[UPDATE] Kenneth Vermeer opnieuw beledigd en bedreigd

37

Oud Ajax-doelman Kenneth Vermeer is opnieuw het doelwit van beledigingen van Ajax-supporters. Tijdens een dartwedstrijd in Newcastle, die rechtstreeks te zien was op RTL 7, hielden toeschouwers blaadjes met teksten als ‘Kenneth Vermeer ophangen’ en ‘Kenneth NSB’ in de lucht. Dat meldt AT5 vandaag.

De Nederlands voetballer van Surinaamse afkomst was eerder al slachtoffer van beledigingen en verwensingen van Ajax-supporters aan zijn adres. Vorige week hing er pop met strop om de nek in de Amsterdam Arena, die Feyenoord keeper Vermeer moest voorstellen.

In een verklaring daarna uitte het bestuur van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) haar ernstige zorgen en noemde dit gedrag onacceptabel.

UPDATE:
Vermeer gaat aangifte doen na de beledigende teksten van dartfans bij het darten gisteravond. De bordjes zijn ook premier Rutte opgevallen. “Misselijkmakend”, noemde Rutte de acties tegen de Feyenoordkeeper.

Bekijk ook:

37 REACTIES

 1. Deze lieden komen aandacht te kort en vragen om aandacht. Willen ze soms een rage ontketenen? Ik zeg daarom, God vergeef ze niet wat ze weten wat ze doen.


  Maak melding

 2. RobG, heb je het nu echt over jezelf?, ongelooflijk.
  Ongelooflijk ook deze beledigingen van zogenaamde Ajax supporters, maar wat dat slavernijverleden er nu weer mee te maken heeft?


  Maak melding

 3. Surinamers halen overal de slavernij bij.
  Deze jongelui zoekn gewoon een manier om Kenneth Vermeer te jennen.
  Er is maar één manier om deze jongelui te straffen en dat gebeurt nu al. Ze staan n.m.l. met een foto op internet. Die hebben thuis en bij hun werkgever of school heel wat uit te leggen.
  Daarnaast moet Kenneth Vermeer er gewoon schijt aan hebben.
  Als er straks weer een goed spelende Surined komt staan deze figuren weer op de banken te springen van blijdschap.


  Maak melding

 4. ” A People without the knowledge of their past history,origin and culture is like a tree without Roots ” zolang het Zwarte Volk geen liefde en bewustwording heeft voor haar oorsprong heeft,zullen ze racisme,vernederingen en armoede wereldwijd meemaken,want sedert slavernij en The Scramble


  Maak melding

 5. Want sedert slavernij en The Scramble for Afrika zijn ze zo verdeeld. AFRIKA, de Reus die slaapt totdat Hij Ontwaakt door bewustwording van hun Roots ,:Marcus Garvey.


  Maak melding

 6. Kenneth negeren die idioten.Het komt uit jaloezie.Je weet dat Blanken altijd denken dat donkere mensen dom en achterlijk zijn.Kijk alleen maar naar de slavernij waar die donkere vernederd werden door die blanken.


  Maak melding

 7. En wie zijn deze kerels die met hun grote en gore kop op tv te zien waren, en wat zegt en doet de KNVB hieraan ???
  Geen flikker omdat het de KNVB niets kan schelen want het gaat om een niet blanke speler die wordt beledigd door Ajax supporters.

  En wat als bv Ajax een uitwedstrijd in Rotterdam zou spelen en de gehele S side in de kuip de welbekende groet uit de 2e wereldoorlog zou vertonen jegens de Ajaxieden

  Dan is voetballand te klein ! Dan is heel Nederland te klein vanwege zo’n actie !
  De KNVB is hypocriet en zeer onbetrouwbaar en de FIFA is de grootste corrupte maffia bende, dus wie een oplossing hiervoor denkt te hebben mag het zeggen.

  Het gaat nu om K. Vermeer, maar wie weet zijn de Marokkaanse spelers het volgend doelwit van deze Nederlandse racisten.


  Maak melding

 8. Hans, ik heb de indruk dat jij dit soort acties van de polder hooligans goedkeurt. Tot in Engeland laten deze barbaren van achter de dijken van zich horen. Dit is verwerpelijk, het is abject en het is de zoveelste doffe glans over het Nederlandse imago.Natuurlijk ben jij er trots op omdat dit soort Nederlandse producten goed verkoopt in het buitenland.Hoeveel commissie incasseer jij?


  Maak melding

 9. Dit heeft niks met politiek, slavernij, humor of voetbal te maken. Het heeft te maken met de huidige tendens van rassenhaat en pesterijen in Nederland.

  De kans dat de groot(ouders) van de daders NSBers waren, is 100% groter dan dat Vermeer NSBer is. Hij werkt tenminste voor zijn geld. Als hij geen bsan had, dan had men weer wat anders om over te zeiken. 1 tip: doe vooral niet je best, het is nooit goed. En daarnaast kan je geen spijt hebben/krijgen over je verspilde energie.


  Maak melding

 10. @Milton, wat ben jij een volksmenner zeg ! Je bent net zo erg als Geert Wilders met je prietpraat. Beweer je nu dat de KNVB niets onderneemt tegen racisme ? Indien daar sprake van is dan moet niet de KNVB maar het OM ingrijpen. En kom mij nu niet vertellen dat racisme en discriminatie in Suriname niet voorkomt. Volgens mij in een paar treden erger dan in Nederland.


  Maak melding

 11. RobG die indrukken van jou stellen gelukkig niet veel voor, ook al gezien het feit dat jij er nog steeds van overtuigd bent dat er een goede regering in Suriname aan de macht is, bovendien geeft deze ondergrondse en indirecte manier iemand voor racist uitmaken precies weer wat voor een minderwaardig mannetje jij eigenlijk wel bent, geeft niet hoor, de meesten hier weten wel hoe jij een beetje in elkaar steekt, een behoorlijk steekje aan los dus, maar dat gezwets van jou houdt de boel wel wakker hier


  Maak melding

 12. Gelijk hebben anderen die zeggen dat Kenneth Vermeer zich niet druk maakt. Hij weet dat zijn toekomst in Nederland ligt en niet in Suriname. In Suriname zou hij zoveel speldjes opgespeld krijgen dat hij gebukt door het leven zou moeten gaan. met al die waardeloze oorkondes.
  Hij weet dat men in Nederland het voetbal sport serieus neemt en niet als hobby.En rivalen zijn niet lief omgaan met elkaar maar dat hoort bij elk sport,Wel jammer maar het is eenmaal zo.


  Maak melding

 13. Hans,

  Jij spoorde vroeger niet en nu helemaal niet. Dat je ook sympathieën koesterde voor de NSB had ik vroeger ver gezocht. Maar nu blijkt dat je wel degelijk sympathiseert met NSB bagger die het gemunt hebben op de allochtone doelman Kennith Vermeer. Ook premier Rutte heeft zijn afschuw uitgesproken.

  Het NINSEE had gewaarschuwd over het genetisch racisme dat ook aan jou is overgedragen door jouw voorouders. Maar ik had het moeten weten. In het kamp van de Nieuwfronters zijn er typen die adepten zijn van NSB ideeën.


  Maak melding

 14. Zelfs de minister president heeft al uitgehaald naar deze vandalen.
  De dader van het popincident is opgepakt.
  De andere daders worden vervolgd.
  Was Suriname maar zo snel in het bestrijden van de misdaad.
  Bovendien is in Suriname racisme tot een kunst verheven.
  Politieke partijen naar ras en als je alle scheldwoorden die rechtsreeks te maken hebben met racisme zo gaan verzamelen kan je een dik boek uitgeven.
  Ook op dit forum worden weer alle blanken over één kam geschoren. Dat is de zuiverste vorm van racisme en strafbaar.
  Voor de duidelijkheid. Je mag wel zeggen er zijn blanke die racistisch zijn maar je mag niet schrijven alle negers zijn dom.
  Snappie?????


  Maak melding

 15. Degene die in duidelijke bewoordingen en overtuigend kan uitleggen wat dit met racisme en slavernij te maken heeft, krijgt een symbolische “10”. Flut verhalen tellen dus niet want daar hebben we al genoeg van gelezen.

  Als Kenneth Vermeer blank was geweest hadden jullie niet zo gereageerd, nee dan werd er gelachen en er nog een schepje boven op gedaan. Zo vaak gezien, hypocrisie ten top hier.

  Bij rivaliserende clubs gebeuren wel vaker gekke dingen, dat was vroeger al zo en blanke spelers waren menig keer ook de dupe hiervan. Hoe meer aandacht je er aan geeft hoe meer je deze debielen in de kaart speelt. Zoek er niet te veel achter want er is genoeg waar jij je echt druk om moet gaan maken.


  Maak melding

 16. Rara en wat vinden de racistische waterkanters hans, henk molenasr, ray, henkes, koos, jojo hiervan. Niets nada natuurlijk, Kenneth Vermeer is zwart dus niets aan de hand toch. Wat een racistsche bende hier op waterkant.


  Maak melding

 17. En zo blijkt maar weer dat RobG-estoord ook nog bitter weinig mensenkennis heeft, alhoewel hij natuurlijk het tegendeel zal willen bewijzen met flutpraatjes.


  Maak melding

 18. Ook deze criminelen zullen aan de hand van de beelden door mensen uit hun omgeving worden herkend en informatie aan justitie en politie worden doorgegeven. Deze criminelen zullen zichzelf aangeven of worden opgepakt.

  Het bewijs van de beelden spreekt voor zich. Zijn zullen aan het kortste eind trekken.

  Hoe dom kun je zijn om met je kop dit voor de camera te doen. Big Brother is watching you!


  Maak melding

 19. G.v.d. @ Lonni,

  Hou alsjeblieft op met je slavernij-gezever. Heeft er niets mee te maken. Toen Cruyff destijds bij Feyenoord ging spelen kreeg hij ook bakken stront over zich heen. Niet zo extreem als dit, maar toen stond de social media nog in de kinderschoenen.


  Maak melding

 20. Er zijn volgens de laatste berichten al detectives opgezet om de identiteit van die aso’s vast te stellen, dus ze zullen echt wel aangepakt worden, ik ben al geen voetbal liefhebber en al helemaal niet van Ajax, en dat blijkt nu terecht, rugby is meer als ex speler meer mijn ding daar komen gelukkig dit soort excessen niet voor


  Maak melding

 21. Racisten,ook hier worden eens teruggepakt door andere radicalen let maar op de geschiedenis zal zich herhalen.sommige lieden,altijd dezelfde weer die leren het toch nooit !


  Maak melding

 22. Lieve kenneth,

  Je bent de beste keeper die in de nederlandse competitie speelt. Ik ben trots op je !!! en deze mensen willen je alleen maar van je stuk krijgen. Maar blijf vooral hard werken en goed keepen voor feyenoord . De enige Echte club. So so lobi


  Maak melding

 23. WR zeker crimineren ze wel, net zo goed al creolen, hindoestanen, javanen etc. discrimineren, je hoeft alleen maar hier op Waterkantnet rond te kijken, alleen gelukkig de overgrote meerderheid niet


  Maak melding

 24. Forummers/Reageerders, Odi odi.

  12 feb 2016, 23:23
  Bedreiger Vermeer op non-actief bij werkgever

  Eén van de mannen die donderdagavond tijdens dartswedstrijden in Newcastle bordjes omhoog hielden met beledigende en bedreigende teksten over Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer, is door zijn baas op non-actief gezet.

  Het Amsterdamse centrum voor revalidatie en reumatologie Reade nam in een persverklaring met klem afstand van het gedrag van de werknemer.
  “De betreffende medewerker is per direct op non-actief gesteld en de raad van bestuur is inmiddels een nader onderzoek gestart”, meldde Reade.
  Tijdens de Premier League in Newcastle waren handgeschreven borden in het publiek te zien met daarop teksten als ‘Kenneth NSB’ en ‘Kenneth Vermeer Hangen’, met daarnaast een getekende pop aan een galg.

  Foto’s en video’s van de betreffende toeschouwers met hun bordjes werden veelvuldig gedeeld op de sociale media.
  Doelman Vermeer van Feyenoord kondigde vrijdag direct aan bij de Britse justitie aangifte te gaan doen.

  De oud-Ajacied werd zondag ook al beledigd tijdens de klassieker in de ArenA. Er klonken verwensingen in spreekkoren en een man had een opblaaspop aan een strop over de balustrade gehangen, die de keeper moest voorstellen.


  Maak melding

 25. Heeft deze blanke familie soms een geschil met de familie Vermeer? Want het is ongehoord dat men zo’n actie ook buiten een voetbalstadion uitvoert. Zit er meer achter?


  Maak melding

 26. Twee weken na zijn vertrek naar Feyenoord voelde Vermeer zich al Feyenoorder en sprak zeer negatief over Ajax en aanhang. Bij die club miste Vermeer de warmte en steun. Acht jaar lang betaalde de club zijn salaris en ik heb altijd geleerd om niet te schijten in het bord dat mij te eten geeft. Vermeer heeft dit wel gedaan en natuurlijk heeft zijn gedrag tot woede bij de Ajax supporters geleid.
  Ik kan mij een wedstrijd herinneren waarin Vermeer in de fout ging (volgens mij tegen PSV uit) en direct werd hij aan zijn verleden bij Ajax herinnert. Vermeer heeft de spreekkoren en spandoeken deels aan zichzelf te wijten.
  Ga jij maar lekker aangifte doen.


  Maak melding

 27. Het is wel zo dat de witte hollander meer en meer begint te discrimineren, ik zie een trend, gebuert te vaak de afgelopen jaren, misschien moeten wij als allochtonen nu eens een hatelijk woord bedenken om de kaaskop aan te duiden noh, net als zei ons ‘neger’ noemen misschien moeten wij ze ook aansprken met een hatelijk woord, zoals ik ze net noemde.
  Ik kan een hoop hatelijke woorden bedenken noh.


  Maak melding

 28. De reacties hier,zijn een perfecte graadmeter,om te zien wie de ECHTE Surinamers zijn,de onechte “landgenoten”brengen meer sympathie op voor de klootzakken die deze beschaafde Surinaamse voetballer op een schandalige manier,..en zelfs zijn moeder beledigen.ZO VER GAAT HET BOUTERSE SYNDROOM BIJ DEZE surinamertjes hier,zielig !!!


  Maak melding

 29. @ RAY

  @RobG
  Ik verzoek je het voor de zoveelste maal…BLIJF WEG !

  Sorry,..hoor maar deze reactie is een pure vorm van machteloosheid en frustratie.bij jou RAY blijf jij dan maar weg,dan ben je gelijk bevrijdt van je frustratie.dat is makkelijker toch.


  Maak melding

 30. ‘Nederlanders doodden meer mensen op Sumatra, zelfs vrouwen en kinderen werden in koelen bloede vermoord.!

  dus niet meer over 8 dec zitten te janken.het is onderhand al een eeuw geleden.


  Maak melding

 31. Gelukkig was er vandaag weer een voorbeeld van hoe het ook kan en met die vermeende discriminatie door Nederlanders nog wel mee valt, zie de berichtgeving over de wedstrijd PEC Zwolle tegen Feyenoord maar daar hoot je de notoire hollandhaters niet over , Hollandhaters die wat betreft discriminatie een pak boter op hun kop hebben van heb ik jou daar en eens de hand in eigen boezem moeten steken, met hun dom generaliserend gedrag en uitspraken


  Maak melding

 32. Zieke zielen komen overal voor.Waar er mensen zijn zullen
  deze zieke zielen ook vertegenwoordigd zijn.Daar kom je niet onderuit.Een natuur wet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.