Surinaams parlement internationaal aangeklaagd

13

PARAMARIBO, 18 feb – Het parlement wordt internationaal aangeklaagd. Dit zegt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi. De oppositie tekent voor de klacht bij de Interparlementaire Unie, IPU. Er valt veel te verklaren.

Volgens de klacht zijn documenten van het parlement vervalst. De stukken zijn gebruikt in een rechtszaak over twee parlementariërs die teruggeroepen zijn door hun politieke partij. “We willen het onderzocht hebben op het niveau van de IPU. We hebben aangegeven wat onze grondwet zegt en dat het huishoudelijk reglement aangeeft dat er sprake is van een proces van terugroeping”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname.

Voor de oppositiepartijen is wetgeving heilig. Daar kan zelfs het parlement niet zomaar overheen stappen. De indruk bestaat dat de vervalsing bedoeld was om de rechter op het verkeerde been te plaatsen. “Wij vinden het een ernstige schending van het ordereglement. WE vinden dat er sprake is van een strafbaar feit. Als het niet goed gaat, zullen we het nationaal en internationaal aankaarten”, aldus Santokhi.

Bekijk ook:

13 REACTIES

 1. Internationaal staat Suriname er al niet goed voor, als het gaat om Internationale verdragen die aangegaan zijn, maar totaal niet nageleefd worden, dus kan dit er ook nog wel bij, en met dit corrupte parlement wat hoofdzakelijk uit jaknikkers bestaat, zal deze situatie niet veranderen.


  Maak melding

 2. Het is dweilen met de kraan open. De oppositie blijft roepen in de DNA maar “Wij Zijn Moe” word niet of nauwelijks gesteund in hun actie.
  Je zou je achterban kunnen vragen de groep te steunen al is het maar een schaafijs die je geeft aan de actievoerders.
  Maar allemaal lafbekken die schreeuwen maar tegelijkertijd denken aan hun dollar teken.
  De enige die woord bij de daad voegt is oud DNA lid van de NPS Arthur Tjin A Tsoi. Ja zelfs Rusland de voorzitter van de NPS is nog te laf om in gesprek te gaan met de groep “Wij Zijn Moe”.


  Maak melding

 3. Santokhi heeft nog niet begrepen hoe politiek werkt.
  Pas wanneer je mensen ter been kan brengen om te protesteren maakt dat indruk. Santokhi wil dezelfde regeltjes volgen die constant geschonden worden. Waar is die man mee bezig?


  Maak melding

 4. Mensen die hier commenten wonen duidelijk niet in Su. Als de oppositie partijen zin hebben om op straat te gaan. Zijn er 150.000 mensen morgen op straat. Maar daarmee helpem we Su niet. Zit maar lekker vanuit j koude stoel in aardappel land te commenten. Terwijl jullie de ballen niet hebben om te vechten voor jullie “land”. #jompometis #draitongo #vluchteling #vechtvoortata


  Maak melding

 5. Ook Misiekaba voor het gerecht slepen.Die vindt een ieder die vragen stelt een terrorist.Ook moet hij samen met Panka voor de krijgsraad voor het helpen van een crimi zijn straf te ontlopen.
  Ook voor het aanzetten tot occupatie van particulier terrein te Witboitie moet hij voor het gerecht.
  Ik ben er zelfs voor dat de CLAD zijn inkomsten onderzoekt.


  Maak melding

 6. Goed zo!
  Dit is voor de wereld een teken te zien dat de huidige ndp regering niet geliefd is. Dat er internationaaal een klacht is ingediend wijst erop dat men het rechtsgebeuren in Suriname niet vertrouwd, De rechters zijn snel omgekocht ,of ze zijn bang of voelen zich geintimideerd. Al 36 jaren lang is dit gaande.Er moet een einde komen aan dit gedoe.Ik zeg klaag de ndp regering aan waar mogenlijk!!!.


  Maak melding

 7. Och een aanklacht meer of minder maakt volgens mij ook niet meer uit.
  Of het nu aankomt op het niet naleven van internationale verdragen of het verkrachten van de grondwet, het maakt niet uit.
  We zijn met Venezuela toch al de paria’s van Noord, Midden en Zuid Amerika.


  Maak melding

 8. Bla bla bla dan moet j iets hebben om de Su staat aan te klagen,de ipu zal tot de conclusie komen dat ze met een stelletje halvegaren analfabeten te doen hebben die niet begrijpend kunnen lezen nadat ze de gepresenteerde aanklacht hebben gelezen,van somo had ik dit kunnen verwachten,maar van Chan die zogenaamd constructief bezig zou zijn,kom de ware ik van een machtsbeluste persoon naar voren waar eigen belang tot kunst verheven is,het zal een grote afgang worden,stelletje landverraders niemand in Su die ze serieus nemen


  Maak melding

 9. Suriname wordt kapot gemaakt door Bouterse en zijn mannen.Het land is al failliet onder de leiding van deze machteloze president die geen verstand van zaken heeft.Deze domkop heeft geen verstand van economie en zijn adviseurs ook niet.Alleen maar zakkenvullers heb je in de regering.De massa die op de NDP hebben gestemd hebben spijt van hun daden.Brunswijk heeft ook 5 jaren lang zijn zakken gevuld met zijn aanhang.Hij is ook mede verantwoordelijk.


  Maak melding

 10. Wat kan doen een aanklacht? Gaat zoveel jaren duren voordat komt iets eruit.
  In Soerinaam, van hoog tot laag, iedereen lijkt bezeten door lagere cultuur, door grijpcultuur. Pakken wat kan jij pakken want anders als komt die ander op die post hij gaat nog meer pakken dan krijg jij spijt dat jij heb niet gepakt genoeg.
  Deze lage cultuur is vorrtgekomen uit die groep die wilde onafhankelijkheid. Dan later die militairen raakten bezeten door lagere drang en uiteindelijk heel de gemeenschap. Alleen de hogere Vedische cultuur kan nog keren tij. Maar probleem is dat teveel hindoestanen is intussen geinfecteerd met lagere cultuur. Ze bewaken niet meer hogere cultuur.
  Toen ik was klein, ik heb zelf gezien dat een hindoestaan heeft christen missionaris gegeven een pak rammel omdat missionaris wilde bekeren hem. Tegenwoordig als zwaait padre met geld dan meeste hindoestanen gaan kruipen. Ze nemen graag lage cultuur aan in ruil voor geld. De vrouwen zijn ergst. Als Ndjoeka zwaait met goud, ze lopen weg van huis met Ndjoeka. Straks hoger cultuur is zo gecorrompeerd dat helemaal zal zijn vernietigd. Dan pas begint grote ellende voor mensheid. De huidige regering is een van lagere cultuur. Zitten veel mensen bij die als wordt geoefend druk op hen, dan zij kunnen niet bieden weerstand. Want zijn zij bang voor verliezen van al die gelden die ze maken.
  Het gaat worden slechter en slechter. Alleen hogere cultuur kan brengen redding.


  Maak melding

 11. Wakoef waf waf waf j wilt mensen iets doen geloven wat j helemaal niet bent waf waf woef woef,ik wil niet denigrerend over jou geloof praten want ik heb genoeg hindustaanse vrienden die niet in de middeleeuwen of in de vedische tijdperk zijn blijven steken,en wil de vedische cultuur ook niet aanvallen we leven nu in een democratische staat waar iedereen recht heeft op zijn of haar eigen mening woef woef woef,maar ik zou j aanraden een dierenarts op te zoeken misschien kan hij of zij iets aan j gemoedstoestand doen.bv morfine voorschrijven ,blijf vooral ver weg van de palm rum slecht vr j humeur en gezondheid waf waf woef woef dagoebal


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.