Hof van Justitie Suriname ontkent bewering Bouterse

21

PARAMARIBO, 26 jan – Het Hof van Justitie ontkent beweringen van president Desiré Bouterse over ‘buitenlandse inmenging’. Volgens het college kan het niet, eenvoudig omdat het er nooit aan zal mee werken. Minister Jennifer van Dijk-Silos zegt dat er een onderzoek loopt.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de politie en de Centrale Inlichtingendienst. Volgens Bouterse wordt onder meer bemoeid met het proces rond de Decembermoorden. Van Dijk-Silos zegt tegenover de Ware Tijd dat zij een onderhoud heeft gehad met de president. Het onderzoek moet uitwijzen of Bouterse’s informatie op waarheid berust. Eerder ontkende ook het Openbaar Ministerie elke bemoeienis van buiten.

Het Hof stelt ‘met verbazing’ kennis te hebben genomen van de mededelingen van de president. “Het Hof van Justitie hecht eraan te benadrukken dat elke alleensprekende rechter of kamer van rechters, die conform de jaarlijks opgemaakte verdeling van werkzaamheden is belast met de berechting van aanhangig gemaakte zaken, zulks onafhankelijk en onpartijdig doet.” Van externe bemoeienis is geen sprake.

Bekijk ook:

21 REACTIES

 1. De weldenkenden onder ons weten wie er hier liegt. De Niet Denkende Personen oftewel NDP’ers ook..! Alleen past het in hun criminele straatje om de onzin van hun leider te propageren.


  Maak melding

 2. De rechtstaat is niet meer. Bouterse slaat wild om zich heen. Het hoogste rechtsorgaan in Suriname meldt dat de president en hoeder vd Trias politica een verkeerde voorstelling van zaken geeft..Bouterse kennende doet hij dat weloverwogen en bewust..Dan heet dat in andere termen: LIEGEN!!!!!
  Maar wat verwacht je anders van een pathologische leugenaar..!?


  Maak melding

 3. Net als het OM en het Hof van justitie denk ik dat Bouterse aan het verzinnen is, maar waarom zouden buitenlanders niet mogen bemoeien als er in Suriname, net als in het geval van de 8 december moorden, sterke aanwijzingen zijn dat het recht op een eerlijk proces en het recht op leven geschonden zijn? Zelfs al zouden beide instanties buitenlanders niet te hulp roepen, dan nog hebben buitenlanders het recht om zich met deze zaak te bemoeien, Suriname maakt namelijk deel uit van de internationale gemeenschap. Van Dijk Silos, de politie en de geheime dienst moeten ophouden met ons geld te verkwisten door te onderzoeken of de beweringen van Bouterse op waarheid berusten, ze kunnen hem beter uitleggen dat hij eindelijk eens een keer voor de Surinaamse rechter moet verschijnen om zijn eventuele onschuld te bewijzen. Wil hij dat niet, dan zal hij zich eens moeten verantwoorden bij het Amerikaanse hof of het Internationaal Gerechtshof, waarin voornamelijk buitenlanders zitting hebben. Hoe dan ook Bouterse kan het niet tegenhouden dat buitenlanders zich met het 8 december strafproces bemoeien.


  Maak melding

 4. Deze psychopaat loopt al vast vooruit op het oordeel wat gaat komen van het Amerikaanshooggerechtshof, waarbij de nabestaanden van de 8 december slachtoffers hun beklag hebben gedaan. en het internationaal strafhof in Den Haag, die meerde politieke leiders hebben opgepakt vanwege ernstige misdaden tegen de mensheid, waar hij ook deel van uit maakt, en het daardoor steeds benauwder begint te krijgen.


  Maak melding

 5. In feite had het hof van jusitie helemaal niet moeten reageren op de laatste stuiptrekkingen van dit fossiel, die zijn langste tijd gehad heeft, het zal niet lang meer duren dat Suriname verlost zal zijn van deze moordenaar.


  Maak melding

 6. van dijk silos , de civd en weet ik veel wie nog meer worden aan het werk gezet na een emotionele uitbarsting van onze pres.
  ook al zou er buitenlandse bemoeienis zijn , dan wat dan nog.
  ook al zouden de rechters afwijkend gedrag vertonen , so what .
  als je jezelf zegent met een on grondwettelijke i am nasty regeling en je zoon was bezig met voorbereidings handelingen om serieuze strafbare feiten te plegen, dan kan en moet je er op rekenen dat er buitenlandse mogendheden zijn die hun blikken op je zullen richten.

  ik voorspel dat het onderzoek op niets uit zal lopen.
  net als het onderzoek naar de coca in de kluis van een regerings gebouw , paspoort voor Hezbollah enz .
  neks no fout.


  Maak melding

 7. Je kan het sprookje van Bouterse interpreteren als bezijdens of ver bezijdens de waarheid te zijn.
  Ik zou zeggen, het is en blijft liegen alsof het gedrukt staat (lee pe grasie né gro) en liegen ligt in de aard van Bouterse, niemand is in staat dat van hem weg te halen.
  Nu probeert hij op alle mogelijke manieren de aandacht af te leiden van de precaire situatie in het land waarbij het ook nog een bedekte vorm van bedreiging naar de rechterlijke macht wordt geuit.


  Maak melding

 8. De enige buitenlanders voor wie suri een walhalla is, zijn de Turkse casino’s en de Chinese ondernemers.

  Die mogen zonder enige controle en/of restricties het land binnenkomen en het suri-volk voor een habbekrats laten werken; pure uitbuiting.
  De rest van de buitenlanders komen en gaan wanneer het ze blieft, totale chaos; Brazilianen, Guyanezen, Dominicanen, Venezolanen, Fransen.

  De suriś doen het in hun broek voor die demente, vijftienvoudige moordenaar, drugsdealer, crimineel en alcoholist, tegenover het Westen (Ned en VS) hebben ze een ontiegelijk grote bek.

  De jeugd is alleen maar geïnteresseerd in het rond hangen/rijden in nepautoś met hun nepboxen van 3000watt en het zuipen hun nepalcohol, verloren generatie X.

  De kwalitatieve levensstandaard in suri is de afgelopen 2 jaar hard achteruit gedenderd.

  Welke buitenlander wil suri overnemen, voor wie, namens wie, zou je dit moeten doen?
  Wat doe je met een volk die lijdzaam toeziet, hoe de toekomst van hun kinderen wordt vernietigd.
  Het suri volk wil absoluut niet geholpen worden!

  Ze vinden het best zo, of niet dan…………………


  Maak melding

 9. Het eniste waarin crimineel bouta goed is ,is iedereen SPRAKELOOS maken met zijn fantasie verhaaltjes. Boi die crimineel kan voor verassingen zorgen,zelfs het HOF VAN JUSTITIE is onaangenaam verrast geworden door de valse beschuldigingen van bouta.Hij ,bouta ziet spoken overdag en snachts. Zijn gewetenswroeging beginnen hem parten te spelen. Hij heeft ogen in zijn kop,zijn achterkop.zijn rug omdat hij bang is dat hetzelfde hem gaat overkomen zoals hij met de 15 onschuldige,weerloze burgers heeft gedaan eerder.Hij hallucineerd dat hij uit zijn bed gesleurd zal worden en dan geexecuteerd. Wees gerust crimineel bouta zo een makkelijke straf willen wij niet voor jou. Wij willen je voor de rechter slepen en je gaat je schuld bekennen en ons in de ogen aankijken. Vervogens komt de vonnis en jij verdwijnt achteslot en Grendel aan kettingen,Voor jou gaat het lijken en voelen alsof je iedere dag een dood aan hetb sterven bent voor de rest van je miezerige leven.
  Het is waar wat men zegt,voor al je zonden BOET je op aarde voordat je in het hiernamaals verdwijnt.Niemand wenst de dood voor je,wij willen je gestraft zien geworden.
  Ik doe een beroep op de rechters om wat moed te tonen en bouta te straffen,


  Maak melding

 10. Heel simpel: Laat Bouterse met bewijzen zijn loze beschuldigingen staven.

  Namen, locaties, foto’s , documenten.

  Iedereen weet dat hij dit niet kan, dus blijft het weer een broodje aap verhaald van een radeloze president die het ook allemaal niet meer weet.

  Suriname voor de derde keer volledig naar de kloten door de Paarse Roversbende met leider Bouta, Zo simpel is het.


  Maak melding

 11. De moordenaar heeft volkomen gelijk dat er mensen
  uit het buitenland gesignaleerd zijn. Het gaat in deze om
  Dew Baboeram en zijn gevolg. Deze mensen bemoeien zich
  met een nog lopend proces tegen verdachten van mensenrechtenschendingen en massamoord.


  Maak melding

 12. @ Esmerald.

  Het Surinaamse volk wil absoluut niet geholpen worden !
  Waarmee moeten ze geholpen worden ?
  Ze hebben toch zelf hun geliefde President gekozen.
  En nog Democratische ook, dus waarom moeten(je )( wij ) helpen ? Mensen staan weer in de rij om dozen naar hun familie in Sweet Su te posten. Wat een K@ zooi is het eigenlijk ?

  Jacko.


  Maak melding

 13. De wnd president vh hof v justitie Iwan Rasoekbaks heeft die zakkenwasser heel mooi en professioneel van repliek gediend waarbij hij ook een sneer uitdeelde. Deze volksvijand moet zich doodschamen. Hij geniet alleen respect van de marionetten die van hem vreten en.profiteren.. A mang dies naa jeje..anders was hij allang afgetreden.. Maar ja..hij zit liever in het kabinet vd pres dan in een 2.5×2.5 cel….


  Maak melding

 14. Het is te begrijpen dat de man in paniek raakt.Wie zou dat niet.
  Waarschijnlijk is deze man een zielig mannetje wanneer hij thuis is en bang is wat hem te wachten staat.
  Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel.
  Niets komt voor zijn tijd.


  Maak melding

 15. Dora doet in haar eentje het werk van Limbo en Lakei, zij heeft nu de ‘schone’ taak om de diplomatiek ondoordachte troep, die af en toe uit onze kumakoisi opborrelt, vloeibaar te maken, zodat het met een tamelijk onbesmeurd gezicht weer kan worden ingeslikt.


  Maak melding

 16. De schreeuwers die zijn medeplichtig met de chaos in Su. Jullie zijn bedelaars die heeft geen regels steken hun hand elk moment van de dag.Het is wel een mooi ding .Elke persoon die in een land binnen komt moet toch aangeven wat je komt doen. Deze mensen willen komen wildplaasen om Su vuil te maken. Milieuververvuilers .We zijn geen kolonie meer van ja en amen. Er is geen rode loper meer Het staatshoofd is de vader van het land hij mag schreeuwen elk moment van de dag positief of negatief. Dat is een echte vader. Zo hoort het. Jullie willen komen gluren om het stuur over te nemen. Je mag het vegen.


  Maak melding

 17. Ach al die diensten zijn in handen van linscheer vroeger was het bvd nu hebben ze een andere naam kijk wat hij is binnen het kabinet … Iedereen weet waar deze moordenaars verantwoordelijk voor zijn , ze moeten gewoon opgepakt worden en opgesloten worden net als alle andere moordenaars bouterse moet afgezet worden militairen horen Thuis in de KAzerne ! WEG MET DE revolutie , bouta, the butcher of moiwana, de nmr en de ndp briep bap Gwe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.