Oppositie Suriname niet bij bespreking eigen moties

29

PARAMARIBO, 15 feb – De oppositie heeft er geen zin dele te nemen aan het debat over haar eigen moties. De behandeling komt veel te laat. “Mosterd na de maaltijd”, zegt Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur.

Het heeft geen zin meer nu de begroting van de regering al is goedgekeurd. Zeker voor Pertjajah Luhur is het dan ook een uitgemaakte zaak. “Onze fractie gaat niet deelnemen aan deze vergadering”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd. De coalitie had het kunnen weten. De oppositie heeft negen moties tegen het beleid ingediend. Dat was aan het eind van de begrotingsdebatten.

De verwachting was dat de moties besproken zouden worden. De coalitie vond dat er dan nog uren van debatteren zouden volgen. De moties worden op een aparte vergadering besproken. Volgens Somohardjo heeft hij gesproken met leiders van de Nationale Partij Suriname en Abop van Ronnie Brunswijk. Die zien ook geen heil in het achteraf bespreken van de moties. Somohardjo ziet ook de VHP wegblijven.

Bekijk ook:

29 REACTIES

 1. wow breaking news de opp blijft weg.
  de opp is een papieren tijger , ze schreeuwen veel maar doen niets…….alleen somo.
  hun afwezigheid zal geen verschil uitmaken.
  vooral tokkie is oorverdovend stil.
  in mijn ogen bestaat er geen opp , tokkie en rusje zijn omgekocht.
  somo heeft geen geld gehad vandaar dat we hem horen gillen als een speenvarken.


  Maak melding

 2. Precies, laat de coalitie, onder leiding van Simons, SAPOEN, WÁTERBERG, BREEVELD en Bouterse maar doorgaan met van het parlement een grote poppenkast te maken, aan het eind van hun optreden krijgen ze ongetwijfeld een staande crematie van de paarse ezels en de bedrogen kiezers, die gestemd hebben op de notoire ‘abangi’s en verachtelijke OVERLOPERS.


  Maak melding

 3. Oppositie heeft gelijk. Laat de regering maar in haar eigen sop gaar koken. Ook de imf heeft ogen en oren want ze kijken gewoon mee. Suriname staat er weer fraai op.


  Maak melding

 4. Deze zelfde oppositie was ook eens coalitie in het parlement. Toen hebben ze hetzelfde uitgehaald met de toenmalige oppositie. Hahaha kies den mooi now. Maar ze gaan t niet afleren. Als zij in de coalitie belanden gaan zij hetzelfde weer uithalen. Zij leren het nooit. Den ede tranga of den dong….


  Maak melding

 5. Het is ook totaal zinloos na de aangenomen begroting, je moties te moeten toelichten, omdat het antwoord al bepaald is door die dictoriale voorzitter van die paarse bende, die verder geen inspraak wenst, en bovendien is die hele begroting een fiasco met al die koerswisselingen, waardoor er in de praktijk het er toch anders zal gaan uitzien, en zeker als het IMF er ook nog bemoeienis in gaat krijgen.


  Maak melding

 6. Wat opviel tijdens de begrotings behandeling,is de onoprechtheid jegens het volk dat aldoor te bespeuren was door de vergaderingen heen.
  En dan leken er vaak dat daar pubers zaten die elkaar in de maling namen.
  Eén van de geachte leden van het hoogste college van de staat vond het nodig om een ander lid te filmen en het op de sociale media te plaatsen.
  En dan een motie van een al gesloten vergadering behandelen in een nieuwe vergadering is je reinste kolder.Van een geschorste vergadering kan.Maar niet van en GESLOTEN vergadering.


  Maak melding

 7. Ik ben politiek neutraal en geen aanhanger van de politiek in het algemeen in ons land.
  Iedereen, die van mening is, dat de regering Bouta er een puinhoop van maakt vindt mij aan haar of zijn kant.
  Iedereen, die vindt, dat de oppositie er een zooitje van maakt, eveneens.
  Het ontbreekt ons land zowel in de coalitie als in de oppositie aan krachtige leiders, die ons land op dit moment boven het maaiveld kunnen uittillen.
  Om die reden vind ik, dat de huidige opa’s plaats moeten maken voor een nieuwe jonge generatie politici.
  Ik zal niet beweren, dat die het direct beter doen, maar misschien kunnen zij weer de politieke waarden en normen herstellen, die in ons land helemaal zoek zijn geraakt de laatste tientallen jaren.
  En ik wil daarbij geen onderscheid maken tussen de huidige regering en voorgaande regeringen.
  Ook onder de regeringen Venetiaan zijn teveel dingen gebeurd, die het daglicht niet kunnen verdragen.
  Ik hoop, dat ik nog mag meemaken, dat we in Suriname eens schone politiek bedrijven.


  Maak melding

 8. Ik snap niet waar de oppositie op wacht. Al 5 jaar zitten ze ergens op te wachten, maar waarop? Denken ze soms dat iemand uit de hemel zal neerdalen om de mensen te activeren de straat op te gaan?


  Maak melding

 9. DDB moet gewoon 5 jaren vol maken en hopen dat olie,en goud gaat stijgen.. Dan voelen die hebben voor ndp gestemd.su is gewoon ziek er zijn medicijnen maar die moet je niet te snel toedienen laat eerst creperen en dan gaat ogen open wat voor fout hebben gemaakt…anders leren ze nooit


  Maak melding

 10. Voorzitter Jenny Simons is ongeschikt voor die functie omdat ze niet boven partijen staat. Steeds weer blundert ze met beslissingen en handelingen. Het feit dat ze de parlementafiets die het filmpje op Facebook had gezet niet openlijk heeft terechtgewezen spreekt boekdelen..Om maar te zwijgen over de vervalsing affaire.


  Maak melding

 11. De ellende gaat voor de nog vijf debielen stemmers alleen toenemen. De Moordenaar en zijn handlangers zullen genadeloos afgestraft worden door de Nationale Debiele Personen de so called ‘nog vijf stemmers’.


  Maak melding

 12. Wat de oppositie doet is onbelangrijk!

  De coalitie en hun baas, die de puinzooi de afgelopen 5 jaar hebben veroorzaakt, die zijn nu belangrijk.
  Als ik de oppositie was, dan zou ik vanwege ‘gewijzigde beleidsinzichten’ lekker in mijn hangmat doorbrengen, net als de onlangs ontslagen ambtenaren, die thuiszitten met behoud van…

  Laat die meervoudige moordenaar, crimineel, drugsdealer en psychopaat zijn rotzooi zelf oplossen.


  Maak melding

 13. Coalitie waar blijft de evaluatie van de afgelopen 5 jaar?

  Simpel hoor.
  Wat was in kas in 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, mei 2015?
  Hoeveel hebben jullie opgevreten, ik bedoel uitgeven?
  Als je dit aftrekt van de inkomsten, dus wat in kas is (rechts van de Balans), dan heb je zicht op het verlies van 8.000.000.000 U.S. dollars (links onder).

  Het is de bedoeling dat je dan die 8miljard U.S. dollar verantwoord, oftewel specificeert.
  Dan pas kunnen jullie werken aan een begroting.

  Het is onmogelijk een begroting op te stellen als je uitgaven niet transparant zijn, d.w.z. als je niet weet hoeveel geld je in de jaren daarvoor hebt opgevreten, gejat, weg hebt gemoffeld en/of gestort hebt in het buitenland.
  Je weet dan ook niet hoeveel je dit jaar nodig hebt, en je begroting riekt naar gebakken lucht.

  note:
  ‘mie brokie a sanie inie tjieng sensie, kandé a coalitie ei begrijp a situatie now’.


  Maak melding

 14. het is goedkoop om te zeggen dat alleen de ndp er een puinhoop van gemaakt heeft.
  er is tot nu toe nog niemand pres van het land geweest die ook maar op enig moment het landsbelang boven het eigen belang gesteld heeft.
  de puinhoop van su dateert al van voor 1975., daarna werd het alleen maar erger.
  er is mijns inziens vrijwel geen verschil tussen de coalitie en de oppositie.
  er is vrijwel niemand in de polatiek die een eerlijk botje in zn lijf heeft.
  alles wat de ndp nu doet heeft het front ook al gedaan.
  bij elke verkiezing kunnen we alleen maar kiezen tussen dieven en rovers.
  wat een keus , wat een land.


  Maak melding

 15. Toen DDB en de gangsters het land voor de zoveelste keer in financiële , jurisdische, sociale, (inter)nationale problemen had gebracht, denkt u aan oa: geen medicijnen, devaluatie van de de surinaamse gulden/surinaamse geld met veel nullen ervoor, lege winkelschappen, straten vol met hele grote gaten erin, sranan was skeer, Goedschalk die met al het goud van de centrale bank naar het buitenland vertrok, DDB die op zwitserse rekeningen grote hoeveelheden valuta bezit en de rijkste man van Suriname is, criminaliteit, drugs, vrouwenhandel, wapenhandel, casino, berovingen en overvallen met alle gevolgen van dien, geen toiletpapier om je poepgat en andere edele delen af te vegen, enz. enz, was het Ronald Venetiaan, Andre Telting van de Surinaamse bank en de minister van Financiën, die orde op zaken stelden, waardoor er weer hoop was in Suriname en het Surinaamse volk, reserve bij de Centrale bank/ Valuta, winkelschappen weer gevuld waren met goederen, de koopkracht van Surinamers hersteld werd, de surinaamse dollar invoerde, orde en rust, respect, fatsoen, normen en waarden, (inter)nationaal, Surinamers zich never voor behoefden te schamen, enz, en de Surinamers weer hoop gaf en de toekomst zonnig uitzag.

  Zie nu hoe het land en de Surinamers erbij staan. De IMF komt naar Suriname om hulp te bieden.

  Moet je nu ziet hoe het land ervoor staat. Telkens als DDB en de gangsters aan de touwtjes trekken in Suriname, Sranan skeer.

  Zie de gangsters om DDB en vooral de overlopers/omkopers, zie hoe de rechtsstaat er bij staat, de DNA- de begroting 2016, zie de mini sterren, zie hoe het volk bezig is zich warm te maken om de straat op te komen, omdat het water hun nader aan de lippen staat, zie de Awariedomri die voor bruine bonen en sopie overlopen en geen respect hebben voor het totale Surinaamse volk en Suriname.

  Wat in Suriname telt, is DDB mag never, nada, nooit, nunca in de gevangenis van Nederland voor 11-jaar de gevangenis in, niet in Suriname door de krijgsraad veroordeeld worden voor de 8 december 1982 moorden en zeker niet voor de nov Moiwana86 moorden en vele andere duistere zaken.

  DDB en de gangsters om hem heen moeten daar zorg voor dragen, dat hij niet in de gevangenis terecht komt of veroordeeld wordt. Ze worden heel goed beloond ten kosten van het land, volk, overlopers, gangsters, enz. DDB en de gangsters gaan over iedereen en alles om daar zorg voor te dragen. Uw armoede en ellende zal hem een zorg zijn.

  Zie wie aan het kortste eind trekt en wat er met het land (inter)nationaal gebeurt.

  Sari (s)tori.

  Wat spreekt tot de verbeelding in Suriname? Waarop kunnen Surinamers trots zijn? Ik zie alleen maar ellende, achteruitgang in alles, geen normen en waarden, ontwaarding van de Surinaamse dollar, valuta/EURO, US-dollars bepalend wordt, criminaliteit, mensen-en drugshandel, wapenhandel, casino, witwassen, grote armoede bij het volk, grote goudsmokkel naar het buitenland, het land en volk dat vernietigd wordt en geen toekomst om fatsoenlijk in een democratische rechtsstaat te leven, waarin niemand boven de grondwet van de republiek Suriname en internationale verdragen leeft.

  Brandend zand en een verloren land en dat alles komt door DDB, de gangsters, awaridomri, overlopers, gatlikkers.

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 16. Esmerald en co niemand luistert naar de oppositie hebben jullie dat nog niet door,in 50 jr met ontwikkelings hebben ze niets kunnen presteren,zelfs mijn honden somos chana en grega beginnen spontaan te huilen bij het horen van die gasten op radio en tv,de antipathie tegen die gasten is zo enorm het kent geen grenzen,omdat men heeft ingezien dat het klein beetje geld waarover de NDP kon beschikken er zoveel gedaan is,dus logisch gaan de mensen zich afvragen wat hebben de Dalton brothers onderleiding van somo gedaan ,Ali baba en de veertig rovers olv Chan en de domoren olv van red eye Bigi lip tip tip Vene gepresteerd,en helaas kwam men na vele jaren van domhouden van de massa tot de conclusie dat er vrijwel niets voor volk en vaderland gedaan is.maw niemand en niemand nemen deze gasten serieus, alleen een paar die hard op etnisch gestoeide volgelingen die ze tot de dood zullen blijven steunen,dinosaurussen ze zijn al uitgestorven alleen weten ze dat nog niet .


  Maak melding

 17. Robinho, loop toch het stekel of brandnetel bos in of klim in een awara boom vol met gemene wespen die jet tot inkeer zullen brengen. De oppositie heeft er een puinhoop van gemaakt.Ze zijn vleugellam door hun eigen onmacht. Mevrouw Simons zit er bovenop. Zij laat ook blijken dat er niet te sollen valt met de parlementaire regels. Het medelijden wekkend gedoe van de oppositie is doortrapt. Het zijn slangen die de grote onschuld spelen.


  Maak melding

 18. basmatie,

  Eet liever een ander soort rijst want met dit soort rijst gaat jouw geheugen blijkbaar alleen maar achteruit. Rob Garnaal (RobG) en Dagoebal (dierenmisbruiker) vertonen al lang Pavlov reacties. Hun triggerwoorden zijn: Bouterse, NDP.


  Maak melding

 19. De oppositie heeft gelijk.
  De oppositie gaat niet daar voor de show zitten
  De coalitie die luisterd niet naar anderen.Ze doen maar wat zij hebben willen. De rechters zelfs huiveren en beven al wanneer het gaat om de coalitie wat verwacht je dan van de anderen…juist hetzelfde beven en huiveren,,,,,,


  Maak melding

 20. Ray daroe het probleem bij jou en de hele oppositie is dat jullie allemaal aan amnesie lijden vandaar dat ze vergeten waren naar de DNA te gaan,dat is ook de redenen waaraan j het zielig gedrag van list manipulatie en bedrog en de krokodillen mentaliteit kunt herleiden ,maar ze vergeten 1ding het volk heeft ze door,ray daroe ga door met j dagelijkse behoefte j lam zuipen,en hopende dat de geboren losers Chan Greg en avarel Dalton somo ooit weer regeermacht krijgen ,iets waarin ik zelf niet in geloof but time Will tell


  Maak melding

 21. @hondenlul sorry dagoebal,

  Als jij denkt dat ik ene effort in jou zal steken, om je op andere gedachten te brengen, mens, dan heb je het glad mis!

  Blijf maar lekker geloven in je bouta en stik erin.


  Maak melding

 22. @Dagoebal

  Er is grandioos geblunderd bij het afkeuren van moties die de oppositie vorige week donderdag indiende in het parlement. Constant werd maandagmorgen aangegeven dat de moties met algemene 28 stemmen tegen werden verworpen, terwijl er 27 assembleeleden in de vergaderzaal zaten en deelnamen aan de stemming van donderdag.

  De coalitieleden Patrick Kensenhuis, Celsius Waterberg, Rashied Doekhie en Naomi Samidin waren namelijk afwezig.

  De fracties van de oppositie waren niet bij de stemming aanwezig en konden de moties niet motiveren. De oppositie was het er niet mee eens dat de moties werden behandeld terwijl de begrotingen 2016 waar ze betrekking op hebben, al donderdag zijn goedgekeurd.

  Hopenlijk kan je lezen en begrijpen wat je leest tegelijker tijd.Lukt het niet dan zal een beetje daroe je goed doen.
  Vergeet dat je baasje nog 5 jaren krijgt, hahahahaaaaa die is niet zichtbaar nu over een paar maanden verdwijnt hij in zijn geheel samen met nog in leb=ven zijnde amnesialijders,Ik noem ze de amnesialijders van Boxel. Ze kunnen een show opzetten van je welste stel je voor de zogenaamde waarheid niet voor een rechter te boxel durven zeggen ,,,nee ze kiezen voor broko baka en sandew hira!!Hahahahahaaaaaaa……Wat wil je horen sandew life..De hele leugen ..de halve leugen…of niks anders dan de leugen ..en Sandewtje die heft geen keus hij zegt liefjes vertel niks anders dan de leugen ..ik verdien dan een hoge post.De Leugen gaat mij helpen.
  Whahahahahaaaaaaaa

  ,


  Maak melding

 23. De 18000 volkswoningen praatjes (ndp) lopen zeer binnenkort tegen de blinde muur van het IMF.
  Deze organisatie heeft niets op met praatjes. Het is shape in or ship out. Dan hebben de ‘Nog Vijf’ weinig te vreten en zin in een afrekening met Keizer Bigi Mofo I en al zijn pajong waaiers.


  Maak melding

 24. Ray daroe ik wist dat j niets zou begrijpen van Sandew Hira een grote moedige en heel intelligente Surinamer j moet echt van goede huizen komen op te begrijpen waarmee hij bezig is,iedereen krijgt de kans om te reageren wat de grote visionair zei,dus als j ballen hebt neem kontakt met de heer Hira op,en niet hier zitten mierenneuken en zitten af te geven op alles en nog wat waarmee de grote visionair bezig is ,nl het mooie land su begeleiden nr grote hoogte waar iedere su recht heeft op een mooie toekomst,als jij esmerald Koosje poenette Henk niet de hele dg daroe zaten te zuipen en jullie gedragen als namaken dan hadden j allang door moeten hebben waarmee deze twee heel intelligente en grote surinamers bezig zijn.minder daroe mensen het beïnvloedt je denkvermogen om de juiste beslissingen te nemen de hele dg laveloos achter de computer zitten is ook niet alles,maar het is nog zeker niet te laat vr jullie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.