Maker mooiste Suripop love song overleden

6

Dr. Henk MacDonald, maker van de mooiste Suripop love song ‘Gi Yu’ is er niet meer. De componist en muzikant overleed zaterdag op 64-jarige leeftijd in Suriname. ‘Gi Yu’ dat door Rudolph Heidanus wordt gezongen, was de winnende compositie van de derde editie van het Suripop componistenfestival. Bij Suripop XII in 2002 won hij wederom dit festival met de compositie ‘Tide Ete’.

MacDonald die van huis uit arts was, boekte in zijn jonge jaren ook grote successen met onder andere The Units en de groep Opo waarmee hij de grote hit ‘Djai djai Sranan’ scoorde. Zijn laatste muziekgroep was The Crew.

De arts/muzikant was bijzonder geliefd en stond bekend om zijn vrolijk en sociaal karakter.

Gi Yu:
https://www.youtube.com/watch?v=NQNgtCmQ2dU

Tide Ete:

Bekijk ook:

6 REACTIES

 1. R.I.P. Henk. Vanaf de Paulus school hebben wij elkaar gekend. Tijdens je artsenopleiding te Leiden samen gebasketbald voor Koejaké met o.a. Meriba en Gomes en Leysner.
  Teruggekeerd naar Suriname was je mijn huisarts en grote gabber.
  Henk, wij zullen je missen. Je as een mens die erg geliefd was en sociaal bewogen. Velen zullen je zeker missen.
  Henk wij komen elkaar vast wel weer tegen in het Hiernamaals want doodgaan is afscheid nemen van het menselijk lichaam, de geest leeft voort.


  Maak melding

 2. Een goed mens is heengegaan. Bevlogen dokter, muzikaal talent en voor iedereen even vriendelijk.en sociaal. Een voorbeeld voor alle Surinamers,


  Maak melding

 3. Ja, inderdaad verschrikkelijk en moeilijk te verwoorden. Ik heb hem als bedrijsarts ook heel prettig ervaren en als muzikant was hij zeer te bewonderen. Daarom zal hij blijven voortleven. Sterkte aan familie en vrienden.


  Maak melding

 4. Het is zeker een groot verlies voor Suriname. Hij was een arts in de dagelijks samenleving een sociaal mens heel veel tijd aandacht voor de mens. Echt in de schoenen van zijn vader zoals mijn moeder mijn verteld had over zijn vader. En hoe groot de de stoet was van vader. Ook was er een beeld voor zijn vader geplaatst in de Tourtonnelaan waar hij gewoond had. Jammer op zo een jong leeftijd. Ik hoop dat hij een mooi begrafenis mag krijgen.Rust zacht en sterkte aan de nabestaanden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.