LTE-netwerk Telesur geïntroduceerd in Suriname

11

Minister Andoyo Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme (l) proost met waarnemend directeur van Telesur, Russ Headley (r) op het nieuwe Long Term Evolution netwerk (LTE), dat vrijdag is geïntroduceerd en officieel in gebruik is genomen. Het LTE-netwerk levert een snelheid van 2 tot en met 6 MB/s en is de up-to-date telecommunicatie industrienorm na het huidige 3G (UMTS) netwerk.

Het netwerk heeft $ 11 miljoen gekost. In fase 1 zijn er 31 LTE–sites (masten) beschikbaar op verschillende locaties in de districten Paramaribo, Wanica, Commewijne en Nickerie. In fase 2 wordt het LTE-netwerk landelijk uitgebreid en moet het op 31 juli opgeleverd worden met meer dan 50 LTE-sites.

Het LTE-netwerk is mogelijk gemaakt in samenwerking met partner Huawei, leverancier van Telesurs netwerk voor mobiele telecommunicatie.

11 REACTIES

 1. De door Hoefdraad geuitte beschuldigingen aan het adres van Andoyo Rusland worden dus niet onderzocht. Dit komt doordat Andoyo en Hoefdraad samen met DDB hebben besloten om alles onder de vloer te vegen. Schijn ophouden om lijfsbehoud van DDB is veel belangrijker maar imagoschade en hiermee vertrouwen wordt wel verneukt.
  Hiermee staat onmiskenbaar vast dat ná 1863 DDB de eerste en enige is die met toestemming van kritiekloze kiezers alleen maar ellende heeft gebracht en nog steeds brengt wat moet worden gekenmerkt als te zijn een (inter)nationale schande. NDP betekent eigenlijk Nationale Denigrerende Partij die dmv vunzigheden en corruptie het zieltogende bb-met-r-volk met weerzinwekkende beloftes heeft misleid. Oplossing is: Alle benoemde besmuikte lieden opruimen en hiermee plaatsmaken voor Surinamers met een weldoordachte visie die transparant wordt uitgevoerd op weg naar succes. 25 feb 1980 was het startschot van verval in alle gelederen.


  Maak melding

 2. Dit succesvolle project is natuurlijk in werking gezet door de vorige directie die door Bouterse naar huis is gestuurd en is vervangen door Paarse Kakkerlakken.

  Het wachten is dus op de neergang van dit succesvolle Surinaamse bedrijf. Want Paarse Kakkerlakken aan het bewind is de beste garantie om een succesvol bedrijf naar de kloten te helpen.


  Maak melding

 3. Uitspraken van Hoefdraad hebben Andoyo Rusland zijn integriteit in diskrediet gebracht. In elke respectabele democratische rechtstaat zou Andoyo alle gelegenheid in DNA moeten krijgen om het tegendeel te bewijzen. Mocht blijken dat Rusland werkelijk in gebreke is gebleven is opstappen het enige devies. Hierna mag Hoefdraad ook inpakken vanwege incompetentie.


  Maak melding

 4. 2 tot 6Mb/s….???

  Ik mag hopen dat ze MB/s bedoelen, want de vorige generatie oude 3G netwerk haalde al makkelijk >14Mb/s
  in Europa.
  Anders is die $11 miljoen echt weggegooid geld en houden ze iedereen voor de gek.

  ADMIN:
  sorry typo – is inderdaad MB/s  Maak melding

 5. Weet iemand wat de snelheden nu precies zijn van het nieuwe LTE netwerk? En wat zijn de snelheden van t 3G netwerk van suriname?

  En wat voor snelheden haal je via de vaste lijn bij telesur? Ik zie dit soort info niet zo snel terug op hun website, wat gek is want dit is toch wel basis info op grond waarvan je als consument een abo kunt kiezen.


  Maak melding

 6. Een netwerk van 11M voor snelheden van 2mb tot 6mb. Das toch belachelijk. Met het 3G netwerk wordt in het buitenland tussen 16mb and 42mb gehaald. Met Lte zou een veel hogere snelheid gehaald moeten worden. Dit is inmiddels het geval bij digicel’s ‘4G’ netwerk die ook geen volwaardige 4G netwerk is.


  Maak melding

 7. Als je voor het LTE netwerk hetzelfde betaald als voor een vaste adsl verbinding dan is dit heel goed nieuws voor veel mensen. Bij 3G heb je te maken met databundels. Dat is prima op een telefoon maar thuis heb je daar weinig aan als je regelmatig gebruik wilt maken van bijvoorbeeld Netflix.


  Maak melding

 8. Henk Molenaar, jij bent hier de pertinente bedrieger. Alles probeer jij neer te halen wat er in Suriname wordt ondernomen. Jij en die Henry zijn de schoften bij uitstek. Wie gelooft je nou? Zelfs als je een punt achter een zin plaatst, wordt dat door niemand geloofd. Stop maar eens met jou wangedrag. Jou geloofwaardigheid is nul komma nul.

  Het LTE-netwerk past in onze tijd van vandaag. Ongeacht wie het wel of niet heeft bedacht en/of aangevangen or whatever.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.