Surinaams staatshoofd uitgedaagd tot debat

34
President Bouterse van Suriname

PARAMARIBO, 25 jan – President Desiré Bouterse is uitgedaagd voor een openbaar debat. De uitdaging komt van Curtis Hofwijks, de leider van het straatprotest van ‘Wij zijn Moe’. Bouterse heeft voor aardig wat irritatie gezorgd.

De recente uitlatingen van het staatshoofd zijn niet bepaald in goede aarde gevallen. Het betreft zijn bewering dat Hofwijks en Wij zijn Moe aangestuurd worden door ‘buitenlandse krachten’. Het werkt allemaal als een rode lap. “President Desiré Delano Bouterse, toont u zich een man. Kom in een openbaar debat met de leider van het volksprotest, Curtis Hofwijks en laat zien dat u de onbevreesde leider bent”, stelt Hofwijks.

Waar Hofwijks over wil debatteren, wordt niet vermeld in de verklaring die hij uitgaf. Of het echt tot een debat komt, valt zeer te betwijfelen. Bouterse staat niet bekend als liefhebber van publieke debatten. Eerder heeft hij de protestgroep wel uitgenodigd voor een gesprek. Dit is geweigerd. Wij zijn Moe protesteert sinds eind vorig jaar tegen de economische problemen. Die worden gezien als gevolg van Bouterse’s beleid.

34 REACTIES

 1. KUMAKOISI GAAT MET NIEMAND IN DEBAT; Niet in DNA en ook niet met andere Politieke Tegenstanders. KUMA WORDT ZEKER ONDER DE TAFEL GELULD DOOR DEZE JONGEMAN.
  KUMA HANGT MEER DE GRAPJURK UIT.

  Van Dijk-Silos moest deze LEBA zelfs corrigeren omdat HIJ het woord REQUISITOIR in een VERKEERDE CONTEXT heeft gebruikt.

  Ik hoop van harte dat KUMA de UITDAGING aanneemt om in discussie te gaan met deze Jongeman. Nee, deze LAFBEK gaat het NOOIT doen.

  KUMA JO LAFBEK: MAKE MY DAY EN GA IN DISCUSSIE MET HOFWIJKS.


  Maak melding

 2. Bouterse doe je volk en de internationale gemeenschap een plezier, ga in debat met Curtis Hofwijks .
  In een democratie worden problemen opgelost via dialoog .
  En hou eens op met die belachelijke uitspraken van buitenlandse krachten… Slaat nergens op . Strooi het volk geen zand in de ogen , laat zien dat je geen dictator bent .


  Maak melding

 3. bouta houd niet van een debat.Stel je voor hij wil de bevolking en het buitenland toch niet laten zie dat hij gewoonweg DOM is!!!Zijn manier te bewijzen dat hij ‘pienter’is.is gewoonweg de schuld aan iedereen geven,ook aan het buitenland en de boze en kwade geesten die hij ziet.


  Maak melding

 4. wat voor toegevoegde waarde zou dit debat hebben ?
  who the hell is curtis?
  ik ken curtis en zijn c,v niet.
  straks is het een neef van baboeram.
  wat bewijst zo n debat als dat plaats zou hebben ?
  er is maar een plaats om in debat te gaan en dat is in het parlement.
  ddb mag vooral met yogi in debat gaan en aan het parlement uitleggen waar de deviezen zijn gebleven , de trein , diepzeehaven , paspoort voor Hezbollah , waarom kakkerlakkin zijn vrouw aandeelhouder is in die cassave fabriek , waar abrahams zijn geld vandaan heeft , wanneer boefdraad zijn salaris terug gaat storten en zweepslagen gaat krijgen enz .


  Maak melding

 5. DDB heeft volgens zijn eigen woorden al 35 jaar dezelfde baas die hem informatie geeft over zaken in Suriname. Zie ook de reactie van justpol mini ster over die informatie die DDB kreeg.

  zie verder ook/tijp in google en lees.
  Bouterse: die brutale ambassadeur krijgt een brief

  Zie wie ook toen zijn eigen braaksel moest inslikken.

  25 februari 2014


  Maak melding

 6. Hallo Curtis,

  Je kunt ook gewoon oversteken en een gesprekje aanknopen met je ‘lijder’ tijdens zijn lunchbreak. Hij zit tegenwoordig toch aan het plein.

  Ben je uit- gefeest Curtis? Heb je ook zo genoten tijdens oud en nieuw, het was erg leuk hé, lekker chillen en ‘rollen’ als een guave, op de tonen van al die Hollandse bandjes?

  En nu ben je moe en wil je serieus in debat, whahahahahahaha.

  Ohh my … jullie brengen het hoor, net echt!


  Maak melding

 7. curtis wil debat, deze standup comedian moet zich maar aanmelden bij een theater. Het is wat met deze ras idioten die denken dat ze een president gewoon kunnen vragen naar een debat. Dat dit de kranten haalt zegt meer dan genoeg van het niveau van onze kranten, geen enkel niveau hebben ze, gebrek aan nieuws. Ik ga rutte morgen maar uitdagen voor een volksdebat, effe kijken als ik telegrap of volkskrant haal.


  Maak melding

 8. curtis hofwijks wil natuurlijk wel iets wat nodig is, maar toch zegt hij “vieze dingen”. hebben wij niet allemaal desie horen stotteren in het dna, met de ballast nedam teveel betaalde 3 miljoen euro en zien zweten? debatteren doet desie niet meer. is veel te vermoeiend en hij is ook al een dagje ouder. misschien kan curtis vragen of boefdraad komt debatteren. is toch een pot nat.


  Maak melding

 9. @nospang: je hoeft Rutte niet uit te dagen tot een debat. en ik zal je uitleggen waarom: als je de politiek hier goed volgt, dan merk je dat Rutte zo snel als een scheet komt wanneer de tweede kamer om hem vraagt. en hij beantwoord alle vragen, anders krijgt hij meppen om zijn oren. hij is tenslotte in dienst van het volk. niet het volk is in dienst van hem, zoals dat in suriname schijnt toe te gaan.


  Maak melding

 10. Wat voor zin of nut heeft het vragen om een gesprek of debat met een psychopaat. Officiele verklaringen voorlezen om daarna allerlei tegenstrijdige leugens te verkondigen aangaande dezelfde verklaringen.


  Maak melding

 11. @Basmatie
  Wel curtis heeft geen amnestie en ook smeekt hij niet voor vergiffenis,Dat hij ,Curtis,als niet DNA lid de domste crimineel voor een debat uitdaagd is heel bijzonder.
  Curtis is geen Sandew hira die staat te poppelen om de grootste crimineel vergiffenis te schenken .
  Curtis is gewoon Curtis.
  Hup,hup voor Curtis,


  Maak melding

 12. Curtis Hofwijks, kijk aub uit jongen!
  Je voelt je opeens niet goed en je bent er niet meer!!
  Het komt niet meer goed met Suriname..het paarse volk moet eerst veranderen in een kleur die leeft!!


  Maak melding

 13. Opa D heeft de functie van de pres. zo te grabbel gegooid dat hij nu door elk een uitgedaagd kan worden voor een debat.Als bij de straat hoeken gebeurd.
  En zo iets moet met zo een niveau een land leiden?Naar de verdoemenis zeker.


  Maak melding

 14. Als Bouterse zich in de hoek gedreven voelt, komen altijd onbenoemde en onbekende buitenlandse krachten in beeld. Wat een zwakte bod. Wat een zwakke president. Kennelijk begint het volk te beseffen dat Bouterse geen kant op kan en geen militaire macht meer heeft. Angst lijkt te zijn verdwenen. Dat is een goede zaak. Nu moeten alleen de meelopers van Bouterse en de NDP nog het licht zien. Dan is het gedaan met deze president annex zelfbenoemde leider. Er zijn toch van die idioten in Suriname die Bouterse vergelijken met Simon Bolivar. Wat een domheid, maar zelfs dat woord drukt onvoldoende uit met wat voor leeghoofden we te maken hebben.


  Maak melding

 15. Ondanks wat vele brullers op waterkant gillen is er een democratie in Suriname. Waar anders kan je vrij je mening uiten, onrespectvol schelden op een president zonder dat er iets gebeurd, alleen in Suriname in Amerika word je opgepakt en opgesloten. Wat eraan de hand is deze Batie boy heeft geen plek binnen de NPS districten weten te bemachtigen en is een actie begonnen om zichzelf te profileren onder zogenaamd Landsbelang. Nu wordt deze Batie boy gebruikt om politieke doeleinde. Deze Batie boy vindt het leuk de aandacht die hij krijgt dat is zo’n NICHTERIGE trekje. boelers houden van aandacht vraag maar aan RAY. Deze Boeler die moe is moet met zijn mede BOELERS een wandelmars gaan lopen dan krijg deze Boeler genoeg aandacht. Deze Boeler is moe omdat hij geen aandacht krijgt om geboeld teworden. Nergens in de wereld heb je burgers die een president uitdagen voor een debat. Deze meneer heeft het recht op zijn meningsuiting maar er is een verschil tussen meningsuiting en hitserige op opruiende gedrag om politiek doeleinde. Wanneer je Suriname in een kwade daglicht wilt zetten dan moeten de vredelievende nationalisten ingrijpen. Ik beloof jullie dat dit binnenkort zal gebeuren.


  Maak melding

 16. Die zak zal nooit het intellectuele debat gaan opzoeken. Hij gaat continu de confrontatie uit de weg. Die man is intellectueel nul komma nul. Vaak heeft hij het over de klok welke aan het luiden is, maar heeft nooit geweten waar de klepel hangt. Deze man lijdt echt aan alzheimer, seniel en dom. Wat hij goed kan doen, is het land naar de fillestijnen helpen en zichzelf verrijken. Verder nul komma nul.
  Weet echt vaak niet waar over hij praat. belachelijk dom. Domheid kan geen grenzen en tegen domheid kan je niet strijden. Dat heeft deze heerschap aangetoond.


  Maak melding

 17. Bouterse is ongeschoold, en omdat dit te verdoezelen, komt hij niet in het parlement om zich te verantwoorden, laat staan dat hij in debat gaat met een geschoolde jongen, zijn woordenschat is van zo, n laag niveau,; dat hij debatten vermijd.


  Maak melding

 18. @ray

  je vergeet dat ddb de pres van suriname is .
  ook al heb jij persoonlijk wat issues met de pres. , neemt dat nog niet weg dat de pres in debat moet gaan met een nobody .
  laten we het ambt van de pres niet te grabbel gooien.
  ddb is door onze paarse broeders die in een langdurige staat van stupiditeit verkeren wederom verkozen tot pres van suriname.
  juist omdat we het niet eens zijn met de keuze van de anders denkende meerderheid , moeten we hun keuze respecteren.
  bedenk dat er meer domme dan intelligente mensen in su wonen.
  welkom in su where life is cheap and dead is free.


  Maak melding

 19. @Kondre Mang, je schrijft:::::
  Ondanks wat vele brullers op waterkant gillen is er een democratie in Suriname. Waar anders kan je vrij je mening uiten, onrespectvol schelden op een president zonder dat er iets gebeurd, alleen in Suriname in Amerika word je opgepakt en opgesloten.

  =Vergeet niet dat de president in Nederland en Amerika GEEN moordenaars zijn en het volk met respect benaderen.
  Er is transparantie en de economie gaat weer goed.

  Iemand als Limburg bij de SRS is respectloos naar het volk toe. De scholengemeenschap had aan Bouterse gevraagd om wat eraan te doen, maar men heeft het probleem nooit opgepakt.
  Vergeet ook niet dat baas Bouterse niet eens een behoorlijk debat kan voeren met anderen.

  Mij respect zal Bouterse NOOIT krijgen, omdat hij een laffe man is. Laat hij eerst zijn gezicht maar eens tonen in de rechtbank.

  Het volk is in ieder geval goed misleid om voor hem te stemmen daarom is de Surinaamse staatskas nu leeg.
  Vandaag gaat een ieder die hij voor de verkiezing in dienst had genomen weer de straat op. Geen werk dus.

  Het is te hopen dat de ambtenaren hun salaris maar ontvangen, omdat de situatie heel ernstig is. IMF doet geen zaken zomaar met een land.

  @Kondre Mang, jou niveau is echt een NDP”er niveau, omdat ze niet tegen kritiek kunnen en vooral niet tegen hun verlies.

  Ik wens Suriname en het volk al het goede toe.


  Maak melding

 20. BIMBO heeft op Bakana Tori duidelijk gezegd dat Hofwijks een DUBBELE AGENDA heeft. Volgens deze BLAASKAAK is er nu een andere GOVERNOR die bijgestaan wordt door Professor Caram en de heer Tjon A Hung op de CENTRALE BANK. Dit betekent dat er geen REDEN meer is voor STRAATACTIES.

  Ik moest echt lachen om deze opmerking van BIMBO.


  Maak melding

 21. Limbo zou met zijn niveau en.opleiding nooit de positie en het salaris ontvangen dat hij nu ontvangt bij de overheid. Deze pajongwaaier deugt voor geen cent..Hij moet zich schamen om een jonge moedige Surinamer als Hofwijks van een dubbele agenda te beschuldigen en te criminaliseren. Echte criminelen zoals Zijn baas DDB en diens criminele zonen neemt hij voortdurend in bescherming, terwijl alle drie een strafblad hebben en van allerlei criminele zaken worden verdacht. Limbo heeft zelf geen ballen en kiest ervoor die van zijn baas te likken. De geschiedschrijving zal uitwijzen dat Limbo als een ordinaire parasiet en NDP onderkruipsel te boek zal staan en Hofwijks als een held.


  Maak melding

 22. @Basmati..”laten wij het ambt van president niet te grabbel gooien..Hofwijks is een nobody”
  Beste Basmati..Bouterse heeft dit ambt al jaren geleden zelf te grabbel gegooid vanaf het moment dat hij de functie aanvaardde. Ik ben het helemaal niet eens met jouw stelling dat Hofwijks een nobody is.! Hij heeft aangetoond meer durf en moed te hebben dan alle oppositieleden en alle bouterse tegenstanders bij elkaar..Hij haalt de kastanjes voor de vakbondsleiders uit het vuur.


  Maak melding

 23. Het is o.m. en o.a. vanwege rovers en schooiers zoals Kondre Mang waarom het aanvragen van een wapenvergunning absoluut geen verkeerde beslissing is met meteen hieropvolgend de aanschaf van een winchester pump met”zonder pardon” ingegraveerde tekst. NO JOKE!!!


  Maak melding

 24. Ik vind dat de journalist Von Zeggen hier de plank misslaat: CURTIS HEEFT GELIJK OM GEEN RESPECT VOOR DEZE KUMAKOISI TE HEBBEN. Deze man verdient TOTAAL GEEN RESPECT en dient derhalve op deze manier bejegend te worden.

  HOFWIJKS ZEGT DAT KUMA RAASKALT: Inderdaad, ik zou het anders hebben geformuleerd: Alleen WATRA*A komt uit zijn SNUIT.

  Quote:
  Maar als ik de adviseur van Curtis Hofwijks was, zou hij in zijn open brief aan de president iets meer respect aan de dag leggen. Of mag ik dat niet zeggen en ben ik dan lid van de NDP? Want schrijven dat het staatshoofd raaskalt, maar vervolgens verwachten dat hij ingaat op jouw uitnodiging voor een openbaar debat, is net zoiets als tegen je vrouw roepen dat ze lelijk is, maar tegelijkertijd wel ervan uitgaan dat ze zichzelf die avond aantrekkelijk genoeg vindt om met jou het bed te delen.

  Lees meer: COLUMN: Presidentieel adviseur – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/01/25/column-presidentieel-adviseur/#ixzz3yIG49njA


  Maak melding

 25. @robinho

  het hoogste ambt , in dit geval president , staat los van de persoon ddb.
  ik vind dat als men over de president van het land praat men zich wat genuanceerder mag uiten.
  de pres beledigen is het volk dat hem gekozen heeft beledigen.

  begrijp me goed , curtis kent niemand en niemand kent curtis.
  kan mr curtis debateren ?
  kan hij inhoudelijk met kennis van zaken de pres met feiten om zn oren slaan?
  waarom is curtis moe?
  niet van het werken lijkt mij want hij staat er maar te niksen.
  waar wilt curtis over debatteren ?
  is hij een econoom , maatschappelijk werker , psycholoog , advocaat ?
  we weten niets van curtis maar hij heeft de lachers op zn hand.
  bij mij maakt onbekend , onbemind .
  een debat is welkom maar dan zonder curtis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.