Meer massa bij meeting Nationale Partij Suriname

40

PARAMARIBO, 7 feb – De Nationale Partij Suriname, NPS, lijkt weer meer aan te spreken. Bij de laatste openbare bijeenkomt van de ‘groene partij’ hebben meer burgers belangstelling getoond. Het is een beeld dat ongekend was de afgelopen jaren, hoewel het meer een verdienste is van Desi Bouterse.

Het viel op tijdens de ‘Opo Yari’ (Nieuwjaarsbijeenkomst) van de NPS. Kennelijk hebben meer Surinamers er behoefte aan te hopen dat er ‘iets anders’ is. De NPS heeft zo een goede opkomst niet gekend de afgelopen jaren. Nog kan het niet als eigen verdienste worden aangemerkt. Veel ‘traditionele’ aanhangers van de NPS hebben het nu moeilijk. De problemen waar Suriname voor staat zijn vooral voelbaar aan de onderkant.

Dat de NPS nog een lange weg heeft te gaan, bleek uit de toespraken van onder meer partijleider Gregory Rusland. Niets nieuws, het was een en al ellende, veroorzaakt door de regering onder leiding van Bouterse. Maar dat wisten de mensen al. Het probleem van de NPS, aansluiten op wat speelt onder de massa, hangt nog levensgroot. Rusland kon niet meer dan beloven dat de NPS kritisch blijft. De uitdaging: hoe behoud je het momentum.

Bekijk ook:

40 REACTIES

 1. Wacht even!
  “Veel ‘traditionele’ aanhangers van de NPS hebben het nu moeilijk.”
  En voordien niet? Ze hebben de partij in de steek gelaten toen die hen nodig had, en met dit electoraat wil men nu oorlogen winnen? Er hangt een luchtje aan deze nieuwe toestroom van geïnteresseerden. Wie zijn deze mensen eigenlijk?

  “De problemen waar Suriname voor staat zijn vooral voelbaar aan de onderkant.”

  Dit is/zijn de traditionele NDP aanhang/stemmers, hebben ze nu opeens kopers spijt en lopen ze over? Surinamers schijnen geen flauw benul te hebben over de inhoud van democratie en hun stemrecht daarin.

  Wie ze kralen en spiegeltjes voorhoudt krijgt hun loyaliteit.

  Gilliana Kartotaroeno medisch fonds


  Maak melding

 2. Het volk heeft genoeg van de NDP en van Bouterse, er zijn bergen beloofd waarvan nauwelijks iets is gerealiseerd.
  Tijdens de regeringen Venetiaan werden tot vervelends toe opiniepeilingen gehouden om de mening van het volk na te gaan tav het beleid van de regering.
  Dit gebeurt niet meer, maar de opkomst tijdens deze bijeenkomst is duidelijke een indicatie van wat de kiezer denkt.
  De opkomst is zonder meer een verdienste van Bouterse, zijn gebrek aan visie, zijn populistisch- en geldverkwistend beleid, corruptie en nepotisme heeft de doorslag gegeven.
  Nu schuift men de schuld in de schoenen van anderen en een zg wereldcrisis.

  A no mi!
  Ifu ano ju, da waar is die sjente dang?


  Maak melding

 3. Hopelijk zijn hun ogen open en keren terug naar hun oorspronkelijk partij.

  Oost west thuis best, wel een beetje aan de late kant maar (ja) alle beetjes helpen.


  Maak melding

 4. Goed zo surinamers,er is hoop voor ons allemaal.
  Sluiten jullie je masaal aan en laten wij deze corrupte ndp regering naar huis sturen en hun baasje richting santo boma.
  Er komt geen paradijs zoals beloofd door de paarsen, in ocer.
  Goed zo surinamers maak de juiste keus. Kies V7.


  Maak melding

 5. Het gezonde verstand komt langzaamaan terug nu de gevolgen van het wanbeleid va de regering Bouterse steeds duidelijker voelbaar worden.
  Er is nog veel werk te verzetten voor de NPS om de grote aanhang van weleer terug te krijgen. Vernieuwen, democratiseren en de mensen laten zien dat er met NPS/VHP een uitweg is uit de ellende van Bouterse.


  Maak melding

 6. Het Surinaamse volk moet zich realiseren dat zij deze situatie over zichzelf hebben geroepen.. Hoe is het in Godsnaam mogelijk dat Bouterse zowel in 2010 als in 2015 de verkiezingen heeft gewonnen..? Voor een deel Door verraad en opportunisme van bepaalde politici zoals Somo en Brunswijk, maar ook Door passiviteit en naïefiteit van grote delen vh het volk. Bouterse doet er alles aan om tot zijn laatste levensadem president te blijven en dus uit handen van de Amerikaanse justitie te blijven. Hoewel hij al geruime tijd een toontje lager zingt t.o.v. Amerika, houdt hij wel degelijk rekening met de lange arm van deze grootmacht. Kijk maar hoe lang geleden het is dat hij naar het buitenland ging..Dino heeft ongetwijfeld uit eigen lijfsbehoud gefloten als een repmang roti over de handel en wandel van zijn vader en diens lakeien..Dus neemt hij geen enkel risico. Want als de DEA Dino heeft afgetapt en gefilmd spreekt het voor zich dat de communicatie en ontmoetingen met pappie ook zijn vastgelegd. Trouwens, als Amerika Angela Merkel kan afluisteren, wie is Bouterse dan…….?????


  Maak melding

 7. ” Mister HARD TIMES ” heeft onverwachts op de kapotte VOORDEUR van z’n door HOUTLUIZEN aangetaste PAARSE HUT geklopt, waarin zijn overspelige vrouw, ” Diana Neks nó fout “, bezig was te ROTZOOIEN met ” Meneer LIEFDE ” van de Johan Adolf Pengel straat.

  ” Meneer LIEFDE ” schrok zo erg van de ONVERWACHTE thuiskomst van de heer des huizes, ” Mister Hard times ” !!!

  ” Meneer LIEFDE ” Stootte ” mevrouw Neks no fout hardhandig van zich af, sprong toen van het PAARSE NEST af en snelde als een pijl uit een boog via de ACHTERDEUR van het HUTJE richting zijn RUIME, HYGIËNISCHE en bovenal AANGENAME VILLA.

  In de villa aangekomen zat hij in zijn VERTOUWDE GROENE boxershort zich vol AFGRIJZEN af te vragen hoe hij zo STOM kon zijn om zich te storten in een AFSCHUWELIJKE avontuur met de ” banga meid “, Diana Neks nó fout ????

  Goed, men leert uit de FOUTEN die men maakt !!!!
  Dit geldt ook voor de NPS’ers die de FOUT ingegaan zijn.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 8. Het zou aardig zijn om te weten uit hoeveel mensen deze massa bestond.
  Helaas geeft het artikel daarover geen uitsluitsel.
  Ik stel deze vraag, omdat het typisch Surinaams is om zaken te overdrijven.
  Dj’s, zangers of zangeressen zijn in onze Surinaamse ogen direct wereldsterren.
  De werkelijkheid ziet er vaak anders uit.


  Maak melding

 9. Hoop doet leven, de NPS is al lang blij met een dode mus ,ongeveer100 mensen op een partij bijeenkomst wordt dat al gauw betiteld als een massameeting ,struisvogel politiek op zijn best,wie houdt wie voor de gek, ik zag alleen maar mensen van boven de 70 jr oud .foei toch


  Maak melding

 10. Rusland kon niet meer dan beloven dat de NPS kritisch blijft. De uitdaging: hoe behoud je het momentum.

  Russisch roulette,..zo`n kans te nemen.ik zou het geen 2de keer doen.90% waren waarschijnlijk nieuwsgierigen.


  Maak melding

 11. @Paul 4 is meer dan 2,in geval je niet kan rekenen .

  @Dja Dja mang
  Maar als het toevallig niet zou gaan om een Surinamer maar een onbekende DJ zou jij heel trots zijn op de menigte
  want hey surinamers die wat doen voor loand en volk zijn in jou ogen niets waard ,wel een onbekende die geen moer geeft om Suriname.

  @Damsco
  Ik ben heel trots op de 90% nieuwsgierigen ze kwamen tenminste niet voor een bordje gratis eten zoals de ndp mensen lokt om naar ocer te komen.


  Maak melding

 12. De reacties tot nu toe geven heel mooi aan hoe verdeeld ons land is.
  Alles wat geen NDP is, zijn nietsnutten en alles wat NDP is, is zo ongeveer heilig en omgekeerd.
  Met zo’n mentaliteit wordt het nooit iets met Suriname.
  Ik heb het vaker gepost, wij kennen als Surinamers niet het wij-gevoel, zoals de meeste andere volkeren dat gevoel wel kennen.
  Het zijn er teveel om op te noemen.
  Wij zijn zo verdeeld in etnische blokken, want daar zit het echte probleem, dat het nog decennia duurt, voordat we de stap naar echte samenwerking hebben gemaakt.
  Ik hoop, dat ik dat nog mag meemaken.


  Maak melding

 13. Cochise, het land wordt al 40 gegijzeld door Bouterse. Zolang de rechter geen uitspraak doet rondom het controversiele dossier de dec.moorden wordt het idd niks in suriname. Want daar ligt het probleem. Zonder een democratische rechtstaat is ieder land gedoemd om te mislukken. Er genoeg wetten in Suriname, het is een kwestie van handhaven.


  Maak melding

 14. Het blijft bij de NPS maar bij goedkope retoriek, het volk een worst voorhouden, maar daar trapt het volk niet in. Wat waren de lokkertjes bij deze meeting van de NPS? Daroe (sterke drank Congac nr 7, Vieux, Johnny Walker, Remy Martin, Wodka Gorbachova, of een goedkope brouwsel van Hans) en veel eten zodat de mensen als ze thuis komen niet meer hoeven te eten.

  De oude trucjes ” we halen het geld uit DenHaag ” zullen ze vast weer gebruiken. De NPS heeft haar glorietijd gehad en het is tijd om de partij op te doeken. Als er nu een opini-onderzoek wordt gehouden zullen ze versteld staan. Ondanks de moeilijke periode die Suriname economisch meemaakt, zal de NDP toch als overwinnaar uit de bus komen.


  Maak melding

 15. RobG
  Volgens mij belooft de NPS weinig anders dan zware tijden om puin te ruimen.

  U projecteert de beloften en methoden van de heer Bouterse op de oppositie.
  Laat 1 ding duidelijk zijn Venetiaan heeft de verkiezingen in 2010 niet gewonnen omdat hij:
  1) geen gouden bergen beloofde.
  2) te veel anti Bouterse acteerde en te weinig van eigen kracht uit ging.
  3) hij Bouterse de gelegenheid geboden had Somo en Brunswijk lost te weken.

  Venetiaan en/of Rusland beloven niet iets wat ze niet na kunnen komen. Dat is hun zwakke punt binnen de Surinaamse politiek.

  Ze beloven zeker geen Nederlandse bail out omdat de Nederlandse ontwikkelingshulp nu nog naar echt arme landen gaat en Suriname valt daar, dankzij Venetiaan, al lang niet meer onder.


  Maak melding

 16. Ik begin mij mateloos te ergeren aan ONZE ECONOOM aka LAUWPIE:

  Suriname ontkoppelt eigen dollar van US dollar
  7 februari 2016 | 3 reacties | Economie | Nieuws uit Suriname | Uitgelicht
  3
  Suriname ontkoppelt zijn dollar van de Amerikaanse dollar. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft dat in een persbericht aangekondigd meldt de NOS. De Surinaamse munt (SRD) was aan de Amerikaanse dollar gekoppeld omdat veel geïmporteerde goederen worden betaald met de Amerikaanse valuta. De koppeling voorkwam plotselinge prijsschommelingen voor de Surinaamse consument.

  Surinaamse consumenten betalen hun producten met Surinaams geld, maar de handelaren moeten de SRD’s omwisselen in Amerikaanse dollars om de goederen in te kunnen kopen. Het geld wisselen ze bij de banken, die op hun beurt hun dollars inkopen bij de Centrale Bank. Hoewel het hem op dit moment nog niet helemaal duidelijk is hoe het systeem na de ontkoppeling gaat werken, reageert voorzitter Waddy Sowma van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) tegenover de NOS voorzichtig positief.

  Sowma: “Op dit moment wordt de koers vooral bepaald door de vraag naar de Amerikaanse dollar op de zwarte markt. De grote vraag doet de prijs ervan stijgen en daardoor daalt de waarde van de SRD.” Sowma verwacht dat de ‘wild-west-koers’ nu gaat verdwijnen. “Er komt waarschijnlijk meer monetaire stabiliteit waardoor de prijzen niet nog meer gaan stijgen. In elk geval wordt het met deze maatregel beter dan dat het nu is”, zegt de VES-voorzitter tegen de NOS.

  LAUWPIE:
  Ga alsjeblieft terug naar het PIETER BAAN CENTRUM:

  JE HEBT GVD NOG STEEDS NIET DOOR DAT KUMAKOISI SURINAME NAAR DE AFGROND HEEFT GEBRACHT.


  Maak melding

 17. NPSers: ‘you don’t miss your water until your well runs dry’. Nu moeten jullie minstens 20 jaar wachten voordat jullie weer op hetzelfde welvaartsniveau zijn als toen Venetiaan de verkiezingen verloor omdat jullie zo kortzichtig waren om op een mega misdadige bedrieger te stemmen.


  Maak melding

 18. De groene partij is jarenlang verwaarloosd door Vene. Die schade zul je niet bij de volgende verkiezing inlopen. Ik denk trouwens ook niet, dat Rusland die leiderschap kwaliteiten heeft om het tij te keren. En met Etnel in de DNA is het “feest” compleet.


  Maak melding

 19. deze ontwikkeling is natuurlijk een doorn in het oog van de paarse boevenbende een oppositie die alleen maar sterker wordt, gevoed door steeds meer mensen (afvalligen van de NDP) die nu eindelijk ook in beginnen te zien dat het totaal de verkeerde kant op gaat onder dit wanbeleid en financieele chaos van deze incapabele regering. of je wat aan deze overlopers hebt is natuurlijk een ander verhaal


  Maak melding

 20. alle polatieke partijen in suriname deugen niet en zullen dat nooit doen.
  ndp .palu.doe ,vhp , pl noem ze maar op .
  de voorzitters en het de besturen betsaan alleen maar uit aasgieren die het eigen belang voorop stellen.
  lands belang is geen prio .
  terug gaan naar de nps is net alsof een net uit gepoepte drol terug wilt naar naar waar het vandaan kwam.
  het front deugde niet en dat was de reden van de winst van de ndp.
  bij de ndp weet je wat je krijgt …..ellende .
  het volk van suriname kiest liever voor de ellende met de ndp , dan nog een dag te leven met de leugens en de zelf verrijking van het front.
  de namen van de mensen die niet mee wilden doen met corruptieve handelingen , zoals mevr wijnerman , zijn bekend .
  misschien is dit de tijd voor een nieuwe politieke partij.
  als de echte lands dienaren zich elden en bundelen dan zal ik als eerste op ze stemmen.


  Maak melding

 21. Jojo,

  Met name de NPS geeft geen hoop aan de bevolking die zij pretenderen te vertegenwoordigen. De VHP heeft altijd haar achterban klaargestoomd om bezit en rijkdom te verwerven. De NPS heeft haar eigen mensen kapot gemaakt. Ze hebben met name de Afro Surinamers alleen maar……… ellende ……………gebracht. Het zijn nog altijd de aftreksels van de gemene voorgangers van vroeger die het nu voor het zeggen hebben in de NPS.Het DNA van deze gemene figuren zit nog altijd ingebed in het gedrag en handelen van de huidige leiding en haar adviseurs. De Afro Surinamers zien met lede ogen wat de VHP voor haar achterban heeft gedaan in de vorm van adviezen, administratieve steun, goodwill, en actiegericht handelen,enz,enz.

  Denkt men bij de NPS dat mensen zullen trappen in de inhoudsloze soundbites die zij produceren. De bevolking heeft een beetje kunnen proeven van het zoet dat de NDP voor het volk voor ogen heeft. Jammer dat de terugslag in de mondiale economie roet in het eten heeft gegooid. Het volk weet in elk geval wat de oorzaken zijn van de economische malaise. De oorzaken van de crises ligt buiten de schuld van de regering, en niet zoals jullie beweren bij de regering.Als ik dit schrijf lijkt het alsof jullie door een wesp worden gestoken omdat de waarheid pijn doet. Deze waarheid brengt geen voordelen voor de oppositie.


  Maak melding

 22. @RobG
  Maar het Afro volk van je gelooft wel in treinen,zes banen weg,flyovers,weg naar brazilie,kartonnenhuizenetc..??!
  Geloven ze nog steeds in sprookjes paradijs?
  Mooier nog,geloven ze in WERKEN,van zelf al het werk doen ?!


  Maak melding

 23. Beste RobG

  Volgens mij is er een partij die geheel gespecialiseerd in een inhoudloze soundbites.
  Lees aub het meer jaren ontwikkelingsplan 2011 – 2016 eens door en zie de massa inhoudloze Soundbites. tot aan een vaste oeververbinding Leonsberg – Fort Nieuw Amsterdam aan toe.

  U gaat nooit in op de realiteit.
  De actuele goudprijzen zijn nog steeds veel hoger dan de regering van Venetiaan ooit gezien heeft.
  De regering Bouterse heeft ruim 4 jaar lang met de grondstoffen prijzen een enorme rug wind gehad. Miljarden extra inkomsten.
  IAM Gold heeft stevig extra bijgedragen dankzij de goede deal van Venetiaan.
  Staatsolie is geplunderd en van alle vet ontdaan en zit nu vast in een slechte gouddeal en een verkracht raffinaderijproject en enorme schulden (. $ 1.000.000.000 tegen 7,75%)
  De deviezen zijn verdampt.
  De goudreserves zijn verdwenen zonder verantwoording.
  Er is monetair gefinancierd en de kasten liggen nog steeds vol met onbetaalde rekeningen (Peneux tijdens de 2de begrotingsronde in de DNA)
  De staatsschuld incl. staatsbedrijven zijn met de huidige dollarkoers ver viervoudigd en boven het schuldenplafond aangekomen.
  De enorme economische groei onder Venetiaan (plus 300% in echte dollars) is door devaluatie en nu depreciatie aan het verdampen.

  beste RobG de NPS kan weinig anders beloven dan de medicijnen van 1993 en 2000. Zwet en Hoofdpijn om de economie weer los te trekken.

  Indien het Rusland en co lukt met hun kennis en goodwill elders in de wereld (oa Calimerostan aan de Noordzee) iest van de problemen op te lossen kan men beter een beetje dankbaar zijn in plaats van te schelden of het als oude rechten te claimen.

  Calimerostan aan de Noordzee heeft haar schulden betaalt en zijn klaar met de maagzweer Suriname.


  Maak melding

 24. @
  ray,
  de grote leider van weleer,Jopie Pengel,heeft nog steeds aanhangers,uit de tijd van Pa LEM,..de Tai horie generatie,[bakkeljouw] Gregorie Rusland is nog niet eens een schim van deze Surinamer hetzelfde geldt voor Santokie wat betreft Jaggernat Lachman. en heel veel van die generatie hebben van de regering Bouterse een verhoging gekregen.het volk is niet meer zo naief als vroeger denk ik.men ziet dat er heel veel wordt aangepakt ook de corruptie,en daar kunnen heel veel lieden niet tegen.Suriname heeft vooral in deze tijd stabilisatie nodig,daarom is het heel verstandig dat Hooghart niet de straat opgaat .overleg en begrip ook de wil om Suriname niet tegen te houden in zijn ontwikkeling,Suriname is 40 JAAR achter nu met deze regering is op elk vlak een begin gemaakt met serieuze veranderingen.


  Maak melding

 25. Ray, ik geloof niet in sprookjes maar in de denkkracht van de menselijke geest om visualisaties om te zetten in reële dingen/materie. Het bedenken van projecten is een van mijn specialisaties. Voor mij zijn de door jou opgesomde voorbeelden makkelijk tot uitvoer te brengen als de financielemiddelen beschikbaar zijn.

  Summier komt het op het volgende neer. Het begint meestal bij een idee. Vervolgens moet dat idee worden uitgewerkt tot een plan van aanpak en een bijbehorende kostenplaatje. De treinverbinding! Het idee kwam van de treinverbinding tussen Lelydorp en Paramaribo kwam van de heer dr Jozefzoon en de begeleiding van de uitvoering zou in handen komen van de heer Ir, Balessar. Helaas heeft de economische crises roet in het eten gegooid. Maar het idee alleen om de treinverbinding aan te leggen is geen fantasie.Het is een project dat uitgevoerd moet worden. De brug over de Suriname rivier was ook in jouw ogen fantasie. De brug staat er wel en men maakt er gretig gebruik van.


  Maak melding

 26. Ik heb deze PIMPEL PAARSE KUMA-CLOWN VERWEZEN naar het PIETER BAAN CENTRUM van waar hij is ONTSNAPT.

  Quote LAUWPIE:
  Het begint meestal bij een idee. Vervolgens moet dat idee worden uitgewerkt tot een plan van aanpak en een bijbehorende kostenplaatje. De treinverbinding! Het idee kwam van de treinverbinding tussen Lelydorp en Paramaribo kwam van de heer dr Jozefzoon en de begeleiding van de uitvoering zou in handen komen van de heer Ir, Balessar. Helaas heeft de economische crises roet in het eten gegooid. Maar het idee alleen om de treinverbinding aan te leggen is geen fantasie.Het is een project dat uitgevoerd moet worden.

  In oktober 2015 kwam KUMA DOODLEUK VERTELLEN dat de eerste 6 TREINEN zouden gaan rijden in mei-juni 2016.

  Het was eerst een TRAMBAAN (Op ONAFHANKELIJKHEIDSPLEIN is dit door KUMA geroepen in 2014) en het werd PLOTS een SPOORLIJN in 2015

  DEZE SPOORLIJN ZOU BINNEN 8 MAANDEN WORDEN OPGELEVERD.
  Ik was in Suriname met vakantie toen KUMA hiermee kwam: IK HEB ECHT GELACHEN OM DEZE PIMPELPAARSE IDIOOT.


  Maak melding

 27. @RobG
  nu schuift het treinproject weg naar Jozefzoon en dat het noodzakelijk zou zijn en dat de economische crisis roet in het eten gegooid zou hebben.

  Nu heb ik een beetje verstand van bouwen en de gebouwde omgeving.
  Een trein of tramverbinding want dat was het, vergt een vervoersprognose /vraag en vooral reizigers die het kaartje willen en kunnen betalen.
  In Nederland wordt ongeveer 2/3 van het treinkaartje gesubsidieerd door de overheid. Aangezien een spoorlijn en het materieel in Suriname ongeveer even duur zal zijn als in Nederland (alleen de lokale arbeid zal iets goedkoper zijn echter de rente kosten zullen een veelvoud zijn van die in Nederland).
  Dan kunt u op u vingers na rekenen hoe duur een kaartje van begin tot eind en terug zal gaan kosten voor dit Surinaamse droomproject en hoeveel mensen bereid zullen zijn om een kaartje te kopen.

  Het hele treinproject was een excuus om snel geld weg te werken aan adviezen zonder eindresultaat. Dure haalbaarheidstudies met grote kickbackfee’s en overnachten in het Okura door meneer Jozefzoon.

  Droomdenken heet zo iets! Of de mensen een rad voor ogen draaien.


  Maak melding

 28. Japie,
  een goede vraag !
  Ik zal een poging wagen.
  Bij een veiling wil men de hoogste prijs voor hetgeen men veilt.
  Als er nu een potje valuta wordt geveild, dan hoopt men natuurlijk op de hoogste opbrengst aan srds. Maar dat betekent dus net het omgekeerd van wat men zou willen bereiken met de koers srds voor usd.

  Het eerste effect is dus een hogere koers voor de usd.
  Het bijkomende effect is de afroming van het in omloop zijnde srds.

  Bij de volgende veiling , dat hopen we dan maar !, zijn er dus minder srds om een hoge prijs te betalen voor de usd.
  Gevolg is koersdaling.

  Als men voldoende usd heeft om te veilen, is maar de vraag of men dat heeft !, dan zal op den duur een lagere koers ontstaan.

  U ziet zelf wel welke problemen er zijn ; teveel srds in omloop en te weinig usd op voorraad.

  Wat is nu het maatschappelijk effect van de veiling?
  >>> Coördinatie , openheid , transparantie , informatie
  Als iedereen tegelijkertijd over dezelfde informatie beschikt,
  dan is het moeilijker om te manipuleren.
  Vraagt men jou bij het inwisselen een hogere dan de bekende veilingkoers, dan kan je besluiten om je valuta elders te kopen waar de koers lager de officiële is.
  De aanbieder weet dit dus die zal jou de officiële veilingkoers aanbieden.

  Bij de actie van de cambio s was het voornamelijk het effect van de coördinatie en het volume die de koers enigszins drukte. Een vervolg zonder de beperking van de omvang van de srds zou de koers niet drukken, hoogstens schommelen rond een zeker niveau afhankelijk van de periode van het jaar ivm vraag naar usd.

  Ik denk niet dat dit het hele verhaal is. Misschien zijn er anderen die dit kunnen corrigeren en aanvullen.


  Maak melding

 29. Damsco @ er zijn duizenden Surinamers onnodig gestorven de laatste 40 jaren wat je zeg in dit periode ,Damsco ik weet niet hoe oud je ben ,ga je geschiedenis van af jaar 1700 tot 2016

  Ga maar lezen wanneer scholen en ziekenhuizen zijn gebouwd .

  Zwarte of afro Surinamers weten wat onderdrukking is daar om gaan ze terug naar NPS komen .

  Ze zullen nooit blijven bij NDP National Domste Partij overlopers herbergen jullie bij NDP sadisten zijn jullie .

  Waarom lopen mensen van NDP niet over naar een andere partij .Hoe zou NDP het vinden of twee parlement leden na de verkiezing van 25 mei 2015 na V7 of PL overgelopen waren .

  Zeggen jullie de Rechtbank in Suriname zelf voor een voetbal vereniging moet je een overschrijving vragen om naar een andere Club te gaan spelen .

  Bij een werkgever moet je dat ook vroeg tijdig door geven dat je ga overlopen naar een andere bedrijf .

  Sapoen denkende dat hij minister zou worden maak eigen wetten en regels .
  Vraag eerst overschrijving dan past overlopen Stront zak dat je ben .

  Laat geen troep achter voor de jongeren ze hebben het moeilijk genoeg . Sapoen blijf bij je NDP Nationale Domste Partij Stont zakken .

  Al heeft NPS O Zetels blijf ik NPS mijn voor ouders hadden mij al uit onderdrukking gehaald geboren jaar 1955

  Anno 2016 moet de mensheid vechten voor burgerrechten .

  Zie de uitstraling op wereld schaal van de mensheid het spreek boek delen .


  Maak melding

 30. Jojo, de trein gaat zeker haar nut bewijzen als het traject eenmaal is aangelegd. De bevolkingsdruk en de volume groei van Paramaribo zou hierdoor afnemen. Mensen die buiten Paramaribo wonen en die met eigen vervoer naar de stad reizen voor hun werk en het doen van inkopen zullen ook vaker van de trein gebruik kunnen maken. Het aantal files en verkeersopstoppingen zal hierdoor afnemen.

  Veel inwoners van Paramaribo en ook nieuwkomers zouden kunnen gaan besluiten om buiten Paramaribo te gaan wonen. Een goede en snelle treinverbinding met Paramaribo zou de stap vergemakkelijken. Buiten Paramaribo is er nog genoeg ruimte voor de woningbouw.


  Maak melding

 31. RobG, probeer een automobilist maar eens uit zijn autootje te krijgen, want in suriname is het al net zo gesteld met de mentaliteit als in Nederland, het liefst gaan ze nog met de auto naar de WC, dus de illusie dat je het fileprobleem er mee op kunt lossen kun je wel vergeten, de trein zal alleen maar een verliesgevend spook zijn, met voornl. zwartrijders, want betalen willen de passagiers natuurlijk ook niet


  Maak melding

 32. Beste RobG

  Auto infrastructuur is veel goedkoper dan rail infrastructuur.
  Hoe verder vanaf Poelepantje, lopend of de bus.
  Voeg er aan toe dat gezien het tracee men nog geen 30% van de kosten begroot heeft. Er zullen heel veel heel dure kruisingen en aansluitingen gemaakt moeten worden en heel wat grond onteigend moeten worden.

  Wie gaat er in Suriname 50 SRD voor een retourtje met de trein betalen of wel SRD 1.000 voor een maandabonnement om na aankomst verder te moeten lopen of bussen.

  Er kan van alles alleen kan men het niet betalen. Hoeveel rail verbindingen bestaan er nog in Afrika voor personen vervoer. Alleen bij metropolen als Nairobi kan men het in leven houden en voor grote mijnbouwprojecten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.