Oppositie Suriname wil rimpelloos begrotingsdebat

27

PARAMARIBO, 4 feb – Als het van de oppositie afhangt, verlopen de begrotingsdebatten zo soepel als maar kan. De oppositionele partijen Pertjajah Luhur, VHP, NPS en Abop gaan ervoor. Onderzoek naar ‘vervalste documenten’ wordt overgelaten aan de justitie.

In een verklaring staat dat wordt uitgekeken naar “het resultaat van het justitieel onderzoek en de verdere afhandeling van de begrotingsbehandeling zonder onderbreking.” Bij de leiding van het parlement en de coalitiefractie leeft kennelijk een soortgelijk sentiment. Ook daar wordt verwacht dat de debatten normaal beginnen. Volgens parlementsvoorzitter Jennifer Simons is genoeg tijd verkwist.

De debatten worden aangevangen, ongeacht de houding van de oppositie. De vier politieke partijen blijven erbij dat er is geknoeid. In een formele verklaring van het parlement wordt gesteld dat er geen reden is “te twijfelen aan de integriteit” van voorzitter en medewerkers van het parlement. Volgens de oppositie verschuilt Simons zich achter het personeel om haar eigen verantwoordelijkheid te ontlopen.

Bekijk ook:

27 REACTIES

 1. Jennifer Simons gaat wat mij betreft de geschiedenis in als de slechtste en meest partijdige voorzitter van DNA. Ze is niet in staat om als coalitielid boven partijen te staan. Oppositieleden worden vaak de mond gesnoerd en vaak anders ( in negatieve zin) bejegend. Schoolvoorbeeld hiervan is de opmerking aan het lid Ednel..Rachid Doekhie laat zich regelmatig erg kleinerend en beledigend uit over oppositieleden, maar op die momenten grijpt ze niet in. Haar laatste stunt om de griffie de schuld te geven vd valsheid in geschrifte was het dieptepunt van deze marionet van Bouterse..


  Maak melding

 2. De coalitie krijgt haar zin
  Alles gaat richting GROTE DOOFPOT.CASE CLOSED!
  Niets nieuws hier,
  De oppositie en de rechterlijke macht in Suriname varen in hetzelfde bootje…beiden zijn machteloos en hulpeloss tegeover de grillen van de coalitie.
  Een ieder weet dat in Suriname het de coalitie is die weet hoe een vonnis van de rechter, overigens de hoogste macht in het land ,te negeren .Sapoen en Chitan zijn de bewijzen . hiervan.


  Maak melding

 3. Zo zie je naar weer dat men het land niet kan leiden.

  Simons stelt zich zelfs niet neutraal op. Maar ja, ik kan haar eigenlijk niet kwalijk nemen, omdat baas Bouterse zijn opdracht geeft hoe het moet. Dit in zijn voordeel natuurlijk.

  Over Doekie gesproken, deze man is tot in zijn ziel asociaal en kan zich niet eens professioneel opstellen tegenover anderen.
  Je mag je mening hebben, maar dit gaat te ver. Goed, het is een van de mentaliteiten van de NDP.

  Dit zegt Bee, een stukje tekst:::
  “Ik heb niks tegen deze mevrouw maar tegen de wijze waarop dingen naar voren worden gebracht. De samenleving heeft behoefte aan voorbeeld figuren,” meent hij. Over de uitspraak “geboefte Marrons’ die de bewindsvrouw deed in het parlement, vindt Bee dat zij haar verontschuldiging moet aanbieden.

  -Dit gaat over mevrouw Silos. Ik zou Bee willen vragen even naar Brunswijk te gaan kijken voordat hij een vinger naar de ander wijst.
  -wie heeft gemoord
  -wie heeft een bank beroofd
  -wie heeft vrouwen verkracht
  -wie heeft van een chinees geld afgepakt?

  En praten over een goed voorbeeld????SCHAAM JE BEE

  Van Dijk is tenminste geschoold.


  Maak melding

 4. Het land had nooooooooooooooooooit onafhankelijk moeten worden. De grootste fout die door deze idioten zijn gemaakt is het land funest geworden.


  Maak melding

 5. Ik vind dat het tijd wordt dat de rechtelijke macht ( zowel de zittende als de staande magistratuur) een algemene oproep doet aan de politici om conform de Door hun afgelegde eed of belofte het land te dienen en hun werk te doen omdat zij ( de rechtelijke macht) gezien de andere reguliere werkzaamheden m.b.t. rechtspraak en vervolging al handen en middelen tekort komen waardoor de druk op hun nodeloos zwaarder wordt. De talloze rechtzaken die zij erbij krijgen Door gedragingen van bestuurders en andere politici zorgen voor oponthoud en stagnatie van andere werkzaamheden en voor de ontwikkeling van land en volk. Daarnaast mag de rechtspraak nooit aan kwaliteit inboeten vanwege de werkdruk en tekort aan gekwalificeerde rechtsgeleerden.


  Maak melding

 6. Sinds 2010 is nog NOOIT een jaarrekening vastgesteld in de Assemble !!!
  Met andere woorden: er is door de regering nooit verantwoording afgelegd over het gevoerde beleid en de uitgaven die daarmee gepaard gingen.
  Dat is wel het basisprincipe in iedere westerse rechtstaat.
  Hoe wil de Assemble in godsnaam dan meewerken om een fatsoenlijke begroting op te stellen ?
  Het zijn stuk voor allemaal een stelletje labbekakken in de Assemble, niemand uitgezonderd.


  Maak melding

 7. Cochise
  helemaal waar wat u zegt .

  zover ik weet houdt men zich niet aan een begroting.
  Dat bleek ook na het einde van een zittingsjaar. Het geld dat was begroot werd niet (volledig of teveel) uitgegeven.Brunswijk heeft ooit daar een opmerking over gemaakt. Hij zei dat er geen geld was hoewel het wel op de begroting van zijn partij ministerie stond.

  Het maakt dus niks uit of er wel of geen begroting is gemaakt en al of niet goedgekeurd. Er wordt ad hoc gewerkt.
  Je klopt als minister aan en vraagt of er wat geld is om iets te doen. Krijg je het dan heb je geluk. Ben je minister van een coalitiegenoot dan zal het minder vaak lukken. Vandaar dat men ook gedurende een zittingsjaar allerlei ( fin.) beloftes doet die men niet waar kan maken.

  In feite is het een manier van geld uitgeven ( begroten) zoals een hosselman dat doet.


  Maak melding

 8. Terwijl het land in vuur en vlam is is Santokhi op vakantie.
  Man schaam je doodt als je het niet kan geef de vlam dan door
  aan echte slimme mannen die voor land en volk willen vechten,


  Maak melding

 9. Whaaaaah!! Dit is de joke van het jaar. De zogenaamde constructieve oppositie, die alles uit de la trekt om het werk van DNA en het besturen van het land te saboteren. Komt nu met een gladgestreken pauselijk gezicht roepen dat ze een rimpelloos begrotingsdebat wil??? Deze grappenmakers denken echt dat het Surinaamse volk ziende blind en denkende dom is. Daardoor zitten ze nu in de oppositie en nog snappen ze het niet.


  Maak melding

 10. Ey gekke Ray, ik zie dat je nog steeds hier je onzin plaatst. Dit van jou is dus niet een acute afwijking meer maar een chronische ziekte geworden.


  Maak melding

 11. Ja Janssen, ik snap dat Nederland baalt als een stekker, want ze is de grip op haar appeltje voor de dorst kwijt. Ze doen er natuurlijk van alles aan Suriname weer tot hun wingewest te maken en daarvoor gebruiken ze de oude politiek, hun slapende cellen (upper class) hun redi musu’s (Tamara, Hoost, Ricardo, Van Mullier e.a) en hun oude verdeel en heer methoden. Maar ze zullen het afleggen tegen de zich steeds verder ontwikkelende bewustwording van het Surinaamse volk, zowel in Su als in NL.


  Maak melding

 12. Ik krijg buikpijn van het lachen als ik de oppositje hoor zeiken,ze hebben alles geprobeerd om het land te destabiliseren ,manipulatie van de wisselkoers,leugens,bedrog,intimidatie ,bepaalde leden van de rechterlijke die j met een paar dollars kan omkopen hebben hebben ze ook in de strijd gegooid, ja ja die zijn er ook sommige van die gasten houden teveel geld kortom alles uit de kast gehaald maar niets heeft gewerkt het volk vertrouwt Chan en zijn veertig rovers niet meer,als j sommige van die gasten hun gezichten ziet dan weet j al dat j bedrogen gaat worden stuk voor stuk lijken ze op bandieten,en de samenwerking met Avarel Dalton somo van de Daltons gang heeft ze definitief de nek omgedraaid.lafu tori ray en Loesu bere for jou en de redimusus gang.


  Maak melding

 13. Reetje Koosje esmeraldje henkje hebben jullie het laatste toneelstukje van Avarel Dalton Somo en Patricia Etnel viswijfje de rapen zijn gaar al gezien het is een aanrader wat een geweldige acteer prestatie wordt daar ten toon werd verspreid ,acteren op een nivea zonder weerga ,moest zo om lachen dat bijna in mijn broek …………heb avarel lang niet zo goed zien acteren het was een must om Die man zo in aktie te zien,en viswijfje kon natuurlijk ook niet achterblijven,het was subliem wat ze liet zien een echte diva ,ik heb in geen tijden zo gelachen, ik denk dat ze beiden zullen worden voorgedragen voor een penning wat voor penning weet ik nog niet.reetje en redm, gang koop nu j kaartjes snel er worden maar twee voorstellingen gegeven.


  Maak melding

 14. @Lucien enzijn aanhang hier

  Santokhi is niet degene die ons land bestuurd.Hij is deels van de oppositie. Als Santokhi het voor het zeggen had zoiuden wij heden niet opgescheept zitten met een amnestie lijder en van vergiffenis schenken zou geen sprake zijn Je lijder zou tot het verleden tijd gaan horen ,helaas nu hij het voor het zeggen heeft en de rest uit angst zwijgt,.krijgen we ene na de andere ongeloofwaardige spektakel voorgeschoteld door je ndp hallucinerende lijder die op elke seconde van de dag en nacht een aanslag op hem verwacht. Je mag je lijder gerustellen hoo rwant geen enkel rechtgeaarde Surinamer gaat zijn handen besmeuren met het bloed van een ten dode opgeschreven crimineel. Hij heeft amnestie,,,hahahaaaa maar die amnestie is alleen bedoeld voor de slappe surinamers en de rechters.Buiten Suriname is het 0,0, waard.Hij jeeft niet eens lef om zoonlief dino een bezoekje te brengen aan zijn huidige woonadres Alcatraz.Hahahahaasaaaa…Santokhi reist vrij en blij,zonder amnestie met opgeheven hoofd de wereld rond en smeekt niet om vergiffenis.Maar jou lijder…zijn zonden halen hem in,eist zijn tol,je baasje slaapt niet ziet eruit als een zombie,Smeekt om vergiffenis en wil dat de surinamers getuige moeten zijn ..en zijn ziek mind is hij dan zonde vrij verklaard.
  Nee hoor dat gebeurd niet zoals je baasje hebben wil,daarboven is nog een OPPER RECHTER waar hij verantwooding gaat moeten afleggen. HEM gaat hij niet kunnen ontsnappen, Je maakt je zelve belachelijk om aan zijn zijde te staan,de zijde van je ziek baasje dus. . Doet me sterk vermoeden da tjij zelf ook een crimineel bent en bezig bent te solliciteren naar een baantje als minister of 1 of ander kabinetpost! Wat somo betreft….hij heft ingezien dat hij destijds een foutieve beslissing had genomen en die heden recht probeert te trekken.Hem gun ik alle success en respect heb ik voor hem om niet aan cover-up te gaan doen om eerst voor amnestie en vergiffenis te smeken zoals je baasje. En hieris het verschil,somo springt in het gevecht open en bloot zonde ramneste en vergiffenis en je baasje ..ah…hahahaaaaaa….die papieren tijger wil vergeven worden naast de amnestie die hij door de kelen van de surinamers heeft gedrukt mat alle geweld. Misschien doe je dit alles voor een staatsbegrafenis voor later. Je baasje verzorgt staatsbegraffenis Hij wordt liever begrafenis ondernemer past beterbij hem!


  Maak melding

 15. @Drama

  Je wil zeggen dat je baasje ook naar anderen gaat luisteren behalve zichzelf?!
  Sinds wanneer!?Anderen worden de mond gesnoerd en krijgen geen spreektijd of worden ze de zaal uitgezet wanneer ze iets te zeggen hebben,heb ik iets gemist dan ?!
  Jij bent een echte drama queen!!!


  Maak melding

 16. De gehele coalitie danst op de paarse touwtjes van de dibri baas. Neks no fout als er nog meer markt taferelen zich gaan voordoen. Na soso paarse ka en comedie alla deng burikie sa stam baas e go tjiesie. Wahahahahahahaha


  Maak melding

 17. Domme Ray, Santoki als redder van de natie?? Een grotere onzin kan zelfs een schyzofreen als jij niet uit zichzelf bedenken. De man heeft niet het charisma, niet de skills, niet de kennis en vooral niet de aanhang om dit land te leiden. Gekken als jij en dat andere zooitje ongeregeld dat zich VHP noemt zijn de enige maloten die denken dat dat ooit zal gebeuren. De VHP heeft altijd getracht het land politiek en economisch te beheersen, het was ze bijna gelukt, maar het volk is politiek rijper dan toen en zal ervoor zorgen dat een etnische cq racistische Hindoestaanse partij nooit meer die macht krijgt die het ooit had.


  Maak melding

 18. Even nog het volgende. Een politiek “leider” die zich laat leiden en manipuleren door een idioot als Somohardjo is het predikaat van leider niet waardig. Of laat hij zich leiden door opportunisme?? Wel, de zaak van Somo tegen het grootste deel van de bevolking is geweest en die idioot heeft WEER verloren! Weer heeft hij dus al die tijd iedereen voorgelogen en hebben de zogenaamde academici (beter gezegd a Ka demici) als Rusland en Chan hem blindelings gevolgd in zijn hersenspinsels. Dat zegt meer over de zogenaamde A Ka demici dan de ongeschoolde grondrover.
  Herinner jij je nog dat hij op het podium zich had uitgegeven als coacyh van dit zooitje? Wel nu, zij krijgen nu weer eens lik op stuk! VHPers moeten nu deze waardeloze maloten afstraffen en afzetten, want ze brengen de partij alleen maar schande en schade!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.