vrijdag, maart 29, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentSurinaamse radioprijs voor Ronald Snijders

Surinaamse radioprijs voor Ronald Snijders

-

Does Travel - naar Suriname

De 20 CD Box ‘Made for Music’ van de bekende Surinaams-Nederlandse musicus Ronald Snijders is door het programma ‘A Touch of Jazz’ van het radiostation ABC in Suriname uitgeroepen tot CD van het jaar 2015. “Ik ben er blij mee dat de keuze op mij is gevallen”, reageert de musicus die net terug is uit Suriname. De award werd eind vorige maand aan hem uitgereikt door mr. Carlo Jadnanansing van de gelijknamige stichting. Dit in samenwerking met de maker van het programna Touch of Jazz Jean Durham.

In februari 2013 verscheen Made For Music, een box met twintig CD’s met grotendeels nog niet eerder uitgebracht materiaal dat Ronald Snijders vanaf 1970 heeft verzameld. De box bevat 300 eigen composities, uitgevoerd door in totaal ruim honderd musici in verschillende bezettingen. De CD’s zijn systematisch geordend in categorieën als kamermuziek, jazz, funk, wereldmuziek, fluit, Braziliaanse muziek, Surinaamse muziek en Ronald Snijders Band.

2016 wordt een leuk jaar voor de musicus. Op 8 april viert hij zijn 65ste verjaardag. Op 20 mei komt er een internationale nieuwe LP/CD van hem uit plus enkele special concerten daaromheen en een nieuwe videodocumentaire. Ronald Snijders (geboren in Suriname, 1951) woont vanaf 1970 in Delft, Nederland. (FOTO: Jean Durham(l) en mr. Carlo Jadnanansing(staand))

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES