Chinese ambassadeur bezoekt N.V. Energiebedrijven Suri­name

55

De Chinese ambassadeur Yang Zigang(r) heeft woensdag een bezoek gebracht aan die N.V. Energiebedrijven Suri­name (EBS) en daarbij een gesprek gehad met nieuwbakken directeur Rabin Parmessar (l). Yang Zigang heeft namens de Chinese regering alle steun toegezegd aan de EBS om de energielevering aan de Surinaamse gemeenschap te garanderen. Parmessar had in zijn vorige baan als minister van Openbare Werken al een goede relatie met de Chinese diplomaat. De EBS-directeur heeft Yang Zigang onder meer gevraagd om een rol van betekenis te spelen bij de inspanningen van de regering om elektriciteit in het binnenland te kunnen garanderen.

Bekijk ook:

55 REACTIES

 1. Ziehier de totale Surinaamse capitulatie aan communistisch China. Je kunt zien dat de ambassadeur niet met een gelijke spreekt. Wat is er lucratiever voor een supermacht dan de controle over de energievoorziening van een economisch afhankelijke soevereine republiek? Bestuurders zijn zo incompetent dat men schaamteloos om de meest basale hulp bedelt.

  De Chinezen hebben ons bij de ballen. China gaat de regering een alternatieve lening voorstellen dan de pijnlijke IMF maatregelen en die gaan dat accepteren. Als ze maar van de vervelende bemoeienis op goed bestuur af zijn. Natuurlijk beseft men dat er een hoge prijs voor betaald moet worden. Wat een vertoning.


  Maak melding

 2. @Morenito

  ” De chinezen hebben ons bij de ballen ”

  Nou ! Als je naar de lichaamshouding van ” Yang Z ” kijkt zou je haast denken dat zijn rechterhand zich DAADWERKELIJK bevindt op DÁT gedeelte van Parmessar.

  Aaaaaaah oei oei oei, mister Yang, it’s painful !!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 3. Toen de 1ste regering Bouterse aantrad tekende Abrahms een MOU voor S 5.000.000.000 nu moet men bedelen voor een aggregaatje voor ergens in het binnenland.

  De chinezen gaan Buitenlandse zaken renoveren. 10 jaar geleden is het door de Chinezen gebouwd.
  Hoeveel afluister etc. gaan ze meeleveren net als in de computers die cadeau gedaan worden vol met spyware.


  Maak melding

 4. Het is een volk onwaardig om je ministerie van buitenlandse zaken te laten financieren.
  ook het laten kleden en uitrusten van je gewapende machten
  Is verfoeilijk.
  EN MAAR LULLEN OVER EIGEN WAARDE EN SOEVEREINITEIT.
  SHAME SHAME SHAME.
  Deze van moorden verdachte en voor drugsveroordeelde president fuckt ons mooi land reeds 36 jaren op.
  Maaar aan het langste touw komt er een einde.


  Maak melding

 5. sjorry maar ik geloof geen bal van het hele verhaal.
  ik denk eerder dat de amba even kwam kijken wat ebs waard is voordat ze beslag erop leggen wegens het niet nakomen van de betalings verplichtingen die suriname heeft jegens china.
  ik zie in gedachten die amba zeggen ,tegen parmessar , vriendje als jullie niet snel over de brug komen met de do , dan zijn we genoodzaakt ebs te confisqeren.

  volgend week brengt de amba een bezoekje aan staatsolie.


  Maak melding

 6. Die gasten praten tenminste nog ,over hoe ze su beter kan maken /genezen want die andere suris maken er een klotte terings bende van dankzij die chinees kunnen wij/zij in su normaal rijden of niet .ze liggen niet de hele dag in hun hangmaat te wachten tot dat iemand anders het voor ze doe na no so mi bradda


  Maak melding

 7. We zijn bedelaars van china geworden, ze handen het over eigen kunnen en eigen kracht….We hadden Holland ( met de helft van je eigen mensen) niet nodig.
  Maar dat er nog mensen in deze abani’s geloven…..


  Maak melding

 8. Met een Chinese “kwaliteit” oplossing komt de energievoorziening helemaal NOOIT op gang. Als er nou 1 land is, dat goed kan zien wat voor rotzooi uit China komt overwaaien dan is dat Suriname wel. China bedenkt zelf niets, ze maken alleen – slecht – na…… Succes!


  Maak melding

 9. De Chinezen zijn al machtig in Suriname . Het bewijs: ze hebben Albina gewoon platgelegd.
  Lang leve DDB en die grappenmaker Herrieberg. De prins van China.


  Maak melding

 10. Een verzoek aan China om electriciteit te garanderen gaat erop neerkomen dat China zal pleiten om de energievoorziening helemaal in handen te nemen om zo efficient en zo snel mogelijk het e.e.a. te kunnen realiseren.
  Ze gaan afobakkacentrale over nemen. Suriname blijft met een handen vol lucht achter.
  Maar misschien is het wel goed. Immers, wat je zelf niet kunt betalen, biedt een ander je aan tegen een prijs.


  Maak melding

 11. Misschien nu China is zo machtig, sommige mensen willen nu trouwen met chinees vrouw. Of met chinees man. Maar chinezen ze gaan geven schop op kont. Ook chinezen zijn tegen rassenvermenging. Dan nu iedereen stil. Ga nu roepen dan dat chinees is gek omdat hij is tegen rassenvermenging.

  Chinees heef geld en wie heef geld gaat opkopen alles. Chinees gaat Afoebaka stroomcentrale opkopen en daarna heel Soerinaam. En waarom niet ook? Dat is werk van geld. Wie heef geld moet kopen en bezitten. Chinees gaat stroom bieden tegen lager kosten dan regeringstroom. Dan EBS gaat helemaal fajiet en dan chinees gaat goedkoop opkopen EBS. Zo werkt ding.


  Maak melding

 12. Omdat Suriname’s bestuurders zeer oude mannen zijn die zijn blijven steken in de 80er jaren beseffen ze niet dat de energievoorziening, het netwerk en de opwekking, in de meeste landen stuk voor stuk onder de paraplu van “nationale veiligheid” vallen.

  Je geeft je energie sector niet zomaar even weg van een multinationale corporatie, laat staan aan een vreemde mogendheid. Het feest gaat past echt beginnen wanneer er een nieuwe generatie in Suriname op staat die zegt: wacht even waarom hebben we nergens meer controle op en bestaat ons werk uit alleen maar handtekeningen zetten onder documenten die we niet helemaal begrijpen? Waarom moeten we altijd zonder uitzondering met China meestemmen in de VN?


  Maak melding

 13. Wat een…………. schaamteloze en……………… ondankbare commentaren van de haters van Suriname, de aanhang van het Front.Deze actie van de regering is een klap in het gezicht van de Fronters. Het zoveelste bewijs dat de Frontregeringen niet deugden.
  Met Chinese ondersteuning m.b.t. de elektriciteit voorzieningen zal de stabiliteit van het netwerk toenemen en moet de slagkracht van EBS verbeterd worden. No more black outs in de stroomvoorziening. De klanten moeten meer thans meer betalen voor de energie die ze krijgen aangeleverd. Dit brengt ook de verplichting met zich mee dat de kwaliteit en de beschikbaarheid van elektriciteit te verbeteren.

  Ik hoop dat de Chinezen EBS ook kunnen helpen met technieken op het gebied van zonne energie.
  De zon is gratis te krijgen in Suriname en zonne energie kan een oplossing betekenen voor m.n. de kleinere woongemeenschappen in het achterland. In het binnenland zullen de mensen dan minder last krijgen van stijgende stroomprijzen.


  Maak melding

 14. Volgens sommige Negers is de macht van de Coellie’s gebroken door de Chinezen. En dit was ook het doel van Herrenberg en co. Nou wat deze Coellie’s betreft moeten en mogen er nog veel meer Chinezen naar Su. komen. Hoe meer Chinezen hoe beter de Negers het zullen hebben.

  Wat denken jullie van naam wijziging van Suriname naar Chinaname?
  Neks no fout!
  Tweede Dubai mie si kaba nu nog tweede Peking!


  Maak melding

 15. RobG
  Ik heb geen enkele partij affiliatie. Het gaat slechts om algemene incompetentie bij alle bestuurders.

  Re de Chinese bemoeienis; Energie is Nationale Veiligheid.


  Maak melding

 16. DE commentaren van de Suriname haters zijn niet alleen schaamteloos en ondankbaar, maar ook vooral dom, we hebben hier duidelijk met gasten te maken met een zeer laag IQ, gasten van een laag allooi.

  Neem die domme morenito energie is nationale veiligheid, hoe verklaard deze domme jongen de afobaka dam die in handen is van de Amerikanen. En heeft hij het over weggeven, blijkbaar hebben groene mannetjes hem dat gefluisterd wat in het artikel staat daar niets van. Jullie haters zijn niets en zullen ook nooit iets worden.


  Maak melding

 17. China heeft een lange termijn visie met Sur.China gaat blijven helpen.Maakt niet uit met wat.Zolang er maar meer chinezen in het land binnen komen dan er surinamertjes geboren worden.Op den duur moeten de Suri’s een minderheid vormen in hun eigen land.
  Enige tijd geleden hadden de Suri’s de oosterse gastvrijheid ontdekt.Iedereen wilde naar China.Ook opa D.Al moest deze met een omweg gaan.
  Want zoals gebruikelijk bij oosterlingen kreeg je een cadeau bij het weggaan.En de Suri’s kregen koffer vol dollars.Ze tuimelden over elkaar om naar China te gaan.
  Intussen hebben de chinezen genoeg macht in Sur om zelf te komen kijken en te bepalen.
  Voor het sturen van geld naar China hebben ze hun eigen bank in Sur.Hun gaat het in ieder geval goed in Sur.ondanks de vele overvallen op hun.


  Maak melding

 18. Trouwens als front voor electriciteit in de binnenlanden had gezorgd, hoefde China geen hulpem
  Nde hand te bieden. Maar voor jullie haat fronters was het prima zo, de binnenlanden zonder electriciteit toch, gaan jullie lekkker op een koude kikker dak zitten.

  Waar is Cochise als ik hem nodig heb.

  Zoals Conchise zei, het is leuk met jullie destructieve reacties naar Suriname toe vanuit Nederland, zonder dat jullie haters ooit je klauwen hebben uitgestoken om het land te helpen ontwikkelen.

  Conchise bovenstaande klopt toch, hihihihihi wedden van niet


  Maak melding

 19. NoSpang
  Mi boi
  “Neem die domme morenito energie is nationale veiligheid, hoe verklaard deze domme jongen de afobaka dam die in handen is van de Amerikanen.”

  Je zegt het zelf al mannetje: De dam is in handen van een multinational en het netwerk straks van een communistisch regime. Je misplaatste patriottisme is niks anders dan jaloezie. Het zijn de onwillige ezels als jezelf die we nooit zullen overtuigen. Je kunt beter goed lezen wat sommigen van ons hier posten zonder je ongecontroleerde emotie de overhand te laten nemen, misschien leer je nog wat.


  Maak melding

 20. NoSpang
  Je misplaatst patriottisme lijkt veel meer op ordinaire jaloezie. We zijn weggegaan om onze geest d.m.v (hogere) scholing te verrijken. Het zijn de ezels zoals jezelf die iedere poging om dat land op te bouwen frustreren met onwil en bekrompenheid.

  Overigens weet ik niet wat een Fronter is, dus kan ik daar niks over zeggen, en op ons kouwe kikkerdak zitten? Wat is dat? Weet je wel dat er kleding bestaat tegen de kou? We hebben allemaal een garderobe voor elk jaargetij. Leuk voor je dat je iedere dag je teenslippers aankan. Wij alleen op vakantie in Spanje.


  Maak melding

 21. @ROB G
  beste rob
  was het niet o.a. jouw paarse clan die de slogan had : geloof in eigen kunnen ?
  nadat jouw paarse clan onze voormalige kolonisator en geldschieter nederland voor rotte vis had uit gemaakt .
  vooral na de veroordeling van ddb. voor drugs smokkel.
  groot is mijn verbazing als dat eigen kunnen van jullie bestaat uit het schaamteloos bedelen bij o.a. china.
  suriname staat bekend als de bedelaar van de wereld.


  Maak melding

 22. De groorste bedelaar is een aziatisch land met een grote mond ,totaal onbetrouwbaar en corrupt,Misschien staan wij op de tweede plaats.De chinezen moeten we niet teveel macht geven.
  Kijk wat op Albina is gebeurd.Wat als de chinezen het hele land lang platleggen? Deze regering is met meer dan USD 800 miljoen cash begonnen.De staatskas was al leeg en toen wilden we nog 5.We hebben gekregen wat we wensten toch?


  Maak melding

 23. Er komt vast nog eens een documentaire of film uit met de titel: hoe een land in 10 jaar tijd zijn hele ziel en zaligheid verkocht aan de Chinezen.
  Het probleem is namelijk, dat we nog lang te kampen zullen hebben met de financiele gevolgen van alle leningen, die de afgelopen jaren bij China zijn afgesloten.
  Niet de regeerders van dit land, want die zitten er meer dan warmpjes bij, maar wel de bevolking die altijd het kind van de rekening is.


  Maak melding

 24. Morenito kan je ons verwijzen naar het artikel waarin staat dat het netwerk in handen van Chinezen komt,

  Door jullie haat verzinnen jullie van alles en nog wat. Wat een trieste vertoning ipv blij te zijn dat de binnenlandbewoners eindelijk elektriciteit krijgen, verzinnen jullie je eigen rommel.


  Maak melding

 25. @ RobG
  “Wat een…………. schaamteloze en……………… ondankbare commentaren van de haters van Suriname,”

  Beste RobG
  Watra haalde een bericht te voorschijn van 05.10.2010 met de naam Chinezen steken $ 5 miljard in Suriname.

  Waar zijn deze $ 5 miljard naar toe die toen belooft zijn.
  Nu belooft men pleisters op allerlei falende en verwaarloosde systemen.

  De foto met de ambassadeur laat duidelijk de realiteit zien. Suriname springt in het gelid voor fraaie beloften en is blij met gratis gebakken lucht.
  Alles op krediet wat er niet is. China financiert export en dan op de volgende wijze Suriname leent 100 en betaalt 100 voor handel die 50 waard is. Suriname lost 100 af en betaalt rente over 100.

  Dit is helaas de praktijk voor bestuurders die geen keuze meer hebben.

  Neem als voorbeeld de woningbouw van Broadhomes.
  Suriname koopt 150 woningen voor $ 4.500.000.
  Suriname betaalt vooruit.
  Broad homes krijgt een locatie en bouwt een fabriek en produceert de casco’s en Suriname betaalt de rest.

  Ondertussen waar zijn de huizen en waar is het geld.

  Weet u dat deze huizen veel duurder zijn dan wat Suriname zelf kan produceren. De aflossing en de rente moet echter wel betaald worden. Door wie.


  Maak melding

 26. @ tjading rob g surinamer en consorten.

  ik dacht dat de ndp een clan was maar na bestudering van de replys van de paarse land genoten , moet ik constateren dat er ook een sekte achter schuilt.
  ziende blind zijn is een van de kenmerken van een sekte lid.
  andermans mening als irrelevant beschouwen is ook een van de kenmerken.
  de enige die af en toe een zinnige opmerking kan maken is rob g . de rest verkeert in een soort van ontkennings fase..
  ik wens jullie een plezierig leven toe en mochten jullie ooit eens in de buurt van de aarde komen loop dan eens langs.
  wij kunnen wel naar de maan , maar nog niet naar mars.

  is het op mars nu ook zaterdag daar bij jullie?


  Maak melding

 27. Tjading
  Ik weet niet waar je haat bespeurt kereltje. De hele thread zit barstensvol goede ideeën, die als jij een behoorlijke opleiding achter de rug had, gemotiveerd was en niet zo’n onwillige en achterlijke ezel was je er je voordeel mee zou kunnen doen.

  Je door jaloezie verteerde hersenen laten dat echter niet toe. Blijf lezen misschien steek je er wat van op sukkel. Hoe komt het toch dat we alles moeten laten zien en aantonen om jullie luie ezels te overtuigen terwijl de informatie gewoon vrij beschikbaar is?

  Waarom moeten we bovendien blij zijn dat jullie en je leiders te stom en te kortzichtig zijn zodat onze binnenland bewoners nog steeds geen adequate voorzieningen hebben in de 21ste eeuw, en die nu (hopelijk) krijgen via een zelfverklaarde communistische heiland? Dikan gezien? De incompetentie en stompzinnigheid straalt gewoon van z’n kop.


  Maak melding

 28. Morenito

  Ok en nu je verwijzing naar het artikel dat China het netwerk overneemt. En geen gescheld want dat toont overduidelijk je tekortkomingen zoals bijv. een laag IQ.


  Maak melding

 29. Beste Suriname haters, de Hollandse kolonialen aan de Noordzee hebben nooit gezorgd voor een goede infrastructuur in Suriname. Het wegennet was een primitief netwerk van karrensporen,de afwatering van Paramaribo was een open vergaarbak,de elektriciteitsvoorziening voldeed niet eens aan minimale vereisten. Kortom, Suriname was een wingewest waar men zo weinig geld aan moest uitgeven.


  Maak melding

 30. Tjading
  “De ambassadeur stelde enkele uitwisselingsprogramma’s tussen technisch personeel van Suriname en China voor. Technici van China en Suriname zullen in de gelegenheid zijn technische aspecten en andere praktische zaken met elkaar uit te wisselen.”

  Alsjeblieft makker. Heb je tenminste weer iemand anders gevonden om het werk voor je te doen.
  starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/33863

  Vraag je af wie meer voor de ander gaat betekenen, en wat het gevolg is van Chinese techinici die intiem bekend zijn met Suriname’s netwerk.


  Maak melding

 31. Beste RobG. Je slaat de spijker op z’n kop want vele lieden in Su roepen; ik hou van m’n land, maar dat is zeker niet zo.

  Jaren terug had ik het anders genoemd, en zal dat niet herhalen maar weet dat er velen in en buiten Su zijn die hun land verachten tov het buitenland !

  En daar heb ik moeite mee met al die landverraders en landverkrachters !


  Maak melding

 32. Hahaha die arme morrnito zoals ik al eerder heb waargenomen, laag IQ, maar een hele grote mond. Die arme ziel copiert een stuk maar snapt er de ballen niet van. Misschien voelt iemand ervoor om je stukje in loes en mama taal voor je te vertalen, ik bedank voor die eer.


  Maak melding

 33. Beste RobG
  Lees Anton de Kom eens goed en dan weetje dat Nederland als natie meer geld naar Suriname gebracht heeft dan opgeleverd heeft.
  Er zijn ongetwijfeld wel particulieren en ondernemingen die verdiend hebben. Echter er zijn ook veel faillisementen ontstaan.

  Het beeld dat u schetst verdient best nuance.
  Sinds 1950 bepaalde Surinaamse regeringen wat er gebeurde en Nederland paste het tekort bij


  Maak melding

 34. Tjading
  Okay man. Jij je gelijk. Ik heb een laag IQ, wat maakt dat van jou vele malen hoger is niet?

  Aleen maar een observatie hoor maar heb je echt bijna twee uur nodig gehad om drie zinnen op te schrijven met zoveel taal, schrijf en spelfouten?


  Maak melding

 35. Jojo, Suriname is vanuit Den Haag door de bestuurders met blauwe ogen nooit als gelijkwaardige rijksdeel behandeld.Van meet af aan is Suriname als minder behandeld en dat kwam ook tot uiting door het ontbreken van een structurele aanpak van de economische ontwikkeling van het land vanaf de koloniale tijd. Ontken dit niet!


  Maak melding

 36. RobG

  Ik ontken niets. Wat niet gelijk is ga je ook niet gelijk behandelen.
  Lees aub Anton de Kom eens.
  Suriname was geen win gewest maar een maagzweer.

  Daarmee ontken in geen enkele wandaad van welke blauwoog dan ook. Echter Surinamers dragen meer verantwoordelijkheid dan men wil doen geloven.

  “It was n’t me” zit schijnbaar in het DNA


  Maak melding

 37. to the whole Surinaamse popo force, wees recht en goed , voor wie je naar uitkijk.want de verkeerde persoon, dat je aanhoud, kaan de hele popo force neer bregen.ik zeg niets meer.De commandand hoeft zijn slaap niet te verliezen om een process verbaal voor 150 srd. per persoon. Minister van justisie, wat je deze mannen betaald, is schaande,.Wat gebeurd er met de grenzen ( ook al zijn we niet zo groot bevolkd) let them do for the country that they love, en vraag het niet van het land. Su is Suriname, leef, en behoudig ons klein geliefde land goed. bescherm me van buitenlandse effecten, die meestal komen proveteren van onze lands bodems. Suriname, en Surinamers waar jij je ook mag vertoeven, en welke regering aan het bewind mag zijn, laten wij Suriname niet over kopen door chinezen, en anderen. mijn persoonlijk leven, was ook aan de lijn, in 1986. Zo ik weet waar over ik praat. De politie moet respect kunnen tonen tegen over hun oudere lands bewoners{tenzij, zij de wet over treden} en soms hoeft dat ook niet, vanwege de omstandigheden. Als een popo te zijn, in Suriname, moet je minstens middelbaar opleiding hebben. Ik hoop dat de justistie van politie en de regering van Suriname hebben geleerd van hun fouten, maar het is ook goed uit gekomen, en als deze mannen vorderen, dat de nieuwe politie opleiding met middelbaar afgestudeerde studenten, zal beginnen.


  Maak melding

 38. Landverraders en Suriname haters het leven bestaat niet alleen uit treurnis en zieligheid je moet j zelf niet al te serieus nemen zoals velen van jullie dat hier doen o.a een blaka djoeka ,morenito en over dingen willen praten waar jullie geen verstand van hebben,als ik jullie posting lees wat ruikt naar een mix van massala en kokosolie en koenjit moet ik enorm om lachen,die honden van mij chana somos en grega die lachen ook mee ,vraag mij niet waarom ,want het antw moet ik j schuldig blijven,de kleine leningen van china aan Suriname vind ik prima , met de nadruk op klein ,direkt wordt er moord en brand geschreeuwd,in de trend van suri wordt een provincie van china ,men maakt van een mug een olifant,waarover praten wij eigenlijk,over bedragen die niet eens de honderd miljoen overschrijden,wel suri haters en landverraders ik kan jullie vertellen Suriname is vele miljarden waard ,als j alleen kijk wat Amerika aan china let wel alleen china schuldig is dan praten over bedragen van meer dan 1200 miljard ,en dan is zo een bananen republiek waar velen van jullie op geilen nog niet eens failliet met een totale schuld van 17000 miljard.landverraders laten jullie suri met rust,en hier niet de grote economen proberen uit te hangen ,want dat zijn jullie niet.


  Maak melding

 39. Alles wat uit china komt is goedkoop en waardeloos. Het centrum is het bewijs vol lelijke en goedkope spullen.Heb het al eerder gezegd . Chinezen intregreren niet, werken hard , maar niet ten goede voor Suriname . Al het geld wat ze verdienen verdwijnt linea recta terug naar het chinees syndicaat . In Suriname heb je alleen maar gelukszoekers niet de hoogopgeleide en of rijke chinees die Suriname een warm hart toedragen. Bouta kon niet met Amerikanen onderhandelen want op den duur zou hij aan de tand gevoeld worden. Maar de chinese rijke ondernemer intreseert Suriname helemaal niets. Ze zijn gefocust op de rijkdommen van het land. En als ze dat hebben dan is het klaar!! Rot ze nu het land uit nu het nog kan. Het zijn gemene mensen .


  Maak melding

 40. Dagoebal
  “o.a een blaka djoeka ,morenito en over dingen willen praten waar jullie geen verstand van hebben,als ik jullie posting lees wat ruikt naar een mix van massala en kokosolie en koenjit moet ik enorm om lachen”

  Je noemt jezelf op een forum “hondenkloten” en jij én je honden moeten om ons “landverraders” lachen? Zijn chana somos en grega soms respectievelijk je vrouw en kind? Je hebt overduidelijk té lang naar hun geslachtsdelen gestaard en (heb ze mogelijk ook in de mond proberen te nemen) want je kan verder niks zinnigs uitbrengen dan de onzin die je zonder ironie hier typt.


  Maak melding

 41. Just me, als jij je ergert aan het Nederlands van een ander verwacht ik dat jij zelf foutloos schrijft. Ik neem aan dat jij bedoelt “zinsbouw” en niet “gezinsopbouw”. Persoonlijk vind ik de onzin die uit de koker van deze persoon komt erger dan het gebrekkige Nederlands. Niet iedereen heeft immers een goede taalbeheersing. Zou de mening van dergelijke personen er dan niet toe mogen doen?


  Maak melding

 42. Bijna alle landen op deze aardbol proberen in de relaties met China er economisch beter van te worden.Ook Nederland, Engeland,Duitsland en de Verenigde Staten doen hun uiterste best om er beter van te worden.China wordt door de westerse landen ervan beschuldigd tal van mensenrechten niet te respecteren, maar het zijn deze landen die China proberen te overhalen om juist in hun landen te investeren en niet in andere economieën. Het moet voor de Front aanhang duidelijk zijn dat men in Suriname blij mag zijn met de minimale Chinese interesse voor Suriname.Andere ontwikkelingslanden hebben meer economische profijt in de relatie met China of een ander grote economie.Ze staan echt niet in de rij voor Suriname. Dus de ondankbare Frontaanhangers hebben mijn inziens een probleem om de economische realiteit van de wereld en van Suriname goed te begrijpen. Ik heb sterke vermoedens dat zij leven en denken in een waan-wereld.


  Maak melding

 43. RobG
  Okay. Ik speel met je mee.
  I.d.d Aan de ene kant klagen westerse economen over gebrek aan arbeidsvoorwaarden, vakbonden en milieu voorschriften die de Chinese productie wel erg goedkoop maken, maar anderzijds verhuizen westerse multinationals de productie richting China om van diezelfde goedkope arbeidskrachten en vrije rechten gebruik te maken.

  Tegenwoordig houd men er op de koop toe zelfs rekening mee dat hun IP in gevaar komt, getuige het groot aantal nep artikelen op de markt. Tenslotte klagen westerse regeringsleiders dat China de renminbi kunstmatig laag houdt om er een enorme handelsbalans aan over te houden.

  Al het bovenstaande is waar. Waarin we van mening verschillen is dat je deze en vele andere globale issues steeds als de reden voor alle ellende in Suriname aandraagt. Alsof Suriname economisch meedraait op het niveau als hierboven.

  Gelukkig merk ik dat je meer dan eens hebt toegegeven dat er nog veel in Suriname moet veranderen, maar probeer ons geen zand in de ogen te strooien en meteen over te gaan op platitudes zoals hier als je het niet meer weet.

  “Dus de ondankbare Frontaanhangers hebben mijn inziens een probleem om de economische realiteit van de wereld en van Suriname goed te begrijpen. “

  Geef gewoon toe dat het neerkomt op wijdverspreid gebrek aan individuele talenten, en aan integriteit van lokale bestuurders ongeacht politieke affiliatie.


  Maak melding

 44. @printa

  Prints naast de winsten van Platagehouders etc zijn er door veel stommiteiten ook heel veel faillisementen ontstaan. De Kom legt dat zuiver uit.
  Veel Surinamers zien het verschil niet tussen de particulier, de republiek de zeven provincien, de Bataafse republiek en het Koninkrijk der Nederlanden. De laatste heeft enorm veel voordeel genoten van Nederlands Oost Indie en heel veel ellende van Suriname.
  Het was echt geen win gewest maar een gebied waar jaarlijks geld bij moest.


  Maak melding

 45. Morenito en RobG.

  De regering in ons land is een optelsom van personen, die niet veel intellectuele bagage met zich meedragen.
  Dat zie je terug in het beleid, dat wordt gevoerd of beter gezegd niet wordt gevoerd.
  Verschillende belangrijke posities in Suriname worden bekleed door ouden van dagen.
  Geen plaats willen maken voor jongeren en niet van het pluche te branden.
  In de situatie van vandaag zou het voor ons land veel beter zijn om een regering van nationale eenheid te hebben.
  Met zijn allen de schouders eronder.
  Het zal bepaald niet voor het eerst zijn.
  Dat zal echter naar mijn overtuiging niet gebeuren, omdat de politieke stellingen veel teveel zijn ingegraven.
  Ik weet ook, dat een aantal posters van mening is, dat deze regering de gifbeker maar moet leegdrinken.
  Wij zijn dan alleen wel 4 jaar verder met alle gevolgen van dien.
  Daarom mijn pleidooi voor een regering van nationale eenheid.
  Suriname staat aan de rand van het bankroet, is afhankelijk van allerlei leningen uit vooral China om het hoofd boven water te houden en is niet meer in staat om alleen zijn broek op te houden.
  Maak alle grote(re) partijen deelgenoot van een gezamenlijk beleid, waardoor je volgens mij in de regering ook meer expertise binnenhaalt, dan nu het geval is, want het niveau van onze huidige politici is bedroevend slecht.


  Maak melding

 46. Sineze amba discusseert overname van EBS en bracht een mooie cadeutje voor par misser. Parmisser heeft van abrahams geleerd hoe me moet stelen en altijd ongestraft kunt blijven. Parmisser was ook bij academis ziekenhuis als directeur ontslagen voor corruptie.

  Chinees denkt altijd op lange termijn, kosten gaan voor de baten. Surinamer denkt njang drieng prisierie nu, leen en geniet nu en betaal later heel later. Zo hebben wij ook 2,2 biljoen hollandse guldens gespendeerd dat van daag meer dan 10 biljoen waard zou zijn.


  Maak melding

 47. @get a life

  je hebt gelijk het moet zijn “”normaal zinsopbouw””
  maar omdat ik mij zo erger aan de persoon let ik niet op de spellingsfout. Maar bedankt


  Maak melding

 48. Mooie beloften van China.
  Daailin IV onder andere 4 baans snelweg van Zanderij _Afobakka weg is officieel gestart in december 2013
  De financiering van al deze Asfaltprojecten a $235.000.000 is nog steeds niet getekend of wel alles ligt stil en de minister van OW heeft geen idee wat de status is.
  Hij denkt dat het door de financiële crisis komt dat er niet getekend is!!!!!!!!!.

  China vertrouwt Suriname geen echt geld meer toe. Alleen mini projectjes van een paar miljoen waar mee men de bestuurders afhankelijk kan maken.

  Een paar PC’s een paar bussen en een 17 mini generator setjes en wat zonnecellen en men heeft weer een hele populariteitscampagne achter de rug.


  Maak melding

 49. @Hugo CHAVÉZ
  @Morenito

  ” De chinezen hebben ons bij de ballen ”

  Nou ! Als je naar de lichaamshouding van ” Yang Z ” kijkt zou je haast denken dat zijn rechterhand zich DAADWERKELIJK bevindt op DÁT gedeelte van Parmessar.

  Aaaaaaah oei oei oei, mister Yang, it’s painful !!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ

  DIT HEEFT HOLLAND 300 JR MET ONS GEDAAN,aan de ballen geknepen,zonder resultaat voor ons land,de chinezen zijn eerlijker als die laffe tattas.ze doen meer als de witmangs.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.