Bouterse: er is iets ernstigs aan de hand in Suriname

122

PARAMARIBO, 25 feb – “Er is iets ernstigs aan de hand met dit land wanneer onverlaten vandaag aan de dag niet schromen de parlementsvoorzitter, parlementariërs en de president naar de rechter te brengen.” Dit zei president Desiré Bouterse bij de herdenking van de staatsgreep van 1980.

Veel gaat niet goed en daar moet over gesproken worden. “We zijn gek aan het worden in dit land” zei Bouterse. Hij ziet genoeg aanleiding om te willen praten met ‘geestelijke leiders en beleidsmakers’. “Omdat men niet moet denken dat de speelruimte die wij gunnen grenzeloos is.” Ook buiten het politieke spectrum doet zich nogal wat voor. “Politieagenten trekken erop uit om mensen te liquideren.”

De herdenking trok enkele honderden naar het Plein van de Revolutie in Paramaribo. De ministerraad was goed vertegenwoordigd. Aan de kranslegging bij het Monument van de Revolutie namen onder meer leden mee van de Groep van Zestien. Dit jaar was het programma veel soberder. Anders dan voorgaande jaren, was Bouterse de enige spreker.

Bekijk ook:

122 REACTIES

 1. Ga aub weg. laat ons met rust. jij heb al deze ellende veroorzaakt. Zeg eens eerlijk wat voor goeds heb je voor dit land gedaan. alleen jouw vrienden zijn rijker geworden. Laat een ander jouw troep maar eens opruimen, want jij kan het niet. jij brengt dit land alleen maar achteruit. PLEASE HOUW DE EER AAN JE ZELF EN LAAT EEN ANDERE PARTIJ REGEREN. Het kan alleen maar beter worden zonder de NDP.


  Maak melding

 2. Deze revolijder, schroomt niet te moorden, wetten te buigen in zijn voordeel. En bouta gefeliciteerd met je succesvolle revolutie want je bent nu de rijkste man in Suriname. Maar het bloedt aan je handen van 451 inclusief vrouwen en kinderen, je gewetenswroeging zal je nooit rust geven.


  Maak melding

 3. “Er is iets ernstigs aan de hand met dit land wanneer onverlaten vandaag aan de dag niet schromen de parlementsvoorzitter, parlementariërs en de president naar de rechter te brengen.”

  Shots fired! Zijn opponenten worden nu als een verzameling “onverlaten” beschouwd. Dit gaat niet goed. De man is geirriteerd geraakt van al het gekibbel. Jongens als je het nog niet wisten; zijn geduld kent grenzen. Jullie zijn bij deze gewaarschuwd.

  “A man in my position can’t afford to be made to look rediculous”

  ONVERLAAT

  1) Aterling 2) Bandiet 3) Bruut 4) Booswicht 5) Boosdoener 6) Deugniet 7) De schurk was onderweg duidelijk niet opgehouden (crypt.) 8) Ellendeling 9) Fielt 10) Gemenerik 11) Ontaard mens 12) Onmens 13) Persoonsbenaming 14) Ploert 15) Slecht mens 16) Snoodaard, zeer slecht persoon (archaisch) 17) Slechtaard 18) Slechterik 19) Smiecht 20) Snoodaard. 21)Slechte kerel (toon de herkomst via de etymologiebank)


  Maak melding

 4. Deze man is echt van de pot gerukt. Er is bij hem sprake van cognitieve dissonantie. Wanneer gaat hij toegeven dat HIJ is wat er mis is in Suriname!!! HIJ heeft de koenoe die er heerst in Suriname veroorzaakt..Hij wastafel ongetwijfeld weer stomdronken en high..getuige het feit dat hij de mensen een slapeloze nacht toewenste..Als deze man het meent met Suriname treedt hij per direct af en meldt hij zich in Amerika als derde verdachte in de zaak van zijn zoon. Heeft geen zin om hem in Suriname in detentie te houden wegens de 8 decembermoorden, want dan slaapt hij elke avond thuis..In Amerika mag hij lekker in een overall aan, dagelijks in een grote zaal eten met lotgenoten.Misschien kan hij naast zoonlief zitten in de zaal..


  Maak melding

 5. Gelet op de voorgaande reacties is er werkelijk iets aan de hand in Suriname ( om de eigen woorden van de President te gebruiken). wat er uiteindelijk aan de hand is is helaas nog niet begrepen door the men himzelf. Laten wij met z’n allen nadenken hoe deze man duidelijk te maken dat hij het probleem is in ons geliefd Suriname ( DEMO (CRA)NSTRA(TIE)S)

  GEEN WAPENS


  Maak melding

 6. “Er is iets ernstigs aan de hand met dit land wanneer onverlaten vandaag aan de dag niet schromen de parlementsvoorzitter, parlementariërs en de president naar de rechter te brengen.” Dit zei president Desiré Bouterse

  Bouterse, er is nog altijd zoiets als democratie. Een ieder mag zijn recht zoeken bij de rechter.
  Maar dat jij Bouterse de rechtspraak een kul en niet voor jou geldend iets is daar kunnen wij geen rekening mee houden.
  Als inwoner en burger van Suriname val je onder het democratisch recht van Suriname en niet onder de militaire wet van de jaren 80 die werd gepredikt.


  Maak melding

 7. Als ik de woorden van mijn President lees.
  Ik wens u een slapeloze nacht.
  Dan is hij de weg kwijt en komt niet meer geloofwaardig over.
  Als aanhanger van deze regering heb ik ingezien dat , wij door de leider van Suriname niet serieus genomen worden.
  Dat de aanwezigen massaal gingen kloppen na de woorden van de President.
  IK WENS U EEN SLAPELOZE NACHT.
  Voor mij aanleiding liever te laat dan nooit om vanaf vandaag de gekozen leider in Suriname niet te steunen.
  Geestelijke leiders in Suriname help deze man omdat hij de weg kwijt is.
  Voorheen een echte aanhang van de gekozen regering.


  Maak melding

 8. Mijn hemel !!!! Desiderius Dementius Besodemieterus, breek mij de bek niet open !!

  Ten eerste; is HÉT ERNSTIG PROBLEEM ontstaan op maandag 25 FEBRUARI 1980. Vandaag precies 36 jaar geleden.

  Ten tweede; zie je STEEDS het huidig ZÉÉÉÉR ERNSTIG SURINAAMS PROBLEEM elke keer wanneer JIJ vóór de SPIEGEL staat.

  Dus, Desiderius Dementius Besodemieterus, SODEMIETER TOCH OP ventje met jou herhaaldelijke ONZIN/ PRIETPRAAT !!!!!!****###¥¥%%***

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 9. Wij leven in 2016 duivel bouterse, vraag het maar aan Preet bharara (U.S.A) de gevangenis is voor een ieder ongeacht of je president, parlementair of burger bent.
  De gouden tijden van Bokassa, Idi Amin, Gadafi is verleden tijd.


  Maak melding

 10. Er is ook iets ernstig mis gegaan tijdens decembermaand jaren tachtig !!!

  Er is iets ernstig mis gegaan tijdens aanname van een wet in de assemblee !!!!!


  Maak melding

 11. Een duidelijk geagiteerde Bouterse. Vraag me af hoeveel Black label hij door zijn keelgat gegoten heeft alvorens hij aan zijn speech begon. Leden van de DNA noemt hij onverlaten.
  Met lede ogen heeft hij de ontwikkelingen aangekeken en besloten om zijn gram te uiten op deze dag. Lijkt wel een verkapte bedreiging.


  Maak melding

 12. Jullie hebben gelijk.
  Deze man is duidelijk de weg kwijt. Toen hij zijn in Parijs shoppende dochter verdedigde zei hij ook dat de Surinamers lui zijn en dat zijn dochter 3 keer harder werkt dan een gemiddelde Surinamer. Nu wenst hij de Surinamers een slapeloze nacht toe. Duidelijk het bewijs dat hij het nooit heeft gemeend met het Surinaams volk. Ik ben geen arts , maar volgens mij is dit, als het niet eerder is begonnen, het begin van de lange lijdensweg die Bouterse tot zijn dood toe zal moeten ondergaan. De straf van God voor al die gruweldaden die deze onverlaat heeft begaan.
  DDB ik wens u een lange en pijnlijke lijdensweg toe.


  Maak melding

 13. Hopelijk worden deze uitspraken en de reacties daarop overgenomen door de wereld pers, waardoor een groter publiek op de hoogte wordt gebracht wat er speelt in Suriname en in de kop van de President. Hierdoor kan er tijdig worden ingegrepen. Anders ligt een herhaling van 36 jaar geleden op de loer.
  Surinamers kom AUB op voor je rechten, en stem deze man gewoon weg op democratische manier.


  Maak melding

 14. Natuurlijk is er iets mis met dit land.

  Als de president niet onder ogen wil zien dat hij het probleem is. Het benoemen van het probleem verplicht hem ook met oplossingen te komen.

  Als de president niet onder ogen wil zien dat zijn zoon en pleegzoon criminelen zijn maar in plaats daarvan roept dat het tegen hem gericht is.

  Natuurlijk is er iets mis in het land als het aantal buitenvrouwen of bijzit in de regering, en het parlement van hoge pieten van de NDP hoog is. Om maar te zwijgen over de buitenvrouwen die voor enkele wipjes een mooie functie bij de overheid krijgen.
  BTW zouden er ook een paar homo’s bevoordeeld zijn???
  Natuurlijk is er iets mis met het land als de president staat droog te neuken men een jongeling die zijn kleindochter had kunnen zijn.

  Natuurlijk is er iets mis met het land als alle politieke vrienden en sommige partijleden zich schaamteloos ten koste van de bevolking mogen verrijken en daarbij ook nog steun krijgen van Dominee Breeveld.

  Natuurlijk gaat het mis als de president de rechtsstaat niet respecteert en op podia allerlei onzin staat te verkondigen ipv het goed voorbeeld te geven en de aangenomen wetten na te leven.

  Zou hij zijn neus net gepoederd hebben of te veel drank opgehad hebben.
  Zo lang hij en zijn clan aan de macht zijn zal het mis blijven gaan met het land dus President doe het land een plezier en stap op.


  Maak melding

 15. NDP Nationale Domste Partij met dank aan de revolutie is de ARMOEDE in 1980 gekomen .
  In 2010 met dank aan NDP is er meer armoede gekomen .

  Zie en hoor Limbo en Herrenberg op radio SRS dat Surinamers lieve en vriendelijke mensen zijn .

  Waar om moesten Surinamers dan onschuldig dood gaan op 8 december 1982 en nog duizenden die onnodig met dit denk beeld van NDP zijn heen gegaan .

  Het gepraat van van revolutie moeten jullie op een andere planeet uit voeren , niemand jong en oud begrepen al 38 jaren dit onderdrukte beleid niet .

  Dank aan onze voor ouders kunnen wij nu RIJST eten niet door ndp . de Polders en de Ziekenhuizen zijn niet door de klootzaken gebouwd .

  Ik drink geen ALCOHOL ikgeeft het geld liever aan jong en ouderen .


  Maak melding

 16. Er is iets mis in de bovenkamer van de president indien hij kinderverkrachting, liquidatie en etc. durft te vergelijken met het gebruik van burger en democratische rechten.

  Zelfs de rechter heeft zich bevoegd verklaard in de zaak omtrent de terugroepingswet.
  De president geeft zich geen enkele rekenschap dat hij dienend is en niet bepalend. De president werkt voor het volk, het volk werkt niet voor de president.


  Maak melding

 17. Gezien de reacties op deze topic van de Suriname haters, kunnen we duidelijk stellen dat de President weer gelijk heeft. Alleen is het niet zo dat er is mis is met Suriname, maar overduidelijk iets mis is met sommige Surinamers en voormalige Surinamers, deze kunu’s wensen het land het ergste toe, maar vergeten een ding dat grontapu na asi tere.

  Voor de vhpérs en npsérs en plérs in Suriname deze partijen hebben het nog nooit gemeend met het land en zijn bevolking, voor deze partijen is in het machtscentrum vertoeven het belangrijkste om geld te verdienen. Ze zitten nu niet in het machtscentrum en zullen dus alles aan doen om de coalitie het zo moeilijk te maken, hun doel heiligt alle middelen, landsbelang en constructief zijn woorden die ze niet kennen.

  Aan de hollandse minkukels op waterkant.net wil ik zeggen jullie zijn irrelevant en zijn veroordeeld tot waterkant.net, want voor de rest stellen jullie niets voor in Nederland en in Surinasmestelletje mislukte economische vluchtelingen zijn jullie, hihihihi.


  Maak melding

 18. jojo als de President zegt dat er iets mis is met Suriname, dan valt alles wat er in Suriname momenteel gebeurd daaronder, jullie zijn zo schaamteloos dom.


  Maak melding

 19. Personen worden door Bouterse betiteld als onverlaten, omdat zij van hun democratisch recht gebruik hebben gemaakt om de president en de parlement voorzitter voor het gerecht te dagen.
  Een paar dagen na 25 februari 1980 zou de rechter een uitspraak doen mbt de staking van de militairen. Deze moordenaars hebben niet gewacht tot een uitspraak, maar hebben toen ervoor gekozen om een democratisch gekozen regering omver te werpen.

  Bouterse is de tel helemaal kwijt, hij kan de situatie in het land niet meer aan, heeft kennelijk zelf ook slapeloze nachten en doet daarom deze onverantwoordelijke, domme uitspraken.
  Uitspraken naar opposanten toe waarin een kern van intimidatie in zit.


  Maak melding

 20. Parlementariërs van de oppositie die naar de rechter stappen zijn het bewijs van de incompetentie van de oppositie. Bij de oppositie ontbreekt het aan kennis en inzichten om constructief het beleid van de regering te beoordelen. Daarnaast kan men bij de oppositie niet met een alternatief plan voor de dag komen om de economische problemen te tackelen. De oppositie heeft men veel bombarie het regeringsbeleid veroordeeld. De kiezers verwachten van hen een duidelijk plan maar wel onder de voorwaarde dat zij meer voordelen krijgen uit dat plan. Maar wat doet de oppositie uit onkunde? Ze stappen naar de rechter om de terugroep wet.


  Maak melding

 21. Wat mij betreft moeten de Vaderlandslievende en Godsvrezende Surinamers in Suriname nu op staan en de anti-Surinamers in Suriname duidelijk maken dat het nu genoeg is en geen stap verder, of ze gaan helpen het land mede ontwikkelen of ze pakken hun biezen en gaan richting Noordzee, waar ze zich mogen toeven bij jullie op waterkant.net.

  het land Suriname zal uiteindelijk ontwikkeld worden ondanks de anti-Surinamers, de jeugd komt eraan, en die gaat het niet pikken, 8 dec. kan hun gestolen worden hebben ze al laten zien, de rest volgt,


  Maak melding

 22. Wij zijn inderdaad economische vluchtelingen maar jullie zijn bedelaars.
  Als wij in Suriname komen dan zijn jullie zo blij omdat wij alles voor jullie betalen.
  Eten auto tanken en verlangen ook nog dat wij wat euro’s geven.
  No spang heb je ook 2of 3 banen in Suriname.


  Maak melding

 23. @ No Spang,

  Wacht maar af !!

  We komen straks jullie uit de stront helpen met noodhulp, voedingsmiddelen e.d. zoals we eerder al gedaan hebben.

  De Surineds hebben het beste voor met het land en kan onmogelijk zwijgen als er zoveel onzin door de president wordt uitgesproken.

  Helaas is zijn aanhang nog dommer want het gaat er in als zoete koek.


  Maak melding

 24. @ Poenta.

  Ben niet helemaal met je eens, de meeste Surie´s zijn hier gekomen omdat het beleid daar in Su klootte is.
  Dat blijkt nu weer door zo´n domme uitspraak van de Pres.
  En de domme aanhang maar ja blijft knikken, en zijn kont blijven likken.

  Sari tori.

  Jacko.


  Maak melding

 25. Er is iets goed mis met dit land, en dat is dat deze moordenaar en veroordeelde drugscrimineel, president van dit land is, en dat die zogenaamde revolutie, nooit een revolutie is geweest, maar een overval met wapens en brandstichtingen, en vanaf de jaren 80 is het al mis met dit land, dankzij deze psychopaat met zijn onzinnige uitspraken, die hem en Dit land steeds belachelijker maken.


  Maak melding

 26. Bouterse kan het land niet goed besturen dat moet hij zeggen en niet andere de schuld geven.Hij is ongeschikt als president punt uit.Al die lul verhalen van hem ten spijten.Die coup heeft Suriname niet beter gemaakt alleen Bouterse is rijk van geworden en niemand anders en zo lang Bouterse Suriname moet besturen wordt het nooit meer beter.


  Maak melding

 27. poenta en dit snap ik niet, elke dag negatief op waterrkant.net komen uitlaten over Suriname en Surinaamse zaken en toch naartoe durven te gaan, hoe ziek zijn jullie eigenlijk niet.

  Misschien moet je je bedelende familie gaan vertellen om 2 of 3 baantjes te gaan zoeken, van werken gaat niemand dood.

  Trouwens denk ik niet dat jij naar Suriname bent gegaan of kan gaan, want alleen mensen zonder zelfrespect bedelen, sommige fronters doen dat maar de meeste Surinamers, het gros, doen dat niet, ze hebben meer dan genoeg te besteden.


  Maak melding

 28. Njang pietjil nanga daroe no!
  Bouterse is de grootste aller tijden,san a mang e takie na troe.

  Gaan jullie verder lekker dromen hier op waterkant!
  Verder kunnen jullie niet komen dan dit forum.


  Maak melding

 29. A man disi e kindsie keba. Disi na a wipi foe a Ta.
  Hij is getroffen door een cocktail van hoogmoedswaanzin, achtervolgingswaanzin, drugs, drank en machteloosheid met betrekking tot de “beste van de beste”

  Als deze man de persoon is waar sommige Surinamers trots op zijn, dan ligt hun lat wel heel erg laag. Lager kan je niet vallen.


  Maak melding

 30. Ik ben een echte Surinamer, die vindt dat zijn president knettergek is geworden.
  Welk weldenkend staatshoofd wenst zijn bevolking slapeloze nachten toe ?
  Dat doet alleen een idioot, die de weg helemaal kwijt is.
  Het wordt steeds gekker in dit land.
  Ik kan alleen maar hopen, dat wij zo snel mogelijk van deze man worden verlost, want hij brengt ons alleen maar ellende.


  Maak melding

 31. Er is inderdaad iets gruwelijk mis met het land als juist de man die ervoor moet zorgen dat de burgers met een gerust hart veilig kunnen gaan slapen, hen een slapeloze nacht toewenst…..


  Maak melding

 32. @NoSpang,
  Volgens mij kom je van een andere planeet.
  Knoop het goed in je oren ik ga een keer per jaar naar Suriname omdat ik daar een huis heb.
  Op straat wordt er gebedeld van omoe ino ab wang lekkers gi mie.
  Als je daar niet komt of ergens in het binnen land woont dan kan jij het niet weten.
  Sterker nog ben nog geen maand terug uit Suriname.
  Maar ja jouw zullen ze niet vragen als je van een uitkering leeft kan je ook niets missing.
  Als je dit niet weet dat het regel een is in Suriname sinds jaar en dag dan ben je een opschepper.
  Dus m.a.w.in geen haren Suriname gezien.


  Maak melding

 33. @nospang,
  Waarschijnlijk heb je inderdaad een slapeloze nacht achter de rug, want je bent er vroeg bij met je reacties!

  Mijn beste kondremangs op deze aardbol, van harte gefeliciteerd met jullie 36- jaar- revo-dag.
  Leve baas, leve de revo…
  Hiep, Hiep, Hoeraaaaaaaaaaaaa….

  Niet vergeten hij houd van jullie, full speed zonder rem!

  Fijne dag vandaag!


  Maak melding

 34. Poenta,

  Ik ben het helemaal met je eens.
  No Spang is een blaffer, die ons vanuit Nederland voortdurend vertelt, wat wij hier moeten doen.
  Hij is volgens mij inderdaad in geen jaren in Suriname geweest, want dan zou hij beter weten.
  Gewoon een nobody, waarop je eigenlijk niet moet reageren, want dan geef je hem alleen maar meer aanleiding om onzin uit te kramen.


  Maak melding

 35. Inderdaad is er iets ernstig mis met Suriname, Bouta zegt zelf dat de assemblee een grote poppenkast is, deze poppenkast meende zonder meer een lopende rechtszaak stop te kunnen zetten door een flut amnestiewet aan te nemen
  en minister Dora zegt ook niet zomaar dat Suriname een grote witwasmachine is. Elke dag merken we ook dat de schappen in de winkels leger worden terwijl tegelijkertijd in dezelfde winkels de prijzen stijgen. Toch knap van Bouta dat hij, ondanks zijn benevelde brein, heeft kunnen constateren dat er iets mis is met Suriname.


  Maak melding

 36. Morenito
  “Er is iets ernstigs aan de hand met dit land wanneer onverlaten vandaag aan de dag niet schromen de parlementsvoorzitter, parlementariërs en de president naar de rechter te brengen.”

  Shots fired! Zijn opponenten worden nu als een verzameling “onverlaten” beschouwd. Dit gaat niet goed. De man is geirriteerd geraakt van al het gekibbel. Jongens als je het nog niet wisten; zijn geduld kent grenzen. Jullie zijn bij deze gewaarschuwd.

  “A man in my position can’t afford to be made to look rediculous”

  ONVERLAAT

  1) Aterling 2) Bandiet 3) Bruut 4) Booswicht 5) Boosdoener 6) Deugniet 7) De schurk was onderweg duidelijk niet opgehouden (crypt.) 8) Ellendeling 9) Fielt 10) Gemenerik 11) Ontaard mens 12) Onmens 13) Persoonsbenaming 14) Ploert 15) Slecht mens 16) Snoodaard, zeer slecht persoon (archaisch) 17) Slechtaard 18) Slechterik 19) Smiecht 20) Snoodaard. 21)Slechte kerel (toon de herkomst via de etymologiebank

  Ik heb der nog eentje voor JOU,MORENITO,……en dat is “OUWEHOER”.


  Maak melding

 37. Er is niets aan de hand in het land en ook niet met al degenen die nooit van hun leven hebben gestemd op onberechte moordenaars, drugsbonzen en bankrovers. Het land treft geen enkele blaam, maar het zijn al die paarse oliedomme stommelingen die willens en wetens koppig stemden op de Nationale Demonen Partij olv van didibri. Zowel dader als slachtoffers zijn voor het gros paarse aanbidders van deze mens der wetteloosheid. Duizendmaal mi bing waarskow a volk onder verschillende pseudoniemen, maar neks no fout waren de vele dreigende reactie’ s sinds 1983 tot heden. Het paarse deel van het volk heeft gewillig bewust gestemd op deze zoon des verderfs. Ook met zijn eigen zoon en stiefzoon is er iets aan de hand. Dat iets zijn de roof, moord- en zelfmoord demonen die bezit nemen van vele paarse aanhangers die didibri hebben aanbeden. Ze hebben de onberechte mensenrechten schender tot hun god gemaakt en zelfs hebben de paarse corrupt rijk geworden elite niet geschroomd om openlijk en bloot verder vorm te geven aan deze paarse geestelijk en moreel verval door de amnestiewet door te drukken. Didibri staat niet boven wet en recht, alleen in verworden misdaad/drugstaat Suribabwe. In ieder geval zullen de awarie domries van didibri niet in staat zijn deze vloek op te heffen. Net zoals in Haiti zal het generaties lang gaan duren om deze paarse misdadige mentaliteit in te dammen. Als didibri zelfs zijn zoon en stiefzoon niet kon beletten misdadigers te worden, wie zijn dan al zijn jonge aanhangers? OLIEDOMME STOMMELINGEN DIE DEZE LIJDER VERDIENEN.


  Maak melding

 38. Dus als je in Suriname je recht zoekt bij de onafhankelijke rechter dan ben je volgens Bouterse een onverlaat en is er iets goed mis met Suriname?

  En als je ingrijpt in een lopend strafproces en je geeft je zelf amnestie dan is dat prima?

  I rest my case…..


  Maak melding

 39. The longest rope has an end.Dat geld voor een ieder ook voor Bouterse.Hopelijk begrijpt hij dat.Als je machtsdronken bent leef je buiten de realiteit en denk je van jezelf een god te zijn.Een vorm van krankzinnigheid.


  Maak melding

 40. Zeg het de paarse dommen duizendmaal

  Je slaat spijker op zijn kop. Zelfs nu staat het Paarse Klootjesvolk nog achter Bouterse die hun vol in de bek schijt
  Het is werkelijk onvoorstelbaar.


  Maak melding

 41. RobG “Bij de oppositie ontbreekt het aan kennis en inzichten om constructief het beleid van de regering te beoordelen”

  Beste RobG; Noem eens 1 Paarse NDP rat die in de afgelopen 35 jaar niet zijn zakken heeft lopen vullen maar onbaatzuchtig Suriname vooruit heeft geholpen.


  Maak melding

 42. -Dit zijn de uitspraken van Bouterse:::::::”Wanneer onverlaten vandaag aan de dag niet schromen de een na de ander, DNA-voorzitter naar de rechter te brengen. De president naar de rechter te brengen, de Assembleeleden naar de rechter te brengen. Kortom, we siki in a kondre disi. Maar niet omdat mi ne piki unu… Wi habi fu tak’ nanga den geestelijke leiders. Wi habi fu tak’ ook tu nanga den beleidsmakers. Omdati un no denki taki a tee sang we gi, a tee san we langa. Unu no mo denki dati a tee na einde. Ik wens u hiermee een slapeloze nacht toe.”

  -Allereerst moet ik zeggen dat Bouterse het slim speelt om een jongere te laten spreken die helemaal NIETS weet over 1980 en verder.

  -Als Bouterse zijn geestelijke leider zo GOED is/was dan zou hij volgens de Bijbel aan Bouterse vragen eerlijk en oprecht naar de Rechter te stappen om te vertellen wat hij heeft gedaan en wie hij heeft vermoord.

  -Het recht is er en als men inderdaad met opzet zaken verdraaid mag men naar de Rechter stappen om zijn/haar gelijk te gaan halen.

  -Bouterse is vergeten dat hij zomaar en met onrecht de Amnestie heeft aangenomen.

  ==Deze woorden die Bouterse verkondigd::::::::Ik wens u hiermee een slapeloze nacht toe.” ,,,gebeurd al met hem, omdat hij regelmatig moet dialyseren en zijn zoon wordt gemarteld door de duivel in de gevangenis.

  -Ik zou zeggen een waardige president dat ben je niet, maar een grote lafaard,
  Het was trouwens GEEN revolutie, maar een ordinaire en vieze STAATSGREEP van Bouterse.

  -Een ieder die Bouterse zijn daden goedkeurt moet beseffen dat zij ook een familie hebben. KARMA ligt op de loer!!!!!!!


  Maak melding

 43. Ja Bouterse, er is iets ernstigs aan de hand in Suriname als een verdachte van meervoudige moord en een veroordeling wegens drugssmokkel president van dit land kan worden. Daar begint het verval. Goed voorbeeld doet goed volgen, slecht voorbeeld ook.


  Maak melding

 44. De Plee incident had het over zijn zoon en (pleeg)-zoon.
  Dat hebben RobG(e.l.u.l.) en de overige Nationale Debiele Personen wel in de gaten.

  Met zijn verhaal kunnen de “nog vijf” Debielen naar Omu om
  hun boodschappentas te vullen. Geweldig toch!!!


  Maak melding

 45. Damsco
  “Ik heb der nog eentje voor JOU,MORENITO,……en dat is “OUWEHOER”.”
  …geen speld tussen te krijgen nietwaar ezel? De president heeft een communicatie deskundige van jou kaliber nodig! Hahahaha.


  Maak melding

 46. Plee incident;

  “Omdat men niet moet denken dat de speelruimte die wij gunnen grenzeloos is.”

  Whome
  Weer een bedreiging?!

  Plee incident;

  Ook buiten het politieke spectrum doet zich nogal wat voor. “Politieagenten trekken erop uit om mensen te liquideren.”

  Whome
  Ze doen de 16 MOORDENAARS van 1980 toch niet na?


  Maak melding

 47. Gods molen maalt langzaam maar zeker. Bouterse en Co voelen de hete adem in hun vieze nekken.

  You can run but you can’t hide…

  Desi het is game over voor je. Wij rusten niet tot er gerechtigheid is.


  Maak melding

 48. Natuurlijk is er iets goed mis daar. Op de eerste plaats moet het minimumloon van 200 euro omhoog naar 800 euro. De huurprijzen moeten omlaag (hierop moet een wettelijk maximum komen), het belastingstelsel moet worden herzien en last but not least, Bouterse moet weg want hij werkt corruptie in de hand wat niet bevordelijk is voor de economie. Helaas zijn genoemde dingen niet alleen aan de orde voor Suriname maar voor bijna heel Latijns Amerika.


  Maak melding

 49. SCHAAMTELOOS!

  “Kortom, we siki in a kondre disi”
  Suri’s, waar blijft jullie waardigheid.
  Deze man heeft totáál geen respect voor het volk en al helemaal niet voor zijn aanhang.

  Deze man misleid het volk en mishandeld ze ook nog op geestelijk en ‘economisch’ niveau.
  Eerst zijn ze te lui om te werken, en nu zijn ze gestoord, en wenst hij ze héél véél slapeloze nachten toe.
  Oeijoeijoei..alsof niet al genoeg slapeloze nachten hebben van al die verhogingen en uitzichtloze economische situatie.

  Deze man zit vol haat, venijn en rancune!

  Briesend van woede, snoof hij nog effe vlug een verse teug zuurstof in, waarna hij puffend en kreunend, met ogen vol haat, zijn glas hief en het volk toe beet:
  “Ik wens u hiermee een slapeloze nacht toe”


  Maak melding

 50. Die man is letterlijk in een nachtmerrie beland.Dan bedoel ik niet in een SLM vlucht naar Curacao.Daarin zijn de stewardessen nachtmerrie’s.
  Opa D ziet allerlei handen naar hem grijpen en steeds de dingen wegnemen waarvoor hij geleefd heeft.Dingen waarvan hij op zijn manier gehouden heeft zo als zijn kinderen.Zijn gezondheid.
  En dan geeft hij Meriba de opdracht Sardjoe te beroven op noord.En er blijkt dat de politie getipt was dat er een overval plaats zou vinden.Er vielen doden aan de kant van de rovers .In zijn wijze van zien was de politie erop uit om mensen om te leggen.En zijn Meriba die hij met zo veel liefde gratie had geschonken,belandt weer in de gevangenis.Twee zonen die in de gevangenis bananen tellen is ook een beetje veel voor een vermoeide, oude man.Dan maar het hart luchten met dreigementen naar het klootjes volk.


  Maak melding

 51. Wat denk die meneer niet:” dat hij een godheid is, dat hij onschendbaar is.
  Ik denk persoonlijk dat het hem naar de bol stijgt.
  Maar dit soort uitspraken mag je op den duur verwachten van een “” ongeschoolde”” met een crimineel verleden. Hij draait door. Maar Gods molen maalt langzaam maar zeker.
  Dat hij de enige spreker is moet het volk van Suriname al aan het denken zetten. Het is een one man show. Aan alles komt er een eind Beesie


  Maak melding

 52. Met stijgende verbazing lees ik dat die seniele crimineel het volk een slapeloze nacht toewenst. Nachten die al geruime tijd door alle ellende hier reeds slapeloos zijn. Hij bedreigt ook nog in bedekte termen !!!. Ik woon en leef hier en schaam mij diep voor deze lallende figuur die niet beseft dat hij de KIEM en WORTEL is van alle kwaad en ellende hier in dit land.ik hoop dat zn paarse aanhang eindelijk zal beseffen hoe gestoord deze ellendeling wel is. Dat hij het volk dat op hem gestemd heeft zulks toewenst ??? Onvoorstelbaar !!!


  Maak melding

 53. @ RobG

  “Bij de oppositie ontbreekt het aan kennis en inzichten om constructief het beleid van de regering te beoordelen.”

  U heeft duidelijk niet de behandeling van de laatste 5 wetten in de DNA gevolgd.
  De enige partijen die de fouten er uit haalden en met verbeteringen kwamen zaten aan de oppositie kant van de DNA.

  Abdoel en Misiekaba en Bouva kwamen niet verder dan goed werk gedaan en transparant terwijl de voorzitter van de DNA meer leek op de hoofdredacteur van de regering.

  Voor dat u oordeelt graag even de realiteit onder ogen zien. Die is enorm pijnlijk voor de regering en de coalitie.
  De ingediende wetten waren broddel werk gezien de inhoudelijke aanpassingen die life door gevoerd worden in de DNA.


  Maak melding

 54. Dat er iets ernstigs aan de hand is met dit land is al geruime tijd duidelijk. Dat meneer de president er nu pas achter komt, is dan ook opmerkelijk. Maar beter laat dan nooit. Als goed leider zou je mogen verwachten dat hij aangeeft hoe hij het tij denkt te zullen keren. Maar niets daarvan; enkel dreigementen in bedekte termen. Er is inderdaad iets ernstigs aan de hand met dit land.
  U bent gewaarschuwd.


  Maak melding

 55. Deze uitspraken van de verouderende paarse vos zijn in andere bewoordingen identiek als bij de aanloop naar de lugubere decembermoorden in dec. 1982. Moge de Rechtvaardigheid allen behoeden die de onrechtvaardigheden die deze mens der wetteloosheid heeft doen gedijen sinds 1980 en deze haten beschermen tegen de komende paarse onderdrukking olv van baas en oliedomme jonge paarse misdadige vandalen in wording. Allen die deze onrechtvaardige mens aanbidden zullen als straf het vreselijk gevolg, zevenmalen erger dan in de jaren tachtig in hart en en nieren aan de lijve ervaren, vol van paarse wroeging en verdriet dat over hun nakomelingen zal komen. net als in Haiti zal de wetteloosheid en verval op elk vlak toenemen, naast verdere verloedering en verarming. Zelf China zal zich terugtrekken of een groot stuk grond kopen om daar een eigen stad te stichten met een metershoge muur om al die paarse komende jonge moordenaars, drugsbonzen en rovers die baas als voorbeeld figuur aanbidden, buiten te houden. De jaren tachtig waren de triller van wat zich straks zal afspelen olv de komende dictator. Wacht maar af en zie. Na soso paarse ka van kommer en kwel vol van misdaad, onderdrukking en armoede.


  Maak melding

 56. @Esmerald, Bouterse voelt zich niet gelukkig, dus een ander gunt hij helemaal niets.

  @JoJo, ik heb het ook gevolgd, je hebt gelijk.

  -Als de bushouders voor het weekend niet uitbetaald worden, zal het niet mals worden in het land. Al 5 maanden is er een achterstand aan uitbetalingen.

  -Over kennis en kunde gesproken, door het beleid van en onder Bouterse wordt er om de haverklap gestaakt, zie maar wat voor kennis en kunde de kinderen mee krijgen. Achterstand speelt hierbij een grote rol.


  Maak melding

 57. Zoals Bouterse en enkele andere adviseurs van hem zouden zeggen:
  Dit is een onderdeel van het DEKOLONISATIE-PROCES.
  Om weer maar eens een smoes / leugen tegen het volk te gebruiken.


  Maak melding

 58. Ira
  Kijk je even mee wie aan wie men de “toekomst” gunt? Roche Hopkinson. Roche! Zijn ouder konden de naam “Roger” niet spellen en noemden hem “Roche”. Bovendien laat hij zich interviewen in een shirt met opdruk.

  apintie.sr/vidi.php?vid=14386


  Maak melding

 59. Omdat het minst geschoolde, niet zelfstandig denkende deel van het Surinaamse volk op je stemt, wil dat automatisch zeggen dat je een onfeilbare godheid geworden bent.


  Maak melding

 60. @
  Cochise

  Poenta,

  NoSpang, is een bekende dakloze in de bijlmer en denkt zo te kunnen scoren bij bouterse en aanhang voor een gratis vakantie naar su. but forget it man, neem een flinke blakka djonko en geniet van je revo dag.


  Maak melding

 61. Natuurlijk is er iets ernstigs aan de hand met Suriname!
  Ten eerste je hebt bouta wonen in Suriname,hij beloond zichzelve met amnestie en smeekt om vergiffenis!!Hahahahaaaaa…een lijder die om vergiffenis moet smeken ..hahahahahaaaa…


  Maak melding

 62. Ik verwacht geen zinnige uitspraken van deze man.
  Geen opleiding. Crimineel achtergrond!
  Karma achterhaald hem wel.
  Hij is diep verdrietig en heeft veel pijn in zijn hart.
  Hij heeft inderdaad slapeloze nachten. Hij denkt dag en nacht aan zijn zoon. Je ziet het aan zijn uitstraling. Een man die veel pijn lijdt.
  Maar mensen….. het zal niet lang duren…. de wet van de natuur gaat ons bevrijden. Ik hoop dat vele nabestaanden hier vrede mee zal hebben.
  Karma heeft nooit slapeloze nachten!!


  Maak melding

 63. Frustratie, geheugenverlies eenzaamheid eist zijn tol bij deze klootzak.
  Rechterhand zit lekker te pijpen in amerika en zijn linkerhand zit ook in de gevangenis, zielig paars straathond.


  Maak melding

 64. RobG.

  Ik kan niet geloven, dat jij in Groningen (Nederland) bent afgestudeerd in de economie, zoals je post.
  Ik kan me nog voorstellen, dat je een aantal maatregelen van de regeriing Bouterse verdedigt.
  Maar zo langzamerhand begin je alles goed te praten, wat aan deze regering krom is en dat begrijp ik niet.
  Je kunt een hekel hebben aan het front, no problem, maar dat je gewoonweg niet wilt inzien, dat deze regering op dit moment zo ongeveer alles verkeerd doet, wat er verkeerd, kan gaan, gaat er bij mij niet in, tenminste als je een echte econoom bent.
  Van jou als econoom mag je andere postings verwachten.


  Maak melding

 65. Hahahahaahahaha poenta je moet je schamen. Misschien bedelen jou neefjes.vroeger was het misschien zo.jullie rennen allemaal tegenwoordig naar su omdat jullie daar piekeren. Jullie komen met 300 als 400 euro op vakantie . Rot op mang oeng skeer.


  Maak melding

 66. Het aller grootste probleem van Suriname is DDB de aller zwaarste en grootste crimineel/gangster die Suriname heeft gehad sinds 25 november 1975.

  Laat DDB voorgoed uit Suriname vertrekken en je zal versteld staan van de sprongen waarvoor Suriname op alle terreinen vooruit zal gaan en de welvaart en welzijn van alle Surinamers zal toenemen. DDB houdt de ontwikkeling en vooruitgang van de Surinamers op.

  DDB en de gangsters oe graatie!

  Recht En Waarheid Maken Vrij.
  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 67. Cochise, de Surinaamse gemeenschap op het internet krijgt alleen maar one liners en sound bites te lezen, te zien en horen over het beleid van de regering Bouterse.Het internet wordt overloaded met alleen maar negatieve berichten, terwijl dezelfde mensen helaas niet met bewijzen voor de dag kunnen komen.Ik geloof niet in anonieme sprookjes en emotionele verhalen om mensen zwaar te beschadigen. De tegenstanders komen bij mij simpel uitgedrukt, ongeloofwaardig over.


  Maak melding

 68. @Ray,
  Inderdaad Bouta heeft vaker mensen vanuit Nederland een gratis ticket plus verblijf als cadeau gegeven.
  Denk recentelijk aan de actrice van Wan Pipel.
  Nu wijlen ze heeft zelf op de bankstel en in Hum Tum p programma verklaard dat ticket en verblijf betaald is de President.


  Maak melding

 69. RobG.

  Dit antwoord heeft helemaal niets met de essentie van van posting te maken, met alle respect.
  Als jij echt een econoom bent, praat je in de situatie waarin ons land nu verkeert, heel andere taal dan je doet.
  Jij praat echt alles recht wat krom is.
  Toevallig weet ik ook het nodige over economie.
  Ik laat mij alleen niet meeslepen door iemand, die van ons mooie land een rotzooi maakt en die toevallig de leider van ons land is.
  Dat is het grote verschil tussen jou en mij en daartegen ageer ik.


  Maak melding

 70. @RobG

  ik heb het niet over soundbites maar uren DNA discussie over de wetten:

  1) Wet Energie autoriteit.
  2) Elektriciteitswet
  3) Wet indentiteitsplicht dienstverleners.
  4) Wet Melding Ongebruikelijke Transacties.
  5) Wet Internationale Sancties.

  Voeg er aan toe de bedreiging van hedenochtend door de president die DNA leden, die hun democratische en burgerlijke rechten toepassen in een rechtstaat, tot onverlaten benoemde.
  Onverlaten die hij op 1 lijn zette met kinder verkrachters, lijken schenders en tot moordenaar herijkte rechtsdienaren.

  Bij de heer Bouterse zit geen draadje los maar veel meer.

  Het is begrijpelijk dat de man op zich heen slaat want het publiek was heel wat minder dan voorgaande jaren. Hij stond geheel voor schut en was eenzaam. Heel eenzaam.


  Maak melding

 71. @Cohise,
  Leiders zijn groot geworden door hun fouten toe te geven.
  Liever nu dan nooit eindelijk heeft de leider cq President van Suriname toegegeven dat het niet goed gaat.
  Hopende dat wij iemand kunnen vinden denk aan geestelijke geen Vodoe om hem te kunnen verlossen van de juk van de Satan.
  Wie voelt zich geroepen in Suriname om zonder betaling het werk te doen.
  Een ieder weet dat hij een gebruiker is van het witte goud.
  Ooit komt de dag dat hij zijn straf krijgt.
  De mensen onder ons die breder georiënteerd zijn en up To date zijn met het vergaren van nieuws die zullen dit herkennen.
  Kijk in de wereld waar politieke leiders gestraft zijn.
  Ik wens jullie geen slapeloze nacht toe.
  Zijn uitspraak betekent wat maar daar komen wij later erachter.
  Onbereikbaar.


  Maak melding

 72. De opkomst van de toehoorders van deze onzin was representatief voor de situatie in Suriname momenteel. Het kaarsje van de machtsovername is nu zo goed als uitgebrand. Wat nu… Surinamers doe wat voor jouw nageslacht en stem deze rotzooi op vreedzame wijze weg.


  Maak melding

 73. Deze debiele draaideur staatsgreep pleger slaat weer op hol. Waarschijnlijk ziet hij weer alle voorwaarden in place voor zijn volgende, voor Suriname en de Surinamers fatale stunt om zijn macht te consolideren. Hij fantaseerde eerder al over een buitenlands complot dat aan de gang was. Ondertussen zakt ons land verder weg in het moeras. Structureel beleid om de armoedeval te keren is onmogelijk omdat het strijdig is met de fufuru (criminele)belangen van partij loyalisten. De Volksvertegenwoordiging dient primair de belangen van de NDP en haar likes. De Staatskas is leeg geroofd en het klein beetje geld dat nog maandelijks binnenkomt wordt uitgegeven aan salarissen van toppers van parastatalen.


  Maak melding

 74. Geachte schrijvers van een reactie,

  Wat mij opvalt is dat alles over Bouterse gaat, maar ik lees niets over zijn medestanders, Boerenveen, Zeeuw etc. En wel of niet levend. Wat denken jullie van meneer Ronnie Brunswijk, ook een bankrover, als “commandant” van het zogeheten Junglecommando ook vaak genoeg aangeduid als persoon met bloed aan de handen. Let wel ik ben geen Bouterse fan, integendeel, maar noem wel iedereen die fout was lijkt mij wel zo eerlijk.


  Maak melding

 75. @ Rob G.,

  Je moet een verdomd goede onderzoeksjournalist zijn wil je iets positiefs kunnen schrijven over Suriname. Toeristenkaart van 20 naar 90 (!) euro. Schaamteloos. Nog even gauw de staatskas spekken, want er nog niet genoeg gejat! 8 moties van de oppositie zonder meer van tafel geveegd, 2 moties met algemene stemmen (alleen van de coalitie) aangenomen. Een DNA-voorzitter die alleen maar partijpolitiek speelt, terwijl zij onafhankelijk dient te zijn! Bouterse geef ik in één ding gelijk: De DNA is één grote poppenkast! In december 2015 een inflatie van 25%!!!! Ik hoop dat je grote leider in een hele diepe slap verzakt die tot de eeuwigheid zal duren!!


  Maak melding

 76. Bouterse:
  “Omdat men niet moet denken dat de speelruimte die wij gunnen grenzeloos is.”….

  “Unu no mo denki dati a tee na einde.”…..

  “Ik wens u hiermee een slapeloze nacht toe.”

  Volledig de weg kwijt, een President onwaardig.

  Het is te hopen dat hij zich realiseert “san en kari kon tapu ensrefi.” Ik heb zo’n vermoeden dat zijn volk op niet al te lange termijn hem de echte revolutie gaat leren kennen.


  Maak melding

 77. Dit hoofdstuk uit het O.T. van de profeet Hoesa zouden Stef Meye, Misieka en Breevelt hun baas en paarse dommen moeten doornemen. Dan weten ze waarom het mis gaat met het gros der paarse dommen incl hun lijder.

  Det hele republiek Suriname is ontrouw aan God

  1 De Heer zegt: “Luister naar wat Ik zeg, Surinamers, zegt de Heer. Ik houd een rechtszaak en Ik beschuldig de bewoners van jullie land. Want jullie zijn niet trouw. Jullie zijn niet goed voor elkaar. Niemand van jullie kent God. 2 Jullie vloeken en liegen, moorden en stelen. Jullie zijn ontrouw aan je vrouw of man. Overal is geweld, moord en doodslag! 3 Daarom zal het land treuren en alles wat er leeft zal langzaam sterven. Ook de wilde dieren en de vogels gaan dood, ja, zelfs de vissen.

  4 Maar laat niemand een ander beschuldigen! Wijs maar niet naar een ander! Want jullie zijn als iemand die een priester beschuldigt en verdienen de doodstraf. 5 Jullie doen elke dag en elke nacht slechte dingen. Ook jullie leugen-profeten doen dat. En jullie moeder Suriname zal sterven! 6 Het loopt verkeerd af met mijn volk, doordat het Mij niet kent. Jullie hebben Mij niet willen kennen. Daarom wil Ik jullie ook niet langer kennen! Jullie zullen niet langer mijn priesters zijn. Jullie zijn de wetten en leefregels van jullie God vergeten. Daarom zal Ik ook jullie volk vergeten.

  7 Hoe rijker ze werden, hoe meer slechte dingen ze deden. Ik zal hun eer dat ze mijn volk waren vervangen door schande doordat ze niet langer mijn volk zullen zijn. 8 Ze genieten van hun slechtheid. Ze verlangen ernaar. 9 Daarom zal Ik de priesters en het volk hetzelfde behandelen. Volk én priesters zullen de gevolgen dragen van wat ze hebben gedaan. Ik zal hen ervoor straffen. 10 en 11 Ze zullen eten, maar nooit genoeg hebben. Ze zullen met allerlei vrouwen naar bed gaan, maar geen groter volk worden. Want ze verlieten de Heer toen ze zich overgaven aan afgoden, seks en drank. Want die beroven de mensen van hun verstand. 12 Mijn volk vraagt aan houten beelden om raad! Aan een houten paal vragen ze advies! Want een geest van ontrouw brengt hen op het verkeerde pad, zodat ze bij hun God weglopen. 13 Ze brengen offers op de bergtoppen. Onder eiken, populieren en dennen op de heuvels offeren ze, omdat het er zo prettig is in de schaduw. Omdat zij dat doen, gaan ook hun dochters en schoondochters met allerlei mannen naar bed. 14 Toch zal Ik hén daar niet voor straffen. Want ze weten niet beter: ze gaan om met hoeren en brengen met hen offers aan de afgoden. Ja, het loopt verkeerd af met mijn volk, omdat het mijn wetten en leefregels niet kent.

  16 Suriname gedraagt zich als een koppige en eigenwijze jonge koe. Hoe kan de Heer hem dan hoeden als een lam in het veld? 17 Suriname is gek op zijn afgodsbeelden. Laat hem dan nu maar aan zijn lot over. 18 De drank is op! Ze gaan aldoor maar met allerlei vrouwen naar bed. Hun leiders houden maar van één woord: ‘Geef!’ Wat een schande! 19 Een stormwind zal hen wegblazen. Omdat ze offers brengen aan afgoden zal het slecht met hen aflopen.”

  God beschuldigt de leiders van het volk

  1 De Heer zegt: “Luister, priesters! Luister goed, leiders van de republiek Suriname! let goed op! Want Ik zal jullie straffen omdat jullie een valkuil voor het volk zijn geworden. Want jullie hebben het volk in de val laten lopen, zoals de mensen op de berg Mizpa en op de berg Tabor vallen neerzetten voor het wild. 2 Jullie zijn diep weggezonken in jullie slechtheid. Jullie slachten mensen! Daarom ga Ik jullie straffen. 3 Ik ken Suriname. Ik zie alles wat mijn volk doet. Ja, Suriname, je bent ontrouw aan Mij. Je hebt jezelf bedorven met je afgoden.

  4 Door wat de mensen doen, kunnen ze niet bij Mij terugkomen. Dat komt doordat er een geest van ontrouw in hen woont. Ze kennen de Heer niet. 5 Suriname is veel te trots. Door de slechte dingen die ze doen, zal het slecht met hen aflopen. En de coalitie doet met hen mee. Daarom zal het ook met hen verkeerd aflopen. 6 Ze zullen wel schapen en koeien aan Mij komen offeren, maar Ik zal niet meer naar hen luisteren. Ik trek Mij niets meer van hen aan. 7 Want ze zijn ontrouw aan Mij. Ze hebben kinderen gekregen die als vreemdelingen zijn. Nu zal iemand anders hun eigen gebieden verslinden.

  ( Wie weet de Chinezen ).


  Maak melding

 78. schaamteloos maakt DDB bekent wat er allemaal in zijn regeer periode gebeur in het land.Natuurlijk is er iets ernstig aan de hand met Suriname, als moordenaars ,drugs dealers en al die criminelen nog ongestraft vrij lopen.


  Maak melding

 79. U hoeft niet van mij te houden : ik hou van U
  Deze idioot is knettergek en wenst zn paarse ezels een slapeloze nacht toe !! Erger kan niet.als die paarse ezels dat nu niet begrijpen dan weet ik het niet meer : deze ellendeling MOET WEG !!!de AS van het Kwaad !!!


  Maak melding

 80. @Cochise,
  @jojo
  @Stille

  Ik hoef helemaal niets recht te praten wat krom is. Om de economische situatie van Suriname op dit moment te begrijpen is het raadzaam een vergelijkende analyse te maken van landen die met dezelfde problematiek worden geconfronteerd. Het een staat niet los van het ander. M.a.w. als het in China kwakkelt hoest de rest va de wereld, en de nog zwakkere broeders als Suriname hoesten zich een breuk.

  Alleen in Suriname wil de oppositie het anders uitleggen om er politieke winst uit te halen. Zowel in de VS als in de EU hebben de centrale banken miljarden in de economieën gepompt om de motor draaiende te houden. De Surinaamse overheid heeft deze reserves niet omdat Suriname niet geweldig veel verdiende aan olie, goud,enz. Het beetje dat Suriname extra verdiende werd voor de ontwikkeling van het land aangewend.Dit was zeker nodig door het wegvallen van de productie van de Suralco. Dat de crises door vele landen werd onderschat zien we bijvoorbeeld in Nederland. De prijsverhogingen in Nederland zijn bedoeld om het verlies aan inkomsten door de overheid te compenseren. Als er in Suriname een prijsverhoging wordt doorgevoerd noemt de oppositie dat slecht beleid. Men doet alsof Suriname een uitzondering is met het doorvoeren van prijsverhogingen.

  Dat de crises groot is illustreert het volgende. In de VS zijn reeds tientallen oliemaatschappijen failliet gegaan, op de Noordzee zijn tientallen boorplatforms op non-actief gesteld en voor de oliehavens van vele Europese landen is het file varen voor honderden tot duizenden olietankers die niet gelost kunnen worden. Honderdduizenden werknemers in de olie industrie hebben baan verloren.


  Maak melding

 81. RobG

  U vergelijkt Appels met Peren op een selectieve wijze.

  Toen Suriname meeliftte op met de hoge grondstoffen prijzen was alles het succes van de toevallige regering.

  Suriname is een micro economie vergeleken bij de landen die u aanhaalt.
  Die gesloten bronnen, en afgebouwde winning en ontslagen werknemers zijn een fractie van het totaal aan banen in die landen.

  De problemen van China zitten in het feit dat men groeide zonder rem en nu net als Spanje zit met enorme vastgoed projecten die leeg en onverkoopbaar zijn. Projecten waar veel speculatief geld in zit. Geld dat verdampt en nu overal tot wantrouwen leidt en andere sectoren mee trekt.

  Indien er problemen zijn die van belang zijn, zijn deze van een heel andere aard dan die in Suriname.

  In Suriname heeft men alles verbrast en zonder enige realiteitszin en zonder duurzame financiering sociale programma’s verkocht aan een naïeve achterban als groei en ontwikkeling.
  Men heeft leuke rapporten als realiteit gepresenteerd en bouwborden als gerealiseerde projecten. Projecten on voltooid afgebroken of door gebrek aan kennis in kosten laten exploderen.

  Er zijn middelen verspilt op een mega schaal zonder dat er evenredige productie of inkomsten ontstonden.

  U vergelijkt appels met peren


  Maak melding

 82. wat kan het jullie schelen of ddb jullie een slapeloze nacht toewenst of niet.
  wij wensen ddb en consorten ook van alles toe.
  feit is dat ddb de hitte van het hellevuur al voelt branden aan zn staart.
  vandaar de emotionele uitspraken.
  de mooiste vind ik dat gebrabbel over de politie die liquidaties pleegt , daarmee verwijzend naar de makkers van meriba.
  de wanhoop druipt uit zn uitspraken.
  ipv dat ddb blij is , dat de oppositie zich als een lammetje opstelt en zich alleen met sapoentje en die andere malloot bezig houd , loopt hij te mekkeren als een dronken geit .
  de opp kan zich ook bezig houden met het organiseren van stakingen en straat protesten.
  je kan zien dat ddb zichzelf niet meer is.
  ik geef hem max nog een jaar .


  Maak melding

 83. @JoJo,
  Robg heeft gelijk volgens mij vergelijk jij appels met peren.
  Lees zijn verhaal goed dan zal je zien dat hij de realiteit uitspreekt .
  Bijna iedereen valt hem aan en hij lacht jullie uit.


  Maak melding

 84. @Cochise

  Ik denk eerder dat robg zijn bul te Groningen in het district Saramacca heeft gehaald en a pa diesie srapoe jerré lekie bouterse.
  Bouterse heeft ook aan de militaire academie te scropoe olo gestudeerd.


  Maak melding

 85. Hahahaha jojo snapt het waarlijk niet, hij is van de oppositie en hiermee moeten we het doen. Typisch het gedrag van de oppositie geen ballen verstand maar een oh zo grote mond. Hun mond is vele malen groter dan hun goed werkende hersen massa.


  Maak melding

 86. Het is wel typisch Bouterse dat hij in zijn rede, het met geen woord had over hoe we uit deze malaise waarin het land verkeert en waar hij debet aan is, te geraken.
  Hij had het voor grootste deel over zijn volksvijanden bij de politie en de oppositie.
  Over zijn zelfverklaarde volksvijand armoede, is met geen woord gerept, of….is armoede van het volk nu zijn grootste makker.
  In ieder geval de paarse elite en zijn familie hebben het heel erg goed.


  Maak melding

 87. De president is er nu pas achter gekomen dat er iets mis is met de surinamer.Was dat niet zo zou hij nooit en te nimmer president kunnen worden.Hij heeft 100% gelijk in deze.


  Maak melding

 88. -Vreemd genoeg krijg de oppositie steeds de schuld van alles. Helaas::

  -de oppositie is nu niet aan de macht
  -men had een verwachting van 5% economische groei in Suriname onder Bouterse
  -het beleid onder Bouterse is een grote puinhoop Geen transparantie
  -Bouterse viert een revolutie, terwijl het een smerige en vieze vuilige staatsgreep was.

  -Bouterse zegt dat “het volk ziek is”, maar ik denk dat velen die de liefde aan Bouterse verklaren nog zieker zijn dan hem, omdat hun geest bedwelmd zijn om te zien hoe slecht het gaat in Suriname en onder Bouterse het altijd een puinhoop is.


  Maak melding

 89. Jojo, ik heb eerder het gevoel dat je met opzet je rationele vermogens blokkeert om de oorzaken van de economische malaise in Suriname toe te schuiven aan de regering. Deze vlieger gaat echter niet op. Heel veel landen in de regio en daarbuiten zijn thans de hinder aan het ondervinden van de economische stagnatie in o.a. China.

  In Afrikaanse landen die nauwe economische banden onderhielden met China loopt het voorlopig ook niet lekker meer. Ik bekijk de economische vraagstukken vanuit een helikopter view,maar in relatie tot nationale economieën en indien nodig kan ik details inzoomen op dit vraagstuk. Met deze benadering is het gemakkelijker om de complexiteit van dit vraagstuk te doorgronden.

  Suriname heeft inderdaad een kleine maar een uiterst kwetsbare economie.Het land heeft geen gevarieerde economie waardoor mondiale economische schokken niet door andere sectoren binnen de economie opgevangen kunnen worden.


  Maak melding

 90. Surinamers kunnen een handboek schrijven over hoe een mooi en rijkelijk bedeeld land zsm naar de knoppen te helpen.
  Zelfs Suriname’s vijanden zouden het niet beter en efficienter hebben kunnen doen.

  Overigens, een Chinees wordt de nieuwe president. China gaat er wat geld tegenaan gooien en de macht grijpen.


  Maak melding

 91. Hele toestand in Soerinaam is die gevolg van rassenmengsel.
  Vroeger, je had hindoestanen en creolen dan zij hielden balans. Nu je hebt zoveel dogla’s dan alle hindoestaanse dogla’s denken nu dat zij zijn creool en die balans is weg. Dan ontstaan is monopolie van creool en u ziet resultaat.


  Maak melding

 92. @RobG
  De rationele vermogens worden heus niet geblokkeerd.

  Ik geef slechts aan dat er enorme verschillen zijn in de oorzaken waarom China, Rusland, Brazilie, landen waar velen heel recent nog hard achterna liepen vanwege hun vermeende grote successen. Door mijn rationele vermogens heb ik dat sowieso nooit gedaan.

  Deze economieën vergelijken of zien als oorzaak voor het falen van Suriname is een Gotspe, een waanvoorstelling.

  Suriname heeft geweldige kansen gehad. Miljarden extra inkomsten en een uitgebreid leen capaciteit die aan die groei verbonden kon worden.
  Wat heeft Suriname met al dat extra geld (meer inkomsten, enorme extra schulden, verdwenen deviezen en goud) gedaan. Dat is de vraag die keihard voorligt en waar de regering al jaren het antwoord schuldig blijft.

  De kuil waar Suriname nu in zit is reeds door velen in 2012 voorspelt. Op basis van kennis uit het verleden (Bouterse perioden leiden per definitie tot vernietiging van de economie) hebben velen deze put al in 2010 voorzien.

  Dat heeft weinig te maken met blokkades van het rationele inzicht en alles met een heldere blik op hoe de wereld in elkaar zit.


  Maak melding

 93. Een drugsveroordeelde
  Een moord verdachte
  Een couppleger
  Schuurpapier dansend
  In het openbaar rokend
  Master in het faciliteren van veroordeelden
  Een mislukte vader figuur ( zonen Top criminelen)
  Top corruptie management
  Handelen met voorkennis voor eigen gewin

  Dan is er wel iets serieus mis met Suriname als het overgrote deel van de bevolking toch voor zo een figuur als president hebben gekozen!


  Maak melding

 94. Ja er is zeker iets ernstigs aan de hand in Suriname ,
  Als een van moord en drugsverdachte voor de tweede keer als president wordt gekozen.
  Als een president zich niet weet te gedragen in het openbaar en ordinair danst met jongeren.
  Als een president in een rechtsstaat steeds dreigementen uit.
  Ja er is iets ernstigs aan de hand in Suriname.
  En dat heet Bouterse.


  Maak melding

 95. Ik lees alleen negativiteit.
  Zelf ben ik niet de slimste en een ieder kan zien hoe het met Suriname gaat. Het is triest om te zien hoe we met elkaar spreken. Respect is ver te zoeken. Ik vind Suriname een paradijs en niemand kan het me anders laten inzien.
  het beleid laat over zich spreken zoals overal worden de rijken rijker en de armen armer. Mensen zijn zo crew en achterlijk, dat ze vergeten, dat ze beter leven, dan de rest van de mensen op aarde. Alleen als ze maar samen achter de juiste dingen staan en niet onverdeeld, achterlijk, elkaar proberen te beledigen en kwetsen. Het is en mag geen voorspelling zijn dat het beter zal gaan, eenmaal als DDbaas aftreed. Zoveel LAND, GRONDSTOFFEN, en nog meer armoede.. op die NDP leden die et weliswaar wat beter hebben dan de rest.. van zoveel aanzien naar no respect at all.. een diamant dat een waarde heeft van een korrel zand… dus laten we demonstreren wij Surinamers en niet denken we leven in Nederland we hebben tatta paspoort we zijn minder nee brada en sisa mijn zus woont er mijn moeder en de rest van de familie. We zijn een united we stand.. devited we FALL. WE WETEN ALLEMAAL HOE HET ECHT ZIT DUS IS HET LIEGEN TEGEN JEZELF LASTIG OM MET ZULKE GEDACHTES TE LEVEN BLIJKBAAR GEWETENLOOS… mxs


  Maak melding

 96. is er me iets ontgaan ??? is er ooit een Revolutie geweest in Suriname na 1950? bouta heeft een Coup gepleegd maar een Revolutie is iets heel anders , kijk maar naar Indonesie die hebben een Revolutie gepleegd om die Makaken uit te knallen , het begon met tjoet njadhin , een Sumatraanse ..
  dus Suriname heeft onder Bouterse een coup gekend


  Maak melding

 97. Zolang jullie geen Nederlander als presidentshoofd, die het beste met Suriname voorheeft, accepteren, komen jullie nergens want als Bouterse het niet heeft, heeft geen enkele Surinamer het!


  Maak melding

 98. Vind je niet dat je het bij je zelf moet zoeken . Er is niet alleen iets mis met het land. Jij hebt het land vernietigd in alle opzichten. Door nu nog geld te lenen, wordt het alleen maar erger. De volgende regering heeft het nog moeilijker. Alles wat je steelt zal je eens op deze aarde moeten betalen, vergeet het niet , met aanhang en vele generaties verder. Ga zo door, het volk redt het wel


  Maak melding

 99. Bouta heeft Suriname doelbewust naar de klote geholpen, opsodemieteren moet hij, die ka kil heeft zichzelf verrijkt en nu is mooi Suriname helemaal naar de tering 🙁


  Maak melding

 100. Wat een rare opmerking van iemand die aan alles schuldig is,vingerwijzen naar anderen is altyd zn kracht geweest!
  Wie dr nog niet achter is dat deze hond ziek is is zelf besmet met hondsdolheid.
  Bouta wat voor mpp leg je uit…je hebt suriname internationaal belachelijk gemaakt en bent geen haar beter dan een afrikaanse dictator,je bent de belichaming van alles dat fout incorrect etc…
  Je moet je verdomme schamen dat je je stem laat horen …een ieder is fout een ieder heeft het gedaan behalve jijzelf.
  Hou je van je land rot dan op en laat de mensen niet onnodig lijden,je hebt je geld vd coke en vd chinezen waar je het land aan verkocht hebt somieter nu op!!!!!!
  Je haat je eigen mensen ….en je hebt fucking hulp nodig,je bent een een LANDVERRADER!!!!
  Denk.je dat de mensen je respecteren smerige dealer.
  Doe ons een lol en Rot op…kruip onder de steen waar je vandaan komt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.