‘Links Suriname mobiliseren voor rechtvaardigheid’

6

PARAMARIBO, 25 feb – Links Suriname moet weer gemobiliseerd worden om sociale rechtvaardigheid te bewerkstelligen. Dit zegt voormalig parlementariër Wim Bakker (NPS). Het streven naar sociale rechtvaardigheid was wat bestaansrecht gaf aan links. Dat was zeker zo voor de militaire coup van 1980.

Kennelijk is om dit ideaal ook aangeschoven bij de coupplegers. “Een deel van de linksen was enthousiast, zij hadden geen beslissende inbreng, ze hebben zich opportunistische geschaard achter de militairen in de verwachting om een marxistisch leninistische revolutie door te voeren”, zegt Bakker tegenover Dagblad Suriname. Hoe anders is het verlopen. Door het militaire overwicht ging de kritische instelling verloren.

Het gevolg was dat verpaupering vrij spel kreeg. “De communisten en socialisten van gisteren die iets heel anders wilden, zijn uiteindelijk precies zo geworden als de oude politiek die zij wilden veranderen”, aldus Bakker. De huidige crisis zou een mooie gelegenheid moeten zijn om linkse krachten te hergroeperen. Het is hoog tijd te bezinnen op inzet van de linkse ideologie ten dienste van de samenleving.

Bekijk ook:

6 REACTIES

 1. Een goed streven van Wim Bakker,een communist van het eerste uur die uit frustratie zich aansloot bij de NPS.Gelukkig is hij niet het product van de NPS geworden. Een goed initiatief van Wim om links aan te spreken op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.


  Maak melding

 2. Links is 1 grote bron van ellende. Hitler, Stalin en Mao waren links. En dan heb ik het niet eens over Chavez, Maduro, Morales, Correa, Castro etc etc. Zelfs de oude Joop den Uyl had 1 grote bende van Nederland gemaakt. Het heeft jaren geduurd voor dat Nederland er boven op kwam. Weg met links.


  Maak melding

 3. Links heeft allang afgedaan in verworden Suribabwe. Tegenwoordig heet links, eigenbelangen nastreven ten koste van de samenleving met behulp van vele oliedomme paarse stommelingen.


  Maak melding

 4. Stanley Toemin, het moet tot jou doordringen dat links altijd door het kapitalisme wordt dwarsgezeten. Dat Nederland zoveel sociale voorzieningen heeft, studiebeurzen, pensioenen, uitkeringen,huurtoeslag,enz.enz. Het komt door de linkse gedachte.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.