Nederlandse ambassadeur bij viering Chinees Nieuwjaar

4

De Nederlandse ambassadeur Ernst Noorman meldt zich maandagochtend bij de Chinese vereniging Kong Ngie Tong Sang voor de viering van het Chinees Nieuwjaar in Paramaribo. Chinezen, verspreid over de hele wereld, hebben maandag het Jaar van de Aap feestelijk ingeluid. Vicepresident Ashwin Adhin heeft de Chinese gemeenschap gefeliciteerd namens de regering. Het Chinees Nieuwjaar is sinds enkele jaren een nationale vrije dag in Suriname.

4 REACTIES

 1. Vooropgesteld dat dit mijn persoonlijke menig is, vindt ik dit geen nieuws. Dat de Nederlandse ambassadeur naar een receptie komt is leuk en aardig, maar hebben we ook foto’s van andere ambassadeurs of hun vertegenwoordigers? De Indiase bijvoorbeeld? Nee? Laat dan maar.

  Wellicht ben ik te sentimenteel maar ons land is veranderd en niet ten goede. Integendeel, aan de posts hier te lezen hebben wij “Surinamers” alle respect ten opzichte van elkaar verloren. In het social media tijdperk is het vanzelfsprekend anoniem de meest racistische clichés tegenover elkaar te uiten om maar het laatste woord te hebben.

  Zonder me te willen dateren verlang ik terug naar onze idealistische roots en de *vlag die we toen trots lieten wapperen. Die vlag was stilistisch en elegant en communiceerde zonder misverstand onze identiteit. De huidige vlag associeert ons teveel met Afrika en dat brengt verwarring.

  Surinamers zijn toe aan een grondige (re)evaluatie van hun identiteit, en de uitkomst zonder meer te accepteren. Wat mijn afkomst is, is minder belangrijk dan wat ik bereid ben te doen om het collectief te verheffen. Boats all rise together with the tide. Voorlopig zijn we allen een stukje schuldig aan de rotzooi die we van ons land hebben gemaakt. Linksom of rechtsom de huidige president is “democratisch” gekozen. We kunnen schreeuwen wat we willen maar een volk eindigt met de leiders die men kiest, niet die men graag wil.

  Ik kan ernaast zitten maar ik heb sterk de indruk dat ook als Bouterse vandaag het loodje legt er eigenlijk niet veel verandert in dat land.

  *Het idee was de verschillende bevolkingsgroepen te vertegenwoordigen met de kleuren zwart (Creolen), bruin (Hindoestanen), geel (Javanen en Chinezen), rood (Indianen) en wit (Hollanders). Uiteindelijk was het Noni Lichtveld, de dochter van Lou Lichtveld, die met het idee kwam om vijf sterren met deze kleuren te gebruiken en deze met een ellips te verbinden.


  Maak melding

 2. De Nederlandse hypocriete houding ten top,CHINA schendt massaal de rechten van de mens,en deze man gaat vrolijk IN SURINAME feesten met de chinezen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.