‘Toeristenkaart voor Suriname van 20 euro naar 90 euro’

159

PARAMARIBO, 25 feb – Met ingang van 1 maart 2016 kost een toeristenkaart om Suriname binnen te komen geen 20 euro, maar 90 euro (100 usd). Dat heeft de Nederlandse ambassade in Suriname via Facebook gemeld. De ambassade baseert haar berichtgeving op een persbericht van het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens ambassadeur Noorman is de ambassade ook officieel geïnformeerd over deze verhoging.

Volgens BuZa heeft de Surinaamse regering onlangs het besluit genomen om de visumplicht af te schaffen voor burgers van de overige nog visumplichtige landen van Unie van Zuid Amerikaanse Naties (Unasur), de Gemeenschap van Latijns Amerika en het Caribisch Gebied (CELAC), inclusief de Caricom. Per 1 maart 2016 mogen burgers uit de betreffende landen met een toeristenkaart het grondgebied van de Republiek Suriname betreden.

Het tarief voor de toeristenkaart is daarbij bepaald op US$ 100 of 90 euro voor een enkele entree (single entry). Dat dit tarief ook voor Nederlandse toeristen, die tot nu toe 20 euro betaalde, geldt is nog niet geheel duidelijk omdat op de site van het Surinaams consulaat in Amsterdam de 20 euro tot nu toe nog genoemd wordt. De Nederlandse ambassade in Suriname gaat in ieder geval wel uit van een verhoging van 20 euro naar 90 euro, getuige diverse tweets van de ambassadeur en hun postings op Facebook. Daarbij heeft ambassadeur Noorman zoals eerder gezegd aangegeven dat de ambassade officieel is geïnformeerd over deze verhoging.

UPDATE:
Journalist Pieter Van Maele heeft contact gehad met BuZa Paramaribo die bevestigt dat het geldt voor ALLE toeristen(kaarten), dus ook uit Nederland:
kaart2

UPDATE 2:
Het consulaat van de Republiek Suriname in Amsterdam heeft de nieuwe prijzen ook al op hun website staan:
FullSizeRender-2

SURINAME VERHOOGT PRIJS TOERISTENKAART:Met ingang van 1 maart as wordt de prijs voor een toeristenkaart verhoogd van…

Geplaatst door Nederlandse ambassade in Suriname op woensdag 24 februari 2016

tweet-noorman

Bekijk ook:

159 REACTIES

 1. Dan heeft de Ernst Noorman dus de schone taak om hier met klem tegen te protesteren, en hoe willen ze dat dan doen met de Surineds die een PSA status bezitten, en wordt het dan eens niet tijd dat de nog steeds bestaande toescheidings overeenkomst nageleefd wordt, “bij binnentrede in de republiek Suriname moeten alle voor 1975 in Suriname geboren Surinamers behandeld worden als ware het Surinamers”, of in die geest wat betekent dat ze helemaal geen visum of toeristenkaart hoeven te hebben en dat de Republiek Suriname gewoon aan oplichting doet, heeft ene meneer Jankie hier niet al eens een proces tegen de staat over gevoerd en gewonnen, en dat deze uitspraak van de rechter gewoon door de staat genegeerd word, en nu dit weer, de laaienlichters


  Maak melding

 2. Hahahaha zika virus, devaluatie, valuta tekort, welke slimme deskundigen zijn het die voor een toeristenkaart 90 euro willen vangen? of is dat toeristenkaart van goud?
  Ik boek voor 2 personen een luxe weekend voor 90 euro in Belgie of ergens anders.


  Maak melding

 3. Mensen in Nederland en vooral van Surinaamse afkomst. Jullie worden massaal bestolen door deze regering! Laat Suriname links liggen, het heeft jullie niets te bieden. Voor minder geld ga je drie weken all-in naar Bali of zoiets. Boycot Suriname! Ondanks dat je misschien familie hebt, want je familie verwacht van je dat je tijdens je vakantie de koelkast vol houdt! En krijs niet dat er geen mooier land is dan Suriname. Hoe dom kun je zijn! Ik kan voorbeelden noemen, hoor!


  Maak melding

 4. Wij als toeristen moeten het gelag betalen, wat een pleuris zooi is het eigenlijk.

  @Stille.

  Dit is puur diefstal, geen legale maar een puur diefstal !

  @ Wereld reiziger.

  En waar gaat het geld naar toe ?
  Het is gewoon een bodemloze put, die wij moeten dempen !

  Sari tori mang ; het land is, en gaat helemaal naar zijn Moer.

  Volkomen met je eens.


  Maak melding

 5. Dit is erg dolksteek in de rug van de Suri-neds. Denk je dat ik voor mijn gezin 5 leden €450,- ga ophoesten om een stel corruptelingen in Paramaribo lekker te gaan maken? Eerst de schatkist leegroven en nu geldkloppen bij overzeesche familieleden. Wat een schande!


  Maak melding

 6. suriname opent dit jaar 3 ambassades in mongolie.
  geintje , maar het zou me niets verbazen van die mongolen.

  mensen blijf lekker uit suriname.
  mooi land , maar vol met idioten.
  op een paar uitzonderingen na die niet gestemd hebben.


  Maak melding

 7. De criminelen in Su willen nu euro’s van SuriNeds stelen. Reactie hierop van SuriNeds moet boycotten zijn. Lege staatskas, witwaspraktijken, roven, liegen en bedriegen wordt dus uitgebreid met uitbuiterij tot over ’s lands grenzen heen.
  No way!!!


  Maak melding

 8. Wel ja. Dit illustreert weer de hagedissen mentaliteit van Surinaamse ambtenaren. Wie haalt het in z’n botte kop om de prijs van een simpel inreis document met 350% te verhogen en daarmee weg te komen?

  Als straks de stroom diaspora reizigers opdroogt, gooit men er vanzelfsprekend weer een studiegroep en talloze vergaderingen tegenaan om tot de conclusie te komen dat het een slecht idee was.

  Al deze ideen zijn van een regering die niet meer weet waar ze omzet vandaan moeten halen. Men neemt allerlei wanhopige maatregelen die op de lange duur nog schadelijker zijn voor de economie


  Maak melding

 9. Wel ja. Dit illustreert weer de hagedissen mentaliteit van Surinaamse ambtenaren. Wie haalt het in z’n botte kop om de prijs van een simpel inreis document met 450% te verhogen en daarmee weg te komen?

  Als straks de stroom diaspora reizigers opdroogt, gooit men er vanzelfsprekend weer een studiegroep en talloze vergaderingen tegenaan om tot de conclusie te komen dat het een slecht idee was.

  Al deze ideen zijn van een regering die niet meer weet waar ze omzet vandaan moeten halen. Men neemt allerlei wanhopige maatregelen die op de lange duur schadelijker zijn voor de economie

  ETA: % correctie


  Maak melding

 10. Einde SLM, rust zacht, nog een business om de zeep geholpen door de paarse strontregeerders. Wat mij betreft kunnen ze paarse mars gaan eten op vreemdelingendienst. Backtrack hoeft niets te betalen.


  Maak melding

 11. O nu snap ik het waarom er geen toeristen komen ,in plaats van gelijke moniken gelijke kappen wordt er onderscheid gemaakt …tja dan blijven we maar in europa …belachelijk als je met een gezin naar suriname komt 820 euro voor een ticket per pesoon plus 90 euro voor een toeristenkaart is 910 x4 =4000 euro voor 6 weken vakantue en dan het nodige wat he dan nog uit geeft ben ik 5500 euro kwijt …is Amerika of Antille en Europa beter om op vakantie te gaan met meer luxe en goed kopere en meer beziens waardigheden..Hoe jaag je de toeristen het land uit ….nou zo dus ……ja daar is over na gedacht ..berg af waarts dan bedoel ik


  Maak melding

 12. Rust zacht Suriname.
  Jaarlijks bezocht ik Suriname minimaal 3 keer. Ik was toen 60 euro kwijt.
  Als ik dit zou handhaven koste het mij 270 euro. Wel ik denk dat ik alleen naar Suriname ga als het nodig is.
  Is toch te gek voor woorden! Is dit de wijze van het bestrijden van de slechte economische situatie.
  Suriname Suriname kun je niet inzien dat deze handeling jou inkomsten uit toerisme drastisch zal verlagen?
  Waar blijven jullie met toeristen vriendelijk maatregelen?
  Ai Sranang mi takroe djompo kondré te joe kenapoe en joe loekoe ala ce dan joe e sjie joe ondergang ala dey.


  Maak melding

 13. Wat een naaiestreek! Een hele domme actie van die paarse boef, het bedrag wordt niet eens geleidelijk verhoogd of kan tenminste worden gecompenseerd met een jaar visum.
  Bouta, succes met het ruïneren van het land en de toerismebranche!!!


  Maak melding

 14. Mensen, ik vraag me af of dit bericht wel klopt want ik heb nimmer een notificatie of officiele bekendmaking man het Min van Buza (Sur.) of TCT hierover gezien.

  Minister A Rusland van TCT roept al weken terug dat hij het visum beleid voor enkele landen zou versoepelen. Echter heeft hij nooit over een verhoging van deze kosten voor de resterende landen gesproken.

  En gezien de very short notice (1 week voor invoering) van dit bericht lijkt het mij zeer sterk dat dit waar zou kunnen zijn.

  De Buza website vermeld nog steeds bedragen van € 20,– en US$ 25,– , evenals de website van het Consulaat Generaal in A’dam.

  Ik hoor graag wie dit wel kan bevestigen.


  Maak melding

 15. Het laatste zetje lijkt gegeven, vrije val de afgrond in.
  Ik annuleer mijn tickets voor de zomer, tickets naar thailand bestellen en van de 450 euro (gezin van 5) lekker een weekje eten en drinken aldaar.


  Maak melding

 16. Stond op het punt om voor 4 personen een trip van 2 weken naar Su te boeken om familie te bezoeken. Gaat nu niet door. Jammer voor de kinderen die hun oma weer wilden ontmoeten. Het blijft dus hun Skype oma. Ik weiger deze absurde verhoging te betalen en bovendien zijn de ticketprijzen ook niet mals in juli. Het wordt nu 1 week rondreis Maleisië en 1 week in een luxe resort voor veel minder dan alleen de reissom naar Suriname.

  Ga zo door jongens . Zo wordt het nog eens wat met dit land. Deze maatregel past perfect in jullie beleid om toeristen te weren.


  Maak melding

 17. @ Jaap niet de Surinaamse regering maar de Surineds en overige toeristen die naar Suriname komen zijn al lang de weg kwijt. Wat heeft Suriname ( op familie na ) jou als toerist nog te bieden ). Op alle fronten wordt je gediscrimineerd en je bent voor hun niks meer en minder dan een wandelende geldautomaat. Zelf bij het boeken naar een toeristische attractie wordt je genaaid doordat er verschillende tarieven worden gehanteerd ( voor de lokalen en voor de wandelende geldautomaten ). Wanneer men het daadwerkelijk in zijn portemonnee gaat voelen gaan de ogen echt open. Boycot deze rommel en blijf weg uit Suriname. Het geld wat de regering nu extra gaat heffen komt toch niet bij je arme tante of affo terecht. Ga voor het zelfde bedrag naar Curaçao, Miami, Thailand, Cuba, Dominicaanse Republiek en ervaar hoe het is om toerist te zijn.

  Jammer dat de Surinaamse regering niet door heeft dat hebzucht een doodzonde is. Er zijn al minder reizigers door de vele berovingen, verkrachtingen en het zika virus en dan ga je daar nog een schepje bij doen door een toeristenvisum te verhogen van 20 naar 90 euro. Deze regering is letterlijk en figuurlijk van de pot gepleurd.


  Maak melding

 18. Eindelijk komt mijn advies uit. Om de tarieven van de KLM en SLM te laten droppen had ik geadviseerd om minder naar Suriname te gaan.
  Zeker is dat een heleboel Surneds, waaronder ik, uit protest tegen deze deviezen-zoekende actie van Suriname, voorlopig niet meer naar Suriname gaan. Gevolg: minder passagiers, verder gevolg: daling van de prijzen van vliegticket naar Suriname.
  Surinamers, jullie zijn te zachtaardig. Deze uitbuiting zouden ze nooit met Turken of Marokkanen uithalen.
  Ja, jongens nu worden we gedwongen om minder te gaan door alweer een stomme zet dan deze domme regering.
  Dit noemen ze “Penny wise but pound foolisch”


  Maak melding

 19. Deze smeerlappen zijn op zoek naar geld.
  Het geld in de staatskas is verdampt a la abraham en kornuiten. En nu kunnen ze hun reet niet meer vegen !!!

  Het land is al naar de klote geholpen door deze imbecielen.
  Van besturen hebben ze geen kaas gegeten.
  Alleen maar uitschelden richting noordzee maar wat hebben ze zelf gedaan in die 40 jaar op “eigen”benen staan.
  me mars noh.

  Het is over en uit met het land. Wil de laatste surinamer het licht uit doen want stroom is toch schaars geworden !!!

  Suriname richting Dubai en daarna een enkeltje Haïti !!!


  Maak melding

 20. Straks nog weer inwissel plicht van $500 op Zanderij a la dollarveiling koers. Nirmala en haar bazen spelen lekker djompo futu en schopsteentje. Ze noemen het versoepeling beleid. Ik denk dat ze bedoelen beleid om de gang van valuta naar hun zakken te versoepelen.


  Maak melding

 21. Ik stel voor alle vakantie naar Su te annuleren en heel goedkoop een vakantie te boeken naar Klein Suriname in de Bijlmermeer, geen reiskosten, dicht bij huis en Nederlandse taal wordt op nivo gesproken, gaan wanneer je wilt en op elk moment van de dag, week of maand.


  Maak melding

 22. @John,
  Blijf maar dromen je hebt het over Surinamers.
  Hoe lang loop je al mee om te weten dat ze alleen maar klagen.
  Verhalen zijn toch bekend dat de Surinamers klagen hoe alles duur is sinds 2006 al.
  Ik ben vaker op vakantie geweest en de familie alleen maar klagen.
  Nooit in de straten van Paramaribo gewandeld zonder dat iemand mij vroeg als ik wat voor hem heb.
  Het begon vroeger al op Zanderij nu is het in Paramaribo.
  Dus dat je ideeën uit zal komen dat mensen Suriname zal vermijden is geen goed idee.
  Wij klagen als eerste maar over een maand zijn wij het weer vergeten.


  Maak melding

 23. Heimwee belasting.
  Indien men er iets voor zou doen kan ik mij er iets bij voorstellen. Visa voor Afrikaanse landen als Tanzania en Kenya zijn ook niet goedkoop. Echter een toeristen kaart voor euro 60 en de rest van de wereld voor euro 90 is WANHOOP.

  Men zal de effecten zien want zelfs de HEIMWEE toeristen gaan met hun voeten stemmen.


  Maak melding

 24. @ Poenta

  Dat doen ze tegenwoordig ook in Su auto´s opbreken en strippen. In de Bimré weet je niet wie het gedaan heeft, het kan iederéén zijn, het hoeft niet persé een Sranangman te zijn. Maar is Su is het geheid een Sranangman die je auto openbreekt !

  Sari tori

  Dr. Anansi.

  Wat bedoel U met het Nederlandse taal wordt op niveau gesproken ???

  Even uitleg graag, ikke niet begrijpe wat U bedoele .

  Jacko.


  Maak melding

 25. Je hebt het over uitschelden hier is de pit verwijt de ketel van toepassing.
  Jij bent erger dan die smeerlappen.
  Dat jij je kont ook wil vegen met het geld dat minder waard is zal je nooit lukken.
  Reden.
  Je kont is goed voor schuurpapier en wel gebruikte te verstaan die je bij meubelmakers gratis kan ophalen.Dus niet lullen dat ze alleen uitschelden want jij bent nog erger geen opvoeding gehad zeker.


  Maak melding

 26. @Stille,
  Hoe dom kan je zijn om te zeggen om niet naar Suriname te gaan.
  Hoe gefrustreerd ben jij om ons aan te moedigen om naar Bali te gaan omdat het goedkoper is en all-in.
  Hoe dom kan je zijn ik ben geboren en getogen in Suriname dat ga jij mij zeggen dat Bali beter is.
  Ben je een nep Surinamer Bali ja terroristen,bommen enz.
  Lees of volg je geen nieuws.
  Schaam je man vliegtuigen richting Suriname zal altijd 90% vol zijn zoals altijd.
  Hou op met je onzin


  Maak melding

 27. Suri-leone, Surzambique, Sur-Africa, Surghana, Surmaili, Surtogo, Surhaiti, Surbabwe, Surivoorkust, Suritanië, Surkenia, Subenin, Surliberia, Surkina faso, Surangola,Surgambia, Surotswana, Surithopië, Surinameroen, Surenegal, Surswaziland, enzzzzzzzz


  Maak melding

 28. Erg, erg triest in dat land waar m’n navel streng ligt begraven, ik huil in m’n hart. Ik heb medelijden aan mensen, die door/met muziek (street party) en een bekertje cola zijn omgekocht om voor hun te gaan stemmen. Op een heel goedkope manier om aan geld te komen….mama Sranan Pé Joe de ……Pé je go…..


  Maak melding

 29. En je betaald al zoveel geld voor een ticket naar Suriname en nu nog voor toeristen kaart van 90 Euro zijn ziek hun hoofd desnoods maak tickets wat lagere tarief


  Maak melding

 30. Ik dacht dat Suriname het toerisme wilde aanmoedigen. Nou, dat ga je met zo een verhoging echt niet voor elkaar krijgen. Meer dan 400% verhoging? Lijkt wel de ontwikkeling van de Surinaamse dollar te zijn. Ze zijn daar echt de weg kwijt.


  Maak melding

 31. Forummers/Reageerders, Odi odi.

  @ JZwartmans!
  Fa waka man?

  Bouterse: er is iets ernstigs aan de hand in Suriname, om onze SURINEDS op zo’n manier te willen uitbuiten, middels het verhogen van de TOERISTENKAART.

  Wie heeft dit bedacht aldus Desiderius op zijn Revo meeting gisteravond.
  Na 25-02-2016 zal ik Desiderius met een sigaret in zijn hand, persoonlijk een (Reshuffle) in deze laten plaatsvinden, middels een (Pres. Desiderius) besluit.

  En komen die grappenmakers van MartRadio in Amsterdam ook in actie tegen deze verhoging van de Toeristenkaart?

  Have A Nice Day.


  Maak melding

 32. Kan iemand van ons zich voorstellen hoe men aan dit bedrag is gekomen?
  Het scenario tussen ambtenaren van BuZa.
  Ambtenaar 1: Valuta no de. No wan sma abi monie.
  Ambtenaar 2: Deng dong srananman die e liebie inie ptatta abi monie
  Ambtenaar 1: Sa joe e takie?
  Ambtenaar 2: Ifoe oen aksie deng moro monie gie van visum, basie kan pai oenoe.
  Ambtenaar 1: Sa joe e denkie?
  Ambtenaar 2: Mek deng dong man pai moro foe on djaso
  Ambtenaar 1: Ai noi joe konie! o menie?
  Ambtenaar 2: 50 euro
  Ambtenaar 1: Ma fa dang? Fa mi o pai a Daihatsu monie?
  Ambtenaar 2: A oto? Mi no sabie.
  Ambtenaar 1: Deng dong srananman abi monie
  Ambtenaar 2: Joe abi leti. Ma ko aksi deng moro!
  Ambtenaar 2: Moro monie, Wo aksi deng moro monie
  Ambtenaar 1: 70 euro?
  Ambtenaar 2: No! Moro!
  Ambtenaar 1: Sang! O men moro?
  Ambtenaar 2: 90 na wan mooi bedrag. Ko aksi deng 90 euro
  Ambtenaar 1: Oke dang ko aksi deng 90 euro. Ma ie no denkie tak deng o wraak?
  Ambtenaar 2: sa deng go doe? No kong djaso moro?
  Ambtenaar 1: Ai boi, a foeroe ma if deng kon deng wan kong djaso deng o pai a monie.
  Ambtenaar 2: Joe abi letie. Mekie deng njang ka! Mi nangja joe moes libie toe.


  Maak melding

 33. Voor honderd USD extra mogen mensen uit de caricom naar suriname,waarschijnlijk meer criminelen in su. Dan ga je 90€ extra betalen om vermoord te worden in su. het is van de gekke.


  Maak melding

 34. If joe lobi joe kondre, joe e go pai!!
  Er zijn veel rijkere landen waar je voor je visa ook veel geld moet betalen. En ja Suriname heeft ook uitgaven en minder inkomsten. Dus doe niet zo sentimenteel!! En anders sla je een jaartje over!


  Maak melding

 35. @ Dr. Anansi.

  Je hebt een titel voor je naam staan, is het wel zo dat je echt een dokter bent ? ( nick name ) begrijp ik wel.
  Ik ben van huis uit goed opgevoed, ik heb respect voor een ieder, ongeacht nationaliteit en etniciteit.
  Als ik zo lees, dan is je vocabulaire niet helemaal in orde, je noemt je zelf dokter, maar je bent zelf uit de plantage voortgekomen. Of heb je nu iets geleerd, en het is naar je hoofd gestegen ???( Bigi fasie)
  Vat dit niet op als een belediging, het is mijn mening !


  Maak melding

 36. Triest hoor,toerisme zou juist kunnen groeien,goed voor de economie van Su,deze maatregelen zijn verre van slim.
  Verhoging bovenop die in verhouding dure tickets is echt ontoelaatbaar!PSA aanvragen wie kan en zo snel mogelijk is mijn advies, is 100 euro en lifetime geldig!Scheelt maar 10 euro!


  Maak melding

 37. KNETTERGEK!!!!

  Dus nu komt er dus helemaal geen toerist meer naar Suriname.

  Sluit alle hotels, appartementen en touroperators maar.

  Echt volkomen geschift.

  Gezin van 4 personen komt naat Suriname en is dus 360 euro kwijt voor toeristenkaart. DAT KOST EEN VOLLEDIG VERZORGDE VALANTIE NAAR EUROPESE TOPBESTEMMING!!!!!!!

  Wie doet her licht uit in Suriname?


  Maak melding

 38. Ik ben het helemaal met jou eens Hans. Dit wordt ook een dure grap voor bijv. alleenstaande ouders die dolgraag met hun kids naar fam. toe willen in Suriname. Echt belachelijk voor woorden. Nou….kom maar op met de toerisme, dus niet!! Waar gaat dat heen met Suriname??????


  Maak melding

 39. Morenito!
  Het zijn geen (Ambtenaren), maar Luie (zeven) (7) even Landsdienaren met hun (fiso).

  Aldus vakbondsvoorzitter Ronald Hooghart tevens DNA parlementariër


  Maak melding

 40. Dat wordt as maandag oorlog op Schiphol als gezin van 5 mensen een toeristenkaart gaat halen en nu geen 100 euro moet betalen maar 500 euro!!!!!


  Maak melding

 41. Heeft iemand wel eens berekend wat een Surinaams gezin van 5 mensen aan visumkosten moet betalen als ze naar NL willen komen?? Stelletje hypocrieten hier. Bah!!


  Maak melding

 42. JZwartmans
  Jaco — Zelden zo een coherente, effectieve en complete verbale afbraak van een trol gelezen als die van jou op Dr. Anansie. Goddamn man, that was outstanding!


  Maak melding

 43. Van dit geld gaan ze de ambtenaren betalen die niks uit voeren.

  Maar goed ik ga dus in maart naar Suriname en baal hier enorm van. Als ik dit van te voren had geweten dan had ik niet geboekt en was ik ergens anders heen gegaan. Als dit zo blijft dan ga ik niet meer en zal dit de laatste keer zijn. Dat het land zo snel de afgrond in zou gaan had ik niet verwacht. Het is nu alleen nog maar een kwestie van tijd.


  Maak melding

 44. Als je zo graag jouw familie(lid) wilt zien, kan je die beter naar NL laten vliegen. Is die ook even een keertje uit de shit. En zo niet, kaken op elkaar en € 90,00 p.p. dokken. Het is niet anders. Ben zeer benieuwd of en welke gevolgen dit heeft voor bezoeken aan Suriname. Vermoedelijk zal op termijn de toestand weer genormaliseerd zijn wanneer iedereen de schok van deze verhoging te boven is gekomen.


  Maak melding

 45. Het is je mening en je jaloezie, als al die Surinamers inclusief jij ook iets fadden geleerd uit het verleden, waren jullie qua ontwikkeling en voortgang veel veder, maat een dubbeltje zal nooit een kwartje worden en dat geld voor Suriname/ de plantage, misschien wordt het weer tijd voor een staatsgreep !


  Maak melding

 46. Als je ook nog een REISKOSTENVERZEKERING bij optelt dan wordt een TICKET naar Suriname heel erg duur:

  Op zoek naar VALUTA gaan deze BANDIETEN van elke toerist EISEN dat op de luchthaven 500 euro wordt ingewisseld tegen een KUMAKOISI-KOERS.

  WI SA MERKI DENG SURINEDS!!!


  Maak melding

 47. Kan bijna zeker volgende stap verplicht wisselen… Trouwens al die dure ambassadeur moet betaald worden…bv Parijs een gebouw die 9 miljoen euro heeft gekost


  Maak melding

 48. Tsja, die $722 mil. op de Swiss bank staat een beetje raar en moet aangevuld worden tot een mooi rond getal.

  En weer eens moeten de surineds diep in hun buidel tasten, om de puinhopen van paars op te ruimen.

  Nou ze bekijken het, van mij krijgen ze geen koperen cent.

  Ik vind dit een ordinaire, zielige methode om vreemde valuta te vergaren.

  We leven in 2016, met één click heb je een leuke zonnige en onbezorgde vakantie geboekt.
  Cuba is een leuke tip, voordat de massa de boel daar verpest, doen!


  Maak melding

 49. -Bouterse en co hebben de staatskas leeg geplunderd, dus er moet ergens geld vandaan komen!!!!!!

  Een stukje tekst over die toeristenkaart. Voor mensen die denken dat de ambassadeur zomaar iets heeft aangekondigd::::

  =24 Feb,

  =De regering heeft het besluit genomen om de visumplicht af te schaffen voor burgers van de overige nog visumplichtige landen van Unie van Zuid Amerikaanse Naties (Unasur), de Gemeenschap van Latijns Amerika en het Caribisch Gebied (CELAC), inclusief de Caricom. Het besluit van de regering dient geplaatst te worden tegen de achtergrond van de verdere versoepeling van het personenverkeer naar Suriname. De versoepeling is begonnen met de introductie van de toeristenkaart in 2012 en de afkondiging van de Wet Personen van Surinaamse Afkomst (PSA) in 2014.

  Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat met dit besluit gevolg wordt gegeven aan de verplichtingen, voortvloeiende uit het lidmaatschap van regionale en internationale organisaties. Tegelijkertijd wordt met deze maatregel beoogd het toerisme naar Suriname te bevorderen, alsmede de toegang voor zakenlieden te vergemakkelijken. Dit zal de handels- en investeringsmogelijkheden ten goede komen.

  Uitbreiding Toeristenkaart
  Per I maart 2016 mogen burgers uit de betreffende landen met een toeristenkaart het grondgebied van de Republiek Suriname betreden. Deze burgers hebben de mogelijkheid de toeristenkaart te bekomen op de diplomatieke of consulaire vertegenwoordiging van Suriname in hun eigen land of bij aankomst in Suriname bij een van de grensposten. De vereiste van een toeristenkaart is niet van toepassing op burgers van landen, die reeds een visumafschaffingsovereenkomst hebben met de Republiek Suriname.

  Het aantal van 37 wordt naar 51 landen uitgebreid. Hieronder vallen Colombia, Ecuador, Costa Rica, de Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala, Haïti, Honduras, Mexico, Nicaragua, alsmede de Volksrepubliek China, India, Indonesië en Turkije.
  Het tarief voor de toeristenkaart is bepaald op US$ 100 of 90 euro voor een enkele entree (single entry). Reizigers hebben echter nog steeds de mogelijkheid om een visum met meerdere binnenkomsten (multiple entry) voor toeristische doeleinden aan te vragen, waarvan de hoogte van het tarief momenteel aan een evaluatie wordt onderworpen.


  Maak melding

 50. De volgende Bouta acties is 500 euro verplichtt omwisselen op JAP tegen koers 1 op 1.

  Al mijn voorspelling van de afgelopen 5 jaar zijn stuk voor stuk uitgekomen. Ook deze word werkelijkheid.

  Bouterse is een garantie voor catastrofe. En het is NOOIT zijn schuld. Hoe lang pikken Surinamers dit nog.

  Ook dit weet ik. Op de dag dat hij dood gaat heeft niemand ooit op Bouterse gestemd om hem ondersteund.


  Maak melding

 51. Beste Ira,

  Die verhoging is zojuist op de site aangepast.

  Deze verhoging is te schofterig voor woorden en een ramp voor de SLM en de toeristensector Maar ook voor Fly Always. Hoe help je een land volledig naar de kloten. Vraag het maar aan de Paarse Roversbende. Deze hebben daar ervaring mee.

  Lekker bezig Bouterse….


  Maak melding

 52. Daarom gaat Suriname naar de verdommenis.
  Er zijn steeds meer Surineds die op de Antillen vliegen en familie daarheen laten komen.
  Je bent nu p.p. € 1000,- voor de rest kwijt.
  Dan begint de vakantie pas.
  Voor dat geld kan je hele leuke vakanties boeken.
  Suriname is echt de weg kwijt.


  Maak melding

 53. De kippen die de gouden eieren legden (bauxiet en aardolie) zijn al lang geslacht. De miserabele pier nekie fowroe (toerisme) die nog over is slachten ze nu ook.


  Maak melding

 54. Vooralsnog is deze informatie nog steeds niet bevestigd of ontkent door Buza in Suriname of het Consulaat in A’dam .

  Het is vandaag 25/02/2016 dus kunnen wij dit verhaal niet gelijk checken en of controleren.
  Echter, ik zou graag willen weten of dit bericht op waarheid berust, dus Suri Consulaat en/of Min van Buza, let us hear your voice !

  Ik Milton geloof er nog steeds niet in maar wil wel van een Suri autoriteit weten of dit bericht waar is of niet ??

  I’ll be waiting !!!!!!


  Maak melding

 55. Hallo bouta je zoek geld bij de vakantie gangers no

  van 20euro naar 90 euro. zo wordt suriname arm
  Wie wil met vakantie naar suriname liver ga je naar turkey
  suriname heeft toch niks te beleven.
  alleen moderstrand


  Maak melding

 56. Beste mensen, iedereen was trots op Papa Bouta. Heel Suriname lag aan de voeten van Bouta, dat zijn de mensen die nu huilen.
  Ik vraag aan die mensen zijn die nu gelukkig nadat ze stevig zijn genomen door Papa Bouta. Het is een Crimineel en al die mensen die op hem hebben gestemd zijn ook Criminelen. Als bewijs, in Paramaribo is roof en roofmoord nummer 1 van geweld, waar is jullie Papa Bouta, van hem mag het.


  Maak melding

 57. Ga naar facebook pagina van de Nederlandse ambassade in Suriname. De reacties van mensen zijn vernietigend en terecht.

  Hier is zo NIET over nagedacht. Er zijn niet eens Toeristenkaarten beschikbaar met het nieuwe tarief. Dus als mensen zich vanaf 1 maart melden voor toeristenkaart op Schiphol krijg je een kaart met bedrag € 20 er op.

  Bouterse is nu echt vokomen de weg kwijt met dit soort paniekmaatregelen om de lege schatkist waar hij verantwoordelijk is aan te vullen

  Ik wacht op reactie van RobG trouwens,


  Maak melding

 58. Deze beslissing om Toeristenkaart met 450 procent duurder te maken is als volgt genomen.

  1) Na intensief beraad en onderzoek naar de economische en financiele gevolgen door een brede groep deskundigen en overleg met stakeholders

  2) Door Bouterse na 3 flessen Black Label

  U kunt kiezen.


  Maak melding

 59. Is dat wat bouta gisteren, bedoelde met slapeloze nachten op het revo plein (stre de stre we no sa frede), melk koe praktijken. Oh nee he; die had hij al ons allen bezorgd. Kom erdan een herhaling ? In de rij staan voor een pondje zout en die neppe soya spijsolie wel mensen, maken jullie je borsten nat ? Hij bedoelde gisteren de ergste nacht merry.mocht het zo zijn dat de toeristenkaart wordt verhoogd , dan staat suriname officieel in de black list, want melk koe praktijken is een simpele vorm van uitbuiting, waaraan justpol volledig meewerkt. Uitbuiting is tevens slavernij. Wie dat niet begrijp, mogen opdonderen uit deze reactie lijst…dank u…


  Maak melding

 60. Voor de ” EuroSuris ” is deze PAARSE GELDKLOPPERIJ eentje van de BOVENSTE PLANK !!!!!

  Maaaaarrrr voor de CHINEZEN is deze actie van de PAARSE RIOOLRATTEN onder aanvoering van OPPER RIOOLRAT, Desiderius, volgens mij een GESCHENK uit de PAARSE HEMEL !!!!!!

  De USD $ 100 die een Chinees vanaf 1 maart moet betalen om Suriname binnen te komen is nihil. Natuurlijk vanuit het oogpunt van de Chinees bekeken.

  Het is dus vanaf 1 maart 2016 vrij eenvoudig voor de Chinees om het land binnen te komen om vervolgens na de geldigheidsduur van de kaart in de ILLEGALITEIT te VERDWIJNEN of een FLINKE ” tjoekoe ” op tafel leggen voor een PERMANENTE verblijfsstatus !!!

  Een ” CHINA TOWN ” in Suriname is nu ZEKER op komst !!!!
  Met dank aan mister ambassador Yang Zhigang zullen de Chinezen wel zeggen.

  Ha det så bra ! CHAVÉZ


  Maak melding

 61. Met deze stap, van 20 euro naar 90 euro, is het einde van de SLM gezet.

  Het zal voor een gezin, vader, moeder en 3 kids dus 5 x 90 euro = 450 euro worden. Dit was 100 euro voor 1 maart 2016, Zie het verschil dat aan andere zaken in Su besteed kon worden.

  Waar gaat dit extra valuta naar toe?

  DDB en de gangsters weten wel waar valuta te halen valt, ik dacht dat zij een grote hekel hadden aan de Noordzee.


  Maak melding

 62. Niemand moet meer naar Suriname gaan met vakantie want het kost je alleen maar geld.Bouterse heeft met zijn regering een puinhoop van het land gemaakt en nu heeft hij geld nodig en wilt vakantie gangsters tot melkkoek maken.


  Maak melding

 63. Deze maatregel moet per onmiddellijk teruggedraaid worden, het dient n.l geen enkel doel, en is bovendien zeer tegenstrijdig met het verlangen om toerisme in Suriname naar grote hoogten te brengen. Ook al is de financiele situatie in het land desastreus, dit kan nooit de oplossing zijn. Waar blijft de oppositie waar blijft de bevolking. Is iedereen lam geslagen in ons geliefd Suriname


  Maak melding

 64. Leuke idee om toerisme in Suriname te bevorderen. Eigenlijk zou de toeristenkaart naar E1000, euro moeten komen p/p. Om meer miljoenairs te trekken uit het buitenland. Zodat er meer vreemde valuta binnenkomt. Dit begint nu echt op Afrikaanse Zimbabwajaanse logica te lijken.

  Mooi zo regering ga zo vooral door en laat vooral de Chinezen en overige buitenlandse bedrijven het land leegroven. Zodat de prijzen verder omhooggaan en de toeristen dit moeten aanvullen.


  Maak melding

 65. Eens!!

  Ben met poenta eens, zoveel klagen en maar klagen toch gaan de kisten vol naar suri voor mij mag ook de wisseplicht komen en wedden dattracties mensen blijven gaan!!!


  Maak melding

 66. Ik ga me reis cancelen naar Suriname, en ga genieten van 2 weken all in voor E400 euro. incl. vlucht, transfers en incl toeristenkaart elders… Dit ga ik 2 x per jaar doen… En ben ik veeeel goedkoper uit.

  Het wordt tijd dat ik ook me huis gaat verkopen in Suriname en in dit prachtige alternatieve land een appartement gaat aanschaffen.


  Maak melding

 67. Klopt maar we kunnen niks anders dan alleen boos worden. Dit krijgen we gewoon zo in onze gezicht geslingerd en plus nog ticketprijzen die best hoog zijn.


  Maak melding

 68. De kas van SU is leeg geroofd door de boeven en mogen de Nederlanders dit weer oplossen. Hoezo zijn jullie onafhankelijk?
  Mijn advies aan alle Nederlanders: laat SU links liggen en ga lekker ergens anders je vakantie vieren. Laat die mensen daar met hun grote bek dit maar zelf oplossen.


  Maak melding

 69. De SuriNeds worden uitgemaakt voor Land verraders en economische vluchteling (en, ) maar hun € willen ze wel !
  En daar zit nou de clou, want hun € stinken niet.
  Stelletje hypocrieten zijn het ; en niet anders, een andere woord heb ik er niet voor.

  Jacko


  Maak melding

 70. Vinden jullie het niet een beetje te veel.dit is overdreven.Weet je wat voortaan zal ik richting frankrijk en spanje gaan.Daar heb ik niet zo een dure toeristenkaart nodig.


  Maak melding

 71. Dit wordt dan m’n laatste bezoek naar Suriname, te GEK voor woorden dit van €20 naar €90 nee mán!!
  Zwaar teleurgesteld en dan niet eens rekening houden met de mensen in Suriname die naar Nederland willen ongelooflijk duur pfff


  Maak melding

 72. De vocale oppositie moet niet zeuren.Het lijkt alsof jullie hoofd en hersenen ergens anders is verstopt.De realiteit gaat aan hen voorbij.In een tijd van economische crises moet een ieder inleveren.

  Als de KLM de ticketprijzen met 100 euro zou verhogen betalen ze toch gretig.Met deze verhoging is de staat Suriname geholpen omdat ook de gewone man in de straat er profijt van heeft.Daarnaast kunnen de klagende mannen en vrouwen minder de big shot uithangen in Paramaribo.Het zijn ook deze klagers die de koers van de SRD omhoog jagen in het nadeel van de Republiek Suriname.Ze gaan op zoek naar illegale wisselkantoren om hoge omruilkoersen te bedingen.Schande…….Schande………Schande. De Surinamer met zijn hart op de goede plek zal deze verhoging van de visum/toeristenbelasting begrijpen.


  Maak melding

 73. Misschien denken ze in Suriname dat elke Surinamer een coke dealer is. Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten.

  Je denkt toch niet dat ik mijn zuur verdiende euro’s aan de ambtenaren in Suriname ga spenderen?


  Maak melding

 74. Beste mensen Suriname heb ik allang vaarwel gezegd.
  Ik ben naar Curacao, Sint maarten, Canarische eilanden, Turkije geweest, dat is pas vakantie. Waar je welkom wordt geheten. In Suriname wordt je als een wandelende pinautomaat gezien ook door families. Ze willen liever de hele dag schommelen in plaats van te werken.
  En het binnenland van Suriname kun je ook in Nederland bezichtigen !!!

  Het is gedaan met het land , is over en uit laatste zetje ontbreekt nog voordat het de afgrond in wordt geduwd.

  Gratis bruine bonen met zoutvlees heeft veel beschadigd.

  Ga nu lekker feesten en beesten en droom maar van een 2e Dubai. Wacht Haïti gaat jullie welkom heten. Saka Saka’s


  Maak melding

 75. misschien zijn het allemaal servicekosten in de verhoging. dan ben ik benieuwd naar de service. geen pesterijen van urenlang in de rij staan op zanderij?


  Maak melding

 76. ik ben er voor het laatst geweest in november vorig jaar, 2015. dit jaar zou ik er niet gaan en zo te zien kom ik er helemaal niet meer. net als andere posters aangeven: Cuba is een prima optie. en verder zijn er nog veel meer leuke betaalbare landen en eilandjes in het caribisch gebied.

  wie heeft dit bedacht? iemand die marketingstrategieën beheerst? waarom niet een afgestudeerde en jonge bachelor of master zulke dingen laten doen? waarom prijs je jezelf uit e markt. nogmaals, wat krijgt je allemaal voor dit geld?

  het kan misschien wel dat je in suriname de prijzen met 500 of 1000% verhoogt, maar het lijkt alsof Surinamers onmondig zijn. alsof zij alles pikken. is dit een maatregel om imf buiten de deur te houden? wij lossen het zelf of?

  sjit man, donder toch op!


  Maak melding

 77. Dit is niets anders dan een ordinaire slag slaan uit de mensen die merendeels voor familiebezoek naar Het land van hun roots gaan. Met name de surined wordt gezien als een melkkoe. Middels deze, niet te verteren verhoging, genereerd men ongeveer 450.000 harde euro’s per maand!


  Maak melding

 78. @ RobG

  Je bent als je Baasje, ook jij schuift het fenomeen verhoogde toeristenbelasting, aan de man van de straat en andere politieke partijen. Het is je Baasje die het beleid maakt en niet, de man van de straat noch een andere politieke partij. Wat Baas zegt gebeurt er, en niet anders !
  Het DNA mag alleen kletsen in de ruimte, ze worden toch betaald om te l..llen, dus dat doen ze ook .
  Ja Rob : verdedig je Baasje, anderen zijn zelfs bereid zijn kont af te likken als hij van de toilet komt.

  Sari tori


  Maak melding

 79. @ RogG

  ” Met deze verhoging is de staat Suriname geholpen omdat
  ook de gewone man in de straat er profijt van heeft “.

  Hoop doet leven maar je moet wel realistisch blijven.
  Als jij als geaarde Surinamer er nog vanuit gaat dat de gewone man profijt gaat hebben van de verhoging van de toeristenvisum is het tijd voor een wake up call.

  Dus bij dezen: WORDT NOU EINDELIJK EENS EEN KEER WAKKERRRRRRRRRRRRRR !!!!!!!!


  Maak melding

 80. Rob G. Je bent net als je baas. A no mi na ding. Kom mij niet de schuld geven dat ik de situatie in Suriname heb veroorzaakt. Ik heb niet de mogelijkheid te graaien in de Surinaamse staatskas. En de kleine man profijt van dit alles hebben. Ja als de kleine man DDB heet. Luister goede vriend. Door de eeuwen heen zijn wij genaaid geworden door witten. Ik weiger daarom op een onaangename manier genaaid te worden door de Surinamer die al deze ellende heeft veroorzaakt in Su. Wij beïnvloeden de koers niet. Wij profiteren ervan, dank zij die domme Surinamers, die deze situatie voor ons hebben gecreëerd.


  Maak melding

 81. @Liberty,

  Jouw Wake Up Call voor RobG is echt aan Dovemansoren gericht. RobG slaapt al jaren in die SMERIGE KONT van KUMAKOISI.

  RobG zal dan ook sterven in deze SMURRIE van KUMAKOISI.

  RobG is niet WAKKERRRRRRRRRRRR!!! te krijgen helaas, doe geen moeite.


  Maak melding

 82. Ete vijf! Nog vier jaar en 2 maanden hoe zal dit eindigen?
  Waar zal SU over vier jaar zijn?
  Is dit het begin of de einde?

  En nog steeds zijn er mensen die vinden dat SU veel beter is dan voor 1975! Vraagje aan die mensen wilt u met opsommingen komen wat nu veel beter is?
  En kom aub niet met SU moet leren om op haar benen te staan. Wij zijn pas 40 jaar onafhanklijk!


  Maak melding

 83. RobG

  KLM en SLM leveren een product in concurrentie. Zij weten wanneer er lege stoelen zijn en passen daar hun prijzen op aan om mensen te verlokken naar Suriname te gaan op hun stoelen.
  Dat betekend dat men keuzen moet maken.

  De visa of toeristenkaart kosten hebben een heel ander doel. Men kan het omschrijven als een soort kostendekking voor de grensbewaking en een voor controle (visa) op of men geen ongewenste vreemdelingen toelaat.
  Iedere toerist mag van uitgaan dat de toeristenkaart kosten goed gecalculeerd zijn.
  Het is dan niet meer dan diefstal om de kosten voor Nederlanders met 300% te laten stijgen en voor de rest van de wereld met 450%.
  Het zend het verkeerde signaal. Denk eens aan de toeristen uit de Antillen of Frans Guyana.

  Het gaat niet om de absolute bedragen voor landen als Tazania en Kenya moet je zelfde bedragen betalen. Het gaat om de wijze waarop en wie gaan betalen en wat men er slechts mee op schiet.
  Het voordeel zal ongeveer euro 8.000.000 de potentiële bedraagt schade een veelvoud.


  Maak melding

 84. 1 vanaf
  357,- p/p Kreta Kreta
  8-daagse vliegreis o.b.v. halfpension. Vertrek in maart.
  2 vanaf
  173,- p/p Spanje Spanje 8-daagse vliegreis o.b.v. logies. Vertrek in maart.
  3
  vanaf 770,- p/p Kaapverdië Kaapverdië 8-daagse vliegreis o.b.v. all inclusive. Vertrek in maart.
  4
  vanaf 1036,- p/p Mexico all-in Mexico all-in 9-daagse vliegreis o.b.v. all inclusive. Vertrek in maart.
  5
  vanaf 1366,- p/p Bali Bali 10-daagse vliegreis o.b.v. all inclusive. Vertrek in februari.

  enz.enz.enz.

  Voor de mensen die echt veel geld hebben, moeten natuurlijk naar suriname gaan, ook al worden ze door SU genaaid, ze blijven gaan.


  Maak melding

 85. WHO bestempelt zikavirus als waar mysterie


  Opmerkelijk is volgens de WHO dat in Brazilië bij baby’s veel schedelvervormingen voorkomen en dat dit bijvoorbeeld in Colombia veel minder het geval is. Maar in dat land zijn in verhouding weer veel meer meldingen van de ziekte van Guillain-Barré, die gepaard gaat met spierverlamming. Volgens de gezondheidsautoriteiten in Colombia sterven er mensen aan deze ziekte bij wie eerst het zikavirus was geconstateerd “.


  Maak melding

 86. @ meneer Ujhar Laarh,

  Ik ben helemaal met u eens !!!
  Over 4 jaar bestaat Suriname niet meer !!!!!
  Overigens wat betekent uw naam ?????
  Vind ’t een mooie naam echt bijzonder hoor je niet vaak?
  Lijkt op een exotisch gerecht?

  gr.


  Maak melding

 87. Ongelooflijk, eerst schrijven dat het toerisme gedaald is de afgelopen tijd en dan 2 dagen later dit bericht. Hier zak je broek van af. Met deze maatregel lok je geen toerisme meer maar stoot je het juist af. Het is ook geen kleine verhoging 70 euro extra, dit is echt belachelijk. Leuke manier om je kas te spekken. Een reis naar Suriname is ook voor ons geen klein bedrag en dit komt er dan nog bovenop. Ik pas voor dit jaar.


  Maak melding

 88. Schijnt dat een Nederlander en een Nederlandse Turk Turk Airlines willen bensderen om ook op Suriname te vliegen. Ze vinden ook dat de tickets voor Suriname te duur zijn.

  Suriname is een mooi land. Ik zou alleen al naar het land gaan vanwege de chauffeurs van de lijnbussen. Die mannen kunnen rijden hoor.

  De visum ineens met 70 Euro verhogen is natuurlijk heel gemeen. Misschien is het doel erachter om minder bemoeizuchtige SuriNeds, zoals de verdachte 10, het land in te krijgen.


  Maak melding

 89. Heb er totaal geen last van want als het zover is dan moet het maar. Die 90 Euro moet ik alleen betalen als ik er helemaal niet onderuit kom door bv een sterfgeval of zieke bezoek. Verder heb ik daar zelden iets te zoeken.

  Dus sterkte voor de mensen die het hele jaar hier in Nederland geen bal uitspoken en van een (onterechte) uitkering genieten, maar wel ieder jaar in december met hun fel gekleurde schoentjes en kleding in de belangstelling willen staan en de succesvolle vakantieganger uithangen. Als je dat zo leuk vind dan moet je ook niet klagen. Was er ooit in december, het centrum leek net een kermis.


  Maak melding

 90. Ik hoop dat een ieder doet wat die zegt. Gewoon niet meer naar Su Voor minder geld heb je een leukere vakantie in Thailand en omstreken inclusief accommodatie. Temperatuur is daar ook prima Su ziet me niet meer . Ik ondersteun die moordenaar niet. Wens hem veel succes en dat hij het volk slapeloze nachten toewenst zegt veel over zijn afkomst. echt prasoso, maar oudere mensen hebben mij alijd geleerd zeg nooit tje potie tegen een andere je weet niet hoe diens verleden was. dus zijn nageslacht zal dubbel en dwars boeten voor alle pijn wat een ieder lijdt en heeft geleden zulke satans krijgen hun straf. Ook stagiaires moeten wij ontmoedigen, want je visum is maar 3 mnd geldig


  Maak melding

 91. Als je een zeker bedrag hebt om op vakantie te besteden , dan gaat daar de extra 70 euro vanaf. zo bent niet meer kwijt dan u van plan was.

  Ik kom altijd “gewone mannen ” tegen op straat.. Dan geef ik ze wat van mijn vakantiegeld of ik koop een soft voor ze uit sympathie . Straks geef ik niets meer. Ook de gewone taxi man krijgt geen fooi meer. Dus Rob, G de gewone profiteert niet van het nwe tarief. Gaarne uw redenering onderbouwen dat de gewone man wel profiteert.

  Tevens ga ik 1 keer minder naar toe dan ik gewend was en boek ik een kortere vakantie. Gevolg: minder inkomsten voor het land.
  De dure hotelkamer vervang ik door een goedkopere.
  Ik lever dus in, dat is mijn bijdrage , en de goedkopere hotelier profiteert.

  Bij mijn volgende bezoek zoek ik een paar “gewone mensen”
  op van het Type Rob G. Mijn vraag aan hen zal zijn: hebben jullie het nu beter na de visumverhoging? Rob. G ik hou u op de hoogte van hun antwoord.

  Rob G., ik herken in uw goedpratertjes het type slavendrijver dat zijn slaven elke dag flink van langs geeft, weinig te eten geeft en als verklaring zegt: om ze fit te houden en zo worden ze niet dik en lui. Ik denk niet dat u van Surinamers houdt.

  Tot slot: ik geloof niet dat een volgende regering van andere signatuur deze maatregel terugdraait.


  Maak melding

 92. Ga in maart voor de 10 keer naar Suriname, maar dit is ook de laatste keer.
  Kan helaas de ticket niet annuleren omdat ik in de KLM werelddealweken heb geboekt, anders had ik zeker wat ander gaan boeken.
  Ik wil wel alle lieve mensen bedanken voor de 10 jaar gastvrijheid die ik mocht ontvangen. ADJOSSI


  Maak melding

 93. Suriname links laten liggen zal ik nooit doen.Het is en blijft mijn geboorte land. Elk land heeft ook hun sores. Wat niet vandaag lukt onder deze regering, zal een volgende recht zetten. Zo gaat het ook in Nederland. Alsof het hier beter is. Wij klagen en mopperen maar wij blijven toch alle shit incasseren.


  Maak melding

 94. Suriname zit echt niet te wachten op toeristen van SuriNed. Integendeel zijn Surinamers blij. Dus begrijp de boodschap goed. Je bent niet gewild in Suriname en dit is een manier om jou te ontmoedigen. Niemand dwingt je om naar Su te gaan. Niet Suriname, niet de regering, niet je eigen families. Daarmee zijn alle Surinamers beter van af.


  Maak melding

 95. Met die 90 euro is de lege schatkist snel gevuld haha.
  Suriname wordt leeg geplunderd door de buitenlanders niemand doet wat of durft.
  wakker worden mensen laat je horen.
  percelen worden als snoep uitgedeeld,genoeg boeven in de regering is net een poppenkast.
  er worden miljoenen openlijk gestolen door de hoge pieten en er wordt niemand ervoor gestraft.
  Als nederelanders worden we toch daar scheef aangekeken kies maar een ander bestemming,
  Dit is een motivatie van de surinaamse regering om meer toeristen aan trekken haha.
  Wakker worden mensen slaap niet laat je horen.


  Maak melding

 96. Veranderingen zorgen vaak voor onrust zo ook deze verandering. van 20 naar 90 euro het is vervelend maar de onrust zal verdwijnen en over twee weken weten we niet beter. We vinden er alles van maar het zal niet tot verandering van gedrag leiden. Dus vliegtuigen zullen vol blijven zitten en we gaan gewoon naar Suriname. Bekijk het positief, door de koerswisseling die voor Nederlanders voordelig uitpakt verdien je dit geld weer terug als je inkopen doet in Suriname. Daarbij niemand is verplicht om naar Suriname te gaan…..


  Maak melding

 97. Een vraag , leeft andre haakmat nog? Hij was grote vriend van bouterse, hij heeft de visumplicht ingevoerd voor mensen uit Nederland en is zelf naar Nederland verhuisd,


  Maak melding

 98. SuriNeds kunnen voor een PSA á 100€ gaan (zoals ik) of misschien een gewoon eenmalig toeristenvisum á 40€ aanvragen.
  Ik weet niet zeker of dat laatste nog kan, is ook omslachtiger.

  90€ voor een toeristenkaart is vrij prijzig, zeker als je dat vergelijkt met de omringende regenwoud toerisme aanbiedende landen.
  Brasil, weet ik uit recente ervaring, kent geen visum cq toeristenkaart voor Europeanen. En volgens mij (Fr) Guyana, Venezuela, Columbia ook niet. Cuba vraagt wel 22€.
  Suriname prijst zichzelf wel uit de markt alhoewel gezegd moet worden dat die toeristenkaart prijs nog steeds een klein deel van de totale reissom is. Ticketprijs, prijsniveau en voorzieningenniveau van het land en beschikbaarheid van rechtstreekse verbindingen spelen ook een grote rol.

  De beslissing tot deze prijsverhoging is waarschijnlijk genomen omdat een groot deel van de toeristenkaarten betaald wordt door SuriNeds, en de verwachting is dat die voor een groot deel toch wel naar Suriname zullen blijven komen.
  Ook al zou in een random voorbeeldscenario bijvoorbeeld 20% vd SuriNeds afhaken en wegblijven dan rest per saldo nog gewoon een schatkist winst. 50.000 * 20€ of 40.000 * 90€, zeg maar wat je liever op je rekening hebt staan ?
  Op korte termijn (2016) kan het best zo zijn dat er minder SuriNeds naar Suriname komen en dat er ook iets minder omzet gedraaid wordt in oa winkels, horeca, uitgaansgelegenheden, maar ook taxis, geldwisselaars, lokale drugsdealers, motjokampoe’s enz.enz.
  Zo kan deze prijsverhoging ook voor ‘gewone’ Surinamers toch ook wat ongunstige effecten hebben.

  Nog iets, ik zie dat Suriname noodgedwongen in zee gaat met het IMF voor leningen. Het IMF is een organisatie waar je als land heel ver bij uit de buurt wilt blijven ( bijna a la EBOLA ).
  Hun standaard kouroe dresi medicijn is snijden in de overheid en publieke voorzieningen, verhogen belastingen, gedwongen verkopen van staatsbedrijven en natuurlijke hulpbronnen tegen afbraakprijzen.
  De leningen die je krijgt moet je gebruiken om te investeren in zaken die multinationals ten goede komen maar de opgebouwde schulden (en renteverplichtingen) blijven onevenredig bij de overheden van het slachtofferlanden.
  Het treurige IMF trackrecord de afgelopen 70 jaar is gegarandeerde armoede in 3e wereldlanden en concentratie van een enorme rijkdom bij (westerse) multinationals.

  Mijn advies voor als je in Suriname woont is daarom :
  Zorg dat je goud, een kostgrondje, een wapen en een goed sociaal netwerk om je heen verzamelt. Allemaal zaken die (ook/juist) in Suriname te vinden zijn en misschien ben je dan in Suriname uiteindelijk toch beter af dan aan de noordzee.
  Oeng sa shie.


  Maak melding

 99. Het land is financieel naar de kloten geholpen nu, moeten de toeristen en bezoekers va Su het gelag betalen zodat,
  ze verder kunnen zuipen en vreten !!
  ” Dit is erger, dan een ongeneselijk Kanker gezwel”
  Kanker gezwel kan nog bestraald worden, maar dit is erger dan dat.

  Sari tori mang.

  Jacko.


  Maak melding

 100. @SUNIL.
  WAT MEER RESPECT GRAAG.
  TIS ONGEPAST DE MANIER HOE U TE KEER GAAT TEGEN MEDELANDERS OP DIT FORUM.
  BLYF BY HET ONDERWERP,ER IS GENOEG BOOSHEID TE MERKEN DOOR DE RACTIES,HIER NOG EEN.
  GAARNE


  Maak melding

 101. In antwoord op uw opmerking dat de toeristen meer betalen voor bepaalde activiteiten dan de lokalen. Dot is niet alleen in Suriname het geval! Ook in Spanje/ Canarische Eilanden om maar een Europees welgesteld land te noemen zo ook in Azië, Afrika en overige lanfen naast Suriname in Zuid Amerika. Suriname was en is zeer zeker niet de grondlegger geweest van hetuitmelken van ‘toeristen’


  Maak melding

 102. Jammer, jammer dat een stelletje struikrovers zo hun salaris veilig probeert te stellen.
  Waarom moet bouta met drie wagens vervoerd worden? Zo belangrijk is die cokedealer niet toch?
  Mensen gewoon boycotten die shit dwz hoe hard ook het zal zijn:

  – Lever jouw reeds geboekte ticket in
  – Accepteer aub de annuleringskosten, zo alleen krijgen wij die klojo’s weg die dit bedacht hebben.
  – Laat deze idiote pathologische zelf verrijkende politieke criminelen zien dat wij Surinamers ook weten wat boycotten is en dan is het even jammer dat wij onze familie niet zullen bezoeken, maar daar tegenover staat dan dat Bouta en zijn poppenkast de beerput in zijn getrapt.

  Welk land geeft 4 jaar lang korting op visa(hahaha)?
  Denkt degene die deze leugen bedacht heeft dat hij/zij met een menigte ezels te maken heeft?

  Landgenoten doe wat jullie moeten doen en boycot meteen deze hele roversbende.


  Maak melding

 103. Vanmorgen 9.30 uur bij het Surinaams conculaat een wachtrij van 300 meter. het consulaat was nog gesloten.
  11.30 uur was de rij op gelopen tot 500 meter en nog steeds was de consulaat gesloten.
  Het is belachelijk voor woorden, ik noem het schandalig.

  nu ben ik gewoon 90 euro kwijt.


  Maak melding

 104. beste mensen
  ik begrijp al die frustraties niet hoor. ik zit hier in Turkije in een ultra all inclusive hotel. 8 dagen is wel erg duur hoor. het is erg koud 23 graden en die vervelende zon schijnt de hele dag. en die uitzicht op zee verveelt. Dit allemaal
  kost 400 euro all in. visum kost 25 euro en is zes maanden geldig.
  Suriname is als land mooi maar daarmee is alles ook gezegd.


  Maak melding

 105. Het feit dat je zo veel moet betalen om suriname binnen te komen zegt al genoeg Hoe Nederlands de Surinaamse regering jouw ziet. Er is een verschil tussen een bijdrage leveren en gemolken worden…Die extra € 70 .geef ik liever in de straten van paramaribo uit.Dan het te proppen in de corrupte zakken. En dat is wat ons echt wringt…nope voorlopig even geen Suriname. ..helaas.


  Maak melding

 106. in tegenstelling tot mijn geliefde land genoten juich ik dit toe .
  kijk er is in Su enkele Miljoenen dollars VERDAMPT . en dat moet weer bij gevuld worden en de eer valt de suri’s in het buitenland toe om wat van het verdampte geld terug te brengen… waarom ik dit toe juich is dat de Surinamers in het buitenland gedwongen worden naar andere landen te gaan in het Caraïbisch gebied te gaan , als voor beeld neem ik Puerto Rico via Norwegian Airlines kost een retour 199 euries.terwijl een ticket naar suriname ongeveer 800 euro’s kost wat een verschil!!! dus de Minister doet heel goed werk om de Surinamers te ontmoedigen naar hun home land te komen .zodat ze hun Horizon in het Caraibisch gebied kunnen verbreden. mijn felicitaties aan het CABARET (cabinet) van Suriname


  Maak melding

 107. ik vind dat de visum veel duurder moet , want het cabaret van Suriname heeft miljoenen dollars laten verdampen dus moeten de toeristen de balans weer in evenwicht brengen , ik vind het een Lumineuze plan. dit schept mogelijkheden voor mijn land genoten die buiten Suriname wonen gedwongen worden het caraibisch gebied te ontdekken , voorbeeld !! met Nowegian airline kan je voor 200 euries een retourtje boeken naar Puerto Rico van Schiphol naar Oslo is 20 euro’s retour , een retourtje Sranan kost rond 800 euries plus de 90 euries visum ……. dus deze acties van het cabaret in Suriname dwingt de Surinamers , andere landen


  Maak melding

 108. Ik ben Nederlander en ga nu 8 jaar op vakantie naar SU.Ik kan mij voorstellen dat je Suriname nooit zal opgeven.Het land is rijk aan alles.Die verhoging van de toeristen kaart,oké is mee te leven,als het geld maar wordt gebruikt voor opbouw want uiteindelijk betaald de burger hier zelf voor.In Nederland is alles netjes,recht en schoon maar dat betalen we allemaal zelf.Wegenbelasting zal ook niet lang duren in SU want waar denk je dat die weg in NL van betaald worden?


  Maak melding

 109. Gooday Iedereen, ik ben Jean bij naam en ik woon in de VS, zal ik graag over de goedheid van God in mijn leven om te praten, na zoveel maanden van het proberen om een lening te krijgen op het internet en was geweest, dus ik werd opgelicht wanhopige bij het verkrijgen van een lening van een legit geldschieter online toen zag ik een reactie van een vriend genaamd John William en hij sprak over deze legit lening bedrijf waar hij zijn lening snel en gemakkelijk zonder stress, zodat hij stelde me voor aan een vrouw genaamd mevrouw Veronica Suarex die een firma onder de naam universele FONDSEN bestuurt, dus ik een aanvraag voor een lening bedrag van (89,000.00) met een lage rente van 3%, dus de lening werd goedgekeurd en gestort op mijn bankrekening, dat was hoe ik was in staat om mijn lening te krijgen mijn gebroken bedrijf draaiende te houden en ook om mijn rekeningen af te betalen, dus ik ben iedereen van jullie die geïnteresseerd is in het verkrijgen van een lening snel en makkelijk te vriendelijk verzocht contact op te nemen via e-mail adviseren: {supremefinance.link@gmail.com} om elke vorm te krijgen van de lening die u vandaag nodig hebben. Dank je…


  Maak melding

 110. Bent u op zoek naar een zakelijke lening? persoonlijke lening, lening huis, auto lening, student lening, schuld consolidatie lening, ongedekte leningen, risicokapitaal, enz .. Of heb je geweigerd een lening door een bank of een financiële instelling om welke reden. We zijn particuliere kredietverstrekkers, de kredietverlening aan bedrijven en particulieren in een lage en betaalbare rente van 2% rente. Indien u interesse? Neem contact met ons vandaag op (fredrickpetersonloan@gmail.com) en krijg je lening vandaag
  Met vriendelijke groet,
  Fredrick Peterson investering Team


  Maak melding

 111. Wij gaan 19 maart als toeristen naar Suriname, dachten 20 € p.p. te moeten betalen voor een toeristenkaart en lezen nu dat er zonder meer besloten is dat deze verhoogd wordt met 350% naar 90 €. Beetje aso en dit zal zeker het toerisme niet bevorderen. Hoe dom kun je zijn.


  Maak melding

 112. Er was maar nog 1 ding over bespaard gebleven, welke de roversbende regering was ontgaan, maar dat heeft de Rioolratten ook niet laten ontgaan!! En dat was de heftige en de warme liefdevolle band tussen de SUUS en de SURNEDS!! Een ieder besodemietert, vervolgens de broden van de kinderen opschool en deze familie binding zijn ook ontnomen. Is er niemand in SU die de rioolrat doodschiet???

  Surneds! ik roep een allen op om niet naar Su te gaan!!! Houdt 6 maanden vol, dan zie je de welke vruchten ze plukken!!!

  @@ Sandeman!! jij bent een uilskuiken!!! ben je soms blind of oerdom!! Van welke bouwjaar ben je?? een kind die gisteren geboren is in SU weet al waar al het geld gaat en zij suggereert voor wegenbelasting of opbouw?? Neen ze gaan jou verbouwen met dat € 100,= van jou!! en dan vlieg je net zo hard terug naar alwaar jij vandaan komt!!!

  Hoe durf je zeg????? Heb liever je eigen respect dan met zulke reacties!!!


  Maak melding

 113. voor een domme en criminele regering is dit de makkelijkste manier om aan geld te komen .Ze doen nooit wat aan de infra-structuur hetgeen zo belangrijk is. Waarom bloeide suriname tijdens de slavernij? We zijn al zoveel jaren bevrijd maar we kunnen of willen suriname niet laten bloeien.Misschien komt t ooit in de verste verte wel een keer goed


  Maak melding

 114. Nu pas gaat deze regering zijn ogen open. Het land is nog in ontwikkeling en dan maar Euro 20 vragen voor een toeristenkaart. Terwijl Surinamers die Nederland willen bezoeken al jaren lang Euro 60 moeten betalen voor een visum, nu ook verhoogd naar Euro 85. Als de visum is afgewezen krijgen ze hun geld niet terug. Dit is nou boeverij! Ik heb deze Surinamers nog nergens zien klagen, want naast die Euro 85, zoveel geloop, intervew en prive bescheiden die ze moeten volstaan en overleggen aan de Ned.Ambassade om Ned te mogen bezoeken. Heel absurd!
  Surinaamse regeerders, dat hadden jullie allang moeten doen, want als Nederland aan de toeristen mag verdienen, dan mag Suriname dat ook. Waar zit nou het verschil?


  Maak melding

 115. Jullie hebben gelijk hoor !
  Bevorder je ZO het toerisme naar SU ???? Gewoon diefstal om de zakken te vullen van die paarse bende, die toch al jaarlijks zijn zakken vult met het geld dat ze krijgen van KLM om die monopolie-positie voor hun in stand te houden !!!
  Hoe achterlijk denk je dat mensen zijn ?????? Amsterdam – Parbo is ± 7000 mile ?? ( kost dus 700 – 800 euro ! ) Dat kost vliegen naar het westen vanuit NL.
  7000 mile de andere kant op ( India – of Singapore ) kost…………. DE HELFT !!!!!!


  Maak melding

 116. De toeristenkaart kost sinds dit bericht gekanceerd werd in 2016 35 euro en niet 90!!! Typisch voor dit medium om niet tecorrigeren. Dit is wat Trump bedoelt met media die fake news verspreiden zijn inderdaad de vijanden van het volk!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.