden geleden, werden twee rovers in een vuurgevecht met een politie eenheid gedood. Een zoon van de pres,zekere Meriba, is in verband met dit voorval nog steeds in hechtenis. De doodgeschoten ‘rovers’ waren soldiers van het Paramaribo miisdaad syndicaat.


  Maak melding

 17. Grove belediging aan het adres van de gewapende machten.
  Een president van een land die zo iets zegt en het volk slapeloze nachten toewenst is president niet waardig.


  Maak melding

 18. DDB taki:”mi na wan ingi, a so mi tan!”

  De uitspraken en handelingen van de kleine indiaan moeten heel goed analyseren en voor goed kijken naar wie deze man is.

  zie:
  – op de vlucht zijn doodgeschoten’
  – Ik was daar niet aanwezig ( 7, 8 december 1982 in fort Zeelandia,
  – aan het touwtje van zijn zwembroek opgehangen,
  – er is meer dan voldoende geld in kas, toen men waarschuwde dat de prijzen van olie en goud aan het dalen waren op de internationale beurs
  – hij verkocht pornoboekjes in cafés in Rotterdam,
  – enz, enz.
  – “Die brutale ambassadeur die dat gezegd heeft, krijgt morgen een brief en als hij geen behoorlijk weerwoord heeft, dan is het take your bundle and go”.

  – zie ook. dino de beste kandidaat die er was voor die functie,
  enz, enz

  zie verder ook dit onderstaande bericht op waterkant van 23 januari 2016

  – President Bouterse heeft gisteren op een persconferentie gewaarschuwd voor buitenlandse krachten die er alles aan doen om de situatie in Suriname te destabiliseren. De veiligheidsdiensten en justitie zouden al zijn geïnformeerd over zeker tien personen die al in Suriname zijn en bezig zijn de plannen uit te voeren. Bouterse denkt dat het om professionals gaat die zelfs tot in de Rechterlijke Macht invloed schijnen te hebben. Hoewel hij geen nadere details vrijgaf, wilde hij wel laten doorschemeren dat het vermoedelijk gaat om Libiërs, Amerikanen of Nederlanders. Lees ook: Bouterse: krachten ‘buiten’ geïnfiltreerd in Suriname. bericht Bouterse: buitenlandse krachten willen onrust zaaien bron van dit bericht/zie waterkant.net, 23 januari 2016/ zie ook wat de reactie van de minster van Justitie was op dit bericht van DDB.

  Hoe lang nog moet de beker te water worden gelaten, voordat die barst.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 19. De enige en prangende vraag is Wanneer gaat de oppositie en het Electoraat stelling nemen tegen deze wantoestanden in het land die door de President verkondigd worden. Er zijn voldoende democratische middelen om een einde te maken aan deze man en consorten. Volk van Suriname een dringend verzoek sta op en handel staak voor een beter leven


  Maak melding

 20. Bouterse is een notoire drugsgebruiker en een liefhebber van Black Label. Die 2 ingrediënten samen staan garant voor een brain meltdown. De man is totaal de weg kwijtgeraakt.


  Maak melding

 21. Mensen pas op. Deze psychopaat is ons aan het voorbereiden op een terugkeer naar de jaren 80. Hij wil terug in de tijd omdat hij voelt dat zijn einde nadert. Hij wil het volk mee sleuren in zijn graf.


  Maak melding

 22. De uitspraken van de president hebben bij menigeen bevreemding gewekt. Oma nanga opa taki keba, a mang disie na sinds 1980 a ware bigi vloek foe a heri kondre. Ai terroriseer a heri volk nanga deng soort revo achtige koeterwaals disie. A mang e law keba. Met een gek als lijder van het land, president, dictator of what the f… dan ook, de toekomst ziet er onder leiding van deze paarse gek vreselijk somber uit. Vele oliedomme paarsen verarmen en zijn ook gek aan het worden, enkelen radeloos dankzij het misdadig roofzuchtig corrupt wanbeleid van hun geliefde lijder, springen wekelijks van de Jules Wijlenbos brug. Anderen raken wild bezeten en misdragen zich als hun lijder wild bedreigend uitscheldend mens en natuur.Andere paarse idioten hun hoofden slaan op hol, bezeten van het paarse virus der misdaad. Kondre klarie als het zo door gaat blijft er niets meer over en dan is het land even arm als Haiti. Met dank aan al die oliedomme paarse verpauperaars en paria’s die nog steeds zitten te krijsen……….neks no fout wiens we njang baas eng ka vol leugens, soso lobi a mang. Oeng ka dang.


  Maak melding

 23. Om eerlijk te zijn denk ik dat Van Dijk-Silos uit haar bek lult en zo de gemeenschap aan de lijn houdt over allerlei zaken, zij is en blijft een lid van de clan.


  Maak melding

 24. @Sabatoe Franse,

  Eigenlijk zou Silos ontslag moeten nemen. Keer op keer gaat ze in tegen haar baas. Er is sprake van een vertrouwensbreuk.
  Op deze manier kan de beste mevr nooit haar werk doen.


  Maak melding

 25. Het is allang duidelijk, dat wij in ons land niet worden geregeerd door een regering, maar door een despoot.
  In een paar maanden tijd is dit nu de 3e keer, dat een minister uit het kabinet Bouta II wordt geschoffeerd door de pres.
  Volgens mij lijdt Bouta aan een soort egocentrische waanzin, die geen grenzen kent.
  Hij vertrouwt niemand meer en leeft alleen nog in zijn eigen cocon.
  En deze man noemt zich de leider van Suriname.
  We staan er internationaal al gekleurd op, maar door zijn toespraak kijkt iedereen nu nog veel meer door een vergrootglas naar.ons land.
  Wat gebeurt daar eigenlijk ?
  Welke idioot doet dit soort uitspraken ?
  Jammer, jammer.
  Wat heeft deze man er in ruim 5 jaar tijd een rotzooi van gemaakt, het is niet te filmen.


  Maak melding

 26. Suriname heeft na het elimineren van de schofterige DDN meer dan ooit behoefte aan een zuiveringsactie in alle sectoren. Dit kan pas wanneer een overgrote meerderheid met de neuzen dezelfde positieve kant opkijken en zodoende samen ontwikkeling tot stand brengen. Wachten op of steeds weer accepteren van buitenlandse bijdragen betekent dat wij niks zelf kunnen financieren en duurzaam opbouwen met zuiver kwaliteit als eindproduct. Jonge Surinaamse ondernemers zowel in binnen- en buitenland begeleiden en onder strikte acceptabele financiele voorwaarden steunen om hun doel te verwezenlijken. Onze rijstsector kampt jarenlang regelmatig met problemen die structureel kunnen worden opgelost. Wederom opzetten van een suikerproducerend bedrijf zoals Marienburg van toen. Bouwen van kassen voor de agrarische sector voor biologisch verantwoorde geteelde kwaliteitsproducten. Onze vissector gaat gebukt onder disgekwalificeerde leiding met als dieptepunt een verliespost van 30 miljoen US dollars. Arealen opzetten in bijv. Para voor de teelt van groene ananassen die herkenbaar zoet wit vruchtvlees hebben als tegenhanger van de traditionele gele. In Coronie ondersteuning aan de bijen- en varkensteelt. Runder- geiten- schapenboerderijen verder uitbreiden. Dit zijn enkele mogelijkheden die onder en met deskundige begeleiding kan zorgen voor economische groei. Eindproduct moet topkwaliteit zijn voor de binnenlandse markt hierna voor de regionale markt waarbij presentatie uitstekend is.


  Maak melding

 27. Van Dijk-Silos gaat de minister stoel nooit en te nimmer opgeven.Voor twee keren is ze voor El Vene op de knieen gegaan voor deze stoel.En ondanks haar gewicht steeds te licht bevonden.
  Het reshuffel gedrag van haar president kennende,heeft ze haar stoel met Bison kit ingesmeerd voor ze erop ging zitten.
  Niets krijgt haar meer los van die stoel.Niet haar tactloosheid en ook niet de vernederingen die ze moet ondergaan van de president.
  Alleen een naar huis sturen van de president,krijgt haar los van haar huidige post.


  Maak melding

 28. Wanneer politiemannen erop uit trekken om mensen te liquideren, dan moet de president ingrijpen. Van deze president kan je dat niet verwachten.
  De vice-president zit de hele dag met z’n p te spelen, wordt gezegd.


  Maak melding

 29. Het wordt tijd dat iedereen zijn stem verheft en op democratische wijze een einde maakt aan dit DDB theater. Afwachten helpt niet want het wordt steeds erger onder deze regerende gebruiker.Wij moeten de straat op met zijn allen en redden wat er nog te redden valt in ons leeg gestolen land.


  Maak melding

 30. weet hij niet dat suriname groter is dan de pres. hij zal dat als niemand anders moeten begrijpen.In elke land is de pres verantwoordelijk wat de regering uit voert en waarschijnlijk had hij in eerste instantie het goed met suriname maar heeft hij zijn mensen niet onder controle kunnen houden voor hebzucht ,dus is dan ook zijn tijd gekomen om afscheid te nemen van zijn positie,zodat de mensen die op hem hebben gestemd ook in kunnen zien dat er een verkeerde keuze is gemaakt,en er nieuwe verkiezingen kunnen komen en dat er dan verstandige mensen zich verkiesbaar kunnen stellen en dat somo,lonni,sherif en nog enkele van deze mensen ook geen podium krijgen om ook het volk voor de gek te houden.mvg lobi su


  Maak melding

 31. Wij hebben een prachtig land waar wij trots op moeten zijn. Het land met al haar natuurlijke rijkdommen moet nu teruggeven worden aan al haar inwoners. Dictators en regeringsleden van paars of andere kleuren, die alleen zichzelf verrijken, horen hier niet thuis. Ons land is niet van hen alleen.


  Maak melding

 32. Of dit figuur wat voor president doorgaat lijdt aan een ernstige vorm van dementie of een korsakov syndroom, hij spoort in ieder geval niet als je het over liquiderende politieagenten, vergeten dat hij zelf de nodige doden op zijn naam heeft staan, ook als je niet meer weet hoe het met de wetgeving staat in Suriname en dat iedereen het recht heeft een aanklacht in te dienen waneer er willens en wetens wetten overtreden worden, nog minder spoor je als ja konsekwent dit gestoorde gedrag nog goed blijft praten ook, kijk in alle gevallen nog eens goed in de spiegel en vraag je zelf af of je nog wel helemaal fris bent in je bovenkamer


  Maak melding

 33. Paraan,

  Ik ben het helemaal met je eens !!!
  Probleem is alleen, hoe je de mensen massaal de straat op krijgt.
  Iedereen is doodsbang voor de gevolgen.
  Zie ook het artikel op de Wtk over de vakbonden.
  Die lullen wel, maar doen ook niets uit angst voor de gevolgen.
  Ik wil op mijn leeftijd best de straat nog op om te protesteren tegen de wanprestaties van de regeringen Bouta I en II, maar dan wel georganiseerd.
  Maar het is juist die organisatie die op dit moment (nog) ontbreekt.
  Er leeft ontzettend veel onvrede onder de Surinaamse bevolking over de huidige gang van zaken, maar er ontbreekt een dirigent om het zo maar te zeggen, die de leiding op zich neemt.


  Maak melding

 34. @Ronald,

  ja ronald mooi boi de vieze pres. zit inderdaad de hele dag met zijn Litle L. te spelen want jonge dames zat, té nogie poenie no habbie wroko.
  Jammer maar zo gaat dat tegenwoordig in Su. meer vrouwen aan het werk dan mannen.


  Maak melding

 35. De uitspraken van president Bouterse moet men in een bepaald kader plaatsen. Vorige week werd bekend dat een politieman in zijn vrije tijd incassomedewerker speelde voor geldschieters of voor mensen die een vordering hadden op anderen. Wie weet zijn er wel meerdere van dit soort gevallen geweest met een dodelijke afloop. Ik denk alleen luid na om jullie van de vocale oppositie wat inzicht te verschaffen. Observeren, abstraheren, analyseren, oordeelvorming, en conclusies trekken moet men overlaten aan mensen met verstand van zaken.


  Maak melding

 36. Gelet op de uitspraken van DDB is hij een gevaar aan het worden voor zichzelf, naaste omgeving, regering, DNA, land en internationaal.

  Het heeft er veel van dat hij de handdoek in de ring zal werpen gezien/ziet dat hij een heel grote puinhoop van gemaakt heeft, (inter)nationaal en het niet meer redt. “A no mi”, werkt ook niet meer voor hem. Hij ziet dat hij geen draagvlak meer heeft, onder NDP-ers die op 25 mei 2015 op hem gestemd hadden en nu in armoede leven, dus bij meer dan meer dan onder 3/4 van de stemmers. Gelukkig heeft hij het licht gezien en dat de politiek niet voor iedereen is weggelegd en zeker niet voor hem en de gangsters om hem heen. Z bezorgen het land meer schade nationaal en internationaal en zijn op deze manier niet in staat welvaart en welzijn, rust, vrede, veiligheid, enz te brengen. Met zijn manier van politiek bezig zijn, is hij meer met zichzelf bezig, is het alleen maar één richting op, nl de afgrond met Suriname.

  Het zou daarom heel verstandig zijn dat de oppositie, bedrijfsleven, vakbond (behalve RH van de vakbond), geestelijke leiders, juristen, de universiteit van Suriname en andere binnenlandse entiteiten in Suriname daarom bij elkaar komen aangevuld met enkele betrouwbare personen van de NDP om een zakenkabinet op te zetten.

  De gewapende machten in Suriname moeten het voordeel van de twijfel aan deze lieden geven en hoe de zaken ook (ver)lopen moeten ze doorlopend een pas op de plaats te maken en de democratische rechtsstaat, Trias politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, de grondwet van de republiek Suriname en internationale verdragen die door Suriname getekend zijn ongestoord door te laten gaan.

  De gewapende machten moeten er van doordrongen zijn dat er nergens in de wereld zij een land kunnen besturen en leiden en dat de democratische rechtsstaat het beste is voor een land en de bevolking, waarin de mens tot volle wasdom kan komen en er welzijn en welvaart ontstaat, rust en vrede, enz en (inter)nationaal goed verloopt.

  DDB en de gangsters moeten de handdoek in de ring gooien en laat ze in het oerwoud van Suriname zich gaan amuseren en zich daar rustig houden en niemand enige overlast bezorgen tot hun dood op volgt.

  Die arme pikin ingie booi (70 jaar oud/andere jaar telling dan westerse jaartelling) heeft het geprobeerd, maar is van een sibieboesie thuis gekomen. Wat hij heeft uitgehaald op 25 februari 1980, 8 dec 1982, november Moiwana86 moorden, enz moet voor iedereen in Suriname zijn/gelden: “eens, maar nooit weer!” Daarom moeten Surinamers doordrongen worden wat een democratische rechtsstaat is, de trias politica; wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, de grondwet van een land en internationale verdragen die voor hun van toepassing is. Niemand staat boven de wetten van een land/grondwet van een land en internationale verdragen. Suriname moeten deze zaken koesteren en hoog houden, de grondwet van een land/Suriname, wetgeving, rechtspraak, internationale verdragen, vrijheid, mensenrechten, een eigen menig, recht van vergadering, bundeling, vrijheid, enz.

  Democratische rechtsstaat en internationale verdragen hebben een hoge prijs en moeten niet alleen gerespecteerd worden, maar vooral in ere worden gehouden en worden nageleefd.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 37. Militairen lichten ongewapende vakbondsleiders, universiteitsdocenten, journalisten en advocaten van hun bed en die worden vervolgens op beestachtige wijze standrechtelijk geliquideerd en deze ‘dappere’ militairen krijgen amnestie en worden gedecoreerd met de orde van de palm van de gele ster.

  Politieagenten schieten een lid van de Pleegzoon Bende neer en ze zijn ziek in hun hoofd of ze worden uitgemaakt voor onverlaten. Wie is er nu ongeneeslijk ziek in zijn kop?


  Maak melding

 38. Ik ben niet anti-bouta maar deze man is totaal de weg kwijt. Hij doet me denken aan Pablo Escobar in zijn laatste dagen. Ik vind het ook jammer dat hij de minister van Justitie in diskrediet brengt. Bouterse moet eens een keer de verantwoordelijkheid gaan nemen. Als je de leiding wilt hebben dan hoort het er ook bij dat jij verantwoordelijk bent wanneer het misgaat.


  Maak melding

 39. Aboikoni.

  Jij slaat de spijker op zijn kop.
  Zoals jij het verwoord, steekt het precies in elkaar.
  Er is maar 1 iemand, die zijn verantwoordelijkheid moet nemen en dat is Bouta als leader of the band.


  Maak melding

 40. Die arme pikin ingie booi is zielig omdat steeds minder mensen in hem geloven. En ja voor verzet is een goede leider nodig en dat durven weinig Surinamers aan na de decembermoorden. Dus organisaties als vakbonden en politieke partijen moeten zzich opwerpen als verdedigers van het landsbelang want daarvoor zijn ze gekozen.


  Maak melding

 41. Al is de leugen toch zo snel, de waarheid achterhaalt en passert hem wel..gerechtigheid slaat keihard toe, alsof bouta, helaas op deze leeftijd dement aan het worden is .Zijn uitspraken moeten we goed analyseren.door hem zijn we straks onze identiteit kwijt op de wereld. Als iemand hier in nl mij de vraag stelt ; uit welk land ik gekomen ben..dan zeg ik liever , afrika…..mensen in su, zoals het nu voorstaat : staat su al in de gevreesde blacklist.al dat langa bere geouwehoererij is ” TERING en inslag….


  Maak melding

 42. Ja Su wordt niet snel meer geholpen door het buitenland want Bouta is democratisch gekozen door de Surinamres zelf. Dus alleen de kiezers kunnen voor de oplossing van dit probleem zorgen door herverkeizingen te eisen.


  Maak melding

 43. RobG

  Ik hoop dat u het grote verschil tussen

  beun de haas, politie man, incasso medewerker ziet versus

  beun de haas, wetsdienaar, liquidatie specialist.

  Zo meteen gaat u nog beweren dat de President bedoelde dat men er bij beund als insolventie specialist.

  U bakt ze wel heel erg bruin om recht te praten wat nooit meer recht te praten is.


  Maak melding

 44. Het is overigens bekend dat druggebruikers achter iedere schutting gevaar zien dat er niet is. Zulke ziektes zijn overigens te behandelen met medicijnen.


  Maak melding

 45. Door insuline en coke gebruik kraamt deze man wartaal uit.Indiaan? Hij is een achterkleind van een blanke en dat zit hem dwars. Hij droont nog steeds over zijn liquidaties die hebben plaatsgevonden.


  Maak melding

 46. RobG.

  Ik word gesterkt in mijn mening, dat jij echt alles recht praat wat krom is.
  Of het nu gaat om economische vraagstukken – en daarin heb je aan mij een kwaaie, want ik ben (ook) specialist in dat vakgebied – of om sociale vraagstukken, alles wat voorbij komt, verdedig je.
  Ik snap niet, dat je als econoom dat nog steeds kunt volhouden, terwijl je ziet dat ons land naar de klote gaat.
  Ik wil geen seminaar economie geven, maar vraag mij wel af of je inderdaad econoom bent.
  Alle Surinaamse economen denken zoals ik denk.
  Dit land gaat naar de Filistijnen, zoals het nu wordt bestuurd.
  Daarvoor hoef je geen Keynes of Adams te zijn om maar een paar topeconomen uit de vorige eeuw te noemen.
  Ik zou haast aan een aantal vooraanstaande Surinaamse economen willen vragen om je daarin een lesje te leren.
  Ik ken ze, jij waarschijnlijk niet.
  Zou heel verhelderend werken op je mind setting.


  Maak melding

 47. Ja insulinegebruik staat wel vast weet ik uit betrouwbare bron van dichtbij. Op regeringskosten heeft hij zijn eigen dialyseapparaat nu al een paar jaar in gebruik. Dementie moet nog worden vastgesteld door de de dokter maar de schijn is wel gewekt.


  Maak melding

 48. JoJo
  De president heeft zich zoveel executaire macht toebedeeld die een feitelijke juridische toets niet zouden doorstaan, dat het lijkt alsof we met z’n allen “leggen” te slapen!

  Ik vraag me af wie de volgende generatie Sutinaamse leiders wordt; Roche Hopkinson misschien? Een nieuw ongeleid projectiel.


  Maak melding

 49. Little Indian vertellen indianen verhalen..als klap op de vuurpijl alle coalitieregering leden geloven of zij ze allemaal bang voor iets wat de bevolking niet weten..of hebben heel veel geld ontvangen die nu zoek zijn


  Maak melding

 50. Hebben we oppositie in het land.Na periode bouterse wat dan. Het zijn allemaal geboeften denken aan hun eigen zak en van familie. Na periode bouta moet er door wie dan ook eerst een zuivering plaatsvinden in alle gelederen zowel onder coalitie als oppositie. Wie moet over nemen. Geen 1partij kan een fatsoenlijk persoon naar voren schuiven.


  Maak melding

 51. Ja zuivering is nodig maar dat is geen reden om er van af te zien. Het land moet vooruit en weer de weg naar welvaart inslaan die te bereiken is met goed beleid. Voor corruptie en zakkenvullerij mag geen ruimte meer zijn.


  Maak melding

 52. Burka,

  Ben het volledig met je eens.
  Ook onder de oppositie zit alleen maar geboefte.
  Het wordt tijd voor een zuivering van het politieke pluche.
  Tijd voor een nieuwe generatie, die niet in besmet met het verleden.
  Uit welke partijen maakt mij helemaal niet uit als de huidige politieke leiders/opa’s van de politieke partijen maar van het toneel verdwijnen.


  Maak melding

 53. hee laten jullie bouta hor met zn kwie kwie datie.
  die arme man word ook een dagje ouder.

  hij komt steeds dichter bij meriba en dino .
  het hele a team was op de hoogte van de actie van meriba.
  ook de arrestatie van dino was een opgezet plan.
  zelfs ik zie een complot gesmeed worden door de mensen om ddb heen.
  toeval bestaat niet in su.


  Maak melding

 54. Zo zoetjes aan is RobG ook seniel geworden, net als zijn Plee-incident. Maar, ondertussen is het wel goed toeven
  in HOLLAND. Daar weten ze wel raad met zulke patienten.


  Maak melding

 55. StarNieuws

  President, steek de hand in eigen boezem
  26 Feb, 02:52

  Mijn overpeinzing op de revodag…

  Wat is er toch mis met het land waar ik leiding aan geef?
  Waarom is er op elk gebied een diepe malaise te constateren?
  Hoe komt het dat wij zo diep gedaald zijn; dat wij een land geworden zijn waar normen en waarden nauwelijks gelden?
  President Bouterse maakte tijdens de nacht van de revolutie, de naam die hij zelf aan deze nacht(merrie) gegeven heeft, een wanhopige indruk. In wezen heeft hij het gevoel wat wij als bevolking al een hele tijd voelen. Een gevoel van machteloosheid.
  Geen sprankje hoop heeft de president de bevolking kunnen geven, geen lichtpuntje hoe wij als land verder moeten gaan.

  Ik heb daarom een advies voor hem:
  Stop met bedreigingen uiten naar eenieder die geen paarse halleluja zingt.
  Laat de Rechterlijke Macht haar werk zonder inmenging doen.
  Leg de vinger op de zere plek, en geef anderen niet de schuld van uw fouten, niet het buitenland, niet degenen die gerechtigheid zoeken volksvijanden noemen, ook niet zij die gebruik maken van hun grondwettelijk recht om een zaak aan de rechter voor te leggen. Noem hen geen ‘onverlaten’, zij maken gebruik van hun mensenrecht.

  Besef dat niemand boven recht en wet staat in een rechtsstaat, niet de president en de voltallige regering, ook niet de Assembleevoorzitter en DNA-leden.
  Doe iets aan het imago van ons land als ‘witwasmachine’.
  Respecteer alle organen die gelden in een democratie.
  Pak zaken van corruptie aan en wees vooral eerlijk en oprecht naar het volk toe. Spreek vooral de waarheid te allen tijden.

  Op het persoonlijk vlak…geef het goede voorbeeld en dans op een fatsoenlijke wijze met jongeren en stop met roken in het openbaar! O ja pres, respecteer de tabakswet please.
  ik vraag u niet om dit voor mij te doen of ook niet van mij te houden. Hou van dit land en van dit volk.

  Steek de hand in eigen boezem en zeg nu eindelijk…
  MEA CULPA…,MEA CULPA.., MEA MAXIMA CULPA…

  Wayne K.Telgt
  Presentator ‘The Talk’

  Aldus!!!


  Maak melding

 56. RobG, je schrijft:::::::Observeren, abstraheren, analyseren, oordeelvorming, en conclusies trekken moet men overlaten aan mensen met verstand van zaken.

  =Wie zijn dan de mensen die verstand van hebben???? Er zijn meer slimme mensen op deze aarde dan je denkt.

  -Ik denk dat een ieder het recht heeft zijn of haar mening te geven, goed of fout.
  Bouterse heeft zelfs gekozen om beroemd te worden dus moet hij de consequenties en meningen van anderen maar respecteren.

  -In Suriname hebben de echte economen aangegeven hoe ernstig de situatie in het land Suriname is. Dit heeft ook te maken met het beleid van Bouterse en met al zijn grote uitgaven. En nog veel meer.

  =Het zijn echte economen dus respecteer ik hun mening ook.

  -Een ding is voor mij een feit, Bouterse is een lafaard totdat hij zich gaat melden bij de rechtbank om te bewijzen dat hij niets misdaan heeft.
  Onder Bouterse is het altijd een ramp om te leven en dit is ook een harde feit.


  Maak melding

 57. @Cochise

  Met alle respect Cochise. Maar zolang je een anonieme alias gebruikt om hier te reageren kun je natuurlijk van alles beweren. Bijvoorbeeld dat je econoom bent. Niemand kan dat controleren. Ik ben al 15 jaar raketgeleerde bijvoorbeeld. Het is dus zinloos om steeds te schermen met jouw kwalificaties die totaal niet controleerbaar zijn.


  Maak melding

 58. Die ellendeling waarmee we opgescheept zitten is inderdaad knettergek ! Om het volk zulk onzin te verkondigen terwijl wij zitten te wachten op iets opbeurends ! Welke echte leider doet dit nou ? Alleen een omhoog gevallen idioot die volslagen de kluts kwijt is in zijn bovenkamer !!


  Maak melding

 59. En die zwaargewicht van een Dora die pretendeert de baan niet nodig te hebben van minister vanwege haar riante positie dankzij haar advocatenpraktijk als ze zo geweldig is moet ze per onmiddellijk aftreden want dan deugt ze niet als haar manschappen mensen moedwillig liquideren. Laat ze alvast wat rondjes gaan lopen om wat af te. Vallen ipv dat ze mensen tij en ontij beledigt. Wat een pretenties heeft deze onbeschofte tante !!!!


  Maak melding

 60. Waar zijn de adviseurs van de President mensen als Limbo Alibux etc. etc. Kunnen ze hem niet bijstaan om hem voor te bereiden op zijn al of niet vrijwillig vertrek. Dit gaat zeker niet langer duren Hij kan nu vertrekken om erger te voorkomen. Volk van Suriname wees niet bang er zal geen herhaling komen van 1980. Daarvoor is de werelden vooral de regio veel veranderd


  Maak melding

 61. Bestaat er in de Surinaamse grondwet geen artikel om de President af te zetten als hij/zij raaskalt of niet naar behoren functioneert? De vorige Duitse president moest aftreden omdat er de nodige affaires waren. De Duitse president heeft dan wel een ceremoniële functie.


  Maak melding

 62. De politie doet zijn plicht.Hij bestrijd beesten in menselijke gedaante,(inbrekers,geweldplegers,moordenaars enz.)
  En de president verdedigd zulke tuig.
  Hulde aan de politie.


  Maak melding

 63. Paul,

  U hebt het blijkbaar op mij voorzien, prima, dan gaan wij de woordenstrijd aan.
  Ik heb in mijn posting nooit gesteld, dat ik econoom ben.
  Ik weet wel het nodige van economie af ja, maar ik hoef mij tegenover u niet te verdedigen, wat mijn studie-achtergrond is.
  Ik wilde, dat u dezelfde achtergrond had.
  U verdraaid telkens feiten en post dingen, die ik nooit heb gezegd.
  Dat noemt men een suggestieve discussie.


  Maak melding

 64. Aboikoni, jij mag wel denken dat je niet anti Bouterse bent, maar in zijn ogen ben je anti Bouterse als je hem niet in alles en dan ook alles wat hij doet, geen gelijk geeft. In zijn ogen ben je niet alleen anti Bouterse maar ook een Redi Musu en een landverrader.


  Maak melding

 65. KUMAKOISI moet zo snel als mogelijk van het toneel verdwijnen zodat het land weer in rustig vaarwater terecht komt. Met deze PLEE-SIDENT gaat Suriname als een SNELTREIN het ravijn in om dan nooit meer overeind te kunnen krabbelen.Het Volk van Suriname dient op te staan om TE VECHTEN VOOR HAAR RECHTEN.

  LAAT KUMA U NIET NAAR DE SLACHTBANK LIJDEN ZONDER TERUG TE VECHTEN.

  KUMAKOISI DIENT PER DIRECT ZIJN KOFFERS TE PAKKEN OM BIJ ZIJN GROTE VRIEND OBIAMANG TE GAAN LOGEREN.

  MOREEL VERVAL IS NOOIT ZO GROOT GEWEEST DAN ONDER KUMAKOISI EN ZIJN BENDE.


  Maak melding

 66. @Conchise

  Ik heb het niet perse op u gemunt hoor. Ik vind dat u sterk bent in de debatten en daarom valt u bij me op. Ik zal dan eerder op u reageren dan op mensen die alleen maar schreeuwen. Zie het dus als een compliment.

  Ik nam aan dat u econoom was door de volgende quote “aan mij een kwaaie, want ik ben (ook) specialist in dat vakgebied”.

  Nu blijkt u geen econoom maar u presenteert zichzelf wel als een specialist in dit vakgebied. En dan blijf ik hetzelfde beweren. Ik kan uw kennis niet toetsen omdat u anoniem bent. Daarom is het schermen met kwalificaties zinloos hier en dient men puur op feitelijkheden te argumenteren.


  Maak melding

 67. @Paul,
  Voor velen is het een onmogelijke opgave om onbevooroordeeld nieuws te vergaren.

  @Jojo,
  De uitspraken van de president neem ik in me op met een gezond en helder verstand. Daar is niets mis mee. Maar de opperfantasten gelieerd aan het Front maken van zijn uitspraken een potje leugen en bedrog.


  Maak melding

 68. RobG.
  Ik neem de uitspraken zo als ze gedaan zijn en overkomen in de rest van de wereld en hoe ze passen in de context.

  U fantaseert er de bedoelingen van de president bij.
  Net alsof u zijn tekst geschreven heeft


  Maak melding

 69. Jojo,
  Het goed analyseren van met name de uitspraken van belangrijke personen, heeft met de ” kracht van denken ” van een persoon te maken. Ik vind de Fronters over het algemeen labiel(warhoofdig) reageren op bijna elke uitspraak die door een lid van de regering wordt gedaan.

  @Hans,

  Ik laat me niet meeslepen in de massa psychose van de Frontaanhangers.Het lijkt wel een voorbij trekkende parade van mensen die het contact met de werkelijkheid hebben verloren. Ik kijk naar de feiten. Ga je zeuren over de feiten dan ben ben je blind.


  Maak melding

 70. RobG, ik wens jou een fijne nacht rust toe.
  Fijn als iemand jou dat toewenst.
  Helaas, ik meende het niet maar ik wens je ook geen slapeloze nacht toe.

  Nu zou je de president eerder kunnen beschermen door te zeggen: Hij meende het niet omdat hij onder invloed was ( men zegt dronken mensen spreken de waarheid).

  Wat ook plausibel is is dat de president last heeft van stress.
  Want hij heeft de oppositie op 1 lijn heeft gezet met necrofielen en pedofielen vlak nadat de oppositie meewerkte aan een wet.
  ik ken trouwens geen oppositie lid die met een zeer jonge dame recentelijk aan het schuren was, dit was dus puur om de oppositie te vernederen na een samenwerking.
  Je weet , net als in ‘The godfather’, eerst even lief doen met zijn broer, lekker vissen. Daarna zwemt broer letterlijk bij de vissen.
  Het wordt voor lager geschoolden duidelijk hoe inept het land wordt geregeerd. Deze zien het nu letterlijk met lede ogen. (Je kent die arme mensen die in krotten van zinkplaten wonen, buiten jouw zicht op geoccupeerd terrein, hoe zullen ze nu rond komen met hun mager budget?)
  Dit is zeer slecht nieuws voor de NDP, verlies van stemmen.
  Twee zonen in het gevang (beide door kordate optreden van instanties), rechtzaken tegen hem (als persoon en als president), we vergeten de vele bedrijven (boven en ondergronds) die door hem zijn benadeeld (geen geld ontvangen voor diensten).
  Ik denk dat de President daadwerkelijk zijn hart heeft gelucht en nu daarvan spijt heeft.
  Nu moet de NDP overuren maken.
  Deze is namelijk heel moeilijk te spinnen namelijk.
  Als het halloween was dan kon hij ermee vandoor, met ‘ik wens je een slapeloze nacht’ als onderdeel van een griezel thema.

  Nu ik mijn hart heb gelucht zal ik morgen ook vast spijt krijgen. Ik wil niet bestempeld worden als : Volksvijand.
  Ik wil ook niet vast zitten aan een touw (of veter) die de Ndp dreigt te trekken.


  Maak melding

 71. @Kwalijk en niet goed te praten

  Je zult je oprecht zorgen maken maar je bent zo ontzettend aan het framen dat er tegen je betoog vrijwel niks te beginnen is. De President heeft de oppositie helemaal niet op 1 lijn gezet met wat dan ook. Dat is jouw aanname. Hij gaat in op recent nieuws en uit zijn zorg. Meer is het niet. Dat jij daar dan van alles in ziet is toch echt jouw probleem.
  Dan komt er een riedel over de Godfather. Leuk voor de emotie maar het slaat nergens op en je maakt je eigen betoog belachelijk.
  Over het verlies van stemmen zullen we het maar niet hebben. Daar is de NPS beter in lijkt me. En als er vandaag weer verkiezingen zijn dan krijgt Front weer klop. Die voeren namelijk geen oppositie maar lopen als kleine kinderen te janken terwijl ze hun kans hebben gehad.
  En nee hoor. Volksvijand wordt je niet snel. Daar zijn wij reaguurders niet belangrijk genoeg voor. Ik niet en jij ook niet.


  Maak melding

 72. Psychologen zonder grenzen, hebben Bouterse geanaliseerd en zijn tot de bevinding gekomen, dat de man al vergaande verschijnselen van dementie vertoont.

  Het surinaanse volk moet trachten om zo snel mogelijk van hem af te komen.
  Hij bevindt zich in de fase waarbij hij geen onderschijt kan maken ,tussen wat in zijn binnenste gebeurt en in zijn omgeving.
  Suriname is in groot gevaar.


  Maak melding

 73. Bouta heeft hulp nodig en geen vergeving.Die drommel ziet overal een aanslag theorie.Als het geen onzichtbare huurlingen zijn die een aanslag op hem willen plegen dan zijn het politie agenten die burgers willen vermoorden en gewoon zomaar.Maar we zijn blij ,nog even en boutaatje beland in LPI en dan zijn we af van hem.Mens die gek maakt slapeloze nachten mee.en we wensen hem nog meer slapeloze nachten toe.


  Maak melding

 74. De nieuwe korpschef blijkt nu al geen knip voor de neus waard te zijn. Ze had allang formeel afstand moeten nemen van deze walgelijke beschuldiging van die malloot. Minister van Dijk Silos heeft nu slapeloze nachten, want als ze nog een greintje zelfrespect heeft en geloofwaardig wil overkomen, dan neemt ze het in ernstige overweging om af te treden.


  Maak melding

 75. En posters,storen jullie je niet aan die onzin van ROBG . Hij heeft net zoveel hersencellen als Bouterse.Die van Bouterse zijn inmiddels aangetast Door overmatig alcohol-en drugsgebruik. Ik vraag me af welk excuus RobG heeft voor het degenereren van dezijne.


  Maak melding

 76. Er is in deze zgn democratische rechtstaat geen procedure voor aftreden van bewindvoerders die dwaze uitspraken doen of wetten overtreden. In DNA zitten figuren die lucratief bezig zijn ook dit vindt men de normaalste zaak in dit bananenland. Het heeft er daarom veel van weg dat men niet overgaat op het besturen van dit land door personen die ervaring en kennis hebben zonder een besmet verleden. Aan de zijlijn zijn er koeparies die graag meeliften in de gigantische rotzooi omdat zij in de goot zijn opgegroeid en denken dat een grote smoel hebben tot succes zal leiden cq. zich bezighouden met criminele activiteiten. De recente geschiedenis wijst uit dat er nooit eerder een politieke partij is geweest die zo een gigantische bende heeft veroorzaakt als deze paarse strontzakken die het liefst kwaadschiks opgeruimd moeten worden. Bij het grofvuil zetten is zinloos want de vuilnisman loopt simpelweg voorbij. Elimineren is de oplossing voor dit uitschot.


  Maak melding

 77. MET ROBG AKA ONZE ECONOOM LAUWPIE MIE NA WANG FATOE MIE E TEKI: LAUWPIE werkt echt op mijn LACHSPIEREN.

  Deze Guy neem ik allang niet SERIEUS MEER!!! Vandaar dat ik niet meer reageer op ONZE CLOWN.


  Maak melding

 78. Limbo srs radio Herrenberg monumenten zorg jullie praten als goed voor paars .

  Maken jullie maar geen verkeerde inschatting over de Surinaamse de bevolking groepen .

  Wanneer Bouterse niet meer leef of uit de politiek stap is het einde NDP einde paars gedoe .

  Bouw van Revo plein een parkeer plaats een monument hoort niet daar te zijn , zie zelf maar de gevolgen .

  Ik wens jullie veel geluk en wijsheid om de troep onder de bevolking weg te werken dat NDP gemaakt heeft in 36 jaar

  Limbo srs radio en Herrenberg burger oorlog zou komen tijdens verkiezing mei 2015 dat maar vertellen aan AFRO Surinamers zo dat ze op NDP konden stemmen .

  En maar lullen over NPS of Emile Wijntuin op radio SRS van Limbo de Domste .

  Herrenberg over buitenlands politiek moet jij niet lullen met je stront dekolonisatie gedoe ,leest maar van af 1945 tot 1975 die Blanken Hollanders en de Slimme Surinamers van na de tweede wereld oorlog hebben zulke zakken al geschiedenis gemaakt over dekolonisatie .

  Herrenberg laat je President ook over dekolonisatie lezen want hij houd ook van lezen ZIE internet en Boeken .


  Maak melding

 79. @henkes
  Ik doe niet mee aan die verdeeldheid. Pro bouta mensen worden ook als redi musu’s en landverraders gezien. Ik zeg de dingen gewoon als ze zijn. Ik ben het eens met Robinho. Silos moet nu aftreden want dit is al de tweede keer dat Bouterse haar eigenlijk beschuldigt van iets waar er geen bewijs van is. Feit is dat Bouterse nu president is en dat niemand anders verantwoordelijk is dan hij zelf. Deed hij het goed had ik mijn waardering uitgesproken maar dit kan gewoon niet.


  Maak melding

 80. @Aboikoni

  Prima gesteld. Silos van Dijk is nu 2 maal voor schut gezet.

  Haar wetsdienaren worden voor moordenaar uitgemaakt op het podium. Waar is het bewijs.

  Toch enig respect voor x minister Amafo die podiumtaal direct logenstrafte. Minister Silos van Dijk zou feitelijk niet andere kunnen reageren als zij haar verantwoordelijkheid serieus neemt.


  Maak melding

 81. JoJo,

  Geen enkele minister durf heeft om Bouterse te wijzen op fout en zeker in openbaar niet. Als doet hij/zij dat, dan komt voorrijden die blindeerde limousine, die minister wordt gestopt erin en nooit meer iemand verneeemt iets.

  Zo Bouterse heeft stiekem die Santokhi en Rusland in limousine ontvangen en gedreigt dat als zij doen moeilijk, hij gaat afrekenen met familie en daarna hij gaat martelen hun.
  Daarom Rusland en Santokhi altijd heel koest. Zij nu zijn alleen maar schijnoppositie.
  Alleen Somohardjo heeft nog enige bal. Hij ook wordt bedreigt, maar hij dreig terug: gaat komen commando uit Indonesie die gaat afrekenen met Bouterse als gebeurt hem (Somo) iets ooit.


  Maak melding

 82. Revo toespraak president roept honderd reacties op.
  Op de website van Waterkant werd op 26 februari een bericht geplaatst over de toespraak van de president bij de herdenking van zijn eigen revolutie. In deze toespraak beklaagt onze president zich er over dat de politie bezig is om zomaar burgers te liquideren. De reacties op de toespraak zijn niet mals zoals je kunt lezen op voornoemde website. Uit de berichten valt op te maken dat Boutere ervan wordt verdacht angst te zaaien onder de bevolking. Eerder berichtte hij al over buitenlandse inmenging waardoor ons land wordt gedestabiliseerd. Nu wordt de politie weer in een kwaad daglicht gesteld. Intussen zegt de minister van politie en justitie geen enkel signaal over moordende politieagenten te hebben vernomen. Sommigen vragen zich af zij in deze situatie er niet beter aan doet om te vertrekken. Maar de mededelingen van de president, in zijn toespraak, kun je haar niet kwalijk nemen als ze niet is geïnformeerd. Misschien kan de boodschapper van het slechte nieuws beter zelf het veld ruimen. Is hij bezig een klimaat te scheppen dat straks het uitroepen van de noodtoestand moet legitimeren zodat de DNA en ander bewegingen buitenspel kunnen worden gezet. Hebben wij dat ook al niet eens eerder gezien? Maar veel reacties denken dat de uitspraken van de president eerder het gevolg zijn van overmatig drank- en drugsgebruik. Dat Bouterse flink last heeft van suikerziekte is wel bekend en van insuline in combinatie met andere middelen ga je er geestelijk ook niet op vooruit. Diverse bloggers veronderstellen dat de president inmiddels dementeert. Of dat zo is moet de dokter maar zeggen. Misschien is het beter dat de bevolking deze diagnose stelt en naar bevind van zaken handelt. De geknutselde meerderheid in de coalitie die door Somo en zijn makkers wordt aangevochten vormt geen fijne basis voor de wijze waarop onze democratie door de huidige coalitie wordt gebruikt om tot een meerderheid van stemmen te komen. De DNA voorzitter werkt er van harte aan mee want; “Wiens brood men eet diens woord men spreekt”. Dat Somohardjo de enige parlementariër is die de kat de bel durft aan te binden getuigt van een moed die bij de andere collegae ontbreekt.
  Intussen holt het land economisch achteruit en worden wij in rap tempo armer. De vorige regering heeft mooi weer gespeeld en daarom is de staatskas nu bijna leeg. De Fitch heeft de kredietwaardigheid van Suriname intussen verlaagd. De eerdere economische groei is verdampt en er wordt nu een krimp van 2 tot 3 procent verwacht. De burgers van Suriname mogen zich best afvragen of zij lijdzaam de volgende verkiezingen moeten afwachten. Misschien is het verstandiger om nu een stem te laten horen en nieuwe verkiezingen op te eisen voordat de inmiddels geplunderde staatskas nog verder leeg raakt. Want niet de bestuurders van dit land maar het volk draait op voor de onkostennota van de huidige regering.
  Delano Sinester.


  Maak melding

 83. Delano,

  Mooi verwoord, maar wie durft ?
  Van de oppositie en de vakbonden hoeven we niets te verwachten.
  Die hadden hun achterbannen allang kunnen mobiliseren. maar dat durven ze blijkbaar niet.
  Als eenlingen de straat op gaan, worden ze voor gek verklaard door een deel van de bezoekers op dit forum.
  Iedereen is als de dood voor Bouta.
  Dat is de werkelijke reden, waarom niemand protesteert, terwijl ons land door de geschiedenis heen toch als een demonstratief volkje bekend staat.
  Helemaal niets daarvan
  Dat is Suriname anno 2016.
  Ons land heeft geen helden meer !!


  Maak melding

 84. Kondremangs…..

  Ik weet niet als u geluisterd heeft naar het gebral van DiDiBrie over van alles en nog wat…..een goede luisteraar kan feilloos een analyse maken van de aantijgingen …DIE AANTIJGINGEN SLAAN GEWOON OP HEM…..hij was in een spiegel aan het kijken….al zijn wandaden van de afgelopen 36 jaar heeft hij in zijn A NO MI conference op anderen geponeerd…….

  If DiDiBrie no beng de in Sranang..NEKS NO BO FOUT!

  TIME WILL TELL!!!

  NOBRUYA


  Maak melding

 85. RobG.

  Volgens mij heb je een grote fout begaan door een aantal maanden geleden te posten, dat je aan de Rijksuniversiteit in Groningen (Nederland) bent afgestudeerd als econoom.
  Daar wordt je nu al maanden op afgerekend.
  Afgezien, dat jij als een van de weinige Bouta-adepten altijd beargumenteerd jouw mening geeft, kan ik jou vaak ook niet volgen.
  Zo ook niet in deze discussie.
  Volgens mij zijn de meeste economen flexibele mensen, die hun mening of theorie kunnen afstemmen op de situatie van het moment.
  Jij hebt daar naar mijn mening moeite mee.
  Jij verdedigt de regering Bouta met alles wat je in huis hebt en bent daardoor niet meer flexibel.
  Maar vergeet nooit, dat andere mensen die een andere mening hebben dan jij, vaak net zoveel recht van spreken hebben.
  In de economie is niets stellig, alles is flexibel en afhankelijk van tijd, plaats en omstandigheid.


  Maak melding

 86. De uitspraken van Bouterse vallen erg slecht dat men (bv de oppositie) aan hem moet vragen publiekelijk te komen met bewijzen en namen van mensen die door de politie zijn geliquideerd.
  Blijkbaar zijn de mannen die in Noord-Par’bo in verband met een overval op een zakenman door de Politie gedood kennissen van Bouterse. Werkten deze gedode mannen voor Bouterse misschien, want zijn nu in Suriname opgesloten zoon is verdachte in deze overval. Is Bouterse de opdrachtgever van deze overval? Dit zou mij niet verwonderen gezien zijn wanhoop over het doden van deze mannen.
  Verder zou per direct de ministers van Binnenlandse zaken en van Justitie en Politie de eer aan zichzelf houden en opstappen, want zij zijn niet eerder op de hoogte gesteld maar moesten dat op een achteraf pleintje horen.
  Deze ministers moeten het voorbeeld van mevrouw Boedhoe volgen en opstappen.


  Maak melding

 87. Cochise
  “Volgens mij heb je een grote fout begaan door een aantal maanden geleden te posten, dat je aan de Rijksuniversiteit in Groningen (Nederland) bent afgestudeerd als econoom.”
  Hij is de ultieme kandidaat voor een publieke functie in Suriname. Koppige en blinde loyaliteit aan de huidige machthebbers en geen enkele behoefte aan de vooruitgang en duurzame ontwikkeling van de republiek. Je gaat je terecht afvragen wat de RuG voor “economen” aflevert.


  Maak melding

 88. Oma nanga opa taki keba..baas didibri na wang psyopaat, inclusief zijn megalomane, schizofrene adviseurs. Na zikie sma paarse dommen tjiesie. A no wang wonder foeroe deng paarse dommen kong paars zikie van misdadigheden. Leki baas zoon en stiefzoon, zo ook vele zeer jonge kinderen van vele paarse domme aanbidders van baas en leden van de Nationale Debielen/Drugs/ Dieven/Dominee ( want baas e predik in gods bazuin ) partij. Ndp en lijders na a ware hebi en vloek der misdaad en moord foe kondre. A lijdsman na moro bigi misdadiger sa tjies amnestie wens een ieder een slapeloze nacht zoals hij die heeft sinds de lugubere moorden. Misdaad/moord vloek breidt zich verder uit onder zijn paarse domme onderdanen. De gebeden van Stef Anus, Misjika en Breedvelt voor goed leiderschap door didibri en co jepi kaka, erger nog deng join didibri. We can’t beat him so let’s join him….awarie domries in het kwadraat of niet?


  Maak melding

 89. Lieve, beste mensen,
  ik heb in een andere setting julie duidelijk gemaakt dat RobG doet voorkomen alsof hij aan de Rug als econoom
  is afgestudeerd. Geef me een grote brick!
  RobG had zich ingeschreven op de Spinazie Universiteit. Na grondig onderzoek hebben de curatoren van de S.U. hem voor de keus gesteld: eerst je VMBO afmaken { met gemiddeld cijfer 8}, dan mag je onder bepaalde voorwaarden terugkomen. Beste lieve, mensen …. je kostbare tijd … investeer het ergens anders.


  Maak melding

 90. Morenito. Het geeft mij een vreemd gevoel is dit een uitspraak van de president met voorbedachte raad..gaan zich dingen herhalen.zo dat de daders al bekend zijn ….gr.Ch .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.