Begrafenis Max Nijman in Suriname

29

De populaire zanger Max Nijman is gisteren begraven in zijn geboorteland Suriname. Vanaf 11 uur ’s morgens kon het publiek afscheid nemen van ‘Oom Max’ die in de zaal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken lag opgebaard. Rond zes uur werd de kist in de lijkenwagen geplaatst, waarna militairen de dodenmars tot de rotonde van de dr. S. Redmonstraat begeleidden. De dragers van Mariusrust namen bij de rotonde over waarna de overledene door de familie naar zijn laatste rustplaats te Hodie Mihi Cras Tibi werd begeleid.

Bekijk ook:

29 REACTIES

 1. KUMAKOISI ZAT TE POPELEN OM ZELF EEN NUMMER TEN GEHORE TE BRENGEN!!!

  Oscar Harris, Alphons Wielingen en Bryan B hebben prachtig gezongen en natuurlijk die dame Lucretia die KATIBO op weergaloze wijze heeft vertolkt.


  Maak melding

 2. Zeer mooie foto! De compositie is perfect met net geklede dragers en met een vleugje “vluchtelingenkamp” achtergrond door de vele tentpalen. Maar wat vooral opvalt is de smaakvol ontworpen en wellicht kostbare kist, die zorgt voor extra cachet aan dit sombere ritueel.

  We weten helaas niet wie de man, gekleed in het grijs aan het einde van de kist, is en jammer genoeg ook niet waarom hij juist dat voor dat hoofddeksel koos, op deze belangrijke dag. We vermoeden een familielid en/of een fanatieke bewonderaar.

  De vrouw in de verre achtergrond die de plechtigheid op een mobieltje filmt, geeft het geheel een eigentijds en actuele dimensie.


  Maak melding

 3. @Henry,alweer heeft DiDiBrie kuma zitten liegen deze begrafenis was helemaal geen staatsbegrafenis. Bij een staatsbegrafenis moet je de Su vlag ergens op de kist zien. Ik zag nergens de Su-vlag(niet onder of boven de kist)niet voor en of achter de kist. Ik heb me zo geschaamd voor de hele vertoning. Wat had bv Kwakoe Koud daar te zoeken en of te vertellen, deze hield een verhaal dat nergens op sloeg. Oh oh oh wat génant toch allemaal. Bah bah bah.. Hopelijk doet deze grap zich nooit meer voor in Su. Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 4. @ Glenn,

  Jij ook al? Ik heb me rot geërgerd om die militairen die in camouflage-uniform rond de kist stonden. Hebben ze geen knap gala-uniform in het leger? Staatsbegrafenis, me mars! Populistische vertoning tot eer en glorie van Bouterse. Om te kotsen inderdaad!


  Maak melding

 5. Max nijman geboren en getogen moengonees was een heel bescheiden man hem kennende had dit allemaal voor hem niet gehoeven.men heeft zij dood aangegrepen om te scoren bij het volk.Dit toont destemeer de enge populistische gedachten van bouta.mensen die nu claimen grote fans te zijn hebben niet eens een cd in huis liggen van max men doet het allemaal.voor de schijn.zelfs de doden hebben geen rust bij ons in su .how low can you go sari tori maar max als echte mongo pikin zeg ik waka bun je hebt ons op de kaart gezet als moengonees thanks


  Maak melding

 6. @Glenn Pengel,

  Bij mij rijst de vraag of KUMA de kosten van deze `STAATSBEGRAFENIS` voor eigen rekening gaat nemen?.Als deze kosten ten laste moeten komen van de BELASTINGBETALER zal betekenen dat deze SMEERPIJP hiermee REGELRECHT in het gezicht van het Volk SCHIJT.

  Let wel, natuurlijk mag deze LEGENDARISCHE ZANGER worden geëerd maar dat moet niet ten koste gaan van de BELASTINGBETALER die het momenteel zeer moeilijk heeft.

  Een Max Woiskistraat, Lieve Hugostraat, Max Nijmanweg
  in een bepaalde wijk klinkt mij goed in de oren!!

  Volgens mij kwam Kout vertellen dat Max Nijman samen met Oscar Harris BELANGELOOS Kwakoe hebben gesteund toen het Festival financieel in de problemen was.

  Qoute:
  Bij een staatsbegrafenis moet je de Su vlag ergens op de kist zien. Ik zag nergens de Su-vlag(niet onder of boven de kist)niet voor en of achter de kist:

  Ik ben het met je eens!!


  Maak melding

 7. De kist in Nederland was bruin en de kist in Suriname is wit.
  Wat een gedoe, moet dat zijn geweest.

  Zijn stem/boodschap, enz zal wel blijven voortleven in zijn liederen voor de Surinamers in goede en slechte tijden en alles wat daar tussen is.

  De herinnering leeft.

  Moge Zijn Ziel in Vrede Rusten.


  Maak melding

 8. Sorry dat ik het zo moet zeggen, maar het lijk van die beste man lijkt wel ontvoerd te zijn (door familie) om begraven te worden in Suriname. Suriname krijgt de primeur van lijk-ontvoering en begrafeniskaping?


  Maak melding

 9. Ik heb de reaktie van dorpsidioot Gario gemist…een zwarte man begraven in een witte kist. Daar heeft die gesubsidieerde kunstenaar blijkbaar niet over nagedacht.


  Maak melding

 10. De familie vooral de kinderen Nijman hadden al besloten hun vader in Nederland te begraven. Maar bouterse ging drammen en beloven alle kosten voor rekening van de staat te nemen. En zoals iemand opmerkte. Dit hele gedoe is gewoon weer een poging van bouterse om goedkoop te scoren.

  Die andere “grote zoon” van Suriname Alberto Gemerts die een week eerder werd begraven kreeg niet dezelfde begrafenis. Hij had meer liedje dan Max Nijman en Gemerts zijn verdiensten voor Suriname waren niet alleen op muzikaal gebied. Waarom werd Alberto Gemerts met minder granie begraven?


  Maak melding

 11. De witte kist is desi b. zijn natte droom. Desi b. gaat binnenkort ook in een witte kist. Zaterdag was zijn generale repetitie. Joe sabie toch.


  Maak melding

 12. Jammer hoe mensen zo Respect loos kunnen reageren. Ik zou willen weten als uw geliefde zo een begrafenis zou mogen hebben, dat u het zou weigeren.Als maar klagen daar zijn velen goed in respect voor degene die oom max die eer hebben gegund. RIP oom max


  Maak melding

 13. Inderdaad, wat erg respectloos zijn sommige respondenten bah bah,gaat nergens over wat ze hier zitten te typen zelfs doden hebben geen rust door zij die een DDB-syndroom hebben bah bah.
  Heb samen met mijn BLANKE collega’s naar de uitzending zitten kijken,wat een formidabele EER voor je landgenoot Cunty was hun reaktie.
  R.I.P.Oom Max,We Will Miss You.


  Maak melding

 14. @Florence,

  Sorry Florence: DIEP RESPECT heb ik voor de overleden LEGENDARISCHE ZANGER Max Nijman!!

  Maar RESPECT HEBBEN voor degene die dat mogelijk heeft gemaakt,NOOOOIIIT. IK WALG VAN DIE MAN:

  KUMAKOISI probeert op deze manier zijn VIEZE SMERIGE IMAGO met Deze Staatsbegrafenis OP TE POETSEN

  QUOTE:
  Als maar klagen daar zijn velen goed in respect voor degene die oom Max die eer hebben gegund.


  Maak melding

 15. Beste mensen er is een nieuwe trend gaande in Suriname namelijk grafschending!!!!!!!
  Heeft het te maken met armoe of Voodoo, ben bang dat wij oom Max over een paar dagen buiten zijn graf vinden en half, naakt ook.
  Sanie é passa in dibrie kondré baja, wat krijgen wij nog te zien in deze regeerperiode Van duivel bouterse.


  Maak melding

 16. De familie Nijman heeft de kapitale fout gemaakt om in zee te gaan met Bouterse. De heer Nijman gaat op deze manier niet zijn rust kunnen vinden en dat verdiend hij niet.


  Maak melding

 17. Glenn Pengel/Stille,
  I.d.d dit was geen staatsbegrafenis. Het was eerder een in haast georganiseerd, amateuristisch en ego gedreven toneelstuk.

  Het was veel beter geweest de VP, de ambassadeur of enkele hoge ambtenaren naar de begrafenis in Nederland te sturen, en nog goedkoper ook. De pariah status van de Surinaamse president maakt dat hij allerlei onbegrijpelijke en idiote oplossingen zoekt voor zijn gebrek aan aanzien en bewegingsruimte.

  Naar mijn mening is de afleidingsmanoeuvre dan ook geflopt. Hard.


  Maak melding

 18. @Sjang,

  Bouterse is de beste president aller tijden.

  ============================================

  Terwijl de bevolking veroordeeld is tot het eten van knippa’s en antroewa met rijst. Geld voor kip is er niet. Ach Sjang, je maakt je onsterfelijk belachelijk met dit soort idiote opmerkingen. Have nice day.


  Maak melding

 19. Sabatoe Franse,

  Grafschennis is zo oud als begrafenis zelf. Overal op de wereld zijn er begrafesnismedewerkers die in het geheim de graven ’s nachts (dag op of na de begrafenis) weer uitgraven en de overledene ontdoen van sieraden en andere kostbare spullen waarna de kist weer netjes wordt gedolven. Ook in Nederland gebeurt dit, heb ik ooit gelezen.
  Crematie is m.i. de beste manier van teruggeven aan de natuur wat van de natuur was.

  P.S: de goede lezer kan zien dat enige vorm van kritiek niet gericht is aan de overledene, maar aan diens familie en aan opa cetabever. De familie was all set om de begrafenis in NL te laten plaats vinden toen plotseling het aanbod uit Suriname kwam. Blijkbaar leefde bij de overledene dus niet de intense wens om in Suriname begraven te worden. Misschien was hij er niet tegen, maar hoefde het ook niet per sé van hem.


  Maak melding

 20. Sjang,

  Misschien van de Broko Baka Football Club, maar niet van Suriname. Hij is de slechtste, domste, meest vernielzuchtige en meest wrede president die Suriname ooit gehad heeft en hopelijk worden de geschiedenisboekjes niet geschreven door mannetjes als jij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.