Nieuwe RK-bisschop van Suriname: Karel Choennie

11

Suriname heeft sinds zondag een nieuwe RK-bisschop in de persoon van Karel Choennie (l). Choennie werd gezalfd met olie door zijn voorganger emeritus bisschop Wilhelmus de Bekker. De zalving is het symbool dat aangeeft dat hij door God is uitgekozen om dit bijzondere ambt te vervullen.

Bekijk ook:

11 REACTIES

 1. Alweer een die door Saitan is bekeerd tot de Kerrik.
  Saitan en Fatikaan hebben een verbond waarbij Saitan niet-christenen moet bestoken met allerlei ellende opdat de missionarissen hiervan kunnen profiteren en ze kunnen kerstenen. In ruil mag Saitan kinderen misbruiken.


  Maak melding

 2. Ronald, jij kan beter zwijgen met je pinkster gemeente kop.Er lopen al genoeg mensen in psychiatrische inrichtingen rond die gek zijn gemaakt door de selfmade voorgangers van pinkster gemeentes.Er zijn ook vele mensen onnodig overleden of ziek omdat de voorgangers van de pinkster gemeente hen hadden beloofd dat alleen door gebed genezen kan worden.Mensen worden afgeraden om medicijnen in te nemen omdat hun ziekte een straf van God is en dat alleen het pinkster gemeente gebed hen kan redden.Jullie doen qua denken helemaal niet onder voor de fanatieken van ISIS. Net als ISIS keuren jullie alle andere godsdiensten af.Jullie denken zeer fanatiek dat alleen het pinkster geloof de ware godsdienst is.


  Maak melding

 3. Heb de HERE uw GOD lief met alles wat in u is en uw naaste als uw zelf. ” En Mijn Volk zich vernedert en bidt, MIJ weer zoekt en breekt met zijn zondige praktijken, zal IK van uit de Hemel luisteren, zijn zonden vergeven en het land weer gezond maken. 2 Kronieken 7 – 14 .


  Maak melding

 4. Maraboela,

  De Jehova’s zijn zo onbetroouwbaar als wat. Ze kunnen er echt niks van. Al 100 keer hebben ze het einde van de wereld voorspeld. Een ezel stoot zich niet 2 keer aan een steen maar een Jehova wel 100 keer.

  De Katholieke bazen zijn echte raddraaiers en maffiosi. Het Fatikaan is de allerrijkste instituut ter wereld. De Jezu-ieten hebben tal van geheime misdadige clubjes die allerlei ongure zaken beramen en uitvoeren, o.a. hoe ze de wereld kunnen kat-holiseren. Ze brengen populaire leiders van andere godsdiensten om, als het hun zo uitkomt, alleen maar om er voor te zorgen dat die godsdiensten niet een grote aanhang krijgen en karaktermoord plegen op die leiders is schering en inslag. Bovendien hebben ze banden in Washington, de VN en in heel veel landen. Ze planten hun mollen onder het mom van democratie in vele landen, werken veel met NGO’s, financieren deze ook en kunnen in een mum van tijd welke regering dan ook in een democratische land ten val laten brengen (in islamitische landen gaat dat moeilijker).
  De protestanten en gereformeerden hebben iets minder macht, maar zijn minstens zo machtslustig.
  Bovendien zijn al deze mensen getikt. Ze denken dat God een sterilisatie heeft ondergaan na de geboorte van Jezus en hebben het daarom maar over een ding: dat ALLEEN Jezus je kan redden en dat Jezus de ENIG GEBOREN zoon van God is. God is steriel en kan geen andere kind meer verwekken na Jezus, is de opvatting van ALLE christenen. Heel jammer, want ook Jezus kan geen kinderen verwekken omdat hij het celibaatschap hanteert. Het christendom is dus verdoemd om vroeg of laat af te sterven.
  Denk hier maar eens over na!


  Maak melding

 5. @ray,

  Ja, ja en daar heb je hem Pater choennie één van de van de buitenlandse agenten volgens bisschop bouterse.

  Zware concurentie voor padre meye.


  Maak melding

 6. Maraboela@,het christendom is een geloof met vele stromingen als ieder andere religie,waarvan men fanatiek religieus en politiekmisbruik maakt omdat wij mensen niet volmaakt zijn maar wel hoop,troost en innerlijke rust kunnen vinden bij Jezus,als je maar gelooft,en niet twijfelt. Ronald@ GOD De SCHEPPER is GEEST en is door de Maagd Maria in het vlees gekomen om de Wereld (ons) te Redden van de Zonden zodat wij Eeuwig kunnen leven met HEM na de dood,maar het ligt aan onze vrije wil om dat te geloven en te accepteren, gij zult de Waarheid verstaan en de Waarheid zal u vrijmaken.


  Maak melding

 7. Ronald, je moet je een beetje afremmen m.b.t. de katholieken. Het zijn nog altijd de katholieken geweest die met hun charitatieve activiteiten gezorgd hebben dat in veel landen onderwijsinstellingen( van basisschool tot universiteiten), ziekenhuizen en andere hulpverleningsinstituten zijn gebouwd. Na de katholieken volgden ook andere geloofsovertuigingen met hun eigen hulpverleningsinstellingen, scholen, enz. Vergeet een ding niet. In heel veel landen liet de overheid het afweten en het waren de katholieken die dit gat opvulden met heel veel activiteiten. Dat zij in meer dan 100 landen allerlei scholen, ziekenhuizen en hulpverleningsinstellingen hebben opgezet heeft ook een kostenplaatje gehad.En nog steeds steunen de katholieken in heel veel ontwikkelingslanden het onderwijs,de zorg enz. Men vergeet al deze verworvenheden. Dat priesters in de fout zijn gegaan en allerlei sensatie verhalen over de kerk lijkt meer de aandacht te krijgen.


  Maak melding

 8. RobG,

  Wat hebben de katholieken en andere christenen gedaan?
  Eerst hebben ze ervoor gezorgd dat geen enkele inheemse z’n eigen geschiedenis (en soms ook taal) mocht leren. Waar er een inheemse onderwijssysteem bestond, hebben ze die vernietigd en verboden. Vervolgens hebben ze de mensen de keus gesteld: of je blijft dom en leert niks en gaat ploeteren op het land, of je leert alleen datgene wat wij je leren. Dus niks over je eigen geschiedenis, godsdienst, voorvaderen en zo, maar alles over het christendom en hoe je een dienaar van de kerk of gemeente moet worden. Zo hebben ze bijv. in Suriname veel administratieve knechten opgeleid die bijv de burgerlijke stand moesten bemannen, maar vooral leraren en priesters. Het doel was de koloniale christelijke macht te consolideren en te versterken mbv de lokale bevolking. De mensen moesten voor de eigen cultuur, gewoonten en gebruiken en godsdienst een afkeer krijgen en de christelijke normen en waarden, god en heilige boeken aanbidden als de enige juiste. Dat werd er gewoon ingestampt.
  Dus alles wat de kerken en de gemeenten deden en doen is puur uit eigen belang en om de eigen gelederen te versterken en om zieltjes te winnen. Natuurlijk zal er bij de ene priester wel wat begrip zijn voor de lokale cultuur van de inheemsen en bij de andere niet, maar het bevel komt uit de Hoofdkwartieren en daar moet een ieder zich aan houden.

  Het is natuurlijk puur eigenbelang om bijv. de mensen te verbieden hun kruidengeneeskunde te beoefenen en hen te verplichten gebruik te maken van het ziekenhuis die de pater dan liet bouwen. Dus inheemse geneeskunde verbieden en christelijke ziekenhuis verplichten, inheemse kennis verbieden, christelijke school verplichten, inheemse kleding verbieden, christelijke kleding verplicht stellen enz.

  Ik begrijp je wel als gelovige christen. Je hebt geen binding meer met je oorspronkelijke cultuur en hebt alles van de padre geleerd en ook geleerd dat dat het enige juiste is en de rest duivels en kwaadaardig is, maar vraag je je af wat logischer is: dat een niet-blanke een blanke God aanbidt of dat hij een niet-blanke God aanbidt. En indien de niet-blanke een blanke God aanbidt, was dit altijd zo geweest of heeft iemand dat erin gestampt? Met geweld of zonder geweld? Met welke bedoeling? Wat moet van je niet-blanke God terechtkomen? Heb je een verantwoordelijkheid naar hem toe of niet als niet-blanke?

  Kijk naar die bisschop Choennie. Een hindostaanse man die er heel raar en onnatuurlijk uitziet, gehesen in een KKK kostuum, ook nog paars daarbij en die ipv z’n hindostaanse goden te aanbidden een kruis slaat. Waar slaat dat in hemelsnaam op? Op brain washing. De man is van top tot teen gehersenspoeld en weet niet meer wie/wat hij is. Waarschijnlijk denkt hij dat het normaal is dat alle hindostanen christenen zijn, net zoals hij. Elk besef van z’n natuurlijke geloof, cultuur en godsdienst is uit hem geslagen en de aanbidding van een blanke God is erin geslagen. Ipv Sanskrit heeft hij Latijn moeten studeren. Ipv de Vedas te kennen kent hij nu de bijbel. Ipv z’n voorouders te herdenken herdenkt hij iemand die lang geleden overleden is in Israel en waar hij niks mee heeft. Ipv de koe lief te hebben en te beschermen spreekt hij spreuken uit bij haar slachting. Dat is dus wat de christenen en ook de moslims gedaan hebben. De mens helemaal afgesneden van z’n taal, cultuur, geschriften, godsdienst, ceremonien, voorouders en van hem een huichelachtige zombie gemaakt. En dan claimen ze dat je dan gered bent! Alsjeblieft.


  Maak melding

 9. Ronald, over een aantal dingen moet ik je het gelijk geven. Bijv. over de manier hoe de mensen vroeger in de koloniën zijn behandeld door de katholieke kerk. Maar voor het overgrote deel ben ik van mening dat je aan het doordraven bent zonder te stoppen. Het lijkt alsof je jezelf voorbij loopt.

  Choenie is een mix, een dogla, en dat is toch het mooie van de Surinaamse samenleving. Trouwens, niet alle mensen met een Hindoestaans uiterlijk zijn Hindoe of Moslim. In Suriname zijn er duizenden en nogmaals duizenden Hindoestanen die christen zijn. In India gaat het om miljoenen mensen die christen zijn. Je moet je maat meer gaan verdiepen in de diverse facetten van de Surinaamse geschiedenis. Dergelijke blunders kan je niet maken.Foei toch!!!!!!!


  Maak melding

 10. Ronald@ gedeeltelijk ben ik het met je eens,maar je kan niet alle christenen beschuldigen en generaliseren om dat je niet gelooft in MASRA YAHUSHUA . Heel goed dat een Surianamer bisschop is geworden maar hoop ook dat hij als kerkleider RK Instituut ook eerlijk aan de gelovigen verteld wie MASRA YAHUSHUA (JEZUS) werkelijk is? Waarom ze het beeld van Black Madonna wit hebben geschilderd ? naar Afrika en Imheensevolkeren de afgelopen 500 jaren tijdens Black War naar toe hebben gebracht? Wat ze deden tijdens verdeling van Afrika in het jaar 1880 ? tijdens Black Wall street in US het jaar 1921 ? Waarom ze niet protesteerde toen Musselini mosterdgas gebruikte tegen 1 miljoen zwarte joden en christenen in Abbyssië (Ethiopië) in het jaar 1938 ? Wat ze deden tegen deportatie van Anton de Kom ? Tonnen boter op hun hoofd om vergiffenis te vragen aan de Zwarte en Inheemse volkeren en vele andere slachtoffers van mensenrechten schendingen in de Wereld, De leugen regeert maar MASRA YAHWEH ZIJN Molen draait en maait langzaam maar zeker naar ZIJN GERECHTIGHEID .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.