Humberto Tan is Omroepman van 2015

15
Humberto Tan nog steeds beveiligd om uitspraken Zwarte Piet

Humberto Tan is door mediavakblad Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar 2015. De in Suriname geboren presentator van talkshow RTL Late Night kreeg de prijs op het Media Park uitgereikt door Jan Slagter van Omroep MAX, die vorig jaar won. De prijs wordt dit jaar voor de 25ste keer uitgereikt.

Volgens de redactie van Broadcast Magazine heeft Tan de overwinning te danken aan zijn persoonlijkheid. Als voorbeeld wordt de rol van Tan in het verhitte debat over Zwarte Piet genoemd. Tijdens de uitzending van RTL Late Night die daarover ging, zei Tan: “Blijf koel in het hoofd en warm in het hart”.

Tan reageert verheugd op de prijs. “Ik had het absoluut niet verwacht, je bent er ook totaal niet mee bezig. Maar alleen al het feit dat Frits Barend en Henk van Dorp vijftien jaar geleden deze award kregen en ik nu ineens zelf in die positie zit, maakt het wel gek. Zelfs ietwat onwerkelijk.”(Bron: NOS)

Bekijk ook:

15 REACTIES

 1. Van harte gefeliciteerd Humberto Tan-A-Kiam Je hebt vele sceptici de mond gesnoerd. Je hebt je temidden van andere zeer deskundige en autochtone mediamensen onderscheiden en bewezen. Het is evident dat jij vanwege je etnische achtergrond met 3-0 achterstond toen je aan dit avontuur begon..! Liverpool heeft jaren geleden ten koste van AC Milan de CL gewonnen met 4-3 nadat ze met 3-0 achter stonden. Je snapt ongetwijfeld het moraal van dit verhaal.


  Maak melding

 2. Geweldig mooi nieuws. Je was nog niet begonnen maar toch hadden de bevooroordeelde arrogante betweters twijfels die je vanaf dag 1 professioneel de grond in hebt geboord. Dit gebeurde ook toen je bij Studio Sport voor het eerst in beeld verscheen. Toen kreeg je brieven van fascisten. Nogmaals proficiat topper!


  Maak melding

 3. Iedereen zei dat het onmogelijk was,
  totdat er iemand langs kwam
  die dat niet wist

  Beste Humberto Tan

  Van harte gefeliciteerd met je benoeming tot de beste omroepman van 2015


  Maak melding

 4. Chapeau Humberto Tan. Je hebt je Geboorteland op een heel sublieme en waardige wijze steviger op de Kaart geplaats. Je profileert jezelf als een waardige Ambassadeur van de Surinaamse Leefgemeenschap in Nederland. Meer dan begrijpelijk dat zovele Suri’s echt apetrots op jou zijn. Keepon doing the Good work. Gado Blessie joe nanga joe famirie foe troe. God Bless and be Faithfull in the Things you are Doing.


  Maak melding

 5. Er genoeg Surinamers in Nederland die keihard werken om er iets van te maken. Wanneer worden die mensen in het zonnetje gezet ? Ach mensen dit is een nietszeggende prijs.

  Ik wacht nog steeds een Surinaamse topbestuurder die aan het hoofd staat van een AEX beursgenoteerde bedrijf. Dan begint het pas serieus te worden.


  Maak melding

 6. Als je bedenkt dat John de Mol en Matthijs van Nieuwkerk beide deze prijs 3 keer gekregen hebben dan kun je je bedenkingen hebben.

  John de Mol propageert satanische programma’s en Mathijs van Nieuwkerk propageert alleen maar de autochtone cultuur. Nooit zie je een Surinaamse of Turkse of Molukse band in z´n show. Altijd zijn het blanke bands. En waarschijnlijk krijgt hij nog dik betaald ook om ze te promoten vanuit het commerciele circuit. Je zou hem een zeer gierige jood kunnen noemen. De Mol ook. Broer, zus en zoon De Mols buiten elke menselijke trekje uit.
  Humberto krijgt veel slappe gasten, weinig politici en veel uit de stal van De Mol en die gierigaard Van den Ende. Pauw neemt weer de leiding omdat de politici en de sporters zich vaker bij hem melden en z´n intervieuws vlotter gaan.
  Helaas voor Humberto, maar ik denk dat na nog 2 jaar z´n LN erop zit.
  Bovendien is er een ongeschreven wet in Hilversum: niet meer dan 1 allochtoon tegelijk als presentator.


  Maak melding

 7. Umberto Tan oprecht gefeliciteerd, maar het gelul is weer flink aan de orde,

  citaat. “er zijn genoeg Surinamers in Nederland die keihard werken”, hoezoo Surinamers, welk paspoort hebben ze,

  Ik denk niet dat de commissie mee heeft laten wegen wat zijn roots zijn, en welke kleur hij heeft, maar beoordeelt heeft op zijn onmiskenbare kwaliteiten als omroepman met charisma,
  Vraag aan Prem Radhakishun, wat hij is en je krijgt het antwoord, Nederlander


  Maak melding

 8. @Koos,
  jij hebt in je hele leven niet eens één nietszeggende prijs gekregen.
  Van mij krijg je de eerste uit-je-nek-l*l prijs!
  Van harte gefeliciteerd!

  Humberto,
  Ik wist vanaf dag 1 dat je het zou maken!
  Fantastisch man!
  Cause he’s got personality!


  Maak melding

 9. Joy, als Humberto Tan zijn veter diploma zou je er ook voor klappen, alleen enkel omdat hij zwart is. Hou toch mens. Sinds wanneer gaan we iemand de hemel in prijzen op basis van huidskleur. Als Jeroen Pauw deze prijs had gewonnen dan was dit art niet eens geplaatst op wkn.


  Maak melding

 10. @koos,
  Ik ben trots op Humberto omdat hij van Surinaamse afkomst is, niet omdat hij zwart is.
  Als jij dat ervan wil maken zegt dat meer iets over jou dan over mij.

  PS Heb jij wel een veterdiploma, koos?


  Maak melding

 11. Ik ben niet echt trots en blijf er koud onder. Maar ik ben van mening dat je altijd krijgt wat je toekomt en daarom is de prijs van harte gegund! Proficiat Humberto en ga zo door. Laat de afgunstige Surinamers die weer met hun kritiek komen maar die zelf niets hebben bereikt lekker kletsen. Jij weet wat je wilt en je doet het heel goed. Als het in de toekomst wat minder zal worden ( hoop het niet voor je maar dat heb je wel eens) dan zal je ze weer horen. Wees voorbereid, kop op en gewoon verder gaan!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.