Aswoensdag in Kathedraal van Suriname

9

Een katholieke vrouw ontving vandaag een askruisje bij de aanvang van de veertigdaagse vastenperiode op Aswoensdag in de Kathedrale Basiliek van Sint Petrus en Paulus in Paramaribo. De as is het overblijfsel van verbrande ‘palmtakken’, die het jaar daarvoor gebruikt werden voor de viering van Palmpasen op Palmzondag. Katholieken houden van Aswoensdag tot en met Stille Zaterdag een sober leven op na. De vastentijd herinnert de katholieken aan het Bijbelverhaal waarin Jezus Christus veertig dagen in de woestijn doorbracht zonder eten en drinken.

Bekijk ook:

9 REACTIES

 1. En Mijn Volk zijn zich vernedert en bidt, MIJ weer Zoekt en Breekt met Zijn Zondige Praktijken,zal IK van uit de HEMEL Luisteren, Zijn Zonden Vergeven en het Land weer Gezond Maken. 2 Kronieken 7 – 14 .


  Maak melding

 2. Gedenk, mens, dat je stof bent en tot stof zult wederkeren” (in het Latijn: “”Memento, homo, quod pulvis es, et in pulverem reverteris”).
  Deze tekst is gebaseerd op het vonnis dat God na de zondeval over de mensheid uitsprak (Genesis 3,19).

  En dan gaan vasten, wat in deze tijd niet meer gebeurt.


  Maak melding

 3. Paus stapt over van WhatsApp naar Telegram
  ROME –
  Sinds het begin van de vastentijd deelt de paus elke dag een preek.
  Sinds 5 februari doet hij dat via berichtendienst Telegram.
  Vorig jaar maakte hij nog gebruik van concurrent WhatsApp.
  Aldus een artikel uit de T-G. van 10-02-2016.

  ‘Bisschop hoeft misbruik niet te melden’
  VATICAANSTAD – 10-02-2016
  De katholieke kerk zegt tegen nieuwe bisschoppen dat het niet per se hun taak is beschuldigingen van kindermisbruik te melden.

  Alleen de slachtoffers en hun familie zouden het besluit moeten nemen aangifte bij de politie te doen.
  De Britse krant The Guardian meldt woensdag dat hij een document van deze strekking bezit.
  Dat document zou onlangs door het Vaticaan aan de kerkleiders zijn uitgegeven.
  Het is niet nodig naar de lokale autoriteiten, de politie of het Openbaar Ministerie te gaan, zo luidt de boodschap aan de bisschoppen.
  Hun enige opdracht is beschuldigingen intern te verwerken.
  Een speciale commissie die in opdracht van paus Franciscus opkomt voor de bescherming van minderjarigen, heeft waarschijnlijk geen rol gespeeld bij het opstellen van de richtlijnen en de training van bisschoppen.

  Die commissie liet eerder weten dat het melden van kindermisbruik juist een morele verplichting voor geestelijken is.
  Het Vaticaan weigerde woensdag elk commentaar.


  Maak melding

 4. Jammer dat onze voorouders op de plantages dit alles niet mochten meemaken maar gewoon moesten doorwerken terwijl hun meester samen met de priester dit soort rituelen onderging. Pas na afschaffing van de slavernij werden ze tot Christenen bekeerd met de gedachte dat ze als Christenen geen wraak zouden nemen op hun voormalige meesters.


  Maak melding

 5. De gristenen hebben al hun rituelen gestolen van andere volkeren, sectes en godsdiensten. Van de zgn heidenen. En dat met het doel om die heidenen te overtreffen in pomp en praal.

  Een week flink de beest uithangen en dan 40 dagen gaan vasten, Jezus had zichzelf ook gekastijd in de woestijn, maar daarvoor had hij zich niet als een beest gedragen.

  Zou opa cetabever het kunnen opbrengen om enkele dagen te vasten? Silos van Dijk zou het wel kunnen gebruiken, lijkt mij.


  Maak melding

 6. @Ronald,”De gristenen hebben al hun rituelen gestolen van andere volkeren”je bedoeld het westerse christendom(katholieken), want de eerste discipelen van MASRA YAHUSHUA waren zwarte Hebreeuwen (Yahudays) en tijdens vervolgingen en onderdrukking door de Romeinen(katholieke kerk) en moslims Jihadisten , werden ze Nazareners of (People of the Book) genoemd .


  Maak melding

 7. @Johnlal,jammer dat onze voorouders op de plantages dit alles niet mochten meemaken; Onze voorouders waren de zwarte Hebreeuwen die door MASRA YAHWEH in slavernij waren gebracht door ongehoorzaam te zijn aan ZIJN regels en Tien Geboden. Deuteronomiuen 28 : 15 – 68 .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.