Lucia Rijker in Suriname op zoek naar haar Verborgen verleden

8

Lucia Rijker was als bokser en kickbokser jarenlang ongenaakbaar. In haar hele profcarrière heeft ze geen partij verloren en ze was vele malen wereldkampioen. Daarnaast speelde Lucia in diverse films. Na de dood van haar vader aan wie ze haar achternaam dankt, ontdekte Lucia Rijker dat hij niet haar biologische vader was. Dat was een andere man uit Suriname.

Inmiddels heeft ze hem ontmoet, maar over zijn ouders en voorouders weet ze niets. Alle reden dus om haar bloedlijn te onderzoeken. Wie zijn haar biologische voorouders aan vaders kant? En wat voor invloed hebben de ontdekkingen die zij nu doet op haar identiteitsgevoel? Wie is Lucia?

In Verborgen verleden proberen prominente Nederlanders te achterhalen van welke voorouders zij afstammen en hoe die hebben geleefd. Waren ze arm of rijk, gewoon of bijzonder, goed of slecht? Hoe hebben ze geleefd en wat hebben ze nagelaten? Welke eigenschappen of karaktertrekken herkennen de hoofdpersonen in hun voorouders? Wat betekenen ze nu voor hen?

De serie Verborgen verleden is gebaseerd op het Britse format Who do you think you are?
Zaterdag 30 januari 2016, 20.30 uur, NPO 2

30jan_Lucia_Rijker_zoekt-in-Surinaamse-archieven_NTR

- Advertentie -

8 REACTIES

 1. Tsja, van wie komt die drang om te schoppen en te slaan. Is wel belangrijk voor haar, lijkt mij. Het maakt deel uit van haar persoonlijkheid.

 2. Zelfverzekerde vrouw die (internationaal) successen heeft geboekt. Hopelijk vindt zij antwoorden op haar vragen.

 3. In Afrika zijn zij zou Amazone van Mandinka stam. In Europa zijn zij zou lid van barsbare Viking stam.

 4. Lucia is een kampioen. Ze kan menig meisje in Suriname een impuls in zelfverzekerdheid, lef en ambitie geven. #teamluciaalways

 5. Zoeken naar haar afkomst in Suriname dat had ik niet van Lucia Rijker verwacht. De reden. Toen zij nog bokste had zij in een intervieuw aangegeven dat haar etniciteit blank is.
  Maar het is duidelijk te zien dat zij Creools bloed in zich heeft.
  Is mevrouw Lucia Rijker bijgedraaid wat haar etniciteit betreft.
  Lucia Rijker je bent wat je bent. Niks aan te doen. Je hebt jezelf niet gemaakt je hebt je ouders niet zelf kunnen kiezen.
  Dat kan niemand. Morgan Freeman, Denzel, Spike Lee, Barak Obama, Oprah enzv hebben geen problemen met hun
  afkomst. Opgroeien met hun huiskleur was niet gemakkelijk maar ze hebben na veel tegenslagen toch hun weg gevonden in deze vaak racistische wereld.
  Hoop dat jij je ook berust met het lichaam waar jij nu in zit.
  Als praktiserend Boedist moet het wel lukken toch ?

  ps.
  Creool = zwarte Surinamer van Afrikaanse afkomst

 6. Tante Bep, jij als Surinaamse moet toch weten dat Bouterse zich, als Sranan man, maar al te graag zal laten kloppen door Lucia, als Bakra zou hij er waarschijnlijk van afzien.

 7. Guy, het is toch duidelijk dat Lucia nu wil weten van wie zij afstamt, wat zij eens tijdens één interview beweerd heeft is niet meer van belang, vooral omdat we niet weten in welke gemoedstoestand ze die uitspraak toen gedaan heeft, misschien was ze er net achter gekomen dat de man, die ze als haar vader zag en waar ze van hield omdat hij ook werkelijk de vaderfiguur in haar leven was, haar niet verwekt had. Nu zijn we jaren verder en staat Lucia anders in het leven, wat normaal is of in ieder geval normaal zou moeten zijn voor een buitenstaander als Guy.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.