Dochter Surinaamse minister is aantijgingen zat

29

PARAMARIBO, 9 feb – Spuugzat. Dat is advocaat Nailah van Dijk, dochter van minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie. De herhaalde aantijgingen vanuit de parlementaire oppositie laten hun sporen na.

Het gaat er niet als een koude douche overheen. Vooral Abop, de politieke partij van Ronnie Brunswijk heeft er een handje van politieke schoten af te vuren. Doelwit is minister Van Dijk-Silos en dochter Nailah lijdt bijkomende schade. De laatste aantijging is dat de dochter als advocaat flink wat bijverdient bij de overheid. Alleen al bij het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer is het klinkende munt.

Bij dit ministerie zou het om een kwart miljoen Surinaamse dollar (ongeveer vijftigduizend euro) per jaar gaan. “Voortrekkerij, nepotisme”, roept Abop. Voor Nailah van Dijk is er geen vuiltje aan de lucht, ze heeft eenvoudig de advocatenpraktijk overgenomen van haar moeder. “Ik werk vanuit het kantoor van mijn moeder. Toen zij minister werd, heb ik alle cliënten overgenomen en het kabinet is daar één van”, zegt zij tegenover de Ware Tijd.

29 REACTIES

 1. Zat of niet. waar of niet. Allen die hand-en spandiensten verlenen aan de dibri baas wacht ondanks zijn grote beloningen ergernis en misschien als hun geweten niet wordt aangetast met de paars/corrupte misdaad virus, wroeging. Ondertussen gaan vele oliedomme aanhangers voor nog jaren Zimbabwaanse wantoestanden meemaken. De eerste en ook niet de laatste is alvast de devaluatie.


  Maak melding

 2. oh, we moeten medelijden met haar hebben? ABOP mag doorgaan. Ze doen alsof ze het menen met het land, maar waarom zijn hun tariefen wel op het niveau van het buitendland en moeten wij werken voor nog geen 400 euro.

  zowel zij als der moeder zijn Diamand diggers.


  Maak melding

 3. CRY BABY CRY: Volgens BIGmama zou het Advocatenkantoor nooit voor de Overheid werken nu BIGmama minister van Justitie is. Dit heb ik althans begrepen uit de woorden van BIGmama.


  Maak melding

 4. ABOP moet niet van hoge toren gaan blazen. Ze moeten eerst naar zichzelf in de spiegel gaan kijken. Het is geen publiek geheim meer dat Brunsie tal van illegale goudmijnen heeft, waar ook diverse andere illegale praktijken wordt uitgeoefend. De verbintenis van de advocaten kantoor met de overheid is tenminste legaal. Of het zuiver en ideaal is heb ik mijn twijfels over.


  Maak melding

 5. Moeder wordt minister van Justitie en Politie en dochter neemt de advocatenpraktijk, die ook de overheid als klant heeft, over. Hoezo, geen belangenverstrengeling?


  Maak melding

 6. ABOP beweert dat Naailah SRD 250.000,- verdient als advocaat voor het ministerie van ROGB. Als rasechte NDPer legt Naailah ons uit dat er niets aan dé hand is, het zit namelijk zo in elkaar:
  Ze nam 250 lopende zaken (niet één meer of minder) van dit ministerie over van haar goudeerlijke moeder. Voor 1 zaak mag Naailah volgens eigen zeggen tussen de SRD 1000,- en 2000,- declareren. En omdat Naailah en haar moeder het beste voorhebben met het land, hebben ze in alle 250 gevallen slechts SRD 1000,- gedeclareerd. Zien jullie nu hoe het in elkaar zit? Naailah heeft ons nog nooit een oor aangenaaid, het is allemaal zo transparant en zo eerlijk als maar mogelijk is; ‘neks no fout’.


  Maak melding

 7. En nu zien jullie wat er heeft gespeeld bij de laats gehouden verkiezingen.
  Dat Big Mamma behoorlijk heeft geknoeid ten voordele van devil bouterse is een feit.


  Maak melding

 8. @Henkes
  Het kan dus Srd 250.000 zijn maar ook Srd 500.000. Wie controleerd of de zaak adequaat afgedaan is. Gaat om zaken per jaar of tot sint Juttemis.
  Hier zit een enorme ader onder het gras. Als het zaken zijn die slechts gearchiveerd moeten worden met een brief of moet er serieus geprocedeerd worden.

  Het is niet duidelijk en het is niet transparant.


  Maak melding

 9. En weer blijkt het vooroordeel bevestigd te worden. Overal waar negers de macht hebben wordt er een rotzooi van gemaakt. Zo ook in Suriname. Begrijp al die mensen die beweren dat Suriname zo een paradijs is niet. Blijkbaar houden Surinamers ervan om zichzelf voor gek en joker te zetten. Vindt U het gek dat Chinezen en Turken het in Suriname overnemen ? Die zien hoe zwak de Surinaamse gemeenschap is.


  Maak melding

 10. Zou bijna medelijden krijgen met de famillie Silos, terwijl de helft van de bevolking het moeilijk hebben, graaien moeder en dochter er lustig op los.


  Maak melding

 11. Hoe komt het dat de staat zoveel rechtzaken op zijn bord krijgt? Het is toch door het afgifte van dubbel of soms triple grondpapieren, die de pa’is van Somo jarenlang hebben afgegeven! Nu moet het volk het gelaag betalen.


  Maak melding

 12. De Siloos hebben hun naam en ook hun omvang niet mee.Zo als Somo het zei zijn ze zwaar gewichten.
  De moeder vertelde schaamteloos dat ze van haar stokkie ging in de ijle lucht van Lima toen ze daar was in Unasur verband.Amechtig.


  Maak melding

 13. Moeder werd minister en haar dochter nam de advocatenpraktijk van de moeder over. Zolang er duidelijk afspraken zijn gemaakt over het afbakenen van de invloed van de moeder en over de uit te voeren werkzaamheden is het mijn inziens gerechtvaardigd. Laat een ding duidelijk zijn. Het advocatenkantoor doet al jaren werkzaamheden voor een bepaalde ministerie. De werkzaamheden worden niet uitgevoerd voor het ministerie waar de moeder werkzaam is.


  Maak melding

 14. ai baja PRESIDENT VENETIAAN, u had het goed gezien en aan gevoeld. Gelukkig had u deze dikke d(r)ola niet tot minister gebombardeerd; ze zou U en UW partij aardig verschut zetten. Je kunt bijna met zekerheid zeggen dat er is gefraudeerd bij de laatst gehouden verkiezingen van 25 mei 2015. Met Drola viel bijna niet te praten. Dikkertje Dap loste alle problemen op in het voordeel van de NDP(dit alles viel echt op) En terwijl het Su volk niets te vreten heeft vetten mo(ther) en do(ter) zichzelf verder vol/dik. Ook in dat geval van de kolonisator – hater Laaghart (sinds hij zich lekker voelt op schoot bij DiDiBrie)had de echte PRESIDENT VENETIAAN geen enkele fout gemaakt door deze leba buiten het parlement te houden(if a bing dé VENE ing schuld srefie, want heel vaak LIEGEN ze voor die MAN) anders had deze ook iets voor zijn zoon willen/moeten regelen. Mik ding rot op, voor het regelen van je familie en vrienden, moet je je bij de berm boys melden.. Zie maar Dochter Doekie – Su ambassade Den-Haag Nederland deze is ook nog kort bij RGB geweest. Zoon en dochter DiDiBrie………… heel prettig geregeld. Dochter, Zoon en schoonzoon van Abrahams we weten nog wat zij hebben ontvangen voor hun diensten aan pa(schoonpa) Kanhai’s dochter ook zo prettig geregeld(ambassade toor-torie) en ga zo maar door …a no moi dang? En nu weer dit Dora en dochter. Vergeet Hoogie en zoon niet bij de lotterij. A volk é dede en deze gasten blijven zich dik vreten en vet mesten. Baja ze gingen voor nog 5 dus: genieten maaaar. odi odiiiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 15. @
  Stille
  Moeder wordt minister van Justitie en Politie en dochter neemt de advocatenpraktijk, die ook de overheid als klant heeft, over. Hoezo, geen belangenverstrengeling?

  Moet ze dan in het buitenland gaan werken ?


  Maak melding

 16. De appel val niet ver van de stam. Maar sommige appels vallen heel ver van de stam. Sommige appels uit Nederland vallen heel van de stam namelijk in Suriname.
  Appels en peren, bananen, knippa’s, manjas, en di dibries vallen tegenwoordig uit de lucht door de zinkplaten omdat deze niet bestand zijn tegen zwaargewichten. Niet figuurlijk bedoeld of letterlijk, ik weet ook niet meer pfffffff.


  Maak melding

 17. Mop van de maand:
  Op een dag zaten Bouterse, Van Dijk-Silos en Brunswijk in een vliegtuig. Toen zei Bouterse ik nu 5 biljetten van 10 Srd naar beneden laat vallen maak ik 5 mensen blij, Van Dijk-Silos zei als ik 10 Srd laat vallen maak ik 10 mensen blij, Brunswijk zei als ik 100 biljetten van 10 Srd laat vallen maak ik 100 mensen blij, plotseling zei de piloot als ik jullie laat vallen maak ik heel Suriname blij.

  Echt waar hoor !


  Maak melding

 18. Mama had ongure clienten en dochterlief heeft dezelfde ongure clienten overgenomen.We worden niet beter van deze 2 .Het wordt als maar erger met de dag.Wanneer dochterlief met de ndp lijder samenwerkt is de uitkomst triest te noemen.


  Maak melding

 19. @Damsco
  Mammie had geen lieve clienten,moet dochterlief ook dezelfde clienten overnemen?Bestaat haar klanten kring alleen uit ndpers?Je kan toch zien dat de ndpers alleen een advocaat nodig hebben voor alles?Waarom jij niet?Waarom ik niet?
  Als je het antwoord hebt mag je gerust weer reakties plaatsen


  Maak melding

 20. @Pagara.
  Na kier ie wan kier mie noh? Man, man, man ik kom niet bij van het lachen. Hopelijk nemen ze mislijk-ke-ba mee, trouwens heb je dat advies dat mislijkkeba aan Dodson geeft gehoord; mie gado mie no e kong bij. Ik lach me een bochel/krom als ik deze zaka-zakas hoor. Dodson zou niet meer mogen praten over de skalians. Deze mislijkheid kiest voor het beschermen van DiDiBrie en co, terwijl zijn volk dood- vergiftigt wordt door de eigenaren van deze skalians. Bedriegers allemaal. A Su volk é ttttie, a kies ding moi. Neks no fout en zij gaan voor nog 5. Oting a heli ó stijgggggg op, zodat heel Su kang blij? Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 21. Ik weet niet waar mevr. Silos jr. is afgestudeerd, maar tijdens haar studie is volgens mij iets niet goed gegaan.
  Als je de advocatenpraktijk van je moeder overneemt akkoord.
  Geen enkel probleem.
  Maar als je niet door hebt, dat er sprake kan zijn van een verstrengeling van belangen als je tegelijk ook een ministerie als klant overneemt, terwijl je moeder minister is geworden, heb je iets essentieels niet in de gaten.
  En dan maakt het helemaal niet uit om welk ministerie het gaat.
  In veel andere westerse landen zou dit volstrekt onmogelijk zijn.
  Sterker nog, daarover zijn de nodige ministers in het buitenland gestruikeld.
  Het was daarom veel wijzer geweest van mevr. Silos jr. als zij het betrokken ministerie als klant had afgestoten.
  Dan had je alle schijn uitgesloten.


  Maak melding

 22. Ik hoop niet dat de dochter ook alle minnaars van haar moeder heeft overgenomen. Anderzijds, wat zou dat ook uitmaken? Alleen maar goed voor de minnaars.

  Over belangenverstrengeling gesproken, want moedertje lief moet natuurlijk dochtertje lief alle ins en outs vertellen van elke zaak, dus ook die zaken waar de overheid de klant is.
  De vraag is of JusPol ook klant was /is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.