Vakbeweging Suriname sluit protestacties niet uit

46

PARAMARIBO, 3 feb – Protestacties zijn niet uit te sluiten voor de vakbeweging. Dit zegt Robby Naarendorp, voorzitter van de Raad van Vakcentrales in Suriname, Ravaksur. Meteen achter de Wij zijn Moe beweging is er weliswaar niet bij.

Voorlopig is het nog praten en onderhandelen met de regering. Er ligt wensenpakket op tafel dat ook te maken heeft met de economische situatie van het moment. “Als onze eisen niet worden ingewilligd, gaan wij wel in actie”, zegt Naarendorp tegenover de Ware Tijd. Naarendorp wil niet praten over het naar huis sturen van de regering. Dat hoeft niet het doel te zijn van protestacties, op straat of niet.

“Dat zijn bijkomstigheden”, aldus Naarendorp. Bij maatschappelijke organisaties is er geen animo voor aansluiting bij Wij zijn Moe. “Straatacties zullen het alleen maar erger maken”, zegt Albert Slleyne, voorzitter van de Consumentenkring. Bovendien kost het veel tijd en geld eer er een nieuwe regering aanzit. Bij het Bisdom van de Rooms-katholieke kerk vindt dat de regering zelf moet beseffen dat ze goed beleid moet voeren.

Bekijk ook:

46 REACTIES

 1. Lafheid ten top door alle geledingen in de maatschappij. Iedereen klaagt en zeurt, maar niemand die de ballen heeft om inderdaad die paarse schurken weg te sturen. Er rest slechts 1 optie…massaal de straat op en opsluiten die paarse roversbende.


  Maak melding

 2. als je “samenwerken” in het surinaams zou willen vertalen, dan zou je “vieze dingen zeggen” moeten vertalen in het surinaams.

  wat zongen wij in 1973 of 1974? nanga wan anoe nomo,
  wan no sarie foe troe, ik was ook nog maar jong, wie kent het liedje nog?


  Maak melding

 3. ‘Naarendorp wil niet praten over het naar huis sturen van de regering. Dat’ hoeft niet het doel te zijn van protestacties, op straat of niet’..

  Zo wil Naarendorp dan protest acties gaan voeren om de beweging ‘wij zijn moe’.. competitie te bieden?!
  Hij wil voor mooi,mooi in de straten gaan protesteren zonder een doel?!
  Hoelang denkt deze Naarendorp dat praten en niks doen ons gaat helpen?100 jaren vanaf heden?!
  De man van de straat met zijn 6 man protestbeweging is nog waardevol en geloofwaardiger dan Naarendorp met zijn Ravaksur leger!!


  Maak melding

 4. @naarendorp,

  Jullie eisen zullen nooit ingewilligd worden, door deze zittende regering.
  Deze regering kan niets, wil niets en doet niets.

  IMF zal jullie een handje helpen, door meer dan de helft van die ambtenaren te ontslaan.
  Reorganiseren en verplicht laten werken in landbouw en veeteelt coöperaties.
  Jullie zijn toch al gewend aan de bouta- dictatuur, dus dit communistisch plan mag niet vreemd in de oortjes klinken.


  Maak melding

 5. Naaren dorp van Ravaksur met zijn beweging ‘ZONDER EEN DOEL’ vs Hofwijks met zijn 6 man sterke delegatie en beweging’ Wij zijn moe’,wel ik kies 1000x voor Hofwijks want die heeft tenminste een doel voor ogen!
  Liever heft die beweging van Naarendorp’GEWOON,ZOMAAR’,precies zoals Naarendorp het bedoeld.


  Maak melding

 6. Wat een joker is die Naarendorp door uitspraken als, we sluiten protestacties niet uit, en tevens is het niet de bedoeling deze regering naar huis te sturen, wat is je doel dan wel Naarendorp, om al je eisen die je hebt ingewilligd worden? je weet het antwoord al, je gaat als antwoord krijgen, dat het niet verantwoord is met de huidige financiele situatie in het land,stuur deze regering naar huis, voordat ze nog meer schade aanrichten.


  Maak melding

 7. In de laboratorium van LVV is men naarstig bezig grassoorten genetisch zo te manipuleren dat het geschikt wordt voor menselijk consumptie.
  De paarsen zullen het voorrecht hebben om als eerste in de weiden met dit gemanipuleerde grassoort te grazen.Dit vooral gezien hun stemgedrag.
  Hierdoor is een straatactie als 1999 niet nodig.


  Maak melding

 8. Straks komen de dibri baas en zijn valse profeten Misjiesosoka en zijn geestelijk geldzuchtige religieus adviseur van staat, awari domrie Meye de huidige ontwikkeling in het land, schuiven in de schoenen van staatsvijanden. Een ding kan gezegd worden, dit gevolg was te verwachten, men was sinds 2010 gewaarschuwd om nooit van je leven onberechte mensenrechtenschenders, moordenaars, drugsbonzen en staatskas rovers te geloven. Zowel didibri en zijn valse profeten zijn te beklagen, want ze vertelden leugens aan hun oliedomme aanhangers en oliedomme paarse gelovigen, door rust, vrede en voorspoed te voorspellen als men zou stemmen op de paarse duivel van verworden misdaadstaat Suribabwe. Na soso mpp paarse ka a heri kondre de ini en sa e valle op dat voornamelijk a moord, roof, geestelijk en moreel verval e kring dee nanga dee. En dat allemaal onder het toeziend oog van de baas der misdadigers en zijn corrupte boevenbende. A mang zoon nanga stiefzoon srefi kong misdadigers. Mi e sheng gi a paarse volk sa lobi baas no ka, deng verdien eng dat baas e poeroe ka gi deng, neks no fout, na paarse sneki deng wang kweki na paarse sneki sa wurg deng paars buriki. Hahahahaha. Helppp. Nowang sma of kondre e go jepi. Neks no fout , na a paars misdadig gevolg sa e go kong.


  Maak melding

 9. Volgens mij blijft het bij praten met de overheid.
  Als je geen nagel hebt om aan je kont te krabben, is het lastig geld toezeggen.
  Bovendien staat het IMF voor de deur.
  Ik denk, dat de vakbeweging nog een heel zware pijp gaat roken als men de voorwaarden van dit fonds straks hoort en ziet, alhans als het IMF ons land te hulp wil komen.
  Dat is ook nog een onbeantwoorde vraag.


  Maak melding

 10. Protest nu pas????

  Robby Naarendorp wil vooral Bouterse niet boos maken want wellicht heeft hij wel een baantje voor hem net zoals voor verrader en overloper Hooghart die nu zoetjes broodjes bakt met de Paarse Roversbende .


  Maak melding

 11. Is het jullie ook opgevallen dat dictator baas zich absoluut niet druk maakt om het volk of wie dan ook die commentaar heeft op zijn zg. beleid ???. Ik heb sterk het vermoeden dat hij bepaalde dingen bewust doet om een rede te vinden om weer een coup te plegen omdat iedereen tegen hem is binnen en buitenland. Ik geloof er niks van dat hij vrijwillig zal opstappen ook al protesteren er 10000 mensen. Hij wacht rustig af op het juiste moment dat hij kan toeslaan.


  Maak melding

 12. @Nadenker
  Je hebt 100% gelijk!
  Bouta weet dat het een hele boel moetkosten om de surinamers op straat tekrijgen.De surinamers zijn liever LUI dan moe. Geef ze dagelijks een soap serie a la boxel style waar de medeplichtigen van bouta een pracht van een show opzetten als amnesialijders en zie de surinamers smullen van plezier.Dan heb je Sandew hira en Broko Baka.ik zou zeggen enternainment genoeg voor de surinamers.Ze volgen liever deze ndp soap voorstellingen in hun huiskamer en ik zie ze niet de straat opkomen om voor hun LOT te vechten


  Maak melding

 13. Vakbeweging moet zorgen dat komen vakmensen in Soerinaam, maar ook komt vakregering. Als vakbeweging uitsluit bij voorbaat vakregering dan hoe gaan komen vakmensen in land? Vakregering moet ook bestaan uit vakmensen, niet uit vakvriendjes.


  Maak melding

 14. De mogelijke acties van vakbonden die aangestuurd worden door de oppositie partijen zullen uitlopen op een totale debacle voor de vakbeweging. De bobo’s van deze vakbonden willen de regering namelijk onder druk zetten om de loonsverhoging die zij eisen monetair te financieren, m.a.w. de geldmachine het geld te laten drukken om tegemoet te komen aan hun eisen.

  Het is daarom noodzakelijk dat vakbondsleiders zeer hoog geschoold zijn en kennis van zaken hebben over sociaal-economische vraagstukken. Dus mensen van het type als de bekende Ir Playfaire, die financiële verslagen van bedrijven bestudeerd alvorens hij met zijn eisen op tafel komt.

  Het doet me ook denken aan de jaren 70 – 80 in Engeland. De vakbonden riepen een mijnstaking uit en deze staking liep uit op een debacle voor de vakbeweging en de mijnwerkers. Premier Tatcher brak definitief de macht van de vakbonden en een groot aantal onrendabele Engelse mijnen werd gesloten of opgedoekt. Dit deed zij op advies van het IMF en andere financiële instanties.

  Dit lot wacht de vakbeweging in Suriname die hun macht ontlenen aan het lidmaatschap van de onproductieve overheidsambtenaren. Deze ambtenaren kosten de staat miljoenen terwijl ze de staat geen winsten opleveren.


  Maak melding

 15. @RobG..typisch zo’n Bouterse broodje aap verhaal dat de protesterenden worden aangestuurd Door de oppositie.. Dit is de modus operandi van de nationale destructieve partij die steeds als Surinamers in woord en daad opstaan tegen deze moordenaar en zijn pajongwaaiers, beweren dat zij Door anderen worden aangestuurd..RobG denkt dat alle Surinamers zulke marionetten zijn als hij en de overige trekpoppen van Bouterse..Dat heet projecteren beste RobG. Er bestaan nog mensen die vanuit eigen principes, normen en waarden zich durven verzetten tegen onrecht en armoede. Maar daar weet jij als hielenlikkers van de paarse sekte natuurlijk niks van..!!


  Maak melding

 16. @RobG..Het valt me op dat jij nooit inhoudelijk ingaat op de misstanden die op dit forum aan de kaak worden gesteld. Jouw postings zijn enkel gericht op het goedpraten van alle wantoestanden, fraude, moord, nepotisme en moreel verval die veroorzaakt zijn en worden Door jouw werkgevers..Het kan niet anders dan dat iemand die deze criminele organisatie onvoorwaardelijk verdedigt en steunt financieel voordeel hieraan heeft. En anders ben je gewoon een dwaas, die doet aan persoonsverheerlijking.


  Maak melding

 17. Redimusus jullie hoeven niet rekenen op poenette snuit Berenstein ,het suri volk heeft een bredere kijk op het wereld gebeuren,men weet precies wat er te koop is,en gaat zich niet laten misleiden door een vakbond knulletje ,we leven niet meer in de jaren,via een MOB tel kan j alles volgen als j het tenminste nodig vindt ,en mensen weten dat poenette snuit Berenstein een foetoe boi is van de spa die nul zetels kreeg bij de afgelopen verkiezing en die ook weer gelieerd is aan V7,hij kan niet eens goed onderhandelen laatstaan goede resultaten behalen voor zijn leden ,dat bleek weer bij rose bel gold mine ,waar zijn foetoe boi lloyd Read het onderspit moest delven,nu hoor j niets meer van die holle vaat.ik denk dat poenette snuit politiek wil bedrijven met zijn vakbondje maar niet capabel genoeg is.wordt vervolgd


  Maak melding

 18. citaat Rob G.
  Het is daarom noodzakelijk dat vakbondsleiders zeer hoog geschoold zijn en kennis van zaken hebben over sociaal-economische vraagstukken.
  —————————-
  behalve de vakbondleiders wie nog meer ?


  Maak melding

 19. Poenette snuit Berenstein schuift zoals gewoonlijk 1 van zijn foetoe boi naar voren dit keer is het Robby Naarendorp want lloyd Read zijn vleugels zijn kapot geslagen die zit nu te janken thuis.


  Maak melding

 20. @RobG..in jouw oeverloos gezwam praat je over “onproductieve ambtenaren die de staat miljoenen kosten”. Hoe durf je..!!?? Welke regering heeft uit politiek opportunistisch oogmerk duizenden ambtenaren in dien genomen gedurende hun 1e termijn en in het bijzonder kort voor de verkiezingen..!? In jouw dwangmatige poging om als een itellectueel over te komen , sla je enkel onzin en wartaal uit. Je hebt veel gemeen met de directeur vh kabinet vd president Eugene van der San..Hij probeert ook regelmatig wantoestanden van Bouterse & co goed te praten..! Meestal trekt hij aan het kortste eind als het Tot een juridische strijd komt.. denk maar aan zijn dochter die gezakt was voor haar examen en de kwestie van het VHP lid dat uit haar functie als onder-directeur bij juspol was ontheven..


  Maak melding

 21. Robinho, ik probeer onwetenden als jij de ogen te openen. Voor mij ben je niet zalig van geest. Je bent begiftigd met onkunde. Ik voed je kosteloos met kennis. Ik weet dat je denkvermogen heb, maar ik vraag me af waar je verstand is. Ik durf te beweren dat de meerderheid van de ambtenaren door hun zeer zware arbeid niet eens een cent voor de staat verdienen zodat de overheid hun lonen kan uitbetalen.


  Maak melding

 22. beste RobG

  “Het doet me ook denken aan de jaren 70 – 80 in Engeland. De vakbonden riepen een mijnstaking uit en deze staking liep uit op een debacle voor de vakbeweging en de mijnwerkers. Premier Tatcher brak definitief de macht van de vakbonden en…”

  Tatcher heeft wel op haar geweten dat het Verenigd Koninkrijk na dien een openlucht museum geworden is dat leeft van de olie in de Noordzee en haar enorme financiële sector in de City.
  De City draait op basis van Olie dollars van de Arabieren en foute Russen.

  Kijk eens verder dan je neus lang is.


  Maak melding

 23. Jojo, ik geef je groot gelijk dat door de acties van Tatcher het hele politieke landschap in Engeland werd veranderd. De vakbonden gingen eigengereid te werk en dit is ook Labour fataal geworden. Vakbonden moeten mijn inziens geleid worden door specialisten, zeer deskundig kader. Het moeten mensen zijn die bedrijfsgegevens kunnen analyseren en die prognoses voor de toekomst kunnen uitzetten op basis van harde data. London is verworden tot een bedevaartsoord voor het grote geld.

  Alleen al de foute Russen hebben meer dan 1000 miljard US dollar geïnvesteerd in London. Ze werden ook aangemoedigd en gesteund door de Britse regering en Britse banken om de miljarden uit Rusland stiekem weg te sluizen. De grootste tegenstanders van Poetin, de zeer rijke kapitaalboys vinden daarom ook gretig onderdak in Engeland. Het liefst wil Poetin al dit geld terug hebben in Rusland om zijn land op te bouwen. Het westers kapitalisme zal daarom ook van alles doen om deze vele miljarden in het westen te houden.


  Maak melding

 24. Dja Dja srananmang
  Redimusus jullie hoeven niet rekenen op poenette snuit Berenstein ,het suri volk heeft een bredere kijk op het wereld gebeuren,men weet precies wat er te koop.

  Ik pies nu echt in mijn broek van het lachen….


  Maak melding

 25. Beste RobG,

  Wat is de hoogst genoten opleiding van Bouterse, Dino, dochter Peggy en vrouw Ingrid en andere leden van de Paarse Roversbende zoals Doekhie, Abrahams en het nieuwe hoofd van schietclub CIVD?

  Al deze criminelen krijgen tienduizenden usd betaald om hun zakken te vullen te koste van de Surinaamse bevolking.

  Kan jij jezelf echt nog in de spiegel kijken als je jou onzing neerschrijft?


  Maak melding

 26. De vakbeweging op straat. Nu de kalf verdronken is. Hij is te laat. Hebben ze gewerkt voor de arbeiders mijn neusgaten. De leden moeten wel betalen. Wat hebben ze voor contraktanten gedaan, het concubinaat leven, het aarbeidsongeschikt zijn, gezondheidszorg, hun pensioen. Ze praten alleen maar over verhoging salaris maar aan de bovengenoemde voorzieningen wordt niet gesproken vooral bij de partikulieren.Na zoveel jaren in dienst geen kruimeltje.Gelukkig is er een wet voor 60 plussers de AOV maar ze hadden niet gestort en nu ook een medische basiszorg. Heb jij die regeling ondersteund ben jij dat vergeten.Vanwaar moet dat geld komen vakbeweging.


  Maak melding

 27. @RobG.. “ik voed je kosteloos met kennis”…nou beste RobG, als mijn verstandelijke vermogens gevoed moeten worden met jouw kennis, dan kruip ik binnenkort ook in de anus van Bouterse! En dat ben ik echt niet van plan. Dus bespaar jezelf de moeite.En vreemd dat iemand die zelf geen ratio en objectiviteit aan de dag kan leggen en alles wat krom is recht probeert te praten durft te stellen dat een ander geen verstand heeft. Volgens mij ben jij degene op fit forum waarmee de meeste posters het oneens zijn. OF ZIJN WIJ NOU ZOZO DOM EN BEN JIJ NOU ZO SLIM??????


  Maak melding

 28. @RobG. Door jouw manier van redeneren, schrijven en denken ontkom ik niet aan de indruk dat wij op dit forum temaken hebben met een megalomanè gek. Ik zal daarom niet meer reageren op jouw postings, want dat is zonde van mijn tijd en water naar zee dragen. Ik heb in een eerdere post gesteld dat er bij jou sprake is van cognitieve dissonantie..En met zulke mensen heeft het geen zin om van gedachten te wisselen. Ik wens je het allerbeste toe.


  Maak melding

 29. ————-> Jacobus voor jouw informatie rijst is een graminae, een gras, LVV zou een eetbare gras nooit op zichzelf kunnen uitvinden met die nep IR mini-ster Agoe.


  Maak melding

 30. Henk Molenaar, ik kijk niet naar de opleiding van de heer Bouterse,maar ik kijk naar zijn academisch denken en handelen.Ik vind mezelf deskundig genoeg om daarover te kunnen oordelen.Maar bij bepaalde typetjes zit het anders. Sommige politieke zwervers zoals Robinho pretenderen te kunnen denken,maar een verstand heeft hij niet. Ik vind het zielig voor hem.


  Maak melding

 31. beste RobG

  Zijn wij het er helemaal over eens dat leidinggevende bekwaam en deskundig moeten zijn.

  Even later gaat u Bouterse academische denken en handelen toe schrijven. Heeft u de man wel eens horen spreken zonder telepromter.
  Heeft u mevrouw Silos van Dijk niet horen zeggen dat Bouterse, ondanks dat het voorbereide tekst was, wat begrippen door elkaar gehaald had. Mevrouw Silos van Dijk zei feitelijk dat de President qua gestructureerd denken een onbenul was toen hij de rechterlijke macht beschuldigde van beïnvloeding van buiten af.

  Hoe denkt u over de tekst van de president waarin hij de successen van Hoefdraad bij het IMF aankondigde en stelde dat Hoefdraad die zelf nader zou toelichten. Is het een succes als je moet capituleren en de sleutels van de economie in moet leveren bij het IMF.
  Ondertussen wacht het land al weer 2 weken op een toelichting van Hoefdraad.

  Deze president heeft een militaire sport opleiding gehad, is een maties mens zonder verdere bekwaamheden anders dan hosselaar en verkoper van sexboekjes.


  Maak melding

 32. -Dit is Bouterse zijn academische denken. Hij moet graag blijven luisteren naar oplichters:::::::

  Robert Ameerali miste steun van Bouterse

  ==Robert Ameerali kan niet ontkennen dat hij soms de steun van president Desi Bouterse miste tijdens zijn periode als vicepresident (2010-2015). Dit was een van de uitspraken die Ameerali deed in een interview met Parbode waarin hij een boekje opendoet over zijn periode als tweede regeerder tijdens het Kabinet-Bouterse I. In juli 2010 koos Bouterse Ameerali als running mate voor zijn regering. De destijds voorzitter van het KKF ging de uitdaging aan. “Omdat ik jarenlang had geroepen dat ik een goede bijdrage aan het land kon leveren. Wanneer je dan wordt gevraagd, dan vind ik dat je de plicht hebt de handschoenen op te pakken.

  Ik heb het gedaan voor het land”, vertelt hij. Ameerali is na enkele maanden uit de functie niet stil gaan zitten. Hij volgt het nieuws en politiek spel op de voet en heeft alle cijfers nog op een rijtje. “Was ik nog vicepresident geweest, dan had ik die recente devaluatie bijvoorbeeld nooit door laten gaan.”

  Het stuit de ex vicepresident vooral tegen de borst dat Bouterse hem de vuile zaakjes altijd liep opknappen. Hij miste de president zijn steun vooral in het parlement.

  “Het had zeker geholpen als de president daar wat vaker met mij de klappen had opgevangen. Er zijn periodes geweest waarin ik voortdurend voor anderen zat te incasseren.” Ameerali geeft als voorbeeld het moment dat de regering in april 2014 de subsidie op melkpoeder stopte. “We deden het niet zomaar, het is een internationale eis die dient om de consumptie van moedermelk te stimuleren. Een maatregel die niets met politiek te maken had, maar alles met gezondere baby’s. De minister van Volksgezondheid was op de hoogte, er zouden ondersteunende maatregelen genomen worden. Kortom, iedereen was op de hoogte tot de adviseurs van de president zich ermee gingen bemoeien. Ze vonden het politieke zelfmoord om de subsidies af te schaffen. Prompt draaide de president op hun aandringen alles terug, alleen maar om politiek te scoren. En ik moest in het parlement de kritiek incasseren, zoals zo vaak.

  Het grootste knelpunt van de regering Bouterse ligt volgens Ameerali dus bij de president zijn adviseurs. De ex vicepresident haalt hard uit naar het trio Eddy Jozefzoon, Jules Wijdenbosch en Errol Alibux. Deze heren vormen een waar schaduwkabinet en strijken voor hun diensten elke maand een brutobedrag van 22.500 srd op, meer dan wat een ‘echte’ minister verdient. “Of de presidentiële adviseurs corrupt zijn? Ik denk niet dat ik die vraag hoef te beantwoorden.”

  Ameerali geeft een concreet voorbeeld. “In september 2014 kreeg de president van zijn adviseurs te horen dat het Brokopondo meer zou leeglopen, waardoor de stroom zou uitvallen. Er was paniek, meteen werd er aan loadshedding gedaan en zaten grote delen van onze hoofdstad zonder elektriciteit.

  Een week lang heeft dat geduurd. Ik heb de president toen aangegeven dat ik absoluut geen idee had waar zijn raadgevers die informatie vandaan hadden. Het stuwmeer is uiteindelijk niet leeggelopen, natuurlijk niet, en ook aan loadshedding hoefden we al snel niet meer te doen.

  ” Volgens Ameerali hebben de adviseurs grote belangen bij het verzwijgen of uitbrengen van bepaalde adviezen en kiezen ze er bewust voor de president te misleiden.


  Maak melding

 33. Jojo, ik ben nog nooit een mens tegengekomen die geen fouten maakt. Fouten maken is van alle tijden en van alle dagen. Ook de president kan fouten maken. V7 had ook grote foute prognoses gemaakt over de overwinning die zij zouden boeken bij de laatste verkiezing in Suriname. Robinho gebruikt ook foute theorieën die nergens opslaan. Hij heeft de klok horen luiden maar hij weet niet waar de klepel hangt.


  Maak melding

 34. Beste RobG
  Prettig dat u onderkend dat mensen fouten maken. Hiermee hebben wij weer een gemeenschappelijk punt onderkend.

  U verklaart zelfs dat de President fouten maakt en dat V7 etc. ook mensen zijn die fouten kunnen maken. Helemaal mee eens.

  Echter het gaat er nu om wie verantwoordelijk is voor het huidige beleid.
  De dramatische ontwikkelingen van overbesteding, vernietiging van de deviezen voorraad, het creëren een schulden berg, niet sparen, het devalueren, etc., etc. waren al gaande voor dat Olie dramatisch gevallen zijn.
  Een structureel lagere goudprijs is reeds jaren voorzien. De goudprijzen zijn nog steeds hoger dan de periode van de regering Venetiaan.

  Tot 14 maanden geleden werden onzinnige spoorprojecten gepromoot door adviseurs van de President. De Adviseur heeft een huis in Nederland maar die vondt het wel heel erg prettig a + euro 400/nacht in het Okura te overnachten.

  Om te herstellen is het zaak eerst de duidelijk zaken van NU op te lossen en daarna de zaken uit het verre verleden aan te pakken.
  U weet wellicht nog wel dat de President openbaar heeft verklaard dat hij 50% van de VHP op zou laten sluiten. De eerst aanklacht moet nog plaats vinden.


  Maak melding

 35. Jojo, de punten die je opsomt noemt men ook wel tegenvallers voor de regering. Ook Nederland maakt dergelijke tegenvallers mee. De tegenvallers zijn ongewilde gebeurtenissen met ongewilde effecten. In elk land komt men dit soort tegenvallers tegen. Bijvoorbeeld. De Turken haalden een ongewapende Russische bommenwerper neer en ze hadden ook niet voorzien dat dit gebeuren dramatische consequenties voor de Turkse toeristen industrie. Per jaar bezochten 5 tot 7 miljoen Russen de zonnige stranden van Turkije. Nu blijven de Russen. Ruim 1300 grote en middelgrote Turkse Hotels staan in de verkoop. Er komen geen Russische toeristen meer.Een miljarden dollars verlies voor Turkije.


  Maak melding

 36. “RobG
  Henk Molenaar, ik kijk niet naar de opleiding van de heer Bouterse,maar ik kijk naar zijn academisch denken en handelen.Ik vind mezelf deskundig genoeg om daarover te kunnen oordelen.”

  WHahahaha…I rest my case!!!!!


  Maak melding

 37. RobG
  Het willens en wetens verbrassen van geld, stemmen kopen en mooi weer spellen zijn geen tegenvallers maar blunders.

  Het zonder beleid dingen doen zoals de naschoolse opvang. Hoor de begrotingsbehandeling hoe verhullend en frauduleus men bezig is.

  Robert Peneux voert op de begroting van 2016 voor SRD 56.000.000 niet betaalde rekeningen uit 2015 op om na 35 dagen in 2016 te ontdekken dat er nog meer dan SRD 75.000.000 onbetaalde rekeningen uit 2015 op de plank lagen.
  Op dit soort manieren van begroten houd je het begrotingstekort wel laag. De regering rolt het gewoon door naar een volgend jaar. De man staat het zonder enige kritiek namens de list en bedrog regering in de DNA te vertellen.

  Ik mag aannemen dat u ook inziet dat op die wijze er niemand enig inzicht heeft wat de regering doet en hoe de zaak er voorstaat.

  Het zijn geen TEGENVALLERS maar WANBELEID


  Maak melding

 38. Jojo, ik denk niet dat het bewind met opzet geld heeft verbrast. Dit verhaal is afkomstig van de tegenstanders van de regering. De oppositie is uit op stemmingmakerij, en zij zullen alles doen om aan de bevolking een verkeerde voorstelling van zaken geven. Dit noem ik goedkope politiek voering.

  De bevolking weet dat er veel activiteiten door de regering zijn uitgevoerd en het mooie hiervan is dat het volk ook van het zoet heeft mogen proeven. De president heeft daarom aan de bevolking ook een eerlijk verhaal verteld over de stand van zaken m.b.t. de Surinaamse economie op dit moment en wat de oorzaken zijn de terugval. Dit verhaal van de president sluit nauw aan bij wat de bevolking zelf kan vernemen via de open media in Suriname.Het gaat economisch niet voor de wind met veel landen waarmee Suriname handelsrelaties mee heeft.

  De prijzen van goud, olie, grondstoffen zijn gekelderd en deze berichten verneemt de bevolking ook via tv-zenders als CNN, Fox Nieuws, Russia Today, Al Jazeera, BVN, RTL4, RTL7 enz. De Nederlandse kranten Telegraaf, Volkskrant, Nu.nl, Fiancieel Dagblad,enz worden ook gretig door de mensen via het internet gelezen. De bevolking is goed op de hoogte wat er gaande is in de wereldeconomie.

  Je zou het niet willen geloven maar in veel gevallen zijn de mensen in Suriname eerder op de hoogte van internationale nieuwsberichten dan wij hier in Nederland. Het verhaal van de oppositie in Suriname is zwak en jij maakt een slap aftreksel van het propaganda verhaal van de oppositie in Suriname. Ook aan jouw verhaal of versie zal de bevolking weinig geloof hechten.


  Maak melding

 39. Ameerali moet zijn stom kop houden, hij is mede zwaar debet aan de wantoestanden in Suriname. Waar was zijn verstand, had hij kunnen weigeren om de nep-amnestie wet te tekenen.
  Ameerali is voor mij een leeghoofd.


  Maak melding

 40. TWITTERBERICHT VAN EEN TOP EXPERT OP FINANCIEEL GEBIED. #Nigeria, #Suriname and #Azerbaijan already in talks to secure emergency loans from IMF / World Bank — other #oil-rich countries to follow


  Maak melding

 41. RobG
  De surinaamse regering heeft geen Freedom of Information act aangenomen, waarmee burgers het recht hebben om door de overheids verstrekte informatie op verzoek in tezien op korrektheid hiervan.Al die zogenaamde deskundige adviseurs van de president die jij opvoerd, stonden zins 1970-1980 hier in NL bekend als Salon Communisten (De klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt), die na de coup van 1980 naar Suriname zijn verhuisd.98% van hen heeft hierin NL nooit gewerkt op het gebied waarvan zij nu beweren deskundig te zijn.Dus dat hun adviezen achteraf onbruikbaar blijken te zijn mag geen verrassing wezen.Een president die het surinaamse parlement minacht door er zelden tot nooit te verschijnen, en het door het volk gekozen parlement een poppenkast noemt (dezelfde poppenkast parlementsleden die hem trouwens tot president verkozen hebben ) hiermee zeg hij dus eigenlijk, dat hij het hoofd van dit poppenspel is.Poppenspel is toch iets voor kinderen? Wordt hiermee bedoeld dat je kinderkiezers toch van alles kan wijsmaken? Alle sprookjes geloven.De vele dozen en giften uit NL blijven net als in de jaren 80’tig toch wel komen.De prijzen van grondstoffen als goud, olie etc. etc. veranderen dageijks, dit heet de grondstoffen beurs. De 15% per jaar groei van China is al drie jaren gezakt naar maar 7% per jaar groei.Kortom kom met iets zinnigs, zeg iets zinnigs. Zwijgen is goud.


  Maak melding

 42. Sabakoe,jouw verhaal past in het rijtje van sprookjes en borrelpraat onder invloed van daroe in groeng djarie en in de olifant. De economische werkelijkheid van vandaag is veel complexer dan die ten tijde van de NieuwFront regeringen. De NieuwFront regeringen konden door lik- en kruipwerk ook nog terugvallen op Nederland.

  Ik ben van mening dat de adviseurs van de regering goed werk verrichten. Je kan niet beweren dat de adviezen onbruikbaar zijn. Ik denk eerder dat de uitvoerders, de ambtenaren een groot obstakel zijn. Er dient een grote schoonmaak in het ambetanarencorps gehouden worden.

  M.b.t. tot VHP,NPS,PL en ABOP kan ik het volgende zeggen. De oppositie probeert er een puinhoop in het Surinaams parlement te maken. Dat geeft ook duidelijk aan hoe onvolwassen sommige parlementsleden kunnen zijn.


  Maak melding

 43. Beste RobG

  Ik heb met 2 directe adviseurs van de President aan tafel gezetten. Zij wisten helemaal niets over het onderwerp waar voor ze aan tafel zaten.
  Een gesprekje met Esteban Crespo (Newmont) van 15 minuten bracht meer helderheid en de harde getallen dan deze heren en maakte ook duidelijk wat zij zaten te verbergen. Om een voorbeeld van onwetendheid/ onzorgvuldigheid aan te halen 50.000 werd 1.500 waardoor een businesscase volledig instort. Om de verzwegen cadeautjes van Newmont aan Brunswijk maar te vergeten

  Denk eens aan het flutwerk van Jozefzoon met de Schoolboeken of als Taskforce leider onderwijs vernieuwing (zijn eigen competentie gebied).
  Denk eens aan het gegeven wat er met het Spoorlijn project gebeurt is, wat daar voor vergoed is aan Strukton.
  Denk eens aan de marges van Olibis met betrekking tot de levering van generatoren aan EBS (lijst prijs MAN versus levering in Suriname).

  Denk eens aan de brug bij Carolina met een open eind aanneemsom aanbesteed aan Ballast Nedam voor veel minder als de eerste brug alleen is de brug wel de helft korter en moesten er 10 km nieuwe wegen aangelegd worden over het terrein van een vriend.
  Wat is het resultaat (disfunctionaliteit). Hogere kosten, om rijden en veel meer onderhoudslasten.

  Wat te denken van het Wurgcontract van Saipem als mede de claim van $ 50.000.000 van Ballast Nedam ten aanzien van Staatsolie.

  Wat te denken van de MOU met Alcoa die volgens de president $ 1.000.000 aan juridische adviezen gekost heeft, die Suriname uitleverde aan Alcoa, geschreven was op Alcoa papier en op verzoek van de President door de DNA in de prullenbak gegooid kon worden (dit met dank aan Sardjoe).

  Denk eens terug aan de opening van de Broad Homes woningbouw fabriek die volgens de president 3.000 woningen per jaar zou gaan produceren. Helaas is het maar een halve fabriek waar de essentiele (dure) delen aan ontbrekken (er is geen betoncentrale).

  De lijst met blunders van deze fossielen kunnen boeken vullen.
  Het voorgaande komt spontaan op en zijn geen verzinsels of propaganda. Het zijn de feiten waar de regering niet om heen kan


  Maak melding

 44. RobG
  Oh, nauw komt jouw denkwijze naar voren; Jij gaat er standaard vanuit dat een ieder die hier een commentaar plaatst tot de oppositie in suriname behoord.Er bestaat ook zoiets als burgerplicht, onafhankelijk van welke politieke partij dan ook.De klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hang.De grote crisis was in 2007-2008, deed je toen een dutje? Als je adviezen geeft die ambtenaren niet kunnen uitvoeren, dan is er iets mist met jouw adviezen.Wie probeer je klaar te stomen voor de ingreep van de IMF? De enigste overgebleven orgaan dan deze regering (onder zware voorwaarden) geld wil lenen.Spreken is silver en zwegen is goud.


  Maak melding

 45. Quote:
  jojo, ik denk niet dat het bewind met opzet geld heeft verbrast. Dit verhaal is afkomstig van de tegenstanders van de regering.

  MIE GADO MIE JESUS, MIE GADO MIE MASRA

  @RobG,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.