Groen licht voor aankomend politiebaas Suriname

22

PARAMARIBO, 10 feb – Agnes Daniël wordt gewoon de nieuwe chef van het Korps Politie Suriname. Met de reputatie van Daniël is niets aan de hand, volgens Humphrey Tjin Liep Shie, voormalig korpschef en nu topambtenaar op het ministerie van Justitie & Politie. De aantijgingen kunnen worden afgedaan als leugens.

Volgens anonieme briefschrijvers heeft Daniël haar invloed aangewend om een drugszaak stop te zetten. Dit wordt dus ontkend. “Ik was korpschef en zo een handeling zou onmogelijk ongemerkt aan mij voorbij kunnen gaan”, zegt Tjin Liep Shie tegenover de Ware Tijd. Hij ziet kwade opzet in de brief die is gestuurd naar onder meer president Desiré Bouterse. Het geeft aan dat tegenkrachten bezig zijn.

Kennelijk moet koste wat kost voorkomen worden dat Agnes Daniël politiechef wordt. Ook minister Jennifer van Dijk-Silos is overtuigd dat er geen vuiltje aan de lucht is. De beëdiging van Daniel kan gewoon doorgaan. Een ingesteld onderzoek heeft uitgewezen dat ze schotvrij is. Volgens de schrijvers heeft Daniël als politiecommissaris ingegrepen toen de politie een drugsleverantie onderzocht in Brokopondo.

Bekijk ook:

22 REACTIES

 1. Voor die mensen die boven mij hebben gereageerd. Komen jullie met bewijzen dan? Bij de vorige korpschef ging het ook zo. Als er niet kan worden aangetoond dat ze fout bezig was dan mag de promotie ook niet worden aangehouden.


  Maak melding

 2. Bij Santhoki was het toen raak: meer dan veertig kilo hard-drugs verduisterd. Toch kon hij voorzitter van de CICAD worden, maar voor korte tijd vanwege hij en zijn vrouw dubieuze drugsleven.

  Bij de CICAD is Santhoki daarom mislukt.

  Wat mevrouw Agnes Daniël betreft is duidelijk dat de aantijgingen het werk is van de oppositie, die met behalve drugs, ook met kilo’s boter op hun kop zitten.


  Maak melding

 3. Het onderzoek ingesteld naar Daniels,stuitte op een blinde muur.
  Kan zij als schoon aangemerkt worden net als de president.Ook hij heeft nooit tegen de wet gehandeld.
  Allen maar schone handen in Sur.
  Het zijn hun kinderen die gigantisch in de fout gaan zonder dat de ouders het voorbeeld gegeven hebben.


  Maak melding

 4. @ Koos.

  Welke gewicht, zichzelf zeker ??

  BaB re Bab.

  Welke Daru: Black label Chivas Smirnof of gewoon een jonge Jenever ????

  @Sabatoe Franse.

  Ken je Bab re Bab, omdat je weet dat hij aan de coke zit en zijn Baasje.

  Soso lafu dja man.

  Odi odi

  Jacko.


  Maak melding

 5. Afgezien van de anonieme lasterbrief, hebben de capriolen van Mw Daniels’ dochter niet eens een hobbel veroorzaakt in de benoeming van haar moeder. Ik ben ervan overtuigd dat ze ervan af komt met een waarschuwing en verder niets.

  Het lijkt niet veel, maar hoe kan Daniels haar gezag laten gelden als hiermee haar ondergeschikten min of meer een signaal hebben gekregen dat het okay is als je kinderen de wet ernstig overtreden.


  Maak melding

 6. Bab re Bab,

  Onder het motto: Humor muss sein.
  Als onderzoek heeft uitgewezen, dat zij schotvrij is versta ik daaronder, dat ze niet tegen een kogel is aangelopen.


  Maak melding

 7. Bab re Bab,

  Heel goed !!
  Ik mis de factor humor toch wel een beetje op dit forum.
  Te vaak ontaarden discussies hier in eindeloos gekif of scheldpartijen.
  Maar ook voor de forumleden op de Wtk geldt: een dag niet gelachen, een dag niet geleefd.


  Maak melding

 8. @ Cochise.

  Je hebt gelijk man, wij moeten als volwassene normaal kunnen comminiseren op een normale manier.
  Schelden helpt niet als je, je bedenkt dat niet alle vingers even lang zijn, dan zijn we op één lijn. Tenslotte is het leven kort, voordat je weet ligt je in je kist. Hori a mang so, fatu mus fu dé.

  Jacko.


  Maak melding

 9. -Ik zou een ieder adviseren om naar de branding te kijken en zie hoe een zieke vader gewoon letterlijk “gedumpt” wordt bij huize asiana.

  De beschuldigingen richting Agnes komen van het kamp ABOP.
  Ik denk gezien de omstandigheden in het land mevrouw Silos gelijk gaat krijgen.

  -In Albina is een roofoverval gepleegd en men heeft aangegeven dat het om “marrons” gaat. Ook heb ik begrepen dat er verkrachting heeft plaatst gevonden.

  Veel lees plezier::::: Jammer voor de ontwikkeling van velen die hiermee niets te maken hebben.

  =Medewerkers Handel en Industrie ontvangen dreigbrief –

  =Personeel van het ministerie van Handel en Industrie (HI) is bedreigd. In een brief die niet in het Nederlands is opgesteld worden zware beledigingen geuit aan het adres van de HI-personeel. Er staan zelfs doodsbedreigingen in, gericht aan personen, met naam en toenaam. Het gaat om medewerkers die in Atjoni en omliggende streken controlewerkzaamheden uitvoeren. Deze werkzaamheden houden nauw verband met de huidige economische ordeningsmaatregelen van de regering en kunnen niet los worden gezien van de inspanningen van de monetaire autoriteiten van ons land.

  En er is een persoon of er zijn personen die deze werkzaamheden blijkbaar niet op prijs stellen.

  Er is aangifte gedaan bij de plaatselijke politiecommandant en de zaak is in onderzoek.

  De personeelsleden die in Atjoni werkzaam zijn gaven aan zich bedreigd te voelen en drongen aan op maatregelen die een stukje bescherming bieden. Voor de leiding van het ministerie vormde de bedreiging aanleiding een bespreking te hebben met haar personeel aldaar gestationeerd. Daarbij is hen onder meer moed in gesproken. En ook gevraagd om door te zetten en vastberaden te zijn, omdat zij een belangrijke bijdrage leveren aan het regeringsbeleid, dat erop gericht is een gezond economisch klimaat te scheppen.


  Maak melding

 10. Een onderzoek heeft uitgewezen. Wat voor ‘een’ onderzoek? Van de schoolkrant?

  Het lijkt erop dat die Tjin Lip Shie onder druk wordt gezet en is bezweken. Eerder al was hij onder druk gezet en was toen ook al bezweken. Deze man zelf moet zo snel mogelijk de eer aan zichzelf houden en gaan genieten van z’n pensioen voordat hij een echte Soldaat van Bouterse wordt.


  Maak melding

 11. @Stille

  helemaal gelijk.
  Eens wilde Peter R de Vries Tjin Liep Shie spreken.Volgens mij heeft de Vries drie weken naar hem lopen zoeken.En steeds stuitte hij op een blinde muur.


  Maak melding

 12. Leve en laten leven.

  Een ieder die een oogje dicht doet als de criminele bende en aanhangers van NDP daden plegen zoals, frauderen, liegen, corruptie plegen en andere zaken die tegen de wet zijn wordt beloond.

  Het is een kwestie van ons kent ons en soort zoekt soort


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.