Surinaamse oppositie hekelt ‘wantoestanden’ parlement

29

PARAMARIBO, 30 jan – De oppositie neemt compleet afstand van wat gezien wordt als wantoestanden in het parlement. Dit zegt Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur. Er wordt geknoeid met officiële documenten. Daar blijft het niet bij.

Ook de manier waarop omgegaan wordt met de geschillen binnen Pertjajah Luhur is afkeurenswaardig. Er wordt van alles gedaan om het gelijk te houden bij twee partijdissidenten. Somohardjo zei tijdens een persconferentie dat de oppositie het niet over haar kant zal laten gaan. Er zal een klacht worden ingediend bij de Inter Parlementaire Unie. De democratie loopt mank door het gedrag van de coalitie.

De oppositie zal hier met en macht tegen ten strijde trekken. Ook bij de procureur-generaal zal een klacht worden ingediend. Dat doet Pertjajah Luhur samen met de andere oppositiepartijen VHP, NPS en Abop. Volgens VHP-leider Chandrikapersad Santokhi wordt ten koste van alles getracht de twee dissidenten te behouden. Als het duo wegvalt, wordt de parlementaire meerderheid minder.

Bekijk ook:

29 REACTIES

 1. Als er GEKNOEID wordt met OFFICIËLE DOCUMENTEN moet de oppositie AANGIFTE doen bij het OM wegens VALSHEID IN GESCHRIFTE.

  De NDP is gewoon een CRIMINELE ORGANISATIE onder het MOM van een politieke partij. Deze lieden deinzen nergens voor terug om CRIMINELE HANDELINGEN te plegen als overheid.

  Deze PAARSE FIGUREN zijn tot alles in staat als het om macht gaat!! Ze belazeren de BOEL!!!

  MARKTVROUWEN ZIJN MINDERWAARDIG IN DE OGEN VAN DEZE PAARSE CRIMINELE NDP!!

  Mijn ACHTING voor KUMAKOISI hun CRIMINELE LIJDER IS BELOW ZERO= TOTAAL TOTAAL GEEN GEEN GEEN RESPECT VOOR DEZE CHARLATAN.


  Maak melding

 2. Wantoestanden is eufemistisch uitgedrukt. Het is een teringbende die zich volksvertegenwoordigers noemen. Of past dit geheel wel als afspiegeling van de tegenwoordige gemeenschap. Mocht men alsnog tot volledige screening overgaan van dit schertsvertonende zooitje blijven er hoogstwaarschijnlijk slechts een handjevol van over.


  Maak melding

 3. Binnen de oppositie zijn er wantoestanden die nooit opgelost gaat kunnen worden.
  De volksvertegenwoordigers zitten daar voor 100% Eigen belangen. De DNA wordt net als een markt waarbij de politie moet optreden en leden als een crimineel de deur wordt uitgezet. Soms lijkt het op een rechtszaal.
  Dat de opposite partijen ( leden )geen onderscheid kan maken is een internationale schande ,maar die hebben geen moeite mee omdat ze gewoon naar Eigen belang lijken en niet van het volk, waarvoor ze daar zijn. Gajadien en santokie jullie zijn ook schaamteloos door somo besmet.


  Maak melding

 4. -Er gebeurt nu zoveel dat men vraagt om grote problemen.

  -De rechter heeft een vonnis uitgesproken, waarom heeft men hierop niet gelijk gehandeld??. Ik lees en zie via de media een bewijsstuk dat op de zelfde dag veranderd is.

  Het land zit in een crises en men is nu bezig met poppenkast toestanden in de DNA. Bouterse is nergens te vinden.

  Blijkt nu weer dat Hoefdraad uitbetaald wordt in Amerikaanse dollars en dat geld wordt op een privé rekening in Amerika overgemaakt.
  Dit betekent dat het volk weer misleid is.

  Het is wachten wat waar is en hoe men hiermee om zal gaan.

  Grappig wat Etnel zegt, Simon krijgt terug wat zij in het verleden heeft gedaan met anderen. Karma
  Terwijl men kibbelt breidt de zika-virus zich uit.

  Een ieder vecht nu voor eigen belang.

  Een ding is een feit het kwade zal nooit winnen van het goede.
  Ik wens het land volk heel veel sterkte toe.


  Maak melding

 5. @RobG,

  Jouw CRIMINELE halfgod gaat dit jaar moeten vechten om te OVERLEVEN: De Sociale Onrust gaat dit jaar zodanig toenemen dat KUMAKOISI niets anders kan `THAN TO TAKE HIS BUNDLE AND GO`.

  HET KUMAKOISI SCHIP GAAT DIT JAAR ZINKEN dus waarom zou ik WANHOPIG ZIJN??

  Wie is er WANHOPIG?? Volgens mij is het KUMA; ZIE DE UITHAAL Gilmore TITA op zijn persconferentie!!!

  Wat is jouw Reactie op hetgeen Gilmore heeft gezegd over het WANBELEID dat Andy, MISJIE KA KABA Alias Mister DUBAI en WONDER ECONOOM AMZAD hebben gevoerd???

  TITA heeft deze Gasten beschuldigd van WANBELEID. KUMA IS EEN VLOEK VOOR HET LAND SURINAME!!!


  Maak melding

 6. RobG
  Wie klinkt er elke dag wanhopiger.

  Mensen die wanhopig zijn zoeken hun heil bij het gebruiken van valse informatie in de rechtszaal. Productie 4 was van mr van Dijk is niet in overeenstemming met de werkelijkheid.

  Mensen die wanhopig zijn betalen extreem kostbare adviseurs zoals de CBvS of de president in de vorm van mevrouw Weszki.

  Mensen die wanhopig zijn kloppen aan bij het IMF.

  Mensen die wanhopig zijn leggen de schuld altijd bij anderen. Mevrouw Simons legt de fouten neer bij de griffie en haar advocaat.

  Mensen die wanhopig zijn laten zich betrappen bij het veranderen van de Website van de DNA.

  De regering en haar supporters kunnen de gaten niet meer dichten. De regering en haar supporters worden nu een kruiwagen met kikkers die alle kanten uit springen terwijl baas Bouterse een dutje doet.

  Ook al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald haar wel.

  BTW uw reacties omvatten steeds minder inhoud!


  Maak melding

 7. Het is een absolute must dat elke politicus alles in het werk stelt om ons land en volk te dienen. Bij belangenverstrengeling, fraude of schijn tegen hebben moet aftreden het enige gevolg zijn aangezien ’s landsbestuur een ultieme serieuze zaak is en zo moet blijven. Een 2e kans geven na gebleken fraude aan in het hoogst vertegenwoordigende college benoemden of als minister, directeur aangestelden is en blijft hierna uitgesloten. Dit volk heeft vooral gelet op de geschiedenis alle recht op goed bestuur en dito beleid waar er absoluut geen ruimte mag zijn voor loze beloftes en steeds maar toenemende corruptie. Suriname is niet eerder zo diepgezonken als nu het geval is. Als vrije Surinaamse burgers is onze eis dat wij met opgeheven hoofd gezamenlijk vreedzaam zullen blijven strijden totdat het recht zal zegevieren op weg naar welvaart voor ons allen.


  Maak melding

 8. Dat Bouterse letterlijk over lijken gaat om zijn doel te bereiken weet elke Surinamer. De NDP elite, de inner circle van Bouterse verschilt wat dat betreft niet veel van hun baas.
  Ze doen er alles aan om de PL dissidenten in de coalitie te behouden en schuwen er niet voor om fraude te plegen en rechterlijke vonnissen te negeren, er is kennelijk teveel geld besteed aan het omkopen van deze DNA leden door de NDP.
  Want laten we eerlijk zijn het is voor een ieder overduidelijk dat Sapoen en Cheathan door de NDP omgekocht zijn.
  De NDP met Bouterse aan het roer heeft zich altijd geprofileerd als een partij met corruptie hoog in hun vaandel, omkoop praktijken, een partij die haatzaai propageert en zorgt voor splitsing van hun tegenstander.


  Maak melding

 9. Henry, de oppositie wil de sociale onrust in het land graag aanwakkeren om regeermacht te krijgen. Maar vergeet een ding niet. Wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in. Dat zie je nu toch ook met de terugroep wet in het Surinaamse parlement.
  De bedenkers hebben bij de totstandkoming van deze door hen bedachte eenzijdige wet geen rekening gehouden met de ongewilde gevolgen en ongewilde effecten die de wet voor hen in petto had.

  Deze terugroep wet zal daarom ook internationaal worden afgeschoten worden. Maar het moet ook voor jou duidelijk zijn dat je de waarheid over de economische crises niet voor de bevolking kan verbergen. Steeds meer landen ondervinden de negatieve effecten van de crises. De overheidsinkomsten nemen af.Dit proces voltrekt zich in heel veel landen in de regio van Suriname en daarbuiten.

  Dat het economisch minder goed gaat in Suriname heeft ook effect op de Chinese economie. Suriname importeert minder uit China en de Chinese producenten blijven met onverkochte goederen zitten en moeten hun productie ook terugdraaien. Dit kan ook werkeloosheid in China veroorzaken. Naast Suriname zijn er meer dan honderd andere landen die met hetzelfde economisch vraagstuk worden geconfronteerd.

  In Suriname kan men, de bevolking deze ontwikkelingen volgen in de media en de open informatiebronnen zoals het internet. De oppositie wil regeermacht in handen krijgen met leugen, verdachtmakingen en bedrog en zij doen of wekken de indruk alsof zij met een toverspreuk geld uit Nederland zullen halen. De economische problemen van Suriname liggen complexer. Het is goed dat de regering dit vraagstuk goed communiceert met de bevolking.De oppositie heeft hierdoor geen fundament om de bevolking te misleiden.


  Maak melding

 10. @Rob G
  Deze terugroep wet zal daarom ook internationaal worden afgeschoten worden.

  Dan zullen we die amnesty wet van baas opa ook moeten afschieten. Dan zul je zien hoe snel opa wakker zal worden om zijn knikkers op te rapen.


  Maak melding

 11. @RobG,

  In Suriname kan men, de bevolking deze ontwikkelingen volgen in de media en de open informatiebronnen zoals het internet. De oppositie wil regeermacht in handen krijgen met leugen, verdachtmakingen en bedrog en zij doen of wekken de indruk alsof zij met een toverspreuk geld uit Nederland zullen halen. De economische problemen van Suriname liggen complexer. Het is goed dat de regering dit vraagstuk goed communiceert met de bevolking.De oppositie heeft hierdoor geen fundament om de bevolking te misleiden.

  Ik weet dat jij een FANATIEKE KUMA ADEPT ben die MET ALLERLEI KRONKEL-ARGUMENTEN zijn gelijk wil halen. Zo een KRONKEL-ARGUMENT: Het is goed dat de regering dit vraagstuk goed communiceert met de bevolking.

  Sinds wanneer communiceert of heeft KUMA gecommuniceerd met de bevolking: Door WANBELEID en PUUR FUFURU is het land FAILLIET: Dit moet hij vertellen!!!!!

  JE HOUDT ZOVEEL VAN KUMA DAT JIJ DAT NIET WENST IN TE ZIEN EN JIJ MAAR MET JE KRONKEL-ARGUMENTEN.

  Dit jaar gaat KUMAKOISI DOWN en als dat een FEIT zal ik jou dat elke dag laten weten,Rob!!!


  Maak melding

 12. RobG

  “Henry, de oppositie wil de sociale onrust in het land graag aanwakkeren om regeermacht te krijgen.”

  De enige die onrust aanwakkert is de regering en mevrouw Simons. Deze vertellen keer op keer fabeltjes terwijl het land achteruit holt.
  De president en de voorzitter van de DNA zijn allemaal overgoten met de tekst “It wasn’t Me”. Zie hoe Simons nu haar medewerkers in de kou laat staan.

  Als de regering nergens werk van maakt, ook in tijden dat het geld met bakken naar binnen stroomde, de rekeningen in de kast legde en de schuld liet exploderen.

  Beste RobG de problemen van de regering van nu zijn de problemen van het recente verleden. De problemen van de lage grondstofprijzen gaan nog extra hard aan komen.
  Heeft Boefdraad niet gezegt dat hij geen input meer kreeg sinds Wijnerman geshuffeld werd.

  Beste RobG indien de regering en coalitie niets doen aan de situatie waarin zij het land gebracht hebben (zij zaten aan de knoppen) dan zal de oppositie de aandacht van de burgers moeten vragen voor het geen de regering aanricht.
  De oppositie zal dan met het beschikbare bewijs de burgers moeten informeren hoe zij bedrogen worden.

  Dat is geen sociale onrust aanwakkeren maar het land de spiegel voorhouden.

  Dat is geen sociale onrust aanwakkeren maar die NDPers die wel bereid zijn hun hersens te gaan gebruiken de mogelijkheid van een uitweg bieden.

  De kiezers zijn al genezen van de mooie praatjes.

  Mensen als Hooghart, Pollack, Kensenhuis zullen over een poosje op hun blotte knieën terug willen naar het huis dat ze hebben verlaten. Echter de terugroep wet houd ze ongetwijfeld stevig vast zolang Baas nog een beetje power heeft.


  Maak melding

 13. Als de NDP niet over was gegaan om gekozen parlementsleden om te kopen had je dit.

  Een voorzitter die zichzelf respecteer moet aftreden. Helaas komt dit woord (aftreden) niet in het woorden van de huidige regering voor. Zij zetten het geliefd land Suriname te schande…

  Wij gaan nog voor 10….


  Maak melding

 14. =Carifesta 2013, de mensen zijn nog steeds NIET uitbetaald en nog veel meer.
  -Was Suriname toen in een crises, zo ja waarom hebben zij dit dan georganiseerd?

  Een ieder die een cadeau van Bouterse heeft ontvangen, moet nu zijn mond dicht houden.Je hebt van de duivel gegeten zou men zeggen.

  Bouterse heeft altijd alles aan zijn laarzen gelapt, dus het interesseert hem niet wat er nu gebeurd. Het enige wat telt is ver van de gevangenis blijven.


  Maak melding

 15. jojo, ik laat me niet meeslepen in de negatieve spiraal van verdachtmakingen en verwensingen die jullie dag in dag uit aan de mensheid opdringen.Het negatieve denken van Fronters valt nauwelijks nog te doorbreken.

  Hoe komt het dat jullie zo negatief denken? Mijn uitgangspunt is het volgende. Iemand die negatief denkt is gewend om alles wat hij of zij tegenkomt vanuit een negatieve kant te bekijken. Dezelfde gebeurtenis kan door de ene persoon als positief ervaren worden en door de ander als negatief. Mensen die positief zijn ingesteld zullen meestal van nature al zoeken naar de positieve punten. Zij kennen meer vrolijkheid en zijn dan ook meer geneigd om te relativeren.

  Het is me opgevallen dat de Fronters alles van de regering als een belemmering zien. De Fronters hebben een zeer negatieve kijk op het leven en de veranderingen in de politiek roept angsten bij hen op. Het ligt in hun aard om onzeker te zijn. Het doorbreken van de angst bij de Fronters is mijn inziens voor de regering Bouterse een belangrijke opgave.


  Maak melding

 16. Waarom wordt Etnel eigenlijk boos als men haar vergelijkt met een marktvrouw die vis verkoopt? Neks no fout met het beroep van marktventer, een marktventer werkt hard en verdient op een eerlijke manier zijn of haar brood. Het zou wat anders zijn als men haar voor een drugs verkopende,pedofiele, van massamoord verdachte, notoire leugenaar had uitgemaakt.


  Maak melding

 17. RobG

  ik hanteer vaak een citaat van George Santayana “Wie het verleden vergeet is gedoemd het te herhalen”.

  Ik ben geen fronter maar ken wel de geschiedenis. Ik ben ook positief maar vind wel dat je zo nu en dan iets tot onder de fundatie moet afbreken om tot iets goeds te kunnen komen.

  Graag wijs ik u er op op de afbraak politiek de de NDP in de oppositie toegepast heeft en waar andere regeringen lijdzaam mee hebben moeten dealen. Wie zat er onder de manja boom en wie negeert oproepen van de rechter met slechts negatieve verwijzingen naar politiek gemotiveerd en vijands beelden geprojecteerd op Calimerostan aan de Noordzee. Ken de geschiedenis zo dat u hem niet hoeft te herhalen.

  U laat zich niet mee voeren in verdachtmakingen. Welke verdachtmakingen. De documenten liggen op tafel en circuleren op het internet.

  Ik mag ook van u verwachten dat ook u het vreemd zult vinden dat als productie 4 ter verdediging van de voorzitter van de DNA een fout (niet in overeenstemming met de besluiten lijst van de DNA) “werk” document opduikt dat de voorzitter beter uitkomt.
  Ik mag er ook van uitgaan dat u het ook vreemd vind dat de voorzitter van de DNA niet de verantwoordelijkheid voor haar griffie neemt en durft te stellen dat zij geen idee heeft hoe het document bij haar advocaat gekomen is en hoe het in de rechtszaal is terecht gekomen.

  Het voorgaande zijn geen verdachtmakingen maar verifieerbare feiten.

  Mevrouw Simons is betrapt en trekt niet de daar bij behorende conclusies nee erger zij laat haar staf in de kou staan en valt ze af om zichzelf te verschonen. Dat aan de kaal stellen is niet negatief maar noodzakelijk ter bescherming van het aanzien van de rechtsstaat.

  Het volk moet de voorzitter van het hoogste college van staat kunnen vertrouwen. Haar staf moet weten dat wie voor hun spreekt de waarheid vertelt. Als de voorzitter niet weet hoe een document vanuit de DNA bij haar advocaat terecht komt lijkt zij mij niet gekwalificeerd om de DNA voor te zitten en haar personeel te managen.

  Dit is niet negatief of in politiek troebel water vissen maar het volk informeren hoe het land voor schut gezet wordt met als doel het dienen van eigenbelang van een politieke elite.


  Maak melding

 18. Of Topic maar zo kenmerkend voor Suriname anno 2016

  Dochter korpschef maakt aanrijding met dienstvoertuig
  31 Jan, 06:15
  foto

  I.D., dochter van aankomend Korpschef Agnes Daniel, heeft vrijdag een aanrijding gemaakt met het dienstvoertuig van haar moeder. Zij blijkt niet over een rijbewijs te beschikken. Ook heeft zij een valse naam doorgegeven aan de wetsdienaren.

  Moet kunnen toch RobG?


  Maak melding

 19. RobG

  “Dat het economisch minder goed gaat in Suriname heeft ook effect op de Chinese economie.”

  Je bent echt niet goed bij je hoofd…….

  China heeft stratem waarin meer mensen wonen dan in heel Suriname….


  Maak melding

 20. De gehele Nationale Dieven Partij en hun baas zijn de ware vloek van verworden misdaadstaat Suribabwe. Neks no fout als de misdaad stijgt, ook niet als we worden beroofd en belazerd door baas en rijke paarse marionetten van geestelijk adviseur Stefanus tot mini ster Dora, Bessy Turf Wahahaha…NDP toneel spelen brengt nog meer duisterheid aan het licht. Ma a fout na neks krijsen al die paarse burikies, we ka omdat oeng lobi baas eng paarse ka vol kommer en kwel.


  Maak melding

 21. Ik lees vaak, ook hier op WKN, dat Suriname richting Zimbabwe en Haïti gaat, maar ik las net in Dagblad Suriname dat het in Suriname, wat het aantal zelfmoorden betreft, veel erger gesteld is dan in deze ‘voorbeeldlanden’, Suriname staat op de 6e plaats en Zimbabwe op de 20e plaats, Haïti komt niet eens voor in het rijtje van de 25 slechtst presterende landen, wat zelfmoorden betreft, we zouden dus een voorbeeld kunnen nemen aan Zimbabwe en Haïti, Mugabe en Sweet Micky doen het wat dat betreft als leiders beter dan onze eigen DiDiBri, in die landen hebben minder mensen redenen om zelfmoord te plegen en dat zegt in ieder geval iets over, misschien niet de welvaart, maar wel over het welzijn in die landen, de mensen zijn in Zimbabwe en Haïti gelukkiger dan de mensen in Suriname.

  Henk Molenaar, je hoeft onze aankomende korpschef niet zo aan te vallen over het gedrag van haar dochter, net als baas A No Mi heeft ook zij geen glazen bol om te kunnen weten wat haar zoon of dochter achter haar rug uitspookt, als baas A No Mi vrijuit ging, nadat zijn zoon heel Suriname te schande zette, mag de korpschef ook vrijuit gaan, nadat haar dochter het hele politiekorps voor schut zette en dus mag moederlief gewoon net als vader A No Mi gewoon op haar post blijven zitten; Neks no Fout.


  Maak melding

 22. PL moet rechts van de brug haar ilegaal gebouwd partijcentrum al een tijd geleden van de rechter verwijderen. De grond waar het PL partijgebouw op staat is van de overheid.
  Maar dit vonnis is aan dovemansoren gericht. Maar owee als Paulus somo de boskabouter vindt dat híj wordt benadeeld. Wel dan wordt de wereld te klein voor gekke paul. Hij begint te dreigen en te juichen voordat zijn rechtszaak tegen anderen is begonnen.
  Zijn Nederlands is zo slecht dat hij uitgesproken vonissen stééds als een overwinning in zijn voordeel uitlegd.

  Hoop somo door zulke domme uitspraken altijd gelijk te krijgen?


  Maak melding

 23. Nee Agnes Daniels de nog te benoemen korpschef kan niet in de toekomst kijken. Dus wat haar gluiperige dochter heeft uitgehaald kon zij niet zien aankomen. Wat haar wel zal schaden is als Agnes Daniels deze zaak in de doofpot gaat doen. Agnes Daniels zal de schade aan beide auto’s moeten betalen. Zoniet dan hoort zij tot de categorie van koemakoisie. Dus de groep van wetsovertreders, leugenachtig geboefte en de zoveelste loosers die zich politici noemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.