Bono Velantie geïnstalleerd als opperhoofd van de Ndjuka stam

8

Minister Edgar Andre Dikan van Regionale Ontwikkeling (l) en president Desire Bouterse (m) applaudisseren voor Bono Velantie (r) nadat die woensdag door het staatshoofd is beëdigd en geïnstalleerd als opperhoofd van de Ndjuka stam. Velantie volgt Matodja Gazon op, die eind 2011 is heengegaan. Bouterse heeft de overtuiging dat Velantie erin zal slagen om zijn volk te leiden in een tijdperk waarin hij naast de vertrouwde traditie veel nieuwe dingen van buitenaf op zijn weg zal tegenkomen.

8 REACTIES

 1. Opperhoofd van de marron geboefte, zou ik bijna willen zeggen.

  Als MisieDubaikaba, Afonsoea en de rest van de marron NDPers geen aanstoot nemen aan deze benaming, neemt u mij aub dan ook niet kwalijk voor het bovenstaande.
  Of had Silos het slechts over de marrons binnen de NDP.


  Maak melding

 2. Is hij in rang niet hoger dan duivel bouterse?
  Hoe zit het met de indianen, hebben zij ook een opperhoofd of zijn het alleen boslandcreolen die recht hebben om het te worden.


  Maak melding

 3. Kijk wat een hypocriet het ook is. Men (d.w.z. de creoolse bevolkingsgroep) probeert er alles aan te doen om het koloniaal verleden weg te vagen. Maar zelfs de inauguratie in traditionele kledij lukt niet. Neen, men hijst zich liever in kleren uit het koloniaal tijdperk.
  Hypocrieter kan niet !


  Maak melding

 4. Hmmm, DB heeft wel tijd voor dit soort onzin, maar als nep-pres no time for parlementsaangelegenheden.
  Daarnaast: gaat ie straks per straat een opperhoofd benoemen???


  Maak melding

 5. Ik vraag me af, wie is de best Surinaams westers geschoolde/schoolopleiding opperhoofd van de marrons en wie volgens de tradities als er daar verschil is bij de marrons, zo ja welke?

  Van de opperhoofden hoor je eigen weinig of niets als het gaat om sociaal, politieke, culturele, financiële, economische, juridische zaken. Ook in de media, kranten, radio, teeveel hoor je ze nauwelijks een standpunt een mening hebben.

  Kort gezegd hebben deze opperhoofden wel iets te vertellen in Suriname of is het echt iets als in de koloniale tijd, meer dan in het oerwoud of de stam niets te vertellen.

  Zou die koloniale pet alleen de marrons passen?

  Wat een gedoe, tijd verspilling, politiek, enz.,

  De hoogste tijd om goed na te gaan denken of bepaalde tradities nog wel passen in de 21 ste eeuw.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.