Begroting goedgekeurd: ‘Regering verpest kans op beter Suriname’

18

PARAMARIBO, 12 feb – 2016 was een goede gelegenheid voor de regering om met een goede begroting te komen. We hebben niet het gevoel dat de problemen opgelost zullen worden. Het is business as usual. Dit zegt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi.

De regering had een begroting kunnen laten zien met oplossingen. Oplossingen voor de crisis en uitzicht op verbetering op in elk geval op de korte termijn. Santokhi wees het parlement erop dat een kans is gemist. Volgens NPS-leider Gregory Rusland gaat het al lang mis:“Als we beter beheer hadden gevoerd van onze financiën, dan hadden we vandaag de dag niet deze problemen. Veel mensen hebben het bijzonder moeilijk.”

De economie heeft een betere basis nodig. Volgens Rusland wordt die basis niet gelegd met de begroting voor 2016. De begroting is uiteindelijk goedgekeurd. Een en dertig parlementariërs gaven groen licht. Het betreft allemaal leden van de coalitiepartijen. De oppositie nam niet eens de moeite tegen te stemmen. Het was een protest tegen het niet in stemming brengen van moties tegen het regeerbeleid.

Bekijk ook:

18 REACTIES

 1. Suriname valt steeds dieper in de kuil die door Bouta c.s. is gegraven. Deze begroting brengt nog meer mensen aan de bedelstaf! Maar goed, ze krijgen wat ze zogenaamd verdienen. 2016 wordt een vreselijk moeilijk jaar.


  Maak melding

 2. Gratis bruine bonen met zoutvlees is funest geweest voor de stemmer van de NDP.

  Ik heb zo vaak gezegd gratis bruine bonen met zoutvlees maakt veel meer kapot dan wat lief is.

  Maar jullie willen niet luisteren ga met blaren op je kont zitten. Wacht maar jullie gaan nog meer honger lijden. 2e Haïti komt steeds dichterbij.


  Maak melding

 3. Het is allemaal podium talk van VHP en NPS. Het hoort bij het theater spektakel van de oppositie. Hebben deze gasten niets beters te doen dan de menselijke geest vervuilen met bagger? Als de regering voorstellen van de oppositie zou overnemen zouden deze partijen een nieuw theaterstuk opvoeren door te zeggen dat de regering het beleid van VHP en NPS overneemt. Toen deze gasten de regeermacht in hun handen hadden luisterden ze ook niet naar de oppositie.

  Voor mij staat een ding vast. Er zijn genoeg deskundigen in de regering en deze personen weten wat ze doen.Als het aan mij ligt komen VHP en NPS nooit meer aan het bewind in Suriname.


  Maak melding

 4. @RobG

  Ik heb veel van de lifestreams meegeluisterd van de begrotingsbehandelingen. Daar door geef ik de president op 1 punt gelijk. Het is een Poppenkast of het theater van de lach en drama te gelijk.

  Een begroting dienstjaar 2016 waarin de rekeningen naschoolse opvang 2015 verwerkt zijn is geen begroting maar vod.

  De DNA overspoelen met informatie over salarissen staatsbedrijven en parastatalen zonder enig inhoudelijk standpunt is des informatie.

  Aankondigen dat het IMF gaat helpen is misleiding.

  De NDP regeringen zijn wereldkampioen niets zeggen en verschuilen achter de rok van Simons.


  Maak melding

 5. RobG

  Er zijn genoeg deskundigen in de regering en deze personen weten wat ze doen ???

  =============================================

  Wat hebben die deskundigen dan de afgelopen 5 jaar gedaan. Slot som is nu dat Suriname aan de IMF beademing ligt. En kom niet aanzetten met je wereld grondstoffen prijzen want die grammofoonplaat kennen we inmiddels al. Vene had voor Bouterse een prachtige erfenis achtergelaten. Betere uitgangspunt had hij niet kunnen wensen.


  Maak melding

 6. Chandrikapersad Santokhi (VHP):
  De regering had een begroting kunnen laten zien met oplossingen. Oplossingen voor de crisis en uitzicht op verbetering op in elk geval op de korte termijn.

  Gregory Rusland (NPS):
  “Als we beter beheer hadden gevoerd van onze financiën, dan hadden we vandaag de dag niet deze problemen. Veel mensen hebben het bijzonder moeilijk.”

  LOL. Geloof me de realiteit begint langzaam neer te dalen op al deze sukkels, zowel in de oppositie als coalitie. Ze worden nerveus want er is tien dagen gesproken met de IMF delegatie en omdat die een poker gezicht hebben weten ze niet waar ze aan toe zijn, behalve dat de tijd van pappen en nathouden definitief voorbij is. Men zal daar aan de bak moeten en met èèn stem spreken.


  Maak melding

 7. 30 gekken waarvan meerendeels moordenaars en amnestie criminelen bepalen voor ons,30 idioten geen wonder dat we de rampen blijven optellen. de een na de andere ramp!


  Maak melding

 8. Het probleem van Chan en Greg ze hebben beiden geen visie vandaar dat ze steeds terug vallen in het oude manier voeren,ik hoor ze steeds roepen verspilling verspilling zonder aan te geven wat ze daarmee bedoelen of met een alternatief te komen,vooral Greg had ik hoger geschat maar die man blijft zich herhalen net een papegaai dan kom j ongeloofwaardig over ,vind ik jammer voor zo een intelligente man,wat doet japin zijn ze allemaal in slaap ingedompeld ,en wat Chan betreft misschien een goede minister van justitie maar geen president daar komt nog meer bij kijken,hij is een beetje te klef.


  Maak melding

 9. De vraag is wat de begroting waard is.

  IMF is beter met onderzoek hoe en of Suriname geholpen moet worden

  Reken maar dat er aanpassingen nodig zullen zijn.

  En geen aanpassingen betekent Geen (hulp)Geld


  Maak melding

 10. Dagoebal, Chan was volgens jou misschien een goede minister van justitie, maar hij kan zeker geen president zijn, omdat hij daarvoor te klef is. Maar iemand die als een ‘kras dagoe’ tegen een jong meisje staat aan te rijden op de dansvloer, is in jou ogen wel uitermate geschikt. Dat verbaast me niets, gelet op jou toepasselijke nickname.


  Maak melding

 11. Op de foto. Lakei Adhin staat de assemblee voor schut te zetten terwijl lakei Silos van Dijk op allerlei dingen zit te broeden, o.a. hoe de oppositie straks opnieuw te pakken.


  Maak melding

 12. =Bouterse heeft zijn zin gekregen door de twee heren Sapoen en Chitan mee te laten beslissen tijdens de begroting.
  Simons gaat de geschiedenis in als een mevrouw die NIET democratisch is.

  Alleen de coalitie heeft meegedaan en niet de oppositie. Dus als het straks fout gaat dan weet ook een ieder dat niet de oppositie heeft meegestemd met deze begroting.

  ==Heeft ooit een VHPér of een PL’er de macht in Suriname gekregen. Dan bedoel ik als president.


  Maak melding

 13. IK VRAAG ME AF WIE WATERKANT BEHEERT.
  HEB GISTEREN HEEL ZINNIGE DINGEN GEPOOST.
  HET WERD NIET GEPUBLICEERD.
  HET GING OVER HET IMF RECEPT.
  HEEL BESCHAAFD EN GEEN VULGAIRE TAAL.
  WAAROM WERD HET NIET GEPLAATST…???
  DE NAAM IS OKODODO.

  IK VERMOED ANDERS CENSUUR.


  Maak melding

 14. @Ira
  Aloha……Ay brada nangha sisa fu Suri. Neks no fout.De voormalige VHP,er Jagernath Lachmon die was een bange Poebroek in z,n politieke periode. Deze man die gaf atijd de voorkeur aan de creolen in z,n coalitie groep als Premie. Neem een vb Pengel,Arron etc. Zo heeft die Pedo Ramdeo Sardjoe ook Venetiaan de PM gegeven. Deze mensen zijn Backwords in de Samenleving van Suri.Die huidige Santokhi van de VHP zou niet minder doen dan de voorgangers. Dus eigen schuld dikke bult,die bangerikken.Foei toch!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.