Benefiet voor Haagse Hindoetempel levert 60.000 euro op

5

Er is zondagavond gul geschonken bij de benefietavond voor de Hindoetempel ASAN in Den Haag. Tijdens het benefiet kon onder andere worden geboden op heipalen ad 1.000 euro per stuk. In het Haagse zalencentrum Opera werd ruim 60.000 euro opgehaald. In aanwezigheid van de Haagse wethouder bouwen en wonen, Joris Wijsmuller, werd eerder op de zondag door het oudste lid van ASAN symbolisch de eerste steen van de tempel gelegd.

De tempel van de liberale Hindoestroming Arya Samadj maakt onderdeel uit van drie vrijstaande gebouwen die naast elkaar komen te staan in Laakhaven te Den Haag. De eerste, de Gurdwara van de Sikh gemeenschap is reeds af en is vorige week al officieel in gebruik genomen.

Het PvdA gemeenteraadslid Rajesh Ramnewash, initiatiefnemer van het complex, is trots en verrast over de gulle bijdrage vanuit de gemeenschap. Begin april kunnen nu de eerste heipalen de grond in. Samen met die van de naastgelegen tempel van de Hare Krishna beweging ISCKON. “De opdracht is al afgegeven aan de bouwer en de opbrengst vanavond is een flinke steun in de rug. Nu ook de bouw van Sanatan Dharm Dew Mandir aan de Gaslaan in rap tempo vordert kan Den Haag zich met recht ‘Tempel City’ noemen”, aldus Ramnewash.

Bekijk ook:

5 REACTIES

 1. Nederland moet stoppen met het uitgeven van vergunningen voor het bouwen van Tempel,Moskee.
  De mensen die hier komen moeten zich aanpassen aan de normen en waarden van dit land.
  Een tempel en een moskee in elk provincie is al genoeg.Nederland is zelf schuld en maar achteraf roepen dat een ieder zich hier moet aanpassen.
  Ipv tempel en moskee liever opvang van vluchtelingen die voor de oorlog vluchten.Eigenlijk moet een wet komen dat elke Nederlander een vluchteling moet opvangen.
  Weg met Tempel en Moskee maar verplicht opvang van een vluchteling per gezin.


  Maak melding

 2. @ Henk,

  Gelukkig is Nederland een seculiere staat!
  Nederland kent vrijheid van godsdienst d.w.z. dat iedereen die in Nederland woont vrij is om de eigen godsdienst te belijden en te beleven.

  Natuurlijk moet men zich aanpassen aan de normen en waarden van het land waar men woont, godsdienst staat er buiten.

  Waarom hebben christenen die zich in andere landen hebben gevestigd en waar nog geen kerken waren, die wel mogen bouwen.

  Niet met 2 maten meten. Gelukkig dat jij het niet voor het zeggen hebt en geen vergunningen verleent tot het bouwen van tempels en moskeeën.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.