Ophef in en rond Surinaams parlement houdt aan

35

PARAMARIBO, 3 feb – Het houdt voorlopig aan, de ophef rond twee afvallige parlementariërs van Pertjajah Luhur, PL. De oppositie in het ‘hoogste college van staat’ ziet zich gedwongen de vergaderingen vroegtijdig te verlaten. Het is een kwestie van principe.

De vier oppositiepartijen vinden het tijd om alles in het openbaar te bespreken. Daarom is een vergadering achter gesloten deuren halverwege geboycot. Een document dat nu de aanleiding heet te zijn, is al in een openbare vergadering besproken. VHP, NPS, Abop en PL vinden het niet kunnen dat de beraadslagingen weer een geheim karakter krijgen. “Alles open”, is het gemeenschappelijke motto.

Voor PL hoefde het niet. De partij van ex-parlementsvoorzitter Paul Somohardjo bleef bij voorbaat weg. Intussen loopt het parlement hopeloos achter op het eigen schema. De begroting van de regering moest al in behandeling zijn. De oppositie lijkt het nog even goed in de hand te hebben. De aandacht blijft vast op het lot van twee parlementariërs. Meerdere rechtszaken garanderen dat het voorlopig ook zo blijft.

35 REACTIES

 1. Ze hebben geen andere keus om niet aanwezig te zijn. Ze kunnen hun zwakheid niet herkennen om te bekennen. Op die manier toon je de kiezers de zwakte van de partij. Ze zijn onverdraagzaam. Wat bereikt je om afwezig te zijn. Morgen ga je als een verslagene wel aanwezig zijn. Is toch broko bana alweer. Ze zijn mannen maar niet mansgenoeg. Deze zijn geldzuchtigen om de kas van het land op te maken. Je moet werken voor je geld niet weglopen. Het is wel triest met ze.


  Maak melding

 2. En terecht..de hypocrisie vd coalitie kent geen grenzen.Die gek Doekhie praat over Trias politica en zegt dat de PG niet te bemoeien heeft in zaken die zich in het parlement afspelen. De PG zou zich volgens hem alleen met diefstal en dergelijke zaken moeten bemoeien. Hiermee bevestigt Doekhie de indruk die ik van hem heb. ” dat hij een idioot is met een narcistische persoonlijkheidsstoornis” Hij gaat voor het gemak er aan voorbij dat in 2012 met de amnestiewet, de NDP en haar overige coalitieleden wel zich konden mengen in een strafzaak die al bij de rechter was. Daarnaast wil dit paarse grboefte de begrotingsbehandeling opschorten om de terugroepen te veranderen. In het Surinaams zou men zeggen:” DENG MANG DISI NO ABI JEJE.”. Het is een stelletje onbeschaamde en principeloze wezens.


  Maak melding

 3. @anjoemara: “deze zijn geldzuchtigen om de kas vh land op te maken.”
  Jouw postings neem ik dus nooit meer serieus!! Wie heeft de kas vh land nu voor de zoveelste keer leeggeplunderd nadat de regering Venetiaan een flinke reserve had achtergelaten? Wie heeft 3 helikopters en voor 30 miljoen us dollars aan obligaties gekocht in staatsolie en heeft bijna de helft van het distrikt commewijne?
  Wie hebben er voor bijna 1 miljard dollar staan op buitenlandse rekeningen? Wie rijden er in Suriname rond in de duurste auto’s? Wie gaan er lekker shoppen in Parijs en Milaan, terwijl hun vader en oom aan de bevolking zegt dat ze hun broekriem strakker moeten aantrekken? Wie ontvangt maandelijks GEEN 80000 SRD , maar het equivalent daarvan in Us dollars die op een Amerikaanse rekening gestort wordt..NEE..ANJOEMARA..Je nickname is toepasselijk: JIJ HEBT OOK DE HERSENEN VAN EEN ANJOEMARA!!!!!!


  Maak melding

 4. Curtis heeft een oproep aan de president gedaan middels een open brief om in dialoog te gaan. Sandew Hira heeft hetzelde gedaan toen.
  Ik ben benieuwd of de president nu ook hierop zal ingaan.
  President u bent nu aan zet weest sportief (als u weet wat dat is)

  Jepide


  Maak melding

 5. Serieus of niet ze hebben toch dat ontwikkelingsgeld opgemaakt. Wat was dat dan. Jij was zeker ook een van ze om te helpen opmaken Ro Bin Ho. Waar waren je ogen , daarvoor heb jij je ogen dichtgemaakt.Slaappop. Zij hebben gezegd en gedaan. Had de opositie van nu gewerkt. zij waren gewoon stoelvullers. En nu zij geen kans meer krijgen om te roven schreeuwen ze Ze lopen weg..Is toch broko bana Ro van rovers Bin was ook dat zegt iets van je . Jij bent ook een broko bana of broko abangi. Wees redelijk met kijken en bekijken.


  Maak melding

 6. Anjoemara
  u vergist zich wat het ontwikkelingsgeld. Het meer en deel is verdwenen door besluiten van Bouterse en Co.
  Hij heeft besloten West Suriname project te staken waardoor alle investeringen in dat project verdwenen zijn.
  Hij heeft met de regering Chin a Seng een half miljard noodsteun doen verdwijnen in het niets en daarna is de rest verdwenen in de gaten die door Bouterse regimes gegraven zijn.

  Het is maar hoe je het bekijkt.


  Maak melding

 7. Zolang de NDP 26 zetels heeft zullen ze alles toedekken wat noodzakelijk is om de vuile was te verbergen.

  Ik ben benieuwd hoe stil ze worden als het IMF haar medicijn gaat toedienen.

  Zachte heel meesters maken stinkende wonden!

  De trap maak je van boven af schoon!

  Ik ben echt benieuwd hoe lang Breeveld en Waterberg deze poppenkast kunnen blijven steunen.


  Maak melding

 8. @ Anjoemara,

  Het zal onrustig blijven omdat de coalitie uit Ja-Knikkers bestaat die niets in te brengen hebben maar wel alle ruimte krijgen om hun zakken illegaal en legaal te vullen.

  Ds. Breeveld doet er goed aan zijn ds. voor zijn naam te verwijderen aangezien hij zijn ziel en waardigheid voor een bordje linzensoep heeft verkocht.

  Je bent een moslim begrijp ik via jou discussie op andere sites waar ze uitgekotst hebben.
  Wel nu het parlement is iets anders dan een Moskee.
  In het parlement zijn democratische regels en wetten die op democratische wijze zijn opgesteld.
  In de moskee van jou is er één de baas en dat staat gelijk aan de dictatuur dat in Suriname heerst.


  Maak melding

 9. Sapoen en Chitan horen niet binnen maar buiten het parlement!
  De rechter heeft al vonnis uitgesproken,maar ja de rechters zijn machteloos,hulpeloos als bouta als beschermheer wordt genoemd vn Chitan en Sapoen.
  Dit doen ze niet uit ‘slandsbelang hoor nee dit doenChitan en Sapoen allemaal voor EIGENBELANG.


  Maak melding

 10. De media

  ik snappe niet:

  minister dijk-silos noemt een groep “geboefte marrons” . zelf is zij geen marron of er is wel een marron in haar dna langsgegaan, maar niet gebleven, zo iets.

  wanneer iemand in nederland deze uitspraak had gebezigd, had de media, ook hier op waterkant.nl dit volop in beeld gebracht.

  zelf denk ik dat er in die groep heel veel misgaat. en dat dat woord beter is dan “gespuis”..

  maar waarom meten wij met twee maten? moeten wij daar niet mee stoppen?

  en waarom wordt er kei- glashard gelogen in dna? simons vertelt dat dijk-silos dat woord niet gebezigd heeft, maar het staat wel op video. glasduidelijk. (woord net gecombineerd).
  soms maakt suriname je wel moe.


  Maak melding

 11. @Dre

  Als niet van dijk -silos geboefte marrons had gezegd maar wij,oh boi dan moest je horen van deze groep,Zezouden zelfs boeken verbranden want dat hoort dan bij de show die ze zouden opzetten.


  Maak melding

 12. Jaren tachtig perikelen. Achter gesloten deuren. Toch komt alles aan het licht. Net als wat de lijder van het land en zijn boevenbende bokstoven. Ma kut, dit alles hebben we te danken aan al die paarse burikies van baas. Neks no fout, ze stemden op de leidende onberechte moordenaars en zijn gangsters. Opmerkelijk is dat misdaden worden begaan door paarse bewonderaars en aanbidders van de dibri baas. Net als zijn zoon en stiefzoon. Na sos paarse ka vol misdaad e go kong moro de nanga de, net zolang didibri de lakens uitdeelt, wagtie.


  Maak melding

 13. Ophef mag aanhouden chitan en sapoen blijven lekker zitten waar ze zijn want ze zijn nooit teruggeroepen door de combinatie waarmee ze mee hebben gedaan aan de verkiezingen. Waar is v7


  Maak melding

 14. Nospang,

  Ik denk dat Chitan en Sapoen uiteindelijk aan het kortste eind trekken.
  Ze zijn namelijk niet rechstreeks gekozen en kunnen ook niet terugvallen op het aantal stemmen dat zij hebben behaald.
  Ze hebben geen enkele achterban.


  Maak melding

 15. Soms maakt Suriname je wel moe (dre). Nou, dat vind ik zwak uitgedrukt. Suriname of liever gezegd bepaalde Surinamers vind ik zo langzamerhand één grote uitputtingsslag. Het lijkt mensen eigen te zijn veel energie te steken in negatieve zaken die vaak nergens toe leiden dan die energie te gebruiken voor zaken die er wel toe doen. Liever elkaar de strot afbijten dan de koppen bij elkaar om een goed resultaat te behalen.


  Maak melding

 16. It was n’t me.
  Ik zat er bij en keek er naar toen de griffie een werkdocument aan de advocaat verstrekte.

  Dat het “werk”document niet overeenkomt met de formele gedocumenteerde besluitvorming doet even niet ter zake voor de coalitie.
  Dat het “werk”document in de rechtbank een geheel fout beeld schept en daardoor een vals beeld schept doet er voor de coalitie niet toe.


  Maak melding

 17. Zweer het je lach me 3 dubbel hier in “olland”. Het is 1 grote teringzooi in Suribabwe. Zelfs de jorka’s en liba’s liggen krom van het lachen. Stelletje amateurs.
  Mark my words voor 1 jan. 2017 is de koers 1 op 10.


  Maak melding

 18. Dus wie is nu bezig anderen te beschuldigen .Ba R nie. Jij doet de heer SooMoo na naprater.Om te zien dat je geen nederlands verstaat HET IS ONTWIKKELINGS GELD jo koe.Wie woont in WEST SURINAME. Ze zijn ontwikkeld maar hebben geen ontwikkeling kunnen opbrengen. 1975 naar 1980 dat zijn 5 jaren.ezelsoor. Wat hebben ze in die 5 jaren ontwikkeld. Jij bent zeker nog een babie he.En jij woont ook niet in Suriname want je praat aardappeltaal. Kom mij zeggen wie ik ben een echte ezel ben jij wel om mij te oordelen. Iets zinnig kan je niet eens behoorlijk vertellen napraten voor 100


  Maak melding

 19. Curtis is Jezus. Volg Curtis en de verlossing is nabij mensen. Curtis is een grote apostel. Een grotere bestaat er niet. O loof den heer voor dit geschenk aan Suriname.


  Maak melding

 20. @Robinho

  @anjoemara: “deze zijn geldzuchtigen om de kas vh land op te maken.”
  Jouw postings neem ik dus nooit meer serieus!! Wie heeft de kas vh land nu voor de zoveelste keer leeggeplunderd.

  Jij geeft af op @anjoemara, maar hij heeft degelijk wel een punt. Zaten niet de twee (Brunsie en Somo), momenteel de grootste oproerkraaiers, niet in Bouterse 1. En dus ook hebben meegewerkt aan het leegroven van de staatskas.


  Maak melding

 21. Het moet een democratische recht zijn van ieder gekozen DNA leden om van de ene politieke partij weg te lopen en bij een andere aan te sluiten die de Coalitie Regering gaat vormen.
  Die twee Heren moeten dus verdedigd worden en als er geen uit weg is moet dan die terugroep wet uit de grondwet weg geschrapt worden.
  Terugroep wet was gemaakt door sluwe NF/V7 in hun voordeel en niet voor algemeen belang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.