Lijkschennis op begraafplaats Suriname was roof

46

PARAMARIBO, di 2 feb – Afgelopen weekend werd de Surinaamse samenleving opgeschrikt door de lugubere opgraving van een net begraven vrouw. Onbekenden hadden het lichaam van de vrijdag begraven R.A. opgegraven en op de begraafplaats Hodi Mihi Cras Tibi achtergelaten. Naar nu blijkt is er sprake geweest van roof, meldt Radio Stanvaste.

Een bron vertelt aan het radiostation: “Ze is die dag begraven met al haar waarden en die jongens hebben dat gezien. Ze hebben na de begrafenis het lijk opgegraven en al haar sieraden afgedaan. Ze is daarna gegooid in de kelder van het graf dat bestemd was voor Max Nijman”.

Volgens bronnen in Suriname is er reeds een verdachte aangehouden. Een andere verdachte zou op de vlucht geslagen zijn.(FOTO: DWT/A. Jankie)


46 REACTIES

 1. “Ze is daarna gegooid in de kelder van het graf dat bestemd was voor Max Nijman”

  …als de heer Nijman wist dat er – letterlijk – zo gesmeten en gespeeld werd met menselijke overschotten, zou hij liever in de koude grond aan de Noordzee begraven zijn, wellicht.

  …iets meer menselijkheid en behoud van je waarden – ook na je overlijden.


  Maak melding

 2. De DIEVEN HOREN MET HUN POTEN VAN HET GRAF AF TE BLIJVEN:

  Maar wie gaat nou iemand begraven met heel veel gouden sieraden?Zou men ook enkele DUIZENDEN SRD`S hebben begraven?

  Ik hoor mensen al zeggen ja maar misschien was dat de laatste wens van de overledene?

  Deze wens zou ik niet honoreren. Volgens eerdere berichten was er sprake van enige seksuele handelingen met het lijk? Er waren sterke aanwijzingen in deze richting.


  Maak melding

 3. roof van winkels huizen ook lijken.
  verkrachtingen van baby’s peuters tieners volwassenen zelfs oma’s en zwakbegaafden.
  nu in times staat ook verkrachtiging van stagaires die hier gratis les komen geven in su.

  dus zelfs toerisme als inkomstenbron nu bauxiet is weggevallen, zelfs dat gaan we als land VERKRACHTIGEN.

  VOORSTEL: VERANDER DE STRAFWET.

  1. VERKRACHTIGING= PENIS AFSNIJDEN
  2. STELEN = VINGER ERAF.
  3. ROVEN IS DOODSTRAF
  4. MOORD = DOODSTRAF
  5. STELEN VD STAAT = ALLES TERUG BETALEN.

  indien men niet verandert gaansteeds meer van onze surinamers verhuizen naar holland. dan overwoekers su met allen maar rovers en moordernaars


  Maak melding

 4. Wanneer leiders in Suriname er niet voor schromen over meerdere lijken te gaan, alleen maar om zichzelf en hun familie te verrijken, wat mogen we dan anders van hun aanhangers verwachten?


  Maak melding

 5. @ Guno Kerkhoffs,

  Als ik in mijn laatste wilsbeschikking kenbaar maak dat ik met al mijn gouden sieraden begraven wil worden, dan heeft zelfs de naaste familie daar aan te gehoorzamen en respect voor moeten opbrengen. Maar het woord ‘respect’ is allang verdwenen uit het Surinaamse woordenboek. Ook bij jou, heb ik de indruk. Je moet de zaken niet omdraaien.


  Maak melding

 6. @ Henry,

  Ook voor jou geldt: Is dat een vrijbrief voor die stinkende rovers om het graf leeg te halen? Kom op nou. Of zien ze aan de buitenkant dat er kostbaarheden In de kist zitten?


  Maak melding

 7. @Stille,

  Ik heb duidelijk gesteld dat de DIEVEN MET HUN POTEN MOETEN AFBLIJVEN VAN HET GRAF!!!

  Mijn stelling is dat je geen GOUDEN SIERADEN of geld samen gaat begraven met de Overledene al is dat haar of zijn laatste wens?

  Wat is het NUT om deze kostbaarheden of geld samen met de overledene te begraven?

  Wilde zij soms gaan PRONKEN met al haar goud soms???

  Ik heb ook DUIDELIJK aangegeven dat ik die WENS niet zou nakomen als nabestaande!!!


  Maak melding

 8. Surinamers verhuizen naar Nederland? Dat is niet mogelijk. Dat is al heel lang niet meer mogelijk hoor.
  Deze bang makkerij of geroep uit onwetendheid slaat nergens op.
  Het slechte voorbeeld komt van onze huidige regering, assembleeleden en andere blunderende autoriteiten.
  Ga zo door ellendige regering.


  Maak melding

 9. Men moet niet doen alsof het in SU alleen moeilijk gaat. Want ook in NL is het niet beter. Als je mij vraagt heeft men erom gevraagd als het inderdaad om diefstal gaat. Als het inderdaad om waardevolle spullen gaat had men het kunnen verkopen in de opbrengsten schenken aan arme kids bv.


  Maak melding

 10. Geld en sieraden zijn materiele zaken. Als de overledene met deze aardse goederen begraven wil worden moet hieraan gehoor worden gegeven. Respecteer de wens.
  Dit soort van lugubere praktijken geeft aan hoe diep men in gezonken. Het startschot van verval begon op 25 feb 1980. Van een revo kan zonder tegenstand geen sprake zijn.


  Maak melding

 11. men mag hun dierbare begraven hoe men dat zelf wil gewoon afblijven en er is geen drupje respect voor de doden ik hoop dat ze hun straf krijgen.en aan de nabestaanden heel veel sterkte


  Maak melding

 12. Alle aardse goederen moet je afstaan aan de “nabestaanden”.
  De straf zal anders zwaarder zijn voor de poort.
  De dode mag hier blij mee zijn.

  MVG, GOD


  Maak melding

 13. Wensen van overledenen moet worden gerespecteerd. Begraven of cremeren is o.m. ook een wens of welke kleding, wel of geen bloemen of rouwbeklag. Het is DE LAATSTE wens van de overledene.
  Wie moeite heeft met het moreel verval kent de recente geschiedenis niet omdat ouders deze niet doorgeven en geschiedenisboeken worden vervalst. Vanaf de staatsgreep is het aanmodderen en klooien zonder duidelijke perspectieven. Een laatste rustplaats moet voor iedereen een plek zijn waar zij naar eigen wens(en) ongestoord behorend tot het dodenrijk werkelijk tijdig mogen rusten.


  Maak melding

 14. Sinds onberechte moordenaars, drugsbonzen en rovers de macht is gegeven, verwordt het met de dag erger onder de vele gestoorde paarse aanhangers van baas. Na soso paarse ka. Een somber teken, al drie mensen doodgeschoten door een militair, en twee CIVDer’s. Misdaad op misdaad in paarse misdaadstaat met baas als hoofdman. En nu dit.


  Maak melding

 15. In de wandelgangen heb ik gehoord, dat er ook sprake is geweest van Sex contact( necrofilie. )
  Deze dader (s) indien gepakt, moeten ter plekke terechtgesteld worden zonder een vorm van proces !
  Dat een overledene met zijn/ haar bezittingen begraven cq gecremeerd wil worden, is voor mij heel raar.
  Ach ja, een ieder heeft zijn / haar wensen dus, laat ik het hierbij.


  Maak melding

 16. Ook in de oudheid werden mensen met hun bezittingen begraven . Waaronder in Epypte zie je veel mummies die met hun lievelings dingen begraven zijn . Jammer dat ik geen foto hier kan plaatsen . Maar je komt nog mummies van duizenden jaren tegen in het museum .


  Maak melding

 17. Iedereen die reageerd en vind dat het fout was om iemand met sieraden te laten begraven is volledig gestoord in zijn/haar kop. !! Het is niet aan jou of anybody else om dat te bepalen dus of betuig je medeleven en hou anders je kop dicht !!! #Mafketels op het internet


  Maak melding

 18. Wat heeft de Regering met dit lijkschennis te maken? Ipv negatieve uittingen te doen, dan informeties te verschaffen om de dader(s)te achterhalen want de familie rouwt en moet hun dierbare weer ten grave brengen,


  Maak melding

 19. Heel jammer hoor maar grafroof is niet iets van nu maar wordt al decennia gedaan ook in su ik begrijp best dat de overledene met haar aardse bezittingen begraven wilde worden maar misschien hadden de nabestaanden het niet zo zichtbaar moeten dragen zodat iedereen het kon zien zonder dat zelfs de lykbewassers het hadden gezien je weet maar nooit en trouwens ze had nog jonge kinderen die kon ze toch ook aan hun geven tja moeilijke tori hopelijk kryg ze alsnog de rust die ze verdiend voor de nabestaanden heel veel sterkte


  Maak melding

 20. @Kaisan
  Een slechte droom gehad of last van nachtmerries meneer SAITAAN?
  Of ben jij het die de dode is gaan lastig vallen tijdens 1 van jouw afschuweijke slaap wandel reizen langs de begravenis plaats !?


  Maak melding

 21. Och,deze criminelen verwachten niks anders dan VERGIFFENIS voor strakjes.Wat zij verdienen is hetzelfde wat de lijder van het land Suriname zou moeten verdienen behalve vergiffenis.
  Maar we leven in Suriname en het onmogenlijke is mogenlijk dus…..
  @Paul
  Weerloze burgers medogenloos neerknallen Is even erg/gruwelijk als de graf van een overedene gaan verstoren!De een is niet beter dan de andere ,knoop dat goed in je oren.


  Maak melding

 22. @KAISAN,

  je hebt helemaal gelijk het was lasédé Fidi Zeisburg Doekie van de N.D.P. , als ik die ka oso hersenen van jou had zou ik dit aan geven bij de politie afd. (kapitale delicten) ha,ha.


  Maak melding

 23. Respect is weer ver te zoeken bij sommige die lijden aan NDP-syndroom.
  Vroeger was men bang om langs een begraafplaats te lopen,tegenwoordig niet zo meer.Die varkens die dit op hun geweten hebben moeten de hoogste straf krijgen.Dit komt jammer genoeg overal ter wereld voor,ja ook in Nederland.Sommigen doen alsof het enkel in Suriname voorkomt pfffff.


  Maak melding

 24. @ Kaisan.

  Ik weet niet wat voor ras je bent, maar 1 ding weet ik zeker.
  ” Je hebt ka in je hoofd, hoe weet je dat het een Koeli is ”
  Ik ben een Neger; maar ik discrimineer niet, want mijn vrouw is van Hindoestaanse afkomst ! En een ieder is voor mij gelijk
  dus, jij moet je pleuris bek dichthouden of ga het in goed spoelen met Str.nt idioot.

  Jacko


  Maak melding

 25. Als NLer kan Ik met gerust hart zeggen dat het hier wél beter is als in SU. Onze economie is stabieler en we hebben geen corrupte zak als leider. Word wakker Suriname!


  Maak melding

 26. Ik vindt het schandalig hoor met die mensen in Su. Waarom kunnen jullie gewoon niet een baan gaan zoeken en normaal gaan werken,in plaats van mensen te beroven.

  Doen jullie een keer iets nuttigs en bouw Suriname op in plaats van dat land kapot te maken,echt zo ontwetend.


  Maak melding

 27. Ik begrijp dit nog steeds niet. Eerst krijgen wij een lijk te zien waarbij de overledene met kralen neppe siraden in de kist ligt. Vervolgens verkracht en nu beroofd. Waarvan? ? RIP


  Maak melding

 28. Dit is toch wel het toppunt van respectloosheid,bestelen en mogelijk ook nog verkrachting van een dode!

  Ik mag hopen dat deze persoon zwaar wraak neemt op de dieven cq verkrachters!


  Maak melding

 29. Wat dit item betyreft, kan geen enkel weldenkend gezond mens goedkeuren. Wat betreft de laatste wens van de overledene bestaat er geen uitgebalanceerd standpunt. De een vind dat als je dood bent anderen voor je bepalen, de ander vind dat de laatste wil gerespecteerd moet worden. Een ding is duidelijk en dat is, dat boeven, schurken af moeten blijven van de laatste rustplaats van een overledene, Punt uit. Vingers eraf als het aan mij ligt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.